Arkadaşlar cildiniz kuruysa ne tür maskeler ys ds kremler kullanmalıyız?
Sabun iyi geliyor mu kuru cilde?
Sabun iyi geliyor mu kuru cilde?
saf sabunla cilt temizlenmez zaten, daha soft temizleyiciler var onlari dene... ayrica nemli ten istiyorsan da dus sonrasi ozel nemlendiriciler var, nemi hapseden ( ya da onlardan bulamiyorsan da bebek yagi, veya ozel bitkisel yaglardan kullan bol e vitaminli )... beyaz ve kuru ise tenin gunesten de uzak dur mumkun oldugunca
güneşten uzak durmaya çalışıyorum...bebek yağı iyi geliyomu cildim çok hassas gül suyu kullanıyorum biraz iyi geliyo
dou kullanıyorudum ama sonradan gülsuyun iyi geldini duydum kıremi bıraktım gül suyu kullamaya başladım sürekli kullanıyorum...
Dostum Bol Su iç,dengeli beslen,1 tatlı kaşığı bal 1 tatlı kaşığı tuzsuz tereyağını karıştır 45 dk beklet hergün ye cildin bütün vitaminlerini verir
vaayyy bir erkek olarak iyisin
kendini çok seviyosun belli :D
xd hıııım
benim de cildim kuruydu ama pek değil .çok su içiyorum şimdi mükemmel nemli bi cildim var.gerçekten günde 2 litre su içmek cildi nemlendiriyor
hıııııım gerçekten iyi geliyomu
hıım saol denicem
Sabun iyi gelmez aksine kurutur nemlendirici kullanmıyorsan mutlaka kullanmalısın zeytinyağını bende duymuştum
hıımm bazı arkadaşlarda sabunun iyi gelmediğini söylemişlerdi ben genellikle her aşkam yüzüme sabun masajı yapıyodum..
Hmm onun yerine yüz temizleme jeliyle yıkasan daha iyi en azından kurutmaz bu ara ay çekirdegide yüzü yaglandırıyor ama çekirdekle falan yaglandırmanı önermem
Cevap
1Cevap
Benim de aşırı kuru cildim. Maske ve peeling yapmıyorum cildin pH dengesini bozmayacak temizleme jelleri kullanıyorum yıkadıktan sonra aşırı yağlı bir nemlendirici kullanıyorum sabun daha çok kurutur kullanmamalısın
Muzlu bir maske var çok kolay hazırlanıyor ve nemlendiriyor1 tane muzu parçalayıcıdan geçirip iyice püre haline getirip 1 yemek kaşığı bal ekle karıştır cildine sür 15 veya 20 dk bekle bunu haftada bir iki kez falan yap ben de yaptım çok iyi geliyor
geceleri uyumadan önce bol nemlendiriciler sur. birde peeling yap benımde kuruydu nemlendırerek dengeyı saglayabılıyorum
hıııım hiç pelink yapmadım
Sabun tabii ki iyi gelmez cildi çok kurutur o tam tersine. Zeytinyağı cildin yağ dengesini dengeler. Onun dışında, krem de kullanabilirsin.
Zeytinyağı cildin yağ dengesini dengeler. bu cümleyi bi yere yazıcam... su sulayacağım sonra da:D
kıremi sabah akşammı sürsem acaba
@AdamGibiAdam, evet ilginç oldu biraz cümle:D
Krem'in üstünde yazar zaten ne sıklıkla kullanacağın, ilk bi' cildiyeye gitsen daha iyi tabi, doktor tavsiyesiyle yani.
:D gittim kırem verdiler acayip yaktı yüzümü kaşındırıyodu bıraktım.
Hımm, cildin hassas galiba. Nemlendirici kremler de mi olmuyor?
oluyo da sürekli kullandığım için sivirce yapıyo...yani kuru bir ciltmi iyi sivilceli ciltmi :D
Doğru, işin iş:D Benim de eskiden çok kuruydu cildim de, aloe vera'nın ürünlerini kullanıyordum şimdi aklıma geldi. İyi bi' cildiyeciyle konuşsan iyi olur bence:D
Doru söylüyosun :D
Mesela yoğurt cildi çok güzel nemlendiriyor, haftada bir gün cildine yoğurt sürebilirsin, cildin emene kadar bekle, sonra yıka gerçekten çok faydası oluyor.
yapıyorum zamanım oldukça günde 2 yada 1 defa iyi geliyo gerçekten beyazlatıyoda !
İncia hindistancevizli butter vazgeçemediğim bir ürün hem cildin nemini koruyor. Hem de doğal ben çok memnunum.
Sabun bildiğim kadarıyla daha da kurutur
bol su + krem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kuru ciltler için öneriler
Eğer yanaklarında kızarıklık varsa öncelikle o kızarıklık pembe görüntüyü o kılcal damar görüntüsünü nötralize etmek istiyorsanız.