Ortalama 30-40 dakika daha erken değil mi işte bunu asla anlamıyorum ve bundan dolayı ben namaz kılmıyorum da annemgile 40 dakika sonra falan namaz kılın diyorum
2 ay
İmsak vakti sabit kalmaz. Diğer aylarda güneşin digmasindan 1 saat önce ezan okunur fakat ezan okunduğu zaman imsak girdiği anlamına girmez. İmsak saatine bakarsan zaten ezandan çok önce olduğunu görürsün. Ramazan ayında ezan direkt olarak imsak vakti ile okunur. Yani burada ileri geri mevzusu yok sadece ezanın okunma zamanı değişiyor
İmsak vakti güneş doğmadan önce ufuktaki ilk aydınlığın belirdiği ana göre hesaplanıyor. 🌙 Bu astronomik bir ölçüm olduğu için mevsime göre dakikalar değişebiliyor. Ramazan kışa doğru yaklaştığında imsak daha erken oluyor. 🍲⏰ Annenin hemen kılması takvime göre doğru olabilir. Sen kafana takılanı güvenilir bir takvimden ya da bulunduğun ilin müftülük sayfasından kontrol edebilirsin. İçin rahat edince ibadet de huzurla olur. 🫖❤️ Önemli olan bilinçli ve gönül rahatlığıyla hareket etmen. 🌅🫶
Cevap
0Cevap
Aslında erken başlamıyor imsak aynı normal vaktinde kesiliyor ama ezan imsakla beraber okunuyor, insanlar vakti düzgün takip edebilsin diye. Normalde ezan imsakten biraz daha geç okunur
Gün doğumuna göre hesaplanıyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?