Hz. Ali hakkında ne düşünüyorsunuz? Benim en sevdiğim halifedir kendisi.
Not: Alevi değilim
Not: Alevi değilim
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer hz ebubekirden sonra olmasını istediğim halife ama te o zamandan siyasi nedenler olmuş bu yüzden olamamış , ilim şehrinin kapısı denilen insan hz ali. kendisini bende çok severim.
not: aleviler sevmez sadece hz aliyi.
bence direkt Hz. Muhammed'den sonra olmalıydı :)
ben daha Ehl-i Beyt taraftarıyım :)
Sözleri, cümleleri, ilmi ile daha başka bence. Birde Hz. Ali'nin temsili resmini çok karizma buluyorum :)
O temsili resim bence olmamali hicbir Peygamberlerin veya Sahabelerin resmi fotografi olamaz. Dusunulenden daha guzeldir onlar.
Esedullah (allahın aslanı) allahın aslanı cesaretinden dolayı, şahı merdan (yiğitlerin şahı) kuvvrtinden dolayı bu lakabları almıştır peygamber efendimizin en çok halifelerinden biri olan ve amcasının oğludur kendi evinde büyüttüğü hatta adını Hz. Muhammedin verdiği söylenir çok bikgili ve ilimliymiş bana bir kelime öğretenin bir yıl kölesi olurum diye bir sözü olduğu rivayet edilir
“ Ben hikmetin şehriyim, Ali ise kapısıdır.[26] ”
İlim on kısım. Dokuzu Ali’de biri diğer halktadır. O bu biri de onlardan iyi bilir. ”
“ Ali’yi seven beni sevmiştir. Ona düşmanlık bana düşmanlıktır. Onu inciten beni incitmiştir. Beni inciten de Allahü teâlâyı incitmiş olur.
Hz. Muhammedin Hz. Aliyi ne kadar sevmesi ne kadar ilimli olduğu anlaşılır bu hadislerden Hz. Ali yi aleviler yanlış tanımışlardır Hz. Ali Hz. Muhammedin selefi değildir kesinlikle
Alevi değilim ama Hz. Ali yani Allah'ın Aslanı olarak bilinen zat mutlaka sevilmesi gereken peygamber efendimiz için canını tehlikeye atan bir şahsiyettir. Kimsenin dolduruşuna gelmeyin. Peygamber efendimiz ne diyordu?"Ali'yi sevmeyen benide sevmesin."
Cevap
18Cevap
Diğer halifelere göre daha sempatik bulduğum zat-ı muhterem.
Hoş, ateistim; hiçbir halifeye bağlılığım yok.
Hz. Ali benim senin gibi bir insan Peygamber falan değil Sadece Sahabe.
Müslüman birisi olarak biliyorum şu an sonsuz cennete girmeyi bekliyor diye düşünüyorum
Sahabe üyesi değil, Ehl-i Beyt üyesi
Ben bilmem o kadar sadece o da insan günah işler hata yapar bilmediği vardır.
Çok yükseltmeyin.
Bilmiyorsan çok yorum yapma. Yükselttiğimiz falan yok
Hadi len. Peygamber kadar saygı duyuluyor.
Hz. Ömer için Peygamber s. a. v. demiştir ki benden sonra Peygamber gelse o Hz. Ömer olurdu diye ;)
Daha sahabe ile ehl-i beyt arasındaki farkı bilmiyorsun. Seni nasıl ciddiye alacağım ben. Hz. Muhammed'in böyle bir sözü olduğuna kaynak ver desem onu da veremezsin
Biraz araştır bulursun kaynağını
S. a. v. de.
nasil bir cevap bu. nasil senin benim gibi bir insan diyebilirsin nasil sadece sahabe diyebilirsin yaptiklariyla davranislariyla sozleriyle yigitligiyle adaletiyle Peygamberimizden sonra gelen en buyuk zat. Peygamberimizi kac defa olumden kurtarma serefine nail olmus buyuk insan. Peygamberimizin en sevdigi ve guvendigi insan. damadi ayrica
Abartmaya gerek yok. 124 bin Peygamber gelmiş hemen hemen hepsi ne sıkıntılar çekmiş onları anlatan yok gidip başkalarını yükseltmeyin. Ali iyi birisi Müslümanlardan bilgili bir zat ama Peygamber değil.
Hz. Ali rüyanda sana kötü şeyler yapmış belli :)
Hayır rüyama gelmedi hiç :)
İnşaALLAH Cennet'te beraber otururuz.
Hem bana neden kötü bir şey yapsın ki :)
Hz Ali cok sevdigim bir zaattir.
Allah Hz. Ali ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed S. a. v. A komsu olmamizi nasip eder insallah.
adaleti yaşamı cesareti yaptığı şeylerle hem sağlam bir halife hemde peygamber efendimizin damadı olmayı başarmış değerli bir kuldur...
Günümüze kadar gelen sözleri gerçekse eğer, ilme değer veren biriymiş. Hem aklıyla hem gönlüyle farklı biri olduğu belli.
Hz. Ali ilmin kapisidir
Peygamber Efendimiz S. A. V e güzel anlatmis hz. Ali efendimizi;
Ben ilim sehriysem Alide kapisidir..
Halifemizdir. İslam tarihindeki sayılı mühim ve mükemmel insanlardan biridir.
Bende alevi değilim alevilik ile alakası yok bazı arkadaşlar konuyu biryerlere çekmesin lütfen Hz Ali çok sevdiğin bir halife
islam için savaşa girmesi ve başkalarını öldürmesi yeterli onun için düşündüklerim için
En sevdiğim sözü " Erkeğin tesettürü gözleridir "
Hepimiz severiz. Alevi misin.
gerçektende adam gibi adam
çok severim adam gibi adam.
Peygamberimizin göz nuru bilge sahabe.
Ben Ehl-i Beyt diye biliyorum. Sahabe değildi.
ali sevilmez mi hey dost deli misin sen
Kuyucaklı Yusuf adlı kitabın yazarıdır.
Allah'ın Aslanı Şah-ı Merdan!
En sevdiğim halifedir.
Çok güzel insandır.
Güzel insandır :)
peygamberdir panpiş
Ne Peygamberi. Peygamber falan değil.
çok biliyorsunuz.
te allahım sabır ver
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?