- Diğer konusunda 529 cevap paylaştı.
+1 yılYaratılanların en üstünü İnsandır.
ALLAH teala biz insanları cinlerden üstün yaratmış bu KURAN la belirtilmiş ama madem üstünüz neden cinler bizi görüyor biz onları göremiyoruz? neden onlar çok hızlılar biz yavaşız? neden onlar insan vücuduna girebiliyor biz müdahale edemiyoruz? bazı üstünlüklerimiz olabilir ama saydıklarım onların bize karşı olan üstünlükleri değilmidir?
---------------------------------------------------------------------
Allah bizdeki üstünlüğü söyle tasvir eder Allah bize kendi ruhundan vermiştir canlılar arasında Allah ile iletişime geçebilen tek canlı biziz sadece konuşamayız Allah ile çünkü aramızda perde var fakat Allah sadece bizim dualarımızı duyuyor onların bedenleri yok hızlılar onlar insan bedenine girerler fakat Allah'a dua okursak tüm üstünlükleri kaybolur çünkü onların arkasında kimse yokken bizim arkamızda cenab-ı hak vardır.28 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederim bende bu soruyu bu sitede bir zamanlar bulunan Harun02 nickli arkadaşa sormuştum ve o cevabı ondan almıştım inan bana bu konular hakkında çok bilgisi vardı ama birşey söylemeden hesabını sildi gitti
- +1 yıl
malesef onu sormak hiç aklıma gelmedi daha doğrusu bir anda kaybolacagı aklıma gelmedi bu arada laf aramızda konuştugunu dahi söylemişti dahaa çok yazışmamız var onunla ;)
- +1 yıl
arkasından konuşmam dogru olmaz sanırım ama tek söyleyebilecegim onlarla bir şekilde iletişim kurdugunu söylemişti
- +1 yıl
https://www.youtube.com/watch?v=WcOGiYVLsGo
bunada bakmanı tavsiye ederim
En İyi Cevaplar
+1 yılTabikide cinler bizden üstün olarak yaratıldı. Göz sanırım 9 kademeden oluşuyordu. Biz şuanda 3 boyutlu görüyoruz. 4. boyut denendi bir kişi üzerinde ve başarılı oldu. O kişi şuanda arabalar geçtiğinde arkalarında bıraktığı kırmızı ışığı sonuna kadar görebiliyor. Işık hızını rahatlıkla görüyor anlayacağın. Bu dünyada milyonlarca canlı var. Biz kim bilir onları kaçıncı kademede görebiliriz. Onlar bizden kat kat üstün yani. O senin dediğin farklı bir cin. Onlarda bizim gibi insan şeklinde fakat tek eksikleri para saymayı bilmemeleri.
00 Yorumla
+1 yılAndolsun ki Cehennem için de birçok cin ve insan yaratılmış onların kalpleri vardır ama anlamazlar, gözleri vardır görmezler kulakları vardır ama işitmezler. İşte bunlar hayvanlar gibi hatta yol bakımından daha sapıktırlar. İşte bunlar gafillerin ta kendileridir yani biz üstünüz
00 Yorumla
+1 yılkendi kafanda hayali cin imaji kurup bir de inanmayan yazmasin diye tribe baglamak imanin kacinci sarti panpa?
kuranin hicbir yerinde cinlerin üstünlügünden bahsedilmezken sen hangi inanca göre tespit ziciyorsun kezban?00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
47Cevap
+1 yılGenelde cinler hakkındakiler 1-2 bilgi dışındakiler teori uydurma filan olabiliyor. Ama insanların üstünlüğü nedir bliyor musun? İnsanın hem meleksel hemde şeytansal dürtüleri olması. Yani Hem melek olarak yücelebiliriz hemde şeytan olarak yücelebiliriz yaptıklarımızla verdiğimiz kararlarla. Melek ve şeytanlar cinlerden üstünse o zaman bizimde onlardan üstün olma potansiyelimiz vardır. Level sistemi gibi düşün insan kararları ve davranışlarıyla ya melek olarak yücelebilir ya da şeytan olarak yücelebilir. Potansiyel gücümüz çok fazla. O yüzden cinlerden üstünüz. Fakat işte o potansiyelimizi kullanamıyoruz çok eskiden belkide insanlar potansiyellerini kullanıyordu bilemeyiz. Hz. süleyman allahın emrinden sonra cinlerle birlikte tüm varlıkları emri altına almıştı. Hepsine hükmetmişti.
03 Yorumla- +1 yıl
Ben cinlerin meleklerden üstün olduğunu söylemedim zaten nerenden uyduruyon? Binlerce varlık var diyor. Şeytanda iman etmeyen kafir melek işte ve onun soyu var. Felsefen sıfır heralde... Neyse boşver.
+1 yılAllah'ın ruhundan üflenen insan, aşk kelimesine mazhar olan insan, cinlerin ne yediği nerelerde yaşadığı belli.
Cennette aynı şimdi bizim göremediğimiz gibi bizi göremeyecek olan ama bizim onları göreceğimiz olan insan. Gelen Peygamber Allah'ın en sevdiği kulu Muhammed (S. A. V) insan, ona tabi olanlar cin.
Demekki üstünlük sadece uçup kaçmayla olmuyormuş.
Yanlız bu üstünlük kibirlenmemiz için değil. Karıncada ayaklarımızın altında gezer ama bizde olmayan çok özellik onda var.41 Yorumla
+1 yılSen onlara karışmazsan onlar da sana karışmaz :)
İnsanlar üstündür. Üstünlük güç olarak sınırlı değildir, güç olarak da insan üstündür zaten, Bir okuduğun dua ile onlar def olur gider. Ama sürekli adını anmak, çağırmak, davet etmek de elbette bile bile kendini lades etmektir.
cut.10 YorumlaA'raf/179: Andolsun ki biz cin ve insanlardan birçoğunu cehennem için yaratmışızdır. Ayrıca ben sizi ancak bana ibadet edesiniz diye yarattım gibi ayetlerle herhangi bir üstünlüğün varlığını göremiyorum. Elbette onlar da kitab-ı mukaddese göre Hz. Muhammed'e tabi oluyorlar ama. Eşitlik olduğunu aşikar.
14 Yorumla- Diğer konusunda 347 cevap paylaştı.
+1 yılAlalh katında yaratılmış en üstün varlık İnsanlardır, Cinler bizden önce vardı fakat çok itaatsizlik ettiler, yalan söylediler, çok öldürdüler birbirlerini ve Allah insanları yaratmıştır, İnsanlarında, Cinlerden bir farkı kalmamıştır fakat Cinlerden üstündür evet Cinler geleceği görebilen ayrıca çok hızlı varlıklardır fakat İnsanlar kadar Allaha iyi ibadet edemezler en önemli sure olan Ayetel-Kürsi'yi okuyamazlar. :)
06 Yorumla- +1 yıl
Cinler evet ibadet ederler onların Müslümanı, Yahudisi ve Ateisti vs.. vardır aramızdaki tek engel onlar daha farklı bir bedendir ve farklı boyutta yaşarlar biz ise 3. Boyutta yaşıyoruz onlar geleceği görebilirler çok hızlı gideler biz Işık Hızını yetişemeyeceğiz fakat Cinler Işık Hızında gider gelirler her yer ayrıca evrenin dört bir yanına dağıtılmıştır evrende yalnız değiliz fakat insan daha baskı ve güçlü bir varlıktır.
- +1 yıl
Cinlerin farklı boyutlara gittiği biliniyor ve geçmişe dönebilme yetenekleri mevcut inanılmaz teknolojileri vardır aklımızın almayacağı şeyleri, geleceğide görebildiklerini duymuştum.
Fiziksel olarak bizden güçlüler yani hizlilar Amerika dan avrupaya 10 sn gibi bir arabayi havaya kaldırabilir mermi hz. süleyman bunu kullanmistir insan içinama truhsal olarak biz dahaggüçlüyüz ki önemli olan bir ve. biz onlardan olduğundan onlat bizdendaha fazla korkuyor
00 YorumlaHepsini uzun uzun anlatmayacağım açık ve net tek cevap : '' Hz. Muhammed (Allah ın habibi) bir cin değil insandı... Yani Allah bir insan hürmetine dünyayı yarattı.
30 Yorumlaİşiniz gücünüz yok mu abi sizin? 3 harfli yaz bari isimleriyle çağırma. Sonra niye musallat oldular bilmem ne..
06 Yorumla
+1 yılBizim Onlara Karşı Savunmamız Var Ancak Onların Bize Karşı Direk Savunması Yoktur, Bir Cin İnsanı Öldüremez Ancak Bir İnsan Bir Cini Öldürebilir,
02 Yorumla- +1 yıl
Bu İnsan Öldürmek Değildir, Direk Olarak Öldüremezler, Ben Gelip Seni Bıçaklayıp Öldürebilriim Ancak Onlar Allahın izniyle yapamazlar, ancak sen köşeye sıkışmış bir cini belirli ayetler ile çok rahat yok edebilirsin, rukyeci abilerim her zaman insanlardan ne kadar korktuklarını bilseydiniz siz hiç korkmazdınız derdi,
Üstünlük takvadadir. cinlerde bu saydigin ozelliklerin hepsi var ama vücut ozelligi yok yani enerji halindeler onlarin en cok istedigi ozellik vucut ozelligi
00 Yorumla
+1 yılHer şey H. z. Muhammed (sav) in yüzü suyu hürmetine yaratıldı. Hz Muhammed (sav) ne diyor üstünlük takva iledir
00 YorumlaTeknoloji kullandıklarını ilk kez senden duydum 7 saniyede dünyayı gezebiliyorlar onun dışında 1 asır yaşam süreleri bizim gibi değil bizimle aynı süre gibi düşün.
04 Yorumla
+1 yılinsanlar senin tek bir içten duanla onlar ölebiliyor bile
00 Yorumla
+1 yılgenel bir ayrım yapamam ama hangisi daha imanlıysa bence o daha üstündür..
00 Yorumla"Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım." ZÂRİYÂT- 56
varlıkların ve mahlukatın en üstünü adem oğlu dur.00 Yorumla
+1 yılBize musallat olmasınlar da ne halleri varsa görsünler.
00 YorumlaDünyada toprakları üzerinde yaşayan en üst varlık insandır. Cinler alemi çok başka onları karıştırma onların kendi dünyaları yaşamları var
02 YorumlaDiğer konusunda 1,6b cevap paylaştı. inanıyorum ama pek konusma taraftarı değilim o konuda bu arada sendede biraz gariplik profil fotondan tırstım harbiden
02 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhiç reelde insan şekline girmiş cinle karşılaştın mı merak ettim
04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYorumları okudum internette degil gercekte yüz yüze tanıştın mı kendi mi söyledi sen mi anladın
- Diğer konusunda 7,5b cevap paylaştı.
+1 yılBiz onlardan daha üstünüz bizim tek silahımız duamızdır
00 Yorumla İnsanı diğer varlıklardan üstün kılan aklı var bu noktayı atlamışın
01 Yorumlavideonun sonunda mahluk demiştir hz. muhammed cinlere diyor
00 Yorumlaben daha üstünüm korkma sen gel benim arkama korurum seni onlardan ;) :D
00 YorumlaBunu ende çok düşündüm ve araştırdım ancak kesin bir sonuca varamadım
05 Yorumla- +1 yıl
İnsandır açık ve net. :)
- +1 yıl
Cinler çok önceden beri buradalar evrendeki en gelişmiş varlıklar Cinlerdir, evrenin dört bir yanına dağıtıldılar teknolojileri muazzam ışık hızında gider, gelirler her yere fakat edemedikleri bir kaç dua var bu duaları birtek insan okuyabilir başta en güçlü sure olan Ayetel-Kürsi olmak üzere bu dualar Cinler üzerinde resmen Nükleer Bomba etkisi yaratıyor ve insanları geçemiyorlar fakat teknolojileri muazzamdır evrenin dört bir yanında cinler vardır ve bizim kullandığımız teknolojinin çok, çok ötesine sahipler her boyutta yaşayabilirler.
İnsan cinlerden daha üstün yaratılmıştır. İblisin isyan etmesinin sebebide budur.
01 Yorumla- +1 yıl
Cinler ateşten insanlar toprakdan yaratılmışlardır. Tabi bunlar saf toprak ve ateş değildir. Cinler insanlardan fiziksel olarak güçlüdür hızlıdır. Onlarda kulluk ederler. İmanlıları ve imansızları vardır. Biz onlardan üstünüz onlardan korkmamıza gerek yok. Onlar bizi görürler biz farklı boyutlarda yaşarız. İbliste bir cindir. Ve onun isyan etmesinin sebebide budur. Gaybı bilemezler. Gaybı (geleceği) Sadece Allah bilir. Ve eskiden insanlarda 500-600-700 yıl yasarlardi. Hz Süleyman 900 yıl yaşamış. Hz. Adem daha fazla tam hatırlamıyorum. Biz onlardan üstünüz ve yeryüzüne hükmetme lütfu bize verilmiş. Ki yeryuzunde ona hükmedenler yani insanlar için bitkiler hayvanlar ve nice güzellikler vardır. Eğer aklınıza kim üstün sorusu takılırsa yeryüzüne kim hükmediyor ona bakın yeryüzüne hükmeden Ademin çocuklarıdır.
Bizim kadar zeki değiller ama ve dünya üzerinde bir egemenlikleri yok. Tabi Allah katında kim üstün bilemeyiz
03 Yorumla
+1 yılOkulda bir ara cin ile uğraştık o günden beri İstanbul'daki kararnlık sokaklar bize korku yaşatıyor sende uğraşma bence
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhangi cin teknoloji kullanabilio ya kafanzmı güzel:D
031 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılo nedir yahu kulyass:d
- +1 yıl
Cinler, İnsan kılığına girebilme yeteneği vardır ve İnsanların arasında dolaşabilir yolda yürürken öyle tesadüfen baktığın bir insan aslında Cin olabilir ve bizlerden çok, çok daha öncelerden burdalar teknolojileri bizden çok, çok daha üstün fakat biz göremiyoruz onları kendi Dünyaları var ayrıca evrende yalnız değiliz 18 Bin alem var ve Cinler evrenin dört bir yanına dağıtıldı biz ise onları bulucaz İnsan daha güçlü ve baskın varlıktır.
Cevap sahibi+1 yılcin istese bu siteye girip yorum yazabilirmi mesela bunu mu demek istiosnz arkadaşlar
Cevap sahibi+1 yılvay anasnı ya ilk kez duyuyorm. onlar teknolojiyi nasıl bulmş ya. bir hoca onların zeki olmadığını sölemişti ama tv programnda o nasıl oluyor
- +1 yıl
Bak gizli inanmayabilirsin fakat böyle durum onların bizden hiç bir farkı yoktur sadece bedenlerimiz ve yaşadığımız boyut farklı Cinler çok üstün varlıklardır biz 3. boyutta yaşarız fakat onlar her boyuta gidip gelebilirler ayrıca çok hızlıdırlar çok kısa bir sürede sadece bir kaç saniyede bütün Dünyayı dolaşabilirler isteseler ayrıca evrende Cinler dört bir yana dağıtılmıştır yani teknolojileri inanılmaz üstündür biz daha Dünyadan başka gezegene varamadık fakat onlar Evrenin dört bir yanına dağıldılar ama insanlar daha güçlüdür daha içten ibadet ederler ve Cinlerin çok korktuğu sureler vardır özellikle en güçlü sure olarak bilinen Ayetel-Kürsi bütün üstünlüklerini ezer geçer İnsan daha üstündür fakat onlardan çok gerideyiz.
Cevap sahibi+1 yılsaçmalama ben inanıorm onlara. ama teknolojiyi kullanabildiklerini hiç bilmiodum ben zayıf güçsüz zannediyordum öyle sölüolardı okulda tvde hep.
- +1 yıl
Hayır Cinler müthiş varlıklardır biz bugün Işık Hızına yetişemeyiz hatta 1 Milyar yıl sonra bile imkansız gözüyle bakılıyor fakat Cinler bunu rahatlıkla yaparlar anında bizim 50 Milyon yıl sonra anca varabileceğimiz bir yıldıza veya gezegene hemen uçarlar ayrıca evrende her yere dağıldılar kısacası koloniyi çoktan kurdular biz Marsa yerleşicez onlar bütün yıldız ve güneş sistemlerini ele geçirdiler teknolojileri bizden Milyarlarca yıl ötesinde her boyuta gideler ve geçmişe gidebilme yetenekleri mevcut ayrıca çok güçlüler fakat insan daha güçlü ve baskındır, Cinler çok yalancı kinci varlıklar fakat İnsanlar daha acımasız ve ibadetini içten yapar sadece bir Ayetel-Kürsi suresi, Cinlerin bütün teknolojilerini alt üst eder ezer geçer. Düşünsene Dünyada bu kadar yapılmış harikalar diyarı eserler var insan aklının alamayacağı Uzaylılar yaptı diyoruz sene kimler yapmış ve yardım etmiş olabilir? :)
Cevap sahibi+1 yıltamam uçarlar ışık hızında allah onlara bu gücü vermiş olabilir mümkündür bu. ama bu siteye girip yorum yazabilmeleri falan çok acaip ya. mesela youtuba girip film izleyebilirlermi. böle hobileri varmıdır sence
- +1 yıl
:D Neden olmasın diyorum ya Cinlerin insanlardan bir farkı yoktur ve insan kılığına girebilirler diye belki aşık olduğun veya olacağın çocuk bir Cinde olabilir. Koca bir şirket belkide bir Cine ait bilemezsin çok muazzam teknolojileri var sen sürekli duanı oku kardeşim.
Cevap sahibi+1 yılayetel kürsi okuorm ben yetermi sence bu arkdşm.
- +1 yıl
Fazlasıyla yetiyor arkadaşım en güçlü suredir Ayetel-Kürsi Şeytan bağırarak uzaklaşır bu duayı duyunca. :)
Cevap sahibi+1 yılpeki bişe daha sorabilirmiyim. muhabbet ettğimz bir insanın cin olduğunu nasıl anlarız :) imkanszmı sence anlamak :)
Cevap sahibi+1 yıle insan kılığına girmişse nası ayakları ters oluyor canım anlaşılır zaten direk.
Cevap sahibi+1 yılayy çok acaip. e nie şüphelenirde okurki insan. bizim gibi normal knuşurlarmı düzgün şekilde insanken
Cevap sahibi+1 yılvay be çok ilginç şeyler
Cevap sahibi+1 yılya kızm nasıl buldn sen onu ya :(
Cevap sahibi+1 yıloha açık açık sölüolarmı vay be. peki sen hiç korkmadnmı canım
Cevap sahibi+1 yıldevamı geldmi knuşmaların peki.
Cevap sahibi+1 yılya çok ilginç hikayeler yaç sen msnde çocuğu yakışklı diemi eklemiştin peki canım o mu seni eklemişti
Cevap sahibi+1 yılmsnde nasıl ekledn canım sen onu msn face gbi değil yabancılar gözükmüoki. ve sen sordnmu burada neden varsn amacn nedir die
+1 yılGüzel masallar hangi kitapda yazıyor bende okuyayım..
10 YorumlaBunu bız bılemeyız kanks sonucta cinlerde allaha kulluk eden varlıklar
00 Yorumla
+1 yılcinler en ufak bir çarpmada dahi ölürler bunu biliyormusun?
016 Yorumla- +1 yıl
tamam işte sonucta bir çakmak bile öldürebiliyor onları. ben internet aleminde biriyle tanısmıstım
- +1 yıl
ölmüs dedemin ismini bilmişti
- +1 yıl
dedem zamanında köyde bir kurt koyunu yerken görmüş. sonra ateş yakıp kurdu kovalamış. sonra o koyunu kucagına alıp köye giderken koyun dile gelmiş. sen bana yardım ettin senin 7 ceddine dokunmayacagız.7 ceddini koruyacagız diye. dedemin ismini ordan biliyordu.
- +1 yıl
hayır. değişik birşeydi tam hatırlamıyorum. cok korkmustum. sonra korkum gitti dedemin söylediklerini duyunca. sende mi karşılaştın.
- +1 yıl
ifritmiydi seninki
- +1 yıl
bulasma derim. eger hala konusuyorsan onların kullandıkları bazı arap kralları ve liderler var ismini sorarmısın. illüminati diyorlar geneldde
- +1 yıl
zuzula yı diyorum duydun mu adını
- +1 yıl
zuzula bir ifrit. öldürüldümü bilmem ama cok sey biliyordu illüminati hakkında.
- +1 yıl
aynen. zaten birkaç gün önce amerikada birkaç genc ruh cagırma diye ifritle iletişim kurmuşlar. şu an hepsi hastahanelik
Sen ustügunlu yanlış anlamaisn uzun yasamak ve diğerleribu ddünyadaki üstünlük asil üstünlük takvada ve ahirette kardes
00 Yorumla
+1 yılInsan melekler ve diğer varlıklar insana secde etmiştir
00 Yorumla- Diğer konusunda 442 cevap paylaştı.
+1 yılBak insanlar meleklerden bile ustun gerisini sen düşün
00 Yorumla Allah insanları ve cinleri bana kulluk etsinler diye yarattım diyor bu arada kuarının hangi suresinde insanların üstünlüğü yazıyor? Söyler misiniz?
00 Yorumlacanım mısın kızım sen cinler teknoloji mı 😀 kullanıyor olmayan cinler mi
00 Yorumla
+1 yılinswnlar en ustin varkliktir cin sana bisi yapmak istese zaten dua ederek * edersin yani
00 YorumlaNeden hala interneti ele geçiremediler?
03 Yorumla
+1 yılAbi hayatımızda Cin mi gördünüz neyin kafasını yaşıyonuz. insan ırkından başka büyük yoktur ben inanmıyorum
13 Yorumla- +1 yıl
Bende görüşümü yazamıcakmıyım neden kovuldum bide üstüne eksilemişsin anlamadım
- +1 yıl
Yapamıyacağın işlere kafanı yorma kzım:) Cinlere inanmıyoz diye küfür yiyoruz
Sen 3 harflilerden değil de 5 harflilerden kork
10 Yorumla
+1 yılHer türlü insanlar üstündür.
00 Yorumla
+1 yılinsanlar akıl ve mantıkla önde
00 Yorumla
+1 yılSatrançta bir cini yenmişliğim var.
00 YorumlaGözlerin den sanki bir cin bakıyor, inandım.
10 Yorumla
+1 yılImm cinlere bayilirim <3
00 YorumlaBiz bir üst modeliz aıodshdsaoıpd D:
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılCinler ateşten insanlar topraktan yaratıldı.
00 YorumlaHangisi Sonra yaratıldıysa o güçlüdür
00 YorumlaYaratılanların en üstünü İnsandır.
00 Yorumla
+1 yılyerinde olsam fazla uğraşmazdım böyle şeylerle ;)
00 Yorumla
+1 yılcin diye bir şey yok yavru kuş
00 Yorumla
+1 yılAllah İnsanları her şeyden üstün yaratmıştır.
00 YorumlaBu konuyu geçe açsaydın çok küfür yerdin.
00 Yorumla
+1 yılPokemonlar en güçlü.
10 YorumlaDiğer konusunda 3,1b cevap paylaştı. En üstün benim !
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBiz üstünüz heyt be !
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılCamasır makinesi de kullanıyorlar mı
00 Yorumlaİnsanlar
00 Yorumla
+1 yılinsanlar.
00 Yorumla
+1 yılMahsun kırmızıgül
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri