Kaynak: Müslim, Tevbe, 9, (2748); Tirmizi, Da'avat 105, (3533).
Her hangi bir günahınız için tövbe ettiniz mi?
Kaynak: Müslim, Tevbe, 9, (2748); Tirmizi, Da'avat 105, (3533).
“Allaha Şükür ki siz hala hayattasınız”
Bu önemli bir detay. İnsan, kendisine ölüm gelip çatmadan aklını başına almalı ve düşünmeli, tövbe etmeli, yaşamını düzene koymalı.
Tövbe edene Allah hayır kapılarını açar
Evet. Önemli olan, insanın hatasını anlaması, bağışlanma dilemesi ve o günahı bir daha yapmaması. Böyle yaparsa, umulur ki Allah ﷻ onu affeder.
Allah daha sonra günah işlerse bile affeder çünkü Allah kulunun ucup hastalığına düşmesini istemez güldürende ağlatanda odur.
Yeter ki kul Allahı unutmasın. onun tek affedici olduğunu aklından çıkarmasın
tabi bu demek değildir ki sürekli günah işleyelim.
Tabi o zaman samimiyet olmaz. “Nasıl olsa Allah beni affeder” deyip günah işlemek olmaz.
Kesinlikle öyle çünkü mümine yakışmayan şeydir şeytanı def etmek için Allah ne güzel sığınak
Ettim, ediyorum, edeceğim...
Pişmanlığın müsrifliğin cezasını çektim üzüldüğüme üzüldüm ne yaptıysam kendime yaptım yine kendimi secdede buldum aradığım kimliğimi İslam'da buldum inşallah. Rabbime sonsuz şükürler ki bana o yolun kıyısından dönmeyi nasip etti yoksa ben dünya hevesinden ahireti unutup kötü şeyler yapacaktım, daha fazlasını kaldıramazdım halık'ımı unutmak öyle elemli öyle kasvetli ki Allah bir daha beni o yola düşürmesin. Artık onun yarattığı bütün bu âlemi, kainatı, düzeni onun 99 ismi öyle inkişaf etmeye başladı ki bu manevi tadı daha fazla tatmak istiyorum daha fazla takvalı bir insan olmayı çok istiyorum İnşallah bu zevke layık bir kul olabilirim... yola çıkıp varmayan yoldan çıkıp varan oldu mu ki?
Allah kulunu sever tövbe ettin mi bütün günahlarını siler atar şeytanın lanetli tuzaklarından çeker alır.
Allah kabul etsin.
Cevap
4Cevap
ben o günahları durduk yere yapmadım.. benim gunahlarim affedilmeyecekse bana kötülük yapan insanlarin bana yaptıkları kötülüklerde affedilmesin.. ben yanacaksam cehennemde , bana kötülük yapanlarda yanmali cehennemde.. bye
Ümmü'd-Derda radıyallahu anha anlatıyor: "Ebu'd-derda radıyallahu anh'ı işittim. Demişti ki: "Resûlullah aleyhissalatu vesselam'ı işittim, şöyle buyurdu: "Müşrik olarak ölenle, bir müslümanı haksız yere öldüren hariç, Allah bütün günahları affedebilir."
Kaynak: Ebu Davud, Fiten 6, (4270).
Etmedım kanks tevbe edecek kadar buyuk bır gunah ısledıgımı dusunmuyorum
Peygamber Efendimiz (asm) buyurdu ki: “Tövbe ediniz! Allah’a kasem olsun, ben günde yetmiş kere Allah’a tövbe ve istiğfar ediyorum.”
Tövbe etmek için günah işlemene gerek yok tövbe şeytandan korunmak Allaha sığınmak için gereklidir.
İnançli değilim. Olduğum zamanlarda da etmemistim
Allah hidayet versin. cümlemize
Tm
evtt
Ettim evet
Ettim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?