Güncellemeler
+1 yıl
Yatsı namazını özellikle geç kılıyorum ki Allah şaşırtmasın yarabbim sana şükürler olsun lanetlenmiş şeytanın şerrinden sana sığınırım Alemleri rabbi olan Allaha hamd olsun
Güncellemeler
+1 yıl
"Onlar ayaktayken, otururken ve yanları üzerine yatarken Allah'ı anarlar; göklerin ve yerin yaratılışı üzerinde düşünürler. Ve "Rabbimiz! Sen bunu boş yere yaratmadın, Sen yücesin, bizi ateşin azabından koru."derler." (Al-i İmran, 3/191)
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Aynen öyle. Zaten öyle olmasa namaz kılmakta kullar bu kadar zorlanır mı... Düşünsene 10 dakikanı almıyor namaz kılmak ama kılmakta zorluk çekiliyor.
Namazı huşu ile kılmaman için vesvese veriyor..
Ben perdenin önünden geçen gölge görmemiş insanım şeytanın vesvesesini nasıl hissedeyim :D
Onu hissetmen için irade lazım sağlam iman samimi iman karşı önlem alabiliyorsun
Sürekli nas oku vesvese geçiyor namaz kıl gidiyor şerefsizzz benim de içime girmişti panik atak geçirmiştim korkma şundan Allah koruyor
Allah hissettiryor inan bana Allaha sadık olunca Allaha sığınınca kilometrelerce uzaktan gelen tehlikeyi bile kalbin seziyor.
Evet gerçekten öyle eskiden ergenlik ile ateist olma yoluna girdim salakk saçma şeylerdi şimdi dinsiz insanlar benim hayatıma ters her daim saygı duyarım ama konuşmak istemiyorum çünkü benim hayatıma iğrenç enerji veriyorlar sürekli nas okuyorum her banyodan sonra namaz kılıyorum o kadar hafifliyorum ki zamanla her gün her vakit kılacağım ama nas suresi benim hayatımın odağı oldu mutlu da mutsuz da olsam okuyorum sende oku içinde vesvese kelimesi geçiyor
Esmalarıda söyle uyurken
A'râf Suresi - 180 . Ayet : En güzel isimler Allah’ındır; bu güzel isimlerle O’na dua edin, O’nun isimleri hakkında doğru inançtan sapanları kendi başlarına bırakın. Onlar yaptıklarının cezasını çekecekler!
Ya Darr demek gönlünü rahatlatan ve daraltan odur Ya Darr deyince neyin doğru ve yalnış olduğunu kalbine sokuyor ve inanılmaz bir huzur içine giriyor uyurken söyle farkına varacaksın Es-Selam Es-Sabur Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim
Tirmizî, İbn-i Hibban ve Hâkim`in bu konudaki rivâyeti ise, şöyledir:
"Kim bunları (Esmâ-i Husnâ`yı) mânâlarını anlayarak sayar, bunlarla Allah`ı zikrederse Cennete girer."
Çok iyi teşekkür ederim
Rica ederim.. ve alnını secdeye koyduğunda Allah'a çokça dua et çünkü Allah'a en yakın olduğun an alnın secdeye değdiği andır peygamberimizin tavsiyesidir.
Tövbe haşaa
Fark ettiğim oluyor evet.
Allaha samimi şekilde iman edince sana fark etmen için yardımcı oluyor.
Çok doğru, yerden göğe kadar öyle. İnsanın şuuru açılıyor. Hamd olsun.
Mesela biri kavga çıkaracaktı kendisine yapılan yalnıştan dolayı..
yemekte yanıma oturdu ona bu hadisi anlattım ve sakinleşti..
Efendimiz (SAV): “Şeytanın olduğu yerde durmam”
Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Allah’a ve âhiret gününe îmân eden kişi, ya hayır söylesin ya da sussun!” (Buhârî)
Bir gün Rasûlullah (sav), Ashâb-ı Kirâm’ın arasında otururken, bir kişi gelip Hz. Ebû Bekir’e hakaret etti. Ebû Bekir (ra) cevap vermeyip sükût etti.
O kimse ikinci defa aynı şekilde hakaret etti. Ebû Bekir (ra) yine sükût etti. Adam üçüncü defa hakaret edince, Ebû Bekir (ra) daha fazla dayanamayıp ona hak ettiği cevabı verdi. Bunun üzerine Rasûlullah (sav) hemen oradan kalkıp yürümeye başladı. Hz. Ebû Bekir ardından yetişerek:
“-Yâ Rasûlâllah, yoksa bana darıldınız mı?” deyince Rasûlullah (sav) Efendimiz:
“-Hayır, darılmadım. Semâdan bir melek inmiş, o kimsenin sana söylediklerini yalanlıyor, senin adına ona cevap veriyordu. Sen karşılık verip intikamını alınca melek gitti, onun yerine şeytan geldi. Bir yere şeytan gelince ben orada durmam!” buyurdular. (Ebû Dâvûd)
Nefsi dizginleyerek yapılan bir sükût, yerine göre câhillere verilmiş en fasih bir cevap olur. Nitekim İslam âlimleri; ahmağa verilecek en güzel cevap, sükûttur, demişlerdir.
Yav bunu biliyordum ama insan ne kadar bilirse bilsin, bazen unutuyor. Tekrar okuduğum çok iyi oldu, teşekkür ederim.
Rica ederim. okumak uygulama yapılmadan işe yaramaz okumak tıpkı yemeği mideye doldurmak gibidir. yedikten sonra uyursan uykundan tat alamassın. ama yedikten sonra biraz dolaşırsan rahatlarsın.. okuyup uygulamaya koyarsan aklında kalır. ama uygulmassan beyninde ağırlık olur ve o yükü müminlere dağıtmadığın için yenisini taşımayı kalbin istesede beynin kararsızlıklar içinde boğuşur ve farklı yönlere yönelir.
Söylediklerine katılıyorum.
ben o yüzden işteyken o yükü şöyle boşaltıyorum ya birilerine aktarıyorum ya da resmi tıpkı bir televizyon izler gibi önüme koyup sonuçların çıkarıp sözlere dönüştüroyorum ve yazıyorum instagram KS gibi yerlerde paylaşıyorum ya da gülümseyip geçiyorum Allah'a şükrediyorum ilmin ve kainatın sahibi eşi benzeri olmayana şükrediyorum
Maşallah güzel bir tavsiye aslında. Ben salak gibi olayın cereyan etmesini bekliyorum. Hmmm...
Ama her yiğidin yoğurt yiğişi farklıdır aslında ya. Ben ketum birisiyim fazla ilişmiyorum millete. Tabi gözümün önünde bir olay cereyan etmediği sürece... Ama etkili oldu yine de tavsiyen. Aslında biraz ilişmek lazım evet. Bu arada gizli olmasan takip ederdim seni.
#MassacreTerrible
Bu metodu yapmak için Allah'ı zikretmelisin ozaman ilmi kalbine sevk eder.
Bir yerden başlamak lazım haklısın...
Dille zikrederken dikkatim dağılıyor biraz. Kalple zikretmek kafi midir?
Zikir dilden kalpten uyurken yatarkan fark etmez Bunuda aklında bulundur Hz. Musa As Şöyle soru sordu Hz. Hızıra Ledun ilmine nasıl ulaştın dediğinde günah işlememeye sabrederek..
Özellik sevgili önermiyorum ama olusada dikkatli ol çünkü cinler Allah'ı unutturmak için rahat bırakmazlar.. öyle böyle değiller yeterki sevdiğin bir şey olsun bu kızda olmak zorunda değil oyun arkadaşlar
Allah seni sevdiğin şeylerle imtihan ediyor
"günah işlememeye sabrederek.."
kilit cümleyi vermişsin... Çok anlamlı olmuş...
Ne kadar dikkatli olursan okadar iyi dişlerinin temizliğine dikkat et çünkü Allahı zikrederken ağzın temiz olsun temiz değilse kalbinden insanlar görmese daha sevap olur ve ortamda muzik çalıyorsa muziği bırakıp Allah'ı zikretmen daha hayırlıdır
Ediyor ya etmez mi...
Kulaklarımı sen mi çınlattın?
Allahümme salli ala seyyidina muhammed...
2 gün öcede benim çınladı Allahümme salli ala seyyidina muhammed
Burda yazdıklarımızı gören kardeşlerimizde okusun faydalansın. ne kadar temiz olursan o kadar iyi çünkü cinler temiz ve imanlı insanları görünce saklanırlar yakşamazlar.
Uyumadan önce abdest al ve 33 defa Suphanallah 33 defa Elhamdulillah 33 defa Allahu ekber 33 defa Ekstra La ilahe illallah diyorum ve Esmalardan dilediğini söyle Allah emanet ol..
Allah razı olsun
Ve son olarak Allahtan hayırlı dualar dileyerek uyu..
Allah sendende razı olsun
Evet
Orta şekerliyim
Hadi oradan
Özgürlük diyorsunuz insanların dinine saygı duymıyorsunuz gerçekten sizin gibiler şeytanın ta kendisi
Saygı duymadığımı ve müslüman olmadığımı 2 kelimeden nasıl çıkardın helal olsun doğrusu👏
O zaman doğru cümleler kur ki insanlar algılasın boş yere kavga çıkarmasın demi ablacım
Kavga çıkıcak bir durum yok ama sen bilirsin
Peki özür dilerim 😊
Sorun değil ya sende kusura bakma 😊
Yorumumu silemedim o yüzden kalıyor kusura bakma haklısın iyi geceler 🌺💕
Bişey olmaz kalsın iyi geceler canım😊😊