Prafabrik ev yaptırmayı düşünüyorum. Bulunduğum yerde villa tarzı prefabrik evler var ve çok hoş duruyor, ben de kafama koydum prefabriik ev yaptırmayı düşünüyorum. Prefabrik evler hakkında bilgisi olan var mı? Prefabrik ev kullananların yorumları neler? Yaptırsam pişman olur muyum, bir sıkıntısı falan olur mu? Bunun gibi evlerden bahsediyorum:Prefabrik Evprefabrik evler
Prefabrik evde oturanlar var mı, prefabrik ev kullananlarının yorumları nelerdir?
Bir çok kişi vaktinde, benim yaptığım gibi internet ortamından bilgi toplamaya çalışıyor. Doğrusu da bu zaten. Yazma nedenim de yaşadıklarımı ve dikkat edilmesi gerekenleri kendi gözümden belirtip diğer insanların aynı sorunları yaşamaması. Aşağıdakiler kendi düşüncelerimdir onun için bana göre doğru olan size göre yanlış olabilir.
Asla forumlarda bir firmanın reklamını görünce ya da diğer üyeler yazınca inanmayın. Çünkü insanlar artık kurt olmuşlar ve siz nasıl bilgi toplamak için giriyorsanız onlarda sizi kandırmak için giriyorlar.
Prefabrik evler betonarme evlerde yaşamış insanlar için sürekli kalabilecekleri bir ortam değil. Kendinizi kulübede gibi hissediyorsunuz. Yapılan işçilik kötü ise bu his kat kat artıyor.
Verilen sözleşmelerin bir geçerliliği bulunmuyor. Çünkü orada çalışan satış temsilcisi imzalıyor. Bir kaç tanıdık muhasebeci ya da avukat var ise onlarla bu konuyu görüşebilirsiniz. İmza atan kişinin imza sirküler belgesi olması gerekiyormuş. Bunu çok sonradan öğrendim. Yani sonradan mahkemeye veririm gibi bir konu olmuyor. En fazla imzayı atan kişiye dolandırıcılık davası açabiliyorsunuz.
Parayı kesinlikle peşin vermeyin. Yapılan işçiliği beğenmediğiniz de gönderme şansınız kalmıyor. Veya adamlar işi vaktinde yapmıyorlar. Bu işi vaktinde yapmamalarının nedeni de zaten sizden paranın en az yüzde 50 sini aldıkları için diğer kişileri bağlamaya çalışıyorlar. Sizde artık adamların insafına kalıyorsunuz. En ufak bir tartışmada bu süre git gide uzuyor.
Çelik kapı diye çelik kapı görünümlü profil kapıyı o hengamede yutturuyorlar.
Şu anda ortalama bir prefabrik için en azında 40 bin TL yi gözden çıkarmanız gerekiyor. Zaten bu paraya betonarme bir ev yapabiliyorsunuz.
Anahtar teslim anlaşmayın. Parça parça yaptırın. Bütün hersey bittikten sonra bir bakıyorsunuz sizin görmediğiniz duvar diplerinde vida atmamışlar, musluklar çalışmıyor, sağdan soldan su sızdırıyor. Bir dahada adamı bulamıyorsunuz. Bu konularda pinpirikli olmanız gerekiyor ki 2 gün sonra yağmur yağdığında evde şemsiye ile dolaşmayın.:)
Pencereler takılana kadar ayıya dayı demeyi unutmayın. Çünkü bir yağmur yağdığında ortalık rezil oluyor. :)
Ayrıca As Prefabrik Yapı nın sitesine dahi girmeyin.(Bu çok önemli) Yukarıda yazdıklarımın mislini bunlardan dolayı yaşadım.
ya şöyle sağdan soldan duyma işler yapmayın mılletıde yanlıs yonlendırmeyın bır firmanın sigortalı çalışanı o firma ile ilgili belgeleri imzalayabilir ve hak iddia edebilirsiniz sigortalı çalışan olması yeterli... 2. si profosyonel çalışan bir firma size vadeli işlem yapmaz ve boyle bir firma nın ilk hedefi herzaman müşteri memnuniyeti olur yani kısacası boyle ınternette sağdan soldan kahve agzı konusanların cumleleri ile iş yaparsanız eğer asıl o zaman dolandırılırsınız...
Prefabrik evleri biz genellikle, betonarme evlerden daha uygun fiyatlı ve kurulumu kolay evler olarak bilmekteyiz. Özellikle taşınabilirliği ve dayanıklılığı ile deprem zamanı sık kullanılan ev modelleri arasında yer almaktadır. Normal kullanım için betonarme evleri tercih etsek de, prefabrik evler de gayet kullanışlı, makul bir ev seçeneği olarak karşımıza çıkmaktadır.
Ev satılırken betonarme ev mi yoksa prefabrik mi diye düşünenler için bildiğim kadarıyla sizi aydınlatmak isterim. Çünkü ülkemizdeki şehirleşme tipinin betonarme olması, prefabrik evlere karşı bakışımızı azaltmakta, hatta prefabrik evleri daha az tercih etmemize neden olmaktadır. Ben de bunun için size prefabrik evlerin nasıl bir yapıda olduğunu ve nasıl kullanıldığını anlatacağım.
Prefabrik ev nedir, prefabrik ev mantıklı mıdır?
tek katlı prefabrik ev
Ev almak veya kiralamak istediğimiz de, çoğunlukla da ev almak istediğimiz de dayanıklılık ve kullanışlılık bizim için önemli oluyor. Özellikle ülkemizde çokça tercih edilen ve yapılmakta olan betonarme evlerin, prefabrik evlere göre daha dayanıklı olarak düşünmemize neden olmaktadır. Fakat bu düşüncenin temel sebebi, aslında prefabrik evlerin nasıl bir yapıda olduğunu bilmememizden kaynaklanmaktadır. O zaman gelin ve prefabrik ev nedir, satın almak için prefabrik ev mantıklı mıdır yoksa betonarme mi daha uzun ömürlüdür buna bahsedeyim.
Prefabrik evler, ülkemizde, yazlık ev olarak tercih edilen ev tiplerinden biri. Çünkü betonarme evlere nazaran yoğun strafor duvar panelleri ve temel kullanım maddesi olan betopan ile kurulmaktadır. Bu sebeple, geçici bir kullanım veya tam dayanıklı olmayan bir kullanım olarak değerlendirilmektedir.
Betonarme evlere nazaran prefabrik evler, apartman şeklinde değil müstakil ev şekilde kurulmaktadır. Çoğunlukla tek katlı olarak tercih edilen prefabrik evler, 2 katlı olarak ve betonarme tek katın üzerine 1 adet kat çıkılabilecek şekilde kurulmaktadır.
Prefabrik ev kullananlar da bilirler ki; prefabrik evler ortalama 30-40 yıl ömre sahip evlerdir. Bazı prefabrik ev kuran inşaat firmaları, kullandıkları malzeme kalitesi ve işçiliğine dayanarak 50 yıl ve üzerinde bir kullanım süresi de garanti etmektedir. Bu sebeple prefabrik evler, gelişen teknoloji ile beraber "geçici ev" sıfatından kurtulmaya başlamaktadır.
Prefabrik evleri yaptırmak için izin alınması gerekmektedir. Ruhsat, prefabrik evin kurulacağı bölgeye dahil olan belediyenin inisiyatifindedir. Ruhsatı almak için mimari plan, elektrik planı, mekanik Planı ve zemin etüdü gibi yükümlülükler tamamen prefabrik evi yaptıracaklara aittir. Ruhsat ve diğer tüm yasal izinler, evi yaptıranın sorumluluğundadır.
Prefabrik evler, ülkemizin her ilinde yaptırabilmektedir. En az 5 kişilik bir kurulum ekibi ile gerçekleştirilir.
Prefabrik evlerin barınma, elektrik ve su gibi temel ihtiyaçları betonarme evlerde farklı değildir. Yani siz bir prefabrik ev yaptırdığınızda elektriğiniz, suyunuz, ısınma ve soğuma ihtiyaçlarınızı kullanabilmektesiniz.
Prefabrik evler; yapım, kurulum ve zaman bakımından betonarme evlere göre daha avantajlıdır. Özellikle fiyatlarının uygun olması, taşınabilmesi ve kısa sürece anahtar teslimi yapılması, prefabrik evleri tercih edilebilir yapmaktadır. Bu sebeple, iklim şartları da ortalama olarak düşünülürse, prefabrik ev mantıklı bir seçenek haline gelmektedir.
Prefabrik evde oturanların yorumları nelerdir?
iki katlı prefabrik ev
Prefabrik evde oturanların yorumları genel itibari ile şu şekildedir:
Prefabrik ev kullanan yorumlarında en çok dikkat çeken nokta, alınacak evin maliyeti normal evlerden daha az olması, tek katlı veya iki katlı evlere uygun fiyatlarla ulaşmanın mümkün kılınmasıdır.
Bir diğer yorum da evin ısısı ile alakalıdır. Isıma ve soğumanın zor olmadığı illerde prefabrik ev kullanımı mantıklı olabiliyor. Fakat kışın çok soğuk ve karlı olan, yazın da aşırı sıcak olan illerde prefabrik evler, ısıyı betonarme evlere göre daha geçirgen olduğundan ortalama ev ısısını korumak zorlaşabilir.
Kurulum ve yerleşme bakımından normal evlere göre hem daha hızlı hem de pratik olarak gerçekleşiyor. Boya-badana işleri de keza betonarme evler gibi yapılabiliyor. Elektrik, su gibi süreçler de normal evler gibi işliyor.
Yağmur, kar gibi hava şartlarına dayanıklı prefabrik evlerin yaptırılması daha doğru oluyor. Çatı izolasyonu her evde olduğu gibi prefabrik evlerde de büyük bir öneme sahip.
Malzeme kalitesi, kurulumun sağlamlığı, yaptırılan zemin ve şehir gibi unsurlar önemsendiğinde, prefabrik evler gayet mantıklı bir seçim haline geliyor. Gün geçtikçe de prefabrik evlerde oturanların sayısı artıyor.
En iyi prefabrik ev yapan firmalar hangileridir?
En iyi prefabrik ev yapan firmalar arasından internet üzerinde en çok aratılan ve çevrede konuşulan pek çok inşaat firması bulunmaktadır. Özellikle prefabrik evler özelinde ilk sıralarda çıkan firmalar şunlardır:
Ay Yıldız Prefabrik
Prefabrik Evim
Yalı Prefabrik
Nestavilla
Karmod
Eğer prefabrik ev yaptırmak veya hazır yapılmış bir ev satın almak istiyorsanız, yukarıda belirttiğin firmalardan veya güvendiğiniz prefabrik üzerine iş yapan firmalardan alabilir, inceleyebilirsiniz.
dıştan çok güzel görünüyorlar ama içine girince evde olmadığını hissettiriyor. bence masraf yapmaya değmez. ama yan amaç ise mesela bahçen vardır bakmaya gittiğin dönemlerde kısa süreli kalmak için düşünüyorsan ve 30-40bin tl gibi rakamlara mal olmayacaksa düşünülebilir. Gece odada biri yürüyosa sanki kafana basa basa yürüyo. ben şahsen beğenmedim bu evleri. normal evlerin bile duvarı ince olanlarda yaşanılmıyor. birazda yapı meselesi
6
10 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kaliteli malzemelerde yaptırsak bide bunların 1, sınıf 2,3 sınıfları varmış ben en iyisini yaptırmyaı dsunuyorum yani betonörme kadar maliyeti tutmaz sanırsam
zemin de duvarlar gibi. ama zemine beton dökülüyor. yine de ayağını bastığın yer beton değil. önce çelik profillerle çerçeve yapıyorlar. sonra sunta-izolasyon falan koyuyorlar. detayını iyi bilmiyorum. mesela malzeme kalınlıklarını değiştirtebilirsin ama bu fiyata yansır. aslında fiyata toplam olarak bakarsan (ben bakmıştım) değmiyor.
yok hocam naptın ya... arsa dahil öyle olur. hatta ben 2 sene önce araştırdım. köyde yani köyevi yaptırmak için 60bin tl ye falan eksiksiz ev yaptırabiliyoduk. prefabrikçinin yapacağı da 30 tl ye falan geldi. prefabrik olunca arsa fiyatından tesisat fiyatından yırtamıyorsun unutma.. ama sonunda biri ev diğeri değil
aynen benim araştırmam tamamen ankaradaydı. sen bulunduğun bölgede daha avantajlı bişeyler bulabilirsin. kararı vermek için başka etkenler de gerekiyor. mesela bahçen zaten varsa yaptırman şartsa falan.. hayırlı olsun şimdiden.
Açıkcası betonarme ev yaptırmaktan daha ekonomik. Üç gün içinde kuruyorlar. Abim yaptırmayı düşünüyordu. Hatta İstanbul'da showroom'larını gezdik. Ancak sonradan vazgeçti. Nedeni ise içine girince normal ev hissi vermiyor. Kurulduktan sonra badanası alçı ile yapılırsa daha güzel gözükebilir. Tabi buda ek masraf.
Ancak ben olsam yaptırırdım. Yeni ev yaptırmak hem zahmetli, hem de umduğundan daha fazla masraf çıkarıyor.
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
benim düşündüğüm ev resimlerdeki gibi altdaki cok daha iyi ne kadara mal olur betonörme yaptırsam 250 milyarı bulur
Benim de zamanında soru işaretlerim vardı forumlarda geziyordum böyle. konuyu görünce yardımcı olmak istedim. Size tavsiyem öncelikle prefabrik bi villa yaptıracaksanız yapı tekniğini araştırın. Malzeme kalitesinden emin olun. Deprem riski, yalıtım özellikleri, sızdırmaması için bunlar çok çok önemli. Zamanında çok araştırmıştım ve teknik detayları prefabrik. com/prefabrik-villa/ şuradan edinmiştim. Kullanılan tüm malzemeyi belirtmişler ve kendim tek tek araştırdım ne gibi sorun çıkartabilir diye. Yani özetle, önce kendiniz araştırmanızı tavsiye ederim
alttaki ev harika dostum.. Amerikada bile çoğu ev prefabriktir zaten.. ahşap kaplama yapıyorlar amerikada ama Türkiyede dizayn tamamen köpüklü ve sert plastik kaplama oluyor.. bence yaptırmalısın.. arsan varsa hemen acele etmelisin..
güzel gerçekten ve diğer evlere göre de farklı duruyor böyle bişey yaptırırsan çok hoş görünür eminim ama içinde yaşayanlara sor diğer detayları hani memnun olmadıkları bir durum varsa en iyi onlardan öğrenirsin, bu işi yapan firmalara sorsan şimdi kötü bişey de demezler sana ikna olasın diye :D