- Diğer konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılarkadaşım cahillik değil insanları hadislerle beyinlerini bulandırdılar sebebi belli zaten işin aslı kuranı gerçek manada mealini okunmamasından kaynaklanıyor bu bu kadar basit bak kuranda ayetlerde ne diyor bakara suresi 28 . ayet ile cevap vereyim ( Allah ı nasıl inkar edersiniz ki ölü idi dirildiniz sonra sizleri yine öldürecek sonrada sizleri yeniden diriltecek sonrada ona döneceksiniz ) der bu din nedir diyenlere AP açık bir cevaptır kuran dan ve yine aynı süreden 6. ayet ( muhakkak ki o kafirleri uyarsan da uyarmasan da onlar için birdir ibadet etmezler ) devam ediyorum bakara suresi 16. ayet işte onlara hidayete karşılık delaleti satın alanlardır ancak onların bu ticareti kazançlı olmamış ve doğru yolu da bulamamışlardır ) bakara suresi 22 ayette şunu der ( o ki sizin için yeri bir döşek ve göğü bir bina yaptı sizin için gökten bir yağmur indirdi onunla da türlü türlü ürünlerden size rızk çıkardı sizde bilerek Allaha eşler koşmayınız ) der işin özünü zaten kuran veriyor gerisin uygulamak kalıyor ki bizi de şaşırtan nefs ve şeytanın ta kendisi
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Allah'ı bilmemek ya da öğrenememiş olmak en büyük kayıptır. Ancak kötü itham etmek istemiyorum. Duacıları olalım Romeo.
23 Yorumla
Neden çoğaldı çünkü okumak ve öğrenmek derdinde değil gençler. Aileler de zaten öğretmiyor, düzgün örnek olmuyorlar. Onlar da bu yanlışa sürükleniyorlar.
Az önce bir soruda kızın bir tanesi ben deistim demiş. Sonrasında yorumlarını okuduğumda ailesinin alkol kullanan, ne namazdan haberi olan ne de oruçtan haberi olan bir aile olduğunu söylüyor.
Aile düzgün örnek olmamış ki, çocuktan onu bekleyelim. O da tabii ki genç ve araştırmak zor geliyor en kolay yolu seçiyor ve imansız olup çıkıyor.
Yani bu tarz sapkınlıkların teması, ailenin örnek olmaması ve gençlerin araştırmamasıdır.11 Yorumla- +1 yıl
yani diyorsunuz ki sizin tek sebebiniz aile öyle mi?
aileden dolayı müslüman olmak da yanlış değil mi? insanın zamanla kendi düşünceleri şekillenir ve dini inancını oturtur bunun direkt aileyle ilgisi yok.
- Diğer konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yıltam tersi değil mi romeooo
neden en ünlü bilim adamları filozoflar hep dinlerden uzaklaşmış. fazla zeka insanı dinden uzaklaştırır. dindar kesim sıradan halk tabakasıdır
ama emin ol kimse dinsizlik seçmez. sorgulamaların sonucunda bir gün bir bakmışsın din elinden kaymış gitmiş. bu ne övünülecek bir şeydir ne bir seçimdir ne de bir özentiliktir.
asıl bu sorunun cahilce oldugunu düşünüyorum411 Yorumla- +1 yıl
hayır hiç bir zaman ateist olmadım, ama benim ellerimden de hristiyanlık kaydı gitti.
artık dinlerle ilgilenmiyorum tanrıya inanırım ama agnostisizm en mantıklı yaklaşım. sonuç olarak bu işler bilinemez - +1 yıl
Tek sebebiniz ailedir diye bir şey demiş miyim? Sebepleri aile ve araştırmamaktır.
Örneğin karşınızda alkol kullanan bir babanız var. Bu baba size örnek olmuş oluyor. Yaptığı davranışlarla vs. Dolayısıyla siz çocukken babam kullandığına göre demek ki kötü bir şey değildir deyip imrenerek bakıyorsunuz olaya. Büyüdüğünüzde de iş işten geçmiş oluyor. - +1 yıl
hristiyan doğmadım thehitch, ailem müslümandır ben hristiyanlığı kendim seçtim asıl hristiyanlık denen bir şey olmasaydı dinlere şimdiki kadar bile itibar etmezdim. bu küçümsemelerinizi bilmemenize veriyorum
ve disloyal... her düşüncenin tarafsız verilmesi taraftarıyım demek istediğim bu idi. yoksa herkes okulda dini bir eğitim alıyor zaten ama bunun hepsi olması gerekirdi. bence asıl şuandaki cahillik budur, kimin neyi seçtiğini dahi bilmemesi - +1 yıl
dünyada bilim adamları ateist demedim DİNLERDEN ÖZGÜR dedim. ben de ateist değilim ama dinlerden özgürüm
dinlerden özgür demek agnostik deist ateist panteist vs vs din dışındaki felsefeleri kapsar.
çok nadir sayıda bilim adamı düşündüğünüz şekilde dindardır. - +1 yıl
Dünyadaki Bilimadamlarin 47% Ateist diyor.
5-6 sene önce Sudi Arabistanli Bilimadamlari Kurana el basarak Evrim Teorisini cürütmeye calisti.
Sudi Arabistana göre bunlarda Bilimadami ve Bunlarda o oranin icinde. Sen Dünyadaki Bilimadamlarin genel Dini görüsüne bakmayacaksin. Sen Bilimsel ileride olan ülkelerin Bilimadamlarinin Inanc oranina bakacaksin.
Bakarsan örnek olarak Amerikanin Bilim Kurumunda görevli olan Bilimadamlarin 97% Ateist oldugunu göreceksin.
Dünyada bilimadamlarin 47% Ateist olabilir. diger 53% cogu Müslüman ülkelrindeki cahiler. - +1 yıl
house dark gerekli açıklamayı yapmış... bunun dışında bu oran işine de güvenmiyorum kimse inancını açıklamak zorunda değil. ama saygın bilimadamları genelde dinle işi gücü olmayan kimseler ateist olmasalar da agnostik ya da deist
yahu adam her gün kiliseye gidip ya da 5 vakit namaz kılıp ya da bunun doğruluğuna inanıp nasıl atom parçalasın? nasıl evrene dair kafa yorsun? nasıl sorgulasın? bu nasıl bir parçalanmış bölünmüş beyindir. bu imkan dahilinde değil kimse kusura bakmasın
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
43Cevap
Turan Dursun İslamiyet ii en iyi öğrenmek için yapmadığı şey kalmadı koca yaşında İslam Alimi kimliğinden vazgeçip Ateist olmuştur.
İbretlik bir örnek olur senin gibiler için.
Ayrıca İslamiyet harici Ateizm den ibaret değildir.
Benim gibi Deistler de var Agnoistikler de Panteistler Nihilistçiler vs. de var. Bir de bunlar kendi içinde çeşitleniyor hatta daha da dallanıyor.
Basit bir kutuplaşma filan değil. Çeşitlenme çok.
Düşük bir ihtimal özentili olanlar olabilir. Aynı durum Müslüman görünen özenti Müslümanlar veya Dini ibadetleri Örf Adet gibi gören Müslümanlar da var. Müslüman diyorsun kapanmayı çarpıtıyor yalan da söylüyor ahlakı da örtme den ibaret ama örtmesi de İslami kurallara aykırı hatları belli etmekten rahatsız olmazlar ama Müslümanım da derler...
Sen başkalarını eleştirmeden önce Müslümanları yaşanan İslamiyet i eleştir sonra da başka ülkelerdeki daha da tuhaf çarpık sapkın İslamiyeti eleştir...
Hepsini biliyorsun eleştirmişsin gelip İslamiyet harici Düşünce Sistemlerini eleştirmen hiçte samimi ve dürüst değil...00 Yorumlacahillik ile alakalı değil bu durum. teknoloji ve bilim geliştikçe insandaki özgüven gereksiz yere artıyor. 1800'lü yıllardan bu yana, yani sanayi devriminden sonra pozitif bilimlerde gelişim gösterdi. İnsanların ahlaki çöküntüleri din ile bağdaştırıldı. Aslında ahlaki çöküntünün kaynağı dinlerin uygulanmamasından kaynaklanıyordu. Bu bütün dinler için geçerlidir. Bütün dinler iyiliği emreder. Lakin insan oğlu kendisinin de daha büyük olduğu düşüncesiyle yanıldı ve tanrının onu yarattığı gerçekliğini inkar etti. Ona göre mantıklı olan doğal bir süreçte var olmuş olmasıdır.
İnanç herkese lazımdır. Tabiattaki en aciz varlık insandır. Doğduğunda bakıma ihtiyacı vardır ve bu bakımı yıllarca devam etmektedir. Tabiattaki başka hiç bir varlık bu kadar yardıma muhtaç değilken inanç bizi bütünler. İnancı ve yaradanı inkar etmenin de aslında temelinde bu vardır. Aciz olduğumuzu da reddetmemiz.00 Yorumla
+1 yıl"Cünkü onlar okumuyorlar, Islami arastirmiyorlar"
Simdi buraya Muhammedin tecavüzcü oldugunu Kanitlayan sahih Buhari Hadisini patlatasim geliyor.
Neyse Müslümanlar Hadisi inkar edip Sikayet buttona basip Sahih Hadisi sildirirler.
Dinsizler tabiki cogalacak. Insanlar Dinleri üzeri daha fazla sey ögreniyorlar. Siz Dinsizlere onlar Dini arastirmiyor diyorsunuz, farkinda degilseniz ama Dinsizler Dinleri arastirdiklari icin Dinsiz oldular.
burada cahil birisi olan varsa bunlarda Dindarlardir.
Not: Eger Müslümansanz benlen tartismaya girmeyin, Müslüman beyniniz nasil osa buna yetmeyecek kapak yiyip gidiceksiniz.05 Yorumla- +1 yıl
Muhbir-i Sadık yani hep doğru söyleyici ve doğruluğu ile şöhret bulmuş olan Peygamber Efendimiz Allah-ü Teala'nın var ve bir olduğunu ve kendisinin de O'nun resulü olduğunu, buna inanmayanları cehennemde sonsuz yanacağını bildiriyor.
Bir kimse ben bu sonsuz yanmaya inanmıyorum, bunun için böyle bir felaketten korkmuyorum, bu felaketten kurtulmak çaresini aramıyorum derse, buna, (İnanmamak için elinde senedin, vesikan var mı? Hangi ilim, hangi fen inanmana engel oluyor?) denirse ne cevap verecektir? Elbette hiçbir vesika gösteremiyecektir. [Çünkü bilim yaratılışı çürütmüyor.] Senedi, vesikası olmayan söze ilim, fen denir mi? Buna zan ve ihtimal denir. Milyonda, milyarda bir ihtimali olsa da, (sonsuz olarak ateşte yanmak) korkunç felaketinden sakınmak lazım olmaz mı? Az bir aklı olan kimse bile, böyle felaketten sakınmaz mı? Görülüyor ki, her akıl sahibinin iman etmesi lazımdır. - +1 yıl
Gecmiste varolan ve simdi yok olan Dinleri saymazsak. Suanda Dünyada 4000 yakin Din var.
Sen bu Dinlerden sadece 1 ne inaniyorsun. Bu Dinid sen secmedin, bu Dinin icinde yetistirildin.
Diyelim bu dinlerden birisi dogru, buna göre senin dogru dini secip Cennete gitme ihtimalin 0.00025%
Ama merak etme sonunda her Dinin yanlis oldugundan Emin olabilirsin. Bilim sadece Yaratilislan celismiyor, Bilim bütün Kutsal Kitaplarlan celisiyor. Kutsal Kitaplarin icinde yazanlar bilim ile celisiyor.
Iyi Günler. - +1 yıl
Ahiret hayatını akıl ile bulmak, anlamak mümkün değildir. O 4000 din içerisinde ahiretin sonsuz azaplarını bildirenler peygamberlerin bildirdiği dinlerin bozulmuş halleridir.
Muhammed aleyhisselam'ın peygamber olduğunun bir çok delili vardır. En büyük delili de Kur'an-ı Kerimdir. Kur'an-ı Kerimde
De ki, insanlar ve cinler birbirlerine yardımcı olarak, bu Kur’anın bir benzerini ortaya koymak için bir araya gelseler, yemin olsun ki, yine de benzerini ortaya koyamazlar [İsra 88]
buyuruluyor. 1400 yıldan beri, dünyanın her tarafında bütün İslam düşmanları el ele vererek, mallar, servetler dökerek uğraştıkları halde, Kur’an-ı kerimin bir âyeti gibi söyleyemediler. Şimdi de, bütün güçleri ile çalıştıkları halde söyleyemiyorlar. Hele o zaman Araplarda, şiir, edebiyat, fesahat ve belagat, her şeyden ileri gidip, en güvendikleri başarıları olduğu halde, Kur'an-ı kerim karşısında, bir şey söyleyemediler. Kur'an-ı kerime böyle galebe çalamayınca, çokları insafa gelip Müslüman oldu. - +1 yıl
Kafa güzel. Kuran sadece bir bos masal kitapidir. Aynisini ya da daha üstününü yazmak bir Sanat degildir.
Kuranin bir Edebiyat üstünlügü yoktur, su kitapi alip okusan kendinde bircok seyi fark ediceksin. - +1 yıl
Şu söylediklerin; kuru inadın ürünü olan ve cevap vermeye bile değmeyecek saçmalıkta sözlerdir. İnatçıyla konuşulamaz.
Bir hadis-i şerif meali şöyledir:
(Cennet, “Bana güçsüzler ve yoksullar girecektir” diye bazı deliller bildirdi. Cehennem de, “Bana da, cebbarlar ve kibirliler girecektir” dedi. Allahü teâlâ da buyurdu ki: “Ey Cehennem, sen benim azabımsın; dilediğim kimseleri [kâfirleri] seninle cezalandırırım. Ey Cennet, sen de benim rahmetimsin; dilediğim kimselere [müminlere] seninle rahmet ederim. İkinizi de dolduracağım.”) [Müslim]
Şüphesiz, Allahü teâlâ, Cenneti de, Cehennemi de dolduracak ve vaadi yerine gelecektir.
+1 yılateist olmak yani aslında onlar ateist degiller sadece çogu dikkat çekmek için boş konusuyor yani hem unutmayın her ateist kelimei şaadetin yarısını söyler la ilahe hiçbir ilah yoktur yani inşallah diger yarısınıda getirecekler bir zamandan sonra :)
12 Yorumla- +1 yıl
@melisaslan inan bana ateistler senden daha çok araştırmıiş kişiler sanki müslümanlar havalı görünmek için müslüman gibi davranmıyorda neyse sen umutsuz vakasın fişi çekin
Kesinlikle katılıyorum.
Neden ateist bir toplum yapısına sahip olan ülkeler daha çok gelişmiş ve gelişmekte bunu düşündün mü hiç? Çünkü din seni bunlardan alıkoyar gelişimini engeller. O haram bu haram o Allahın işi diye diye şimdi rte denen adamla uğraşıyoruz. Halk ne kadar dindar ve geri kafalı baştaki adamdan belli ediyor kendini zaten.12 Yorumla
+1 yılSenin cahil dedigin ateistler senin dinini senden iyi biliyor merak etme...
Ayrica su dernek benzetmenize de hastayim dernegin kurucusu insandir olumludur ve yoneticisi degisebilir vs. ama bu ozellikler allahiniza uyuyor mu otur bir dusun.613 Yorumla- +1 yıl
Muslimler cok biliyo degil mi o yuzden her tartismada ya youtubedan video yasa dinimizislam sitesinden alintilar :)
- +1 yıl
Kendiliginden bisey yapin da goreyim djsklsld
Senin kendiliginden dedigin seylerin cogunu bilim acikliyor aciklanamayan cok az bisey var. Ayrica senin yaptigin aciklamak degil etrafindan ailenden duydugun "Allah yaratti" tezini savunmak. Hic kaniti yok ama en dogrusu bu size gore..
Ayrica "benim dinime inanmayan cehennemde yansin ehueheeh" kafasi da bir muslimlerde var zaten :) - +1 yıl
ben burada ayet sure numarasiyla beraber kuran sayfa nosunu dahi yazmistim bir din tartismasinda kizin birine de kiz bana ayetlerle gelme kuranda ne yazio onu söyle demisti kfdhfjudgh.
he bu arada kurani okudugunu iddia ediyordu
yani kisacasi cahil hep sensindir bunlarin gözünde yorma kendini. - +1 yıl
#Lan gerizekalı demişsin kanıtı yok diye İslam dini mantık değil nakil dinidir herşeye bir sebeble inandıktan sonra ne önemi kalır
- +1 yıl
cogu kuranin kitap halinde indigini saniyor muhammed öldükten yillar sonra sayfa sayfa toplanip kitap haline getirildiginden beri haberleri yok jfhxkgfujf.
ilk vahiy oku diye geldi denir ama o ilk vahiy teee alak suresine eklenmistir 96 mi 99. sure mi ne. eh hangi sure nezaman yazilmisti diye kafalar karismis demek ki he hadisleri baz alsak kimi hadislere göre bir kac ayet saifesini keci yemistir kfhdjfufhfjfjg. - +1 yıl
Sorun da bu zaten bisey nakil ile ogrendiklerinle olmamali kesin tezlerle kanitlanabilir olmali sana dayatilmamali arastirip kendin bulmalisin bilimi dinden ayiran da bu iste
- +1 yıl
yani ayni buhari ayse 9 yasindaydi muhammedle evlendiginde der.
ve kuranda kac tane ayet var biz kurani apacik bir sekilde indirdik der. kuranin yalan söyledigini düsünüyolarsa demekki gayet dogaldir kuran ayetleri acik degildir demeleri. - +1 yıl
senin bir delilin var mı peki Allahın olmadığına dair ama bak onların delili var sen neyin üzerine konuşuyorsun
- +1 yıl
@breakofdawn böyle sorumu olur lan? allahın varlıgını kanıtlaması gerekn sizlersiniz bizim allahın yoklugunu kanıtlamamamıza gerek yok
+1 yılSaçma sapan ateistim diye geçinenleri boşverin takmayın herhangi bir propagandadır o
gerçekten bir ateist tanıdın mı?
ben müslümanım
ama her türlü görüşteki insanla konuşurum tartışırım
onu anlamak için
işte algı kaygısı burdan çıkıyor
şunu bir anlasa milletimiz tartışma olmayacakta
tartışma ben seni yendim ben haklıyım demek için yapılmaz sadece01 YorumlaDiğer konusunda 635 cevap paylaştı. 2.bp.blogspot.com/.../...iz+rekabete+gerek+yok.jpg hepimiz insanız allahın bizim inamamıza ihtiyacı yok bizim ona var...
00 Yorumlacahillik ile alakası yok. araştırma ile ilgisi var ayrıca dernek kurmak bir hak o yüzden kimse karışamaz
orucu cahillik olarak görmüyorlar oruç tutuyorsun aç insanı anlamak için ama oruçlu halinle yanındaki yerden yemek toplayan insanı görmezlikten geliyorsun. ondan sonra da insanlara siz neden oruç tutmuyorsunuz diyorsun. ee senin tuttuğun orucun da bir anlamı yok ki o zaman. amacından sapmışsın zaten sen o tuttuğun orucun kime neye faydası var o zaman?10 Yorumla
+1 yılInsanlar artik sorguluyor cunku, cahillik degil bilgilenmek istiyorlar. merak eden insan ateist oluyor. arastirmayip okumayıp koru korune yasayan insanlar da musluman olarak kalacaklar yani cahil olarak...
515 Yorumla- +1 yıl
kurana inanmak ve muhammedin peygamber kabul etmem için tımarhaelik olmam lazım
- +1 yıl
aynen oyle cok guzel yazmissin
- +1 yıl
evet tarihte hep bizanstı zaten.. ;)
- +1 yıl
ben sana demistim gesutertullianus :)
- +1 yıl
sanki duyan da kuran ı okumuş da beğenmemiş sanacak. lan hiç elinize kuran ı almışlığınız yok ne bkna laf atıyonuz. ayrıca saripapatya35 eğer sen gerçekten sorgulamış olsan ve iq ün biraz yüksek olsa islam ı anlar ona inanırdın. hem avrupa da neden ateisliğe değil de müslümanlığa geçiş arttı? onlar da cahil de mi nasıl olsa. sizin yaptığınız bilgilinçlenmek, sorgulamak değil ibadetin gte zor gelmesi ve özentilik.
- +1 yıl
yarasi olan gocunur diyorum ve susuyorum..
- +1 yıl
susmanın nedeni verecek bir cevabın olmaması yavrum
- +1 yıl
o kadar emin olma bence! beni daha tanimiyosun
- +1 yıl
Ben Kur'ani okudum biliyorum. neden muhammedin 11 tane cocuk yastakilerle evlendkleri var. sadece seccadesi ve hirkasi var biliosunuz. yok oyle bisey! binlerce metrekarelik alanda 11 tane evi vardi ve bugun hangisiyle yatiyim diye karar veriyodu cocuklarla hemde. sizde burada arabin mohammedine inanin hatta tapin. ayrica gerizekali avrupanin hepsi ateist..
- +1 yıl
ha sen bunlara inanıp ateist oldun. anladım senin derdini ben. sen hacca gittin herhalde evinin sayısını falan bildiğine göre. o islamla muhammed le ilgili en ufak bir şey bilmeyenlerin gtünden uydurduğu şeylerle bana savunma yapma. dedim ya sorgulamamışsın diye. 11 de nerden çıktıysa 11 ev 11 çocuk falan
1.11 evi varsa nerde neden insanlar bilmiyor.
2.11 tane kadınla evlilikler olabilir ama onların hiçbiri de çocuk yaşta değildi. kocaları ölmüş, fakir, yetim çocukları olan kadınlardır.
3. google amcadan daha sağlam kanıtlar bul. - +1 yıl
şşşş. sinrimi bozma benim. kendi köşende kal filan. zaten malsın bir de mallığını sergilme karşımda. yorumunu yazdın. uçuşa geçmesini de bil !
- +1 yıl
ne alaka lan. ben ne diyorum sen diyorsun. bir bk bilmediğin belli öyle salak salak laf sokmaya çalışıyor bir de. suç seni akıllı sayıp tartışanda. hadi sana kendi hiçliğinde başarılar. ayrıca bir deprem olduğunda da artık o hiçliğe dua edersin.
- +1 yıl
sende o zaman bir musluma gibi edepli bir profil fotografi koy. musluman ol hadi canm hadiiiii !
aynen. İlim seviyesi dünyadaki herşeyi bilecek kadar olsa bile bir kişi ALLAH yoktur diyorsa kara cahildir. Aydınlanmış kişilerin bunu daha rahat görmesi gerekirken ALLAH'ı inkar etmeleri açıklanamaz. Demek ki ALLAH olduğuna inanıyorlar ama şeytan kalplerini çalmış. Gözleri körelmiş. ALLAH ıslah etsin. Allah rızası için el fatiha
00 YorumlaBir yaratıcının olup olmadığını hala düşünüyorum en son kararımı verip ateist veya deist olacam ama şu an ateistim, belki allah yazan karpuz, inek, bulut filan görürsem imana gelir müslüman olurum. En son allah diyen aslanı gören ateist arkadaşım bir anda iman powerla dolup kabeye ışınlanmıştı.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılElbette cahillikle alakası var.
Ağaç yaşken eğilir demir atalarımız. Ebeveyn, çocuğuna İslamı anlatmaz, anlatan eğitim yuvalarına da göndermezse çocuk dinini öğrenemez. Nefsine, kötü arkadaşlara, zararlı bozuk yayınlara aldanan genç de dinsiz olur çıkar.
Mesele aslında nefis ile alakalı. İslam'ın emir ve yasakları insan nefsinin hoşuna gitmiyor. Ama anlamıyorlar ki İslam dini nefsi terbiye etmek için gönderilmiştir.02 Yorumla- +1 yıl
Kisaca cocuklarin kafalarini gencgen yikamak lagzim. Büyüdüler mi Dinlere inanmiyorlar.
Ilginc, hep severim Müslümanlar bunu itiraf ettiklerinde ;)
Cevap sahibi+1 yılHayır! Her çocuk İslam'a elverişli olarak dünyaya gelir. Sonra anne babaları onları hristiyan, yahudi veya dinsiz yapar.
Ebeveynin vereceği eğitim kesin netice vermez. Öyle olsaydı her müslüman anne babanın çocuğunun müslüman olması ya da her gayri müslim anne babanın çocuğunun da müslüman olmaması lazım gelirdi.
- Diğer konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılOruç tutmayı cahillik olarak görmüyoruz ama "oruçu" yazmayı zırcahillik olarak görüyoruz. Genelde senin gibi müslümanlığı dışında hiçbir vasfı olmayan insanlar zırcahil oluyor doğal olarak :D
20 Yorumla
+1 yılOoooo bak kardesim Allah siz olablarda cogunlukta ama Allah a inananlar bile olsa. Guzel kizlari veya yakisikli erkekleri elde etmek icin onlarin tarafinda gorunurler.
Emin ol bazi muslumanim diyenler Ateist lerden daha Ateist10 YorumlaEskiden mahallece toplanip camilere Kuran kurslarina giderdik. Smdiki cocuklar disari bile cikmiyor. E ailede din konusunda birsey ogretmiyorsa normal dinsiz imansiz cocuklarin olmasi
22 Yorumla- +1 yıl
Senin dedigin cocuklarin kafalarini kücüken yikamak gerek. Büyündüklerinde yoksa Dini kabul etmezler.
Haklisiniz biz ateistler aynisini diyoruz.
Gizli Üye(30-35)+1 yılallaha tabiki inanıorm. kadının karnındaki ceninde nasıl insan meydana geliyor bunu kimse açıklayamıyor ama. ya da bağışıklık sistemi o kadar karmaşıkki nasıl çalışıyor. nasıl iyiyle kötü mikropları ayırt ediyor. bunuda kimse açıklayamıyor. ne doktor ne bilim adamı
012 Yorumla- +1 yıl
Soran, cehalet görmek istiyorsan bu Gizli bacimizin Cevapini oku.
Cevap sahibi+1 yılyalanmı gerizekalı. git sor kadın dguma hadi git sor sölesn sana gerzek.
- +1 yıl
Bebek, nasil olusuyor, bagisislik sistemi nasil calisiyor böyle bir soru yok bilimde.
Bunlar 50-100 sene önce Bilim tarafindan aciklandi.
Sen Cahil oldugun icin bunu bilmiyorsun baska.
Cevap sahibi+1 yılhadi açıkla bana hadi. hadi dinliorm seni.. koskoca immunoloji uzmanı bilmiorda senmi biliosn yani? uydur kıçından anca
- +1 yıl
Google yazsan yetecekti
jinekolojivegebelik. com/2012/01/hamilelik-gebelik-nasil-olusur. html - +1 yıl
Ya, allah yok. neden? görünmüyorda inanılmıyor dimi :) sinyalda yok görünmediği için inanmamak lazım dimi ama sayeseinde iletişim var. havada görünmüyor ama var. güneş milim yakınlaşsa veya uzaklaşsa neler olur. ilk insanlar hava adem neden normal hamilelikle erkek ve kadının çocuğu değilde yetişkin geldiler dünyaya Allaha dua ettiler affedip cennete alınmak için. (Meryem, İsa’yı doğurup kucağında getirince, ona, “Çok garip bir iş yapmışsın, baban kötü, annen iffetsiz değildi” dediler. Meryem, [sormaları için] çocuğu gösterince, ona, “Biz çocukla nasıl konuşuruz” dediler. Çocuk dedi ki, “Ben Allah’ın kuluyum, O bana kitap verdi ve beni Peygamber yaptı. Bana namazı ve zekatı emretti.”) [Meryem 27-31] daha neler var ama inanmak istemiyorsanız sorun yok :)) ateistken Allaha inanıp iman edip Müslüman olanları dinlemeyide yapamassınız. biz iyi niyetle uyarıyoruz haklıysanız bizde sizde zararda değiliz relax :) ya aksi çıkarsa o zaman ateşiniz bol olsun son.
Cevap sahibi+1 yıloluşmasnı dmiorm ya. küçücük et parcası cenin byüyorda nasl insan oluyor. sadece sperm boşalmasıyla.
- +1 yıl
"oluşmasnı dmiorm ya"
"küçücük et parcası cenin byüyorda nasl insan oluyor."
Cehalet patlamasi yasanaliyor. - +1 yıl
Sinyallari göremiyorsun. Cihazlarlan ama Varliklarini kanitlaya bilirsin.
Günes sene 154 Kilometre Dünyaya yaklasiyor ve uzaklasiyor.
Geri kalanida cahil Müslüman sacmaliklari.
Cevap sahibi+1 yılhe sen buldun zaten sevişmeyi çocuk yapmayı asıl cahil sensn. 9 ay snra o ccuk ne oluyorda doğmak istiyor. acaba kadının karnınamı sığmıyor alla alla acaba ne. yoksa kadın çatlıcğı içnmi dğruyor safım bnm. inan sen bunlara. doktor arkdşlarm bile açıklayamıyor diorm ama sen o cahil kafanla açıklmaya çalşıosn.
- +1 yıl
Dedigim gibi, Bir bebegin olusmasi, ve büyümesi 50-100 sene önce aciklandi.
Bilimde böyle bir soru yok.
Sen Cahil ve Egitimsizsin, bu nedenle bunun Bilimsel Cevapini bilmiyorsun.
Konu sadece bukadar.
Cevap sahibi+1 yılo zman doğmasnı açıklarmısn nasıl doğuyor ne oluyorda doğuyor?
Olaylara tek tarafli bakamadim bir turlu, ateist kitaplari felan okudum aklimda supheler yaratti. Bu sekilde 2 taraftanda bakabilirim evrime inanir oldum. Aslinda tek taraftan koru korune inanmak cahilliktir. Kendine musluman diyorlar ama namaz kilan yok.
10 Yorumla:)) Cahillik değil dee zevke düşkünlüktür bence. Zaman geçtikçe insanlar zevklerine daha da düşüyorlar. Dinin yasakladığı şeyleri yapmamak itaat etmek tam bir Müslüman olmak herkesin yapabileceği şey değildir. :) Hepsi bir halt beceremeyen aptallardır kardeşim. Silmekle iyi yapmışsın bir yarar gelmez onlardan.
11 YorumlaAteist derneği kurmuşlar şimdide nie kurmuşlarki kendisinin olmasını bekleselermiş :)))
Bir de bu geyik var. Adam hepimize ağır laf soktu :(29 Yorumla- +1 yıl
seni ezdirmem
- +1 yıl
dedi naber dedim iyidir ):
- +1 yıl
sdnfsldgm
- +1 yıl
elinde bir mühür basiyo panpa kisfmet ):
- +1 yıl
Intihar edelim hem allaha inanmiyoruz hem onun yarattigi dunyada yasiyoruz yuzsuzluk :(
- +1 yıl
Ya biz cahiliz ya belki bir bildikleri vardir da biraz bisey ogrenirim diye bir umut iste :)
- +1 yıl
Iste ibadet etmek zor geliyo bos bos yatmak istiyoruz bide marjinal olalim biraz havamiz olsun diye ateyiz ateyiz takiliyoruz :(
- +1 yıl
Olsun yasayalim yine muslumanlar bize bakip ibret alsin sukretsin iste :)
+1 yılkac defa dedim panpa bekleyin allah ol diyince olur dediydim de dinlemediler ):
36 Yorumla- +1 yıl
ecmain panpa.
- +1 yıl
Aynen oyle oturup kurani bastan sona okusalar savundulari seyi bilseler canim da yanmicak. Kuran'dan ayet veriyorum "uydurma benim kitabimda yazmiyor oyle seyler" dedi biri ya sdfklj
- +1 yıl
Adam 6000. ayet uyduruyor e dogal olarak kafa karisir yani kim ugrascak siralamayla yaz gitsin demislerdir.
Ayetleri savunamadiklari zaman da tefsire bak vs. diyorlar. Arkadasim allah o kitabi indirmis zaten onun dedigine itibar etmeyip ne idugu belirsiiz hocalarin yorumuna itibar ediyorlar hadis gosterince de sonradan islam dusmanlarinca eklenmistir vs. ama namazin nasil kilincagi buharide yazar buhariyi inkar etmek namazi inkar etmektir isine geleni al gelmeyeni birak sonra o isine gelenleri de kabul etmeyenletr cahil damgasi yapistir
- Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yıltepkisel inançsızlık denebiliri buna
inançlıların işine geleni işine geldiği gibi yorumlaması ve işine geldiği gibi yapması mantıklı kesimi çileden çıkarttı
bunun sebebi sözde inançlılardır00 Yorumla - Diğer konusunda 321 cevap paylaştı.
+1 yılateizm cevapsızlıksa neden her şeye cevap verebileceklerini bilinçlendiklerini iddia ediyorlar, ateizm bir cevapsa buyursunlar evrenin hiçlikten geldiğini herhangi bir mantığa sığdırsınlar , sonsuz evren teorisine göre diğer evrenleri göstersinler :)
00 Yorumla
+1 yılcahillik ile ne alakasi var. tanidigim cogu müslüman ateistlerden daha cahildi?
23 Yorumla- +1 yıl
aynen benimde oyle..
- +1 yıl
asil sen cahil oluyosun cünkü insanlari yargiliyosun ve ayrim yapiyosun!
Gizli Üye(30-35)+1 yılSırf dinsiz oldukları için mi numaralarını sildin? Neyse, herkesin kendi tercihi.
37 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHe, tüm katiller de Müslüman değil de ateistti di mi? Cahil olanın kim olduğu çıktı.
Cevap sahibi+1 yılEn büyük en küçük diye bakmak yerine çoğunluğa bakın bi. Şu an en çok kötülükleri yapanlar Müslümanlar. ışidcan, elkaidecan, elnusracan vs.
- +1 yıl
#Dinsiz oldukları için değilde ne için silelim
Cevap sahibi+1 yılSilmeyin kardeş. Onlar da insan. Yemiyorlar da:(
- +1 yıl
Bin Laden, Hitler, Kaddafi, Belçika Kralı II. Leopold, İdi Amin, Yavuz Sultan Selim, Korkunç İvan, Saddam Hüseyin, Yakubu Gowon, Putin ve binlercesi :) Dünyada dinsiz olup cani olan insan yoktur, komünist olup cani olan vardır ve komünistlik de ateistlikle birebir bağdaştırılamaz. Hadi diyelim bağdaştıralım anca bir elin parmakları kadar çıkar, ama müslüman veya hristiyanlardan binlerce cani çıkar ve son sözüm: Çok cahilsin keşke ölsen :(
Diğer konusunda 494 cevap paylaştı. Allah'a inananların işlediği günahlar soğutuyor sanırım yeni nesli.
10 Yorumlaçoğaldı çünkü insanların bazı şeyleri gönül rahatlığıtla yapması gerekıyo kolaya kaçar herkes
12 Yorumla- +1 yıl
Îman kalp işi herkes senin gibi bir anda tamam deyip yöneleniyor :)
Özenti olanları saymıyorum onun dışındakiler bir çok müslümandan daha kültürlü akıllı. Saygılı olmak gerek bir sıfat yapıştırmaya gerek yok.
00 Yorumla
+1 yılkendisi olmak nedir?
hiç bir şey kendi olmuyor konuyu açan kişinin bir ateistle tartışacak beyni yok.118 Yorumla- +1 yıl
Herşey kendiliğinden olmadı bir evresi var bir sebebi var bir nedeni var bilmeden yorum yapmayın.
Ayrıca o söz sadece size söylene bilir sonuçta tanrınız kendiliğinden oluştu ya :)) - +1 yıl
inş canım ya :P
- +1 yıl
Fikriniz yoksa ne konu açıcak ne mesaj yazıcaksınız fındık kadar aklınızla bizlere cahil diyemezsiniz bak konu sahibi sustu tarısı sizin başınıza.
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz hatırlatayım. - +1 yıl
bir kitaba bağlı olanlardır kafası sabit olan oysaki bizler belirli dinlerden faz geçmişizdir fikir değiştirenlere hatta dayatılanları yıllar sonra düşünüp red edenler değil doğuştan beri aynı şeylere maruz kalanlardır sabit kafalılar.
Ancak kafalı demek için bile zeka gerekir sende yok malesef tanımadığın bilmediğin konuda yorum yapıp birde hakaret eden insanada teist deniyor ayrıca cevap veremediğin için yazmıyosrun :) - +1 yıl
doğmadan önce neysen öldükten sonrada o olacaksın sen bak benim dediğim konuyu ilerletmiyorsun klasik teist kaçışı bu cevap veremeyince başka soru sorarlar diyorum ya siz bırak bizle tartışmayı yan yana bile oturamazsınız zeka lazım önce zeka. Aşşağılamaya kalktığın adam donundan çıkarır seni haberin olsun.
- +1 yıl
dinen hiç bir insan önceden melek değildi sen önce bir kendi dinini öğren sonra gel burada ahkam kes olay alınganlık değil yaptığın şey hakarettir. 16 17 yaşında veletin burada insanların düşünceleri yüzünden hakaret hakkını kendinde bulması tamamı ile cehalettir.
Ayrıca bizler atesitiz şeytanıda red ederiz otomatikman. Satanizm şeytana tapmaktır biz ise şeytanı red ederiz varlığına inanmayız sen harbi cahilsin bak siz teistlerin esas sistemi bu %99 zunuz cahil %99 zunun kendi din kitabını dahi okumamış misal sen kendi dininden bir habersin bizlere cahil diyorsun kafa yokki fikriniz olsun. - +1 yıl
ataist deist meist hepsi yunan mitolojisinden gelme netten okuduğun herşet senın gibi 12 yasındaki bir ergenın yazdığı şeyler insan neye inanmak isterse onu araştırır ya sizde araştırılcak olayda yok ki :)"Ateizm, tüm tanrılara ve ruhsal varlıklara olan metafizik inançları reddeden ve var olan gerçekliği inanç yoluyla açıklamayı kabul etmeyen bir felsefi düşünce akımı." öyle ya da böle Allah uzun ömür versin öldüğünde huzura sende çıkıcaksın bende sen öldükten sonra karanlığa gidicez diyorsun ben ise yeni bir hayata bu iddaanın sonucunu sanırım bir 50 yıl sonra öğrenicez senın algın kapanmış sana burada nutuk yazsam anlamıcanı biliyorum artık zekayı bıraktım kültür farkı var aramızda :)
- +1 yıl
Dikkat ettinmi ben ne dediysem ateizimin açıklamasında onu tekrarladın ama hala söylediğim şeylere cevap veremedin tek yaptığın ne yapsam anlamıyacan diyorsun dene bir bakalım :) cesaretin olsun biraz
- +1 yıl
abisi ben hala ünv deyim konunun okul bitirmekle ilgisi yok eğer var ise zaten yanmışsınız tüm okumuşlar bilim adamları ateist okul bitirmemiş imamhatip mezunları ise imam ya da hoca :)
- +1 yıl
İftarı bahane edip kaçma sakın bak bekliyorum :)
- +1 yıl
e hadi
Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı. Cahillik azaldığı için çoğalıyor. Kuranı okuyup anlayabilen her mantıklı insan gibi senin çevren de saçma inançlardan kurtulmuş. Hepsi bu.
12 YorumlaDini kullananlar arttıkca ve mucizevi olaylar bilimle birlikte çürütülünce insanların zeka seviyesi arttıkça ki dünyanın en zeki insanları ateisttir araştırabilirsin sonuç kaçınılmaz bide mehdi gelmezse eywaah diyorum ozaman
00 Yorumla- Diğer konusunda 8,7b cevap paylaştı.
+1 yılherkesin kendi seçimidir cahillik durumu da yok , arkadaş seçimimde kriter değildir din konusu
10 Yorumla Evlat olsa irana yollar bu ateist derim. Biri alsın la şunu burdan.
06 YorumlaCahil mi bilmem ama Türkiyedeki Ateistlerin % 98'i abaza ondan
01 Yorumla- Diğer konusunda 311 cevap paylaştı.
+1 yılYazdıkların o kadar saçmaki. Neyse tabiki bana göre saçmada olsa senin düşüncen bu. Saygı duyarım.
00 Yorumla İnancim var inanmayani sozle inandirmak guzellikle inandirmak gerekir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhep fazla sorgulamaktan oluyor bu şeytanın en büyük silahlarından biridir çocuk oyuncağıymış gibi din değiştiriyor insanlar Allah doğru yolu düşünmeleri için imkan tanır inşallah doğru yolu bulurlar
00 YorumlaDiğer konusunda 403 cevap paylaştı. Allaha inanmayan değil de agnostik deist vs sayısı gittikçe artıyor evet
00 Yorumla
+1 yılCehalletle ilgisivar. Insanlar bilinclenmeye basladi..
00 Yorumla
+1 yılNormal hayatta bir başarısı olmayan adamın ateist olması benim için bir şey ifade etmez. Eksik düşüncesini orada da gösteriyor.
00 Yorumlaİsteyen istediğine inanır saygı duyarım ama ben müslümanım benim dinime saygısızlık yaparlarsa benden saygı beklemeyin !
11 Yorumla- +1 yıl
helal olsun
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnsanlar akıllanıyor ateist sayısı artacaktır. Yıl 2014 olmuş hala tanrıya budaya heykele kabeye tapmalar...
23 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKarar veren biri yok. Anlamadan çarpım tablosu gibi ezbere okuduğunuz dualar , büyüler 2014 yılında işe yaramıyor artık anlayın. Evrensel Bilim daha somut sonuçlar veriyor daha yararlı.
+1 yılHic sorma bosver burds bu sorulards azitiyor millet yazik
00 Yorumla
+1 yılÜzücü bu gerçekten... başımıza taşlar yağacak bu gidişle -.-
00 Yorumla
+1 yılDeistlik ve Ateistliği bir din olarak görüyorlar. Amaçları özgür olmak ve özentiliktir. Bunun yanında cahillikte etkilemektedir.
10 Yorumlaisteyen inanır isteyen inanmaz istemiyorsan görüşmezsin onlarla basit aslında
00 Yorumla- Diğer konusunda 838 cevap paylaştı.
+1 yıl#Bırak üstad onlara giren girmiş hesap günü anlayacaklar ama iş işten geçmiş olacak
00 Yorumla İnsanlar artık düşünmüyor. Bunun sonucunda bu gibi düşünceler çıkıyor. Namaz, oruç gibi Allah'ın isteklerini uygulamak cahillik değildir.
00 YorumlaHaklısın. Aileler, anne, babalar da sorumlu bundan bence
01 Yorumla- +1 yıl
O aileler doğan çocuğu bir dine mensup ederek giriyorlar o sorumluluğa.
+1 yılCahillik değil bence. İsteyen istediğine inanır. İsteyen inanmaz. Herkes kendinden sorumlu.
01 Yorumla- +1 yıl
#Allah'ın varlığına o kadar kanıt varken inanmamak cahillik değil de ne
+1 yılAteistlerin çoğu cahil değildir yeni ergenleri boş ver
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle var ve toplumun ahlaki durumu bunu apaçık gösteriyor
00 Yorumla
+1 yılTamam işte. Bizde batılı gibi oluyoruz kabuğumuzu kırıyoruz.
00 YorumlaDiğer konusunda 874 cevap paylaştı. Kısakürek diyorki Arsızlığa cesaret, zinaya aşk dediler. Bir neslin ahlakını, işte böyle yediler!
00 Yorumla
+1 yılCahilce bilmiyorum. Esas cahil onlar bence. Gerçeği inkar etmek en büyük aptalliktir.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılallaha inanmıyorum. cahillikle alakası yok bence okumak ile ve eğitim ile alakası var.
18 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılanlayamamanız çok doğal zaten:)
Cevap sahibi+1 yılevrim ile daha doğrusu bilim ile yaratılışın aynı anda kabuü söz konusu bile değildir. birbirlerini reddederler.
Cevap sahibi+1 yılevrimde yaratılış ta kanıtlanmamıştır. sende yaratılışı kanıtlayamazsın
ayette diyorlar hani bize inanmyanların bir görsen gözleri simsiyah tüyleri titiroyor dioyr
00 YorumlaTürkiye de ateistlerin %61i Allah a inanıyor.
15 Yorumla
+1 yılCahillikle alakayı çözemedim?
12 Yorumla- +1 yıl
Sen bağlantıyı yanlış kurmuşsun bak bu da Müslümanlara özgü işte. Ayrıca Ateistlerle müslümanlar arasında yapılan testte ateistlerin zeka oranlarının daha yüksek çıktığından haberin var mı?
+1 yılhiçbir ilah, sadece Allah!!
00 Yorumla- Devamını Gör (9)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne