Bir haftadir çenemde şişlik vardı umursamadım. Sonra ağrımaya başladı. ( kışında olmuştu hiç dokunmadım aylar sonra deri yumuşadı cimbizla aldım ) bu arada sislik boynumu kaldirmazsam belli olmuyor zaten sivri bir sislik degil yatay bir sislik bu yüzden gıdıgimla kamufle oluyor. Neyse gelelim konuya.. ilk defa bu kadar şiddetli bir agrım oldu şu an doktora gidemem virüs yüzünden diye ağrı yapınca bende internette araştırdım cimbizi ve toplu onayı kaynar suda yıkadım ıslak mendille dezenfekte ettim. Önce içinden iltihap aktı daha sonra kıl belirdi iğneyle biraz derici kaldırınca kili çekip aldım, ama fark ettimki şişlik inmedi. Fenerle aynanın karşısında baktim. Aynı ve yakın noktada farklı kıl kökleri dönmüş meğer. Ama diğerlerini ugrassamda alamadım çünkü derimi az onceki gibi hafif irdeleyince kıl çıkmadı demekki çok derinde. Sizce ne yapmalıyım? Birde mikrop kapar miyim? Lütfen dalga geçmeden yazın..
Birde bugün kalktım ve çenem davul gibi şişmiş enfeksiyon kapmış midir
Birde bugün kalktım ve çenem davul gibi şişmiş enfeksiyon kapmış midir
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Ben kıl dönmesi ameliyatı olmuş biriyim ve mutlaka hastaneye gitmelisiniz durum gerçekten ciddi görünüyor önlemlerinizi alın randevu alın zaten randevuyla çalışıyor şu an virüs yüzünden hastaneler ve gereksiz kalabalığa izin verilmiyor ateşe bakılıp hastaneye alınıyor kişiler bu yüzden 1 dakika bile düşünmeyin yarın bir genel cerrahi uzmanına randevu alıp hemen hastaneye gidin çünkü bu gerçekten önemsenmeyecek bir şey değil.
Yarına randevu aldım. Ama dün o kadar iğneyle cimbizla oynadığım için mi bu kadar şişti sizce yoksa iltihap / enfeksiyon mu kaptı. İltihap ve enfeksiyon kaptiysada yarına kadar bisey olur mu? Yanı çok korktum şimdi. Normalin 3 katı şişti. Zaten agriliydi iyice ağrısı devam ediyor. Birde siz nerenizden ameliyat oldunuz bu benim yüzümde olduğu için izi kalır mı? Yoksa ameliyat yerine ne yapar
Eğer yüzünüzden ameliyat olursanız ameliyatlık bişey varsa izi kalabilir iltihap kapmış olabilir doktor bakıp ultrasonla anlar müdahalesini yapabilir ama ne kadar erken o kadar iyi. Benim iki kalçamın arasındaydı kıl dönmesi oradan oldum. Çok erken tehşis edildi rahat bir ameliyat geçirdim ve 3 yıldır bir sıkıntım yok böyle durumlarda erken müdahale gerçekten önemli mutlaka gidin korkmayın.
Çenemin altı zaten çok sıkıntı yapmam eğer büyük bir iz değilse. Veya estetik dikiş atarlar. InşaAllah uğraştırıcı birşey olmaz iltihap vs gibi ve inş doktor beni azarlamaz niye kendin uğraştın diye
Allah kimsenin başına vermesin
Doktor azarlamaz ama keşke yapmasaydınız direk görünseydiniz. Olsun canınızı sıkmayın. Siz şanslısınız ki farkedebileceğiniz bir yerde çıkmış ben olayın içindeyim Türkiyede her 10 erkekten 6 sında kıl dönmesi varmış ve üzücü olan durumsa çoğu bunu ilk 5 yıl bir belirtisi olmadığı için farketmiyor. 5. Yıl sonunda akıntılar başlıyor belirtiler başlıyor ama çok büyümüş oluyor ve çok sancılı bir ameliyat ve ameliyat sonrası dönem geçiriyorlar. Bu yüzden ben çok şanslıyım.
En yakın bir sağlık kuruluşuna başvurmak en mantıklısı sonuçta bazı konularda kendi işimizi kendimiz görmemeliyiz lütfen dikkat🙏
Yarına aldım bakalım hayirlisi
İhmal etmeyiniz lütfen 🙏
Teşekkürlr. Peki sizce iltihap enfeksiyon kaptığı için mi şişti
Hayır bence enfeksiyon kaptığı için sismez kılı çektiğiniz için kılın boşluğu iltihap olmuştur ondan sismistir yani aslında benim bildiğim kadarıyla hani sivilce sikarsin iltihap akar ama ertesi gün ineceği yerde şişer tuhaf renkte bir su çıkar onun gibi su dolmuştur içi sanırım anlatamadım 😂
Ödem diyorsun yankı.
Ya ben kili çektim çıkarttım ama daha içerde kıl var onlara ulaşamadım. Ulasamadigim taraf sisti
Hmm o zaman bilmiyorum inan inşallah bişe olmaz ya sen sağlık kuruluşuna basvur ne olur ne olmaz geçmiş olsun 🙏
Kıl koll gibi döndü diyorsun ha 😂 😂