Müslüman takvimi neden yanlış?

Evet Muhammed peygamberin de kullandığı ve benimsediği, kurana ve dinimize ve hayatımıza yerleşen,365 gün yerine 354 gün olan ayın evrelerini baz alan takviminden bahsediyorum. bu takvime göre aylar ve günler asla yerinde durmaz hep gezer. ve bunun içinde islama göre çok kutsal günler ve aylarda asla tutarlı değildir. Romalılar, Muhammed peygamberden nerdeyse bin yıl önce şu an kullandığımız takvimi geliştirip kullanmışlarken, Muhammed peygamber neden, eksik ve yanlış ve ilkel arapların kullandığı bu takvimi doğrusuyla değiştirmeyip aynen bu hatayı devam ettirmiştir?
Güncellemeler
+1 yıl
'' Biz Onu (Kur'an-ı Kerim'i) Kadir Gecesinde indirdik. Kadir Gecesi'nin ne olduğunu sen bilirmisin? Kadir Gecesi, bin aydan daha hayırlıdır. O gecede, Rablerinin izniyle melekler ve Ruh (Cebrail a. s) her iş için iner dururlar. O gece esenlik, gün ağarıncaya kada sürer.'' (Kadir Süresi 1-5 Ayetler)

mesela bu ayette geçen, pek kutsal kadir gecesi, bir bakmışsın kışın en uzun gecesi, bir bakmışsın yazın ve yılın en kısa gecesi oluvermiş..
Güncellemeler
+1 yıl
ben hicri takvimden bahsetmiyorum. hicri kameri takvimde aylar ve yılın gün sayısı yine aynı olmak koşuluyla sadece takvimin başlangıcı hicret tarihi olarak kabul edilmiştir. soruyla alakası yoktur.
soru kısaca şudur:"müslüman takvimi neden, sürekli kayma yapmaktadır? ve mesela kadir gecesi gibi çok önemli bir gecenin sürekli yer değiştirmesi normal midir?
Müslüman takvimi neden yanlış?