hangi köpek olursa olsun havlar, tüy döker, tuvaletini yapar, hastalanır ve en önemlisi de kapalı alanlarda özgürlükleri ellerinden alındığı için sevgi ve ilgiye muhtaçlardır..
tabiki her ırkın karakteristik özellikleri var ve bu doğrultularda onlara özel yapılması gerekenler var fakat genel anlamda hangi ırk ve hangi cins olursa olsun yapılması gereken sevgi ve ilgidir...
sabah en az 1 saatlik akşam en az 1 saatlik eğlence ve enerji atması için serbest zaman verilmelidir..
benim en büyük avantajım kendi işimi yaptığım için köpişlerimi hiç yalnız bırakmazdım...
Tanıştırayım oğluşum pomçik.. 2012 Nisan doğumlu.. bichon terrier..
https://i.hizliresim.com/6YRYgW.jpg
https://i.hizliresim.com/WW2WBL.jpg
https://i.hizliresim.com/3282r4.jpg
Anne sütünü bıraktığı gün itibarı ile birlikte vakit geçirmeye başladık..
Sevimlilik müsvettesi, istediğin her eğitimi kolaylıkla alabilen çok zeki bir yaratıktır.. doğumundan itibaren beraber olduğumuz için tasmasız olduğu zaman dahi benim yanımdan ayrılmaz olası bir durumda dikkati dağıldığı zaman sadece ağzımdan çıkan şşşşşşşş sesi ile irkilir ve tekrar yanıma gelirdi..
tuvalet eğitimi hususunda 7 aylık olana kadar sabit bir yer belirleyemedik.. zaten gün içerisinde dışarıya çıkmaya fırsatı olduğu için çok sorun olmuyor fakat evde aklına estiği yere yapıyordu.. takii olgunlaşıncaya yani 7 aylık oluncaya kadar.. sonrasında banyoyu öğrenmişti..
evde yalnız kalması gerektiği ilk zamanlar havlamalarından komşular şikayetçi olmuş ben ise hiç inanamamıştım kamera koyup izlemiştim.. evet havlıyordu.. önce evin heryerini dolaşıyor yalnız olduğunu anladığı zaman havlıyordu.. her yere resimlerimi koydum, televizyonu açık bıraktım mama ve suyunun sayısını arttırıp iki farklı yere koydum nispeten azalmıştı havlamaları... ancak hiç bir zaman sıfır ses olmadı..
yemesi, içmesi, banyosu, tırnak bakımı, kulak bakımı, traşı, taranması, aşıları, ilaçları.. yani evin bir ferdi daha..
kimseye saldırmaz, kimseye havlamaz, en büyük zevki koşmaktır...02 Yorumla- +1 yıl
Pomçik'ten önce de minyatür pincher (kızım zilli'm) vardı..
https://i.hizliresim.com/72m8Wv.jpg
https://i.hizliresim.com/rYLdXM.jpg
https://i.hizliresim.com/Pv3E2Q.jpg
4 yaşındayken bir aile sorumluluğuna daha fazla dayanamadığı ve bakamadığı için almıştım... ilk bir kaç hafta birbirimizi sevemedik.. özellikle geceleri sürekli uluyordu.. yanına gidip sessiz olması için kızdığım zaman bana atarlanır hırlardı.. hatta bir keresinde ısırmıştı da.. bir keresinde benim odamda uyuduğunu fark ettim ve sonrasında hep benim odamda uyumaya başladı ve gece ulumaları kesildi.. sanırım kendini güvende hissetmeye başlamıştı... sabırla onu sevmeye ona daha fazla önem vermeye başladım..
pincher'lar, ataları dobermanlar ile aynı iç güdülere sahip olup tek fark fiziki görünümleridir..
saf koruma köpekleridir.. küçük olduklarına bakma hem sesleri hemde sahiplerini korumaları sebebi ile tam bir bekçi köpeğidir.. - +1 yıl
tüyü yokmuş gibi görünsede bichon terrrierden daha fazla tüy dökerdi.. inanılmaz hızlı koşar, bana birisi el kaldırdığı anda gider paçasına yapışır ve ısırırdı.. eğer bağlı ise çıkardığı havlama sesinden kulaklarını tıkardın..
tırnakları çok kısa zamanda uzar, tuvaletini sadece evin balkonuna yapardı.. adet zamanı ise hem huzursuz olur hemde sağda solda oluşan lekeleri temizlemek için elimde sabunlu bez ve kuru bezimle gezerdim..
En İyi Cevaplar
+1 yılsibirya kurdu cinsi köpekler genelde ses cıkarırlar ve tüy dökerler. golden ya da labrador sürekli ilgi isterler yalnız kalmaya gelmezler. ilgi görmediklerinde etraftaki esyalara zarar verirler. senin istedigin cins köpekler hakkında bilgim yok ama havlamasın beni evde beklesin sakin olsun diyorsan sana tavsiyem pitbull olur tabi dogru sekilde yetiştirilmiş bir köpek olması lazım cok uzun müddet tualete cıkarılmadıkca eve tualetini yapmaz. yavrudan köpek alırsan cok bakım ister her cins. onun dısında köpeklere eğitim veren yerler var 1000 tlye kadar veriyorsun 1 ay köpek adamlarda kalıyor son haftasını senle beraber eğitim halinde geçiriyor ve ondan sonra sen ne dersen yapıyor ve köpek ne kadar yalnız kalırsa burnu sürtünürse o kadar cok sahibine baglanır cünkü yalnız kalmaktan korkarlar bu her köpek için geçerli. Ama köpeği alınca onunla en az 8 sene beraber geçinecegini unutma bir sürü insan bir hevesle alıyor ve bir süre sonra sokaga bırakıyor böyle yapacaksan sakın alıp hayvana eziyet etme hayvan sevgin varsa barınaktan köpek almanı tavsiye ederim sözünden asla cıkmayacaktır ama illa ben cins istiyorum diyorsan pitbull evde bakılabilir dogru eğitim ile ! Ama yinede pitbull dikkatli olmak lazım cünkü bir anda birşeye kitlenebiliyorlar o anda sen devreye gireceksin. Hayvana yumusak kesinlikle davranmamak gerek yoksa patron o olur sert olacaksın söz dinlerse aferin diyip ödüllendirirsin vs. vs.
01 Yorumla- +1 yıl
pitbull beslemeye korkuyorum açıkçası çünkü tek eğitilemez köpek olduğunu düşünen çok var. yine de tavsiye için teşekkür ederim.
+1 yıl8 yıldır köpek besliyoruz, cinsi pinscher. Çok küçük olmasına rağmen bakımı zor. Her şeyden önce o bir hayvan yani senin gibi evde saatlerce yalnız kalınca yapabileceği bişey yok sadece yatıp yuvarlanıyo. Her gün saatlerce yalnız kalmak onlar için çok zor. Senin günde 2 3 saat dışarı çıkarman yetmez bir köpeğe, kalan 21 22 saatini evde yatarak geçiremez. Üstelik öğrencisin her gün saatlerce okulda olmanı geçtim bide gezip tozman var. bir arkadaşında kalmak istediğinde bile sorun olur, bırakacak yer bulamazsın. Bide herkes sevmez köpeği, çoğu kişi evine gelmek istemicektir. Tabii yaptığı yaramazlıklar da var ama bir süre sonra birbirinize alışıyosunuz. Bide ne yaparsa yapsın gözünün içine bakıp kuyruk sallamasından ve her konuşmaya başladığında seni dinlemesinden daha harika bişey olamaz. İşin özü köpek beslemek çok fedakarlık isteyen bir iştir. Kendinden önce onu düşünmelisin her zaman çünkü o senin gibi her istediğini yapamaz onun ne istediğini anlayıp yardımcı olmak sana kalıyo.
00 Yorumla
Pekinez sahibiyim. herşey eğitimle alakalı. benim kızım son derece sakin sevgi dolu bir yumak. kimseye zararı yok, şu an 4 yaşında. 2 aylıktı bize geldiğinde ve ilk 2-3 ay tuvalet eğitimi falan baya zorladı bizi ama sonra düzene girdi. Pekinezlerin soyu da güzel, çinde saraylarda bakılırmış, asil hayvanlar. Tüyleri uzundur pekinezlerin düzenli kestirirsen kısa tutarsan sıkıntı yok ama uzayınca düzenli taramak gerek. Terrier'larda güzel ama kokuyorlar bildiğim kadarıyla.
01 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederim. yalnız ekşi sözlükte okuduğum kadarıyla gaz çıkarma huyları varmış sanırım geceleri falan çok kötü kokuyorlarmış? var mı öyle bir sorunu?
Kızlar Ne Diyor
+1 yılben iki sene önce köpek almıştım bir yıl boyunca evimin balkonunda besledim çok güzel bir duygu köpekler gerçekten dost. bence 6 aylıktn büyük almamalısın çünkü alışması çok zor olur ben aldığımda 45 günlüktü sende öyle yap küçük al yoksa sana alışamaz. şu köpeğin havlaması az şu köpeğin havlaması fazla diye hiç duymadım ben o senin ilgilenmene bağlı sen yanında durduğun zamanlar havlamaz evin içinde çok havlayacağını da düşünmüyorum çünkü benim köpeğim balkonda yaşadığı zamanlarda dışardaki insanları gördükçe havlıyordu. evin içine aldığım zamanlarda da beni çağırmak için (şımarıklığına) havlıyordu. tuvalet eğitimi için de spreyler var gazetesine sıkılıyor kokusunu alıp oraya tuvaletini yapıyor ben almamıştım onu gazete açmıştım direk oraya yapıyordu ama evin içine girdiğinde (ne kadar alışmış olsa da) halının üstüne yaptığı oluyordu. sen her tuvaletini gzeteye yaptığında sev onu başını okşa ödül maması falan ver çok işe yarıyor. otur kalk yat a alıştırmak için de ödül maması vermelisin :)
00 YorumlaBenim bildiğim kadarıyla en havlayan ırk diye bişey yok. Ben köpeğimi barınaktan aldım, sokak köpeği falan diyorlar, Pincher kırması olduğu düşünülüyor. Küçük bir ırk. Nasıl eğitirsen öyle gidiyor aslında. Bizimkinin soyu sopu tam belli olmamasına rağmen öğrettiğimiz tüm komutları dinliyor ve uyguluyor.
6 aylığın üstü alırsan bazı konularda eğitiminde geç kalmış olabilirsin. Senin verdiğin eğitim çerçevesinde seni dinleyecektir. Eve ilk geldiğinde bikaç yere koku bırakmak için işediğinde sakın kızma zira bu içgüdüsel bişey. ama yine de küçük al kendin eğit derim ben eğer kaka temizlemeye hazırsan. Sabah ve akşam çıkarırsan onu bile görmeyebilirsin. Benimki çok sıkıştığında gece uyandırıyordu ağlayarak.
Tekrar havlama konusuna gelince, köpekler dışarıdan gelen her türlü yabancı sesi tehlike olarak algılıyor ve istem dışı havlıyor. Evi ve seni korumak için harekete geçtğini sanıyor. Apartmanda asansör sesine, kapı çalınmasına, yan balkondan birinin seslenmesine tepki verecektir. Zamanla bu sesler rutine binip alışırsa havlamayı kesebilir.
Mutlaka en az 20 dakika sabah ve akşam yürütmelisin. Sabahları yürütmeden evden çıkma bence.
Cooker ırkı hem sevimli hem de akıllıdır diyorlar. Yine eğitime bakar ama bana biraz soğuk ve şımarık geliyor her nedense. Lisede en beğenilen kız modunda sürekli sanki mübarek hayvan.
Benim kızımla aramdaki en özel şey, yanıma yatmasına izin verdiğim için duygusal bağımız kuvvetli oldu. Eşimle de aynı. O evden gidince uzun bir süre evde eşimi arıyor. Kendine nasıl alıştırırsan sana o kadar bağlı oluyor ve sözünden çıkmıyor. bir nevi seni kırmak istemiyor.
Saydığın ırkların bir çoğunu bilmiyorum. Bana markacılık gibi geliyor.
Son olarak; barınaklara gidin, hayvan ticaretinin bir parçası olmayın. Ya da etrafınızdaki yeni doğum yapmış köpekleri takip edin, sahiplendirme sitelerine bakın. Ama vitrinden köpek seçmeyin.00 YorumlaBenim köpeğim pinscher mix bebekken aldım oynamayı çok sever çok akıllı bişeyler çok çabuk öğrenip uyguluyor mesela mutfağa girmesi yasak 2 3 kez tam mutfaga gircende kızdım artik mutfağın kapısında bekler tuvaletu geldinde bunu hic ogretmedim tasmasi hep ayni yerdeydi bikere tasmayi alip geldi hemen anladim hep öyle fevam etdi havlama sorununa gelince ilgi çok istiyor ilgisiz kaldımı bişeye üzüldünde birgün kizdigimda odaya geçer yatana oturur ağlar kurt gibi başka hic bir havlama sorunu yok tabi havladinda eyiteceksin köpekleri kendin egitmen gerek hangi cins olursa olsun öğretirsen yapar bundan önce bitane Pitbull vardı bende..
00 YorumlaShih tzu yu sana tavsiye etmem bakımı çok pahalı bir köpek, suratı basık oldugu için nefes almakta cok zorlanan ve cabuk hastalanabilen bir köpek, ayrıca kalp hastalığı bu köpeklerde cok sık görülüyor havlama konusuna gelirsek her köpek havlar yani kapı çaldığı zaman veya kızdığı zaman hırlar bunu düzene sokabilmek için köpeğine çok zaman ayırman lazım.. Bunu beceremedığım için vermek zorununda kaldım ve bu köpek için bir hayal kırıklığına gelir... Ilk baştan ona vakit ayıramayacağını düşünüyorsan hiç bu işe girme. Sonuçta bu bir köpek evin köşesinde duracak bir muhabbet kuşu hamster veya tavşan değil mamasını ver arada bir sev olmaz... Onu günde 2-3 defa sokağa çıkartmalısın en önemliside hemen hemen aynı saatte... Evin bir köşesine en mantıklı banyoya kedi tuvaleti al kumuna pet shop larda satılan koku var bir kaç damla damlatsan yeter o kokuyu alıp işini oraya görür...
00 Yorumla2 golden 1 labradorum var. Golden almanı tavsiye ederim nerdeyse hiç sesi çıkmıyor ki evimiz bahçeli. Bence alıcaksan okuldan hemen önce alma çünkü tuvalet eğitimiyle falan uğraşıyım derken hayvana yazık olur eve yapmaya başlar bu sefer ikiniz içinde kötü olur. 5-6 saat kalması sorun olmaz evde ama dediğim gibi şimdiden al ve alıştır onu çünkü alışmaları zor olabiliyor biraz. Fotoğraf koyman da hiçbir işe yaramaz cunku köpeklerin yarısı tv pigmentlerini bile seçemiyor.
Ve eger gercekten istiyorsan barınaklardan al. Gercekten seviyorsan diğer türleri boşver çünkü barınakta bulman zor ama hemen hemen her barınakta golden var.
Soracakların olursa mesaj atabilirsin iyi günler :)00 YorumlaBarınak kopeklerinden neden tercih etmiyorsunuz? Takıldığınız durum ırksa orda da her ırktan köpek var bir gidip bakabilirsiniz para vermektense.. tuvalet eğitimin de köpeği 2 saatte bir dışarı çıkararak çözebilirsiniz.. yavru alırsanız sokakta cok fazla durmasın önerilmiyor ama her 2 saatte bir uğraşıp dışarı çıkarırsanız hallolur. havlama problemi büyüdükçe başlıyor ama açıkçası küçük ırklar cok daha fazla havliyor gerçek bu. kemirme konusunda da ona bir oyuncak verin sürekli yanında dursun onla oynasın ona alışır diğer eşyalardan hayır komutuyla uzak tutmanız kolaylaşır
10 YorumlaÖzel Günler & Hijyen konusunda 343 cevap paylaştı. Canım sana en iyi ben yardım ederim tam köpek manyağıymmmm 1 sene araştırdım sakin 6 aylık alma 3 aylik al yavru biraz zorlar ama daha sahiplenir seni ve cins olarak cavalier king öneririm bir bak derim çok akilli tüy dokmuyo kokmuyo ve havlamayan bir kopek cinsi :) tuvalet eğitimi ise yaptığı diskiyi gazete ser oraya biyere yok onun kokuna yapıyo bezleri ilaçlar var yanlız kalma konusuysa evdeyken sev sev sonra baska odaya git seni görmesin 5 dk sonra gel sev sonra 10 dk git gel böylece herseyi anlar
01 Yorumla- +1 yıl
Birde bidaha düşün tatile gidemezsin onu bırakıp mamasi asisi hastalıkları çok paran gidicek tüyleri döküldü annen kzmicak mi bazen uyumicaksin köpek bakmak zor ve pahali bişey tabi iyi yönleri de var ama 1 kez daha düşünmen gerekiyo sürekli ilgi isterler sıkılıp sokağa bırakan çok insan var
+1 yılSağlam yapılı, orta boylu bir köpek olan Labrador retrieverin erkeğinin omuzdan yere yüksekliği 57,2 - 62,2 cm arasında, ağırlığı 27 - 34 kg arasında, dişisinin omuzdan yere yüksekliği 54,6 - 39,7 cm arasında, ağırlığı da 25 - 31,7 kg arasında değişir. Kuyruğu orta uzunlukta, ucu sivridir. Kısa tüylü postu siyah, sarı ya da koyu kahverengi olabilir.
Labrador Retriever::
Çok sabırlı ve duygusal bir köpektir. Zekası, hareketliliği ve söz dinlemesi en belirgin özellikleridir. İnsanlarla birlikte yaşamaya bayılır. Çocuklar dahil herkese çok yakın, sevgi dolu ilişki kurmak ister. Hoşlanmadığı kişilere de çok mesafeli davranır. Suda oynamayı çok sever.
İlk olarak Labrador'da yetiştirilmiş, en soğuk sulara bile duraksamadan giren Labrador retriever, balıkçılar tarafından ağ çekmeye yardımcı olarak kullanılmıştır. Günümüzde güvenlik güçleri tarafından uyuşturucu aramakta, körlere kılavuz olarak, bekçi köpeği olarak kullanılmaktadır.00 Yorumlagerçek hayvansever değilsin eğer olsaydın hayvanları ırklarına göre almaz her hayvanı alabilirdin köpekler havlar durduramazsın evde köpek bakılmaz bakıcaksan git kedi al tuvaletini evde kuma yaptırabilirsin çok sık yıkama bahçede bak bence biyere gitme suyunu hergün değiştirmelisin yoksa zaten içmez onuda götür gideceksin yoksa hayvan alma eziyet etme
12 Yorumla- +1 yıl
ya sizin ön yargılarınızdan bıktım ama apartman hayatına uygun bir köpek istiyorum bu yüzden ırkına göre almak zorundayım ve ırk araştırmak zorundayım evet.
hiç hayvanım olmadı diğer sorularına cevap veremicem o yüzden. ama bir yerde köpeklerin sahiplerini görüntüsünden değil kokusundan tanıdıklarını okumuştum. köpeği birinden alıcaksanız o kişiden bir kaç gün giyilmiş kazağını falan da alın diyordu yazıda... resmin yerine yataktan kalkınca çarşafını ver köğeğin yanına bence :)
00 Yorumlaevimde 2 adet dogo var. bir dişi bir de erkek. bir adet de russkiy var. dogolar havlamaz. ama çok enerjiktir. evde beslemek zor. çok zaman ayırman gerekir. ruskiy i tavsiye ederim. çok zeki. 0 numara, tehtid algılamadıkça havlamaz. dişi köpek büyük ırk alırsan sorun olur. küçük ırklarda sıkıntı yaşamazsın.
00 Yorumlacavalier king charles öneririm gerçi büyük birşey değil ama baya tatlıdır akıllıdır ve havlamaz dışarı çıkma delisi de değildir aşırııı enerjik değil miskin de değil tam bir ilk köpek olmaya uygundur ancak fiyatlarda sorun yaşayabilirsin biraz pahalı bir türdür özelliklerinden olsa gerek :) ama şiddetle tavsiye edebileceğim kadar sıcak kanlı ve bakımı kolay hayvanlar
00 Yorumla
+1 yılKopekleri cok arastirmissin istedigini belli etmissin fakat sana farkli bir sey sunucam: iran kedisi. Neden dersen bende cok kopek istiyordum apartman oldugu icin ve kopekler biraz pis olduklari icin evdekiler istemediler. Simdi kedi almami sorun etmiyorlar. İran kedisini arastirmalosin tam bir apartman kedisi cok rahatta edersin
00 Yorumla
+1 yılHepsini okuyamadım :D boo diye sevimli bir canavar var arkadaşım aldı çok tatlı bişey fazla da havlamıyo tek sıkıntı biraz pahalı.
https://www.boothedog.net/gallery-of-boo/00 Yorumla
+1 yılbence barınak bir evlat edin bak daha iyi olacak ikiniz için çünkü petshoptan alacaksın -ki artık satılmıyor- sıkıldığın zaman evden atacaksın eğer kendine güveniyorsan al ilk önce köpek seçimini bırak, kendini gözden geçir sonra onları evlat edin herkes için bu böyle. bir sürü yuva arayan bebekler var.
00 Yorumlaşu testle hangi köpeğin uygun olduğunu öğrenebilirsin https://www.juen.com.tr/irksecimisoru.aspx?ptt=3
00 Yorumla
+1 yılgolden al kesinlikle pişman olmassın yazdığın şeyleri okumaya üşendim ama belli ki hangi köpeği alıcağına karar verememişsin ben golden al derim benimde var hiç pişman değilim çok zeki 2.5 aylık bana daha 1 hafta önce geldi o kadar zeki ki anlatamam neyse yine sen bilirsin
10 YorumlaHiç bilmem ama akita cinsi çook sevimli www.minikdostum.com/.../akita-inu-minikdostum-com-04
00 YorumlaBak alıcağın her köpek zor her köpek iligiye muhtaç hepsi havlar havlamaz diye bişey yok iyice düşün bence hemde okuyosun inan onada sanada yazık. benim pincher mix köpeğim var annem olmasa şu an o köpek evde olmazdı gerçekten zor aşıları masraflı tüyleri sıkıntı ona cok vakit ayırman lazım. iyice düşün bir sonra ırkı seç
00 YorumlaBenim coocker vardı sahibine sadık Köpek evde saatlerce yalnız kalabiliyr yemeği ve suyumu verdktn sonra çok sevimli başkasına çok sevdrmedğnde sadece snn peşine glyr kmseye gtmiyr bnde apartmanda otryrm ama her Köpek aynı çok pis kokuyor geçmiyor kokusu ailem bundan rahatsız olduğu için erkek arkadaşm almştı geri verdm
00 YorumlaÖzel Günler & Hijyen konusunda 2,6b cevap paylaştı. gerçek bir hayvansever dostunu parayla satın almaz. bu durumda samimiyetsiz biriyle bilgilerimi paylaşmayacağım.
12 Yorumla- +1 yıl
ya manyak mısınız nesiniz ya %90 sahiplenmeyi düşünüyorum zaten iki açık bulunca laf sokmaya yer arıyorsunuz hemen sıktınız artık.
Özel Günler & Hijyen konusunda 405 cevap paylaştı. O kadar cok kopek besledimki yavruluktan egitmek cok zor ozellikle tuvalet egitimi yoruldum artik kedi besliyorum tertemiz dertsiz tasasiz
00 Yorumla4 yaşında Pekinesim var 2 yaşından sonra gelç oldu düzeldi ve şimdi gözleri görmüyor :( genetikmiş.. O yüzden hastalıklarınıda araştır. cok zor
00 YorumlaSen bu kopegi eve baglamak icinmi aliyosun anlamadim. Ayrica bu irk merakin ne. Butun kopekler zorda kalmadikca havlamaz
02 Yorumla- +1 yıl
çok biliyorsan sen söyle o zaman apartman hayatına uygun bir köpeği. hayret bir şey ya.
- Özel Günler & Hijyen konusunda 305 cevap paylaştı.
+1 yılGeç bunları bir dogo argentino al hepsine tek geçerim
00 Yorumla Ben hep yavru bir Golden Retriever Köpeğim olsun istemişimdir :)
00 YorumlaIrkçılığa hayır =D
Golden Retriver çook tatlı oluyo
yanlış mı yazdım ki?00 Yorumlaher kopek cok guzel pekınez daha ıyı sevmesını bıl yeterkı
00 Yorumlaevde besleme tüy döker ben balkonumda besliyorum. golden saf kan en sadık köpeklerden bence
00 Yorumla
+1 yılpekinez cok küçük ve cok tatlıdır bizimki kendisini sevdiriyordu. cok canayakındı :D pörtlekti felan yerim onu
00 Yorumla- Daha fazla (18)
Erkekler Ne Diyor
+1 yılİşte o kadar uzun bir konudan sonra uzun bir cevap geliyor üşenmedim okudum ya hepsini :)))
Büyük ırk köpekleri apartmana tıkmak pek doğru değil öncelikle terrier tipi her köpek aşırı sinirli ve bol bol havlar apartmanda dünyayı sana zindan ederler.
Alabileceğin köpek ki eğer egzersiz yaptırabilirsen hergün dışarı çıkarırsan golden retriever olabilir.
Çok uysal ve dışarda delidirler (: Bol bol egzersiz yaptırmanız gerekiyor.
Bakımları basit aşılarını ve yemeklerini düzenli verdiğin sürece hiçbir sıkıntı olmaz.
Tüyleri arada diğer köpekler gibi dökülüyor belki biraz can sıkıcı olabilir başka bir sıkıntısı yok.
Çiş eğitimi için çok akıllılar 1-2 gün sonra alışıyorlar güzel ilgilenmen gerekiyor!
Damlaları var gazeteye alıştırıyorsun fakat park tarzı yerlerde dolaştırarak çiş yaptırmanı tavsiye ederim o zaman sıpalar daha rahat hissediyorlar.
Dişilerin genelde adet görmesi 10 güne kadar çıkabiliyor. Goldenlar utangaçlıklarından damlattıkları her yeri ve kendileri mükemmel bir şekilde temizliyorlar umursamaz değiller yani evin kücük cocuğu gibi düşün :)
Kemirmeleri önlemek için bebeklerin diş çıkardıklarında oynadıkları dişliklerden alabilirsin petshoplarda satılan bazı ürünler sağlıksız olabilir eczaneden almanı tavsiye ederim!
Üzülerek söylüyorum maltese terrieri en fazla havlayan köpek cinslerinden birisidir iyi düşün bizim üst katta bir tane var başımıza bela oldu belaaa :)22 Yorumla- +1 yıl
O kadar yazdık be insan bir teşekkür eder :)
- +1 yıl
Fiyatı ne kadar
Özel Günler & Hijyen konusunda 1,3b cevap paylaştı. Köpek köpektir fark etmiyor, ha sokak köpeği ha cins sonuçta ikiside can bizim bahçede bir sibirya, birde yavru kangal var ikisinide seçerek almadık birini teyzemin oğlu getirdi birinide sokakta ilk günlük derkedilmişken bulduk. Köpek almayı istiyorsan öncelikle onu bahçeli bir ortamda büyütmen gerekiyor, öyle bir imkanın yoksa bence alma onuda hapsetmenin hiçbir anlamı yok, eziyet çeker çünkü. ha ben almak istiyorum diyorsansa yavru alma 6 aydan büyük tuvalet eğitimi olsun çünkü yavru köpekler bunu kavriyamadığından istedikleri yere tuvaletini edebilir, buda seni kimi zaman çıldırttır onun suçu değildir çünkü daha bilmiyordur, havlamaya gelirsek yavru köpek ilk zamanlar havlar korktuğu için olsun annesini aradığı için. Normal bir köpek alırsan oda alışıncaya kadar havlar eğitirsen sana hiç zorluk çıkarmaz. birde mamaya alıştırmamanı öneririm çünkü alıştıkları zaman hiçbirşey yemezler sadece mama buda sana masraflı olabilir. birde köpekler yalnız kalmayı sevmezler sen olmadığın zamanlarda birileri onlarla zaman geçirmek zorunda. iyice düşün hayvanın yerine koy bide kendini bakabilirim diyorsan al, ama sıkılır atarsan büyük günaha girersin vicdan azabı çekersin.
00 Yorumla
+1 yılKopek bir ev hayvani degildir.
Mutfak robotu tv masa ustu pc gibi.
Bu konuda hayatinda ciddi degisiklikler yapman. gerekecek.
Mesela tatile onsuz gidemeyeceksin eger gidersende emanet edecek birini bulmaya calisacaksin bulursanda tatil sureni kisa tutmak zorunda kaacaksin.
Hergun bir bebek gibi onunla ilgilenceksin.
Cok simartirsan simarik sert davranirsan korkak duzgun davranmasan da saldirgan olacaktir.
Kisacasi hep su sozleri soylerim.
Bir kopek biblo degildir veya can sikintisina iyi gelen bir terapi degildir.
Sen sen ol !
Sokaga ter edecegin zaman degil,
Bir hayvani sabiplenecegin zaman dusun !30 Yorumla- Özel Günler & Hijyen konusunda 812 cevap paylaştı.
+1 yılGolden çok güzel, kısa süre bile zaman geçirsen duygusal bir bağ oluşur köpekle aranda :) tokatlayınca darılır küser , melül melül bakar sana.
Oyun zamanı gelince oynarsın gezdirirsin, küçükken elini ısırtırsın, çok sevimli hayvanlar gerçekten.
dipnot: şekerli şeyler yedirme kör oluyolar.
Tuvalet eğitimi için bir odayı gazeteyle kapla, hergün 1 gazete kağıdı çıkar odadan, sonra anlayacak ki onun tuvalet yeri gazete :) ve sonrasında odaya 1 gazete kağıdı koysan bile onun üstüne yapar. Yemeği gazete kağıdı üstüne koyunca tuvalet zannedip bazen yemeğini yemiyor. kirlenmiş gazete kağıdına tekrar tuvaletini yapmıyor. Benim tecrübelerim bu :)20 Yorumla
+1 yılNe köpeği alırsan al hepsi havlıcaktır sadece havlama sesi desibal leri az olan köpekler mevcuttur ne alırsan al hepsinin bir sesi ve bağırması olucaktır. Dişi köpekler çiftleşme döneminde kediler gibi olmadığı için dişi köpekler çok daha rahat beslenebilir ama erkek alırsan eylence dolu dakikalar yaşarsın zavallının gözü dönmüş şekilde kapı eşiklerine sürütünürken bulabilirsin tabi buda bir ezziyet.. Köpek olarak PUG almanı öneririm ilk köpeğim ve halada yanımda şapşal bakışları ile beni yine benden alabilecek bir köpek.
10 YorumlaÖzel Günler & Hijyen konusunda 1,4b cevap paylaştı. benim 10 aylık golden retriever köpeğim var sana şunları söyleyim
tüyleri kısa köpek al ne kadar kısa olsada dökülüyo şimdiki aklım olsa fransız bulldog olurdu
35 günlükken aldım ben köpeğimi başlarda onunla bir yattım belli bir süre sonra yanından ayrıldım
yalnız kalmaya alışsın diye odası varda oyun felan oynuyorduk daha sonra onu oraya kapatıyordum geceleri felan tek kalıyordu (kapatıyor diyorsam alışması içindi bu) artık yalnız başına kalıyor ve havlamıyor köpeğini hergün dolaştırsan havlaması felan olmaz kemirme huyu her köpekte var bunu yok edemeyiz bu yüzden onun ilgisici çekecek oyuncaklar almalısın onla oyalanması için :) aman yeterki kısa tüylü olda :) ben çok pişmanım golden aldığıma :) sadece tüy dökme konusunda pişmanım :) yaz geldi felan tüylerini kestiriyoruz da kışın soru oluyo elbiselerden çıkmak bilmiyor :)10 Yorumlaçok üşendim okumaya okudugm kısımları söyliyim tuvalet eğitimi kolay bişey internetten araştırabilirsin. 5 dakikada öğrenirsin..
ve havlama sorunu.. köpekle ilişkini iyi tuttugunda kaliteli bir terbiye verdiğinde senin komutlarından arzularından dışarıya çıkmaz. ve apartman dairesine kapatıp havlamıycak seni uyandırıp oyun oynamıcak bir köpek istiyosan
vallahi eziyet etme hayvana. sen kaplumbağa al su kaplumbağası :) sessiz sedasız baktın çok yüzüyo suyuan bir iki damla rakı at sesini çıkarmaz sızar kalır oracıkta..
aradığın kriterlerde köpek bakılmaz kusura bakma.00 YorumlaApartmanda köpek beslenmez köpek çocuk gibidir ilgi ister sevgi ister tüy döker yerli yersiz havlar ama sıkı sadık bir dosttur benim köpeğim var Rottweiler cinsi dişi nasıl gözüme sevimli geliyor ama çok korkuyor insanlar hani bir söz varya köpeğiniz ne kadar sevimli gözükürse gözüksün tasmasız çıkartmayın çok doğru benim köpeğim çok korumacı insanların yürüyüşü el hareketleri bir tehdit algıladığı zaman havlıyor bende temkinli olup tasmasız çıkartmıyorum 2 katlı evimiz var merdiven dairesi dam dahil ona ait ama inan köpeğe uygun değil tırnağı kaşınıyor betona sürtüyor betonda yatıyor dişinin eksi yönü kışın son aylarında kanaması oluyor adet gibi çok tüy döker mevsim değişikliğinde sen birde evde besliyeceğin için en az haftada bir yıkaman lazım patilerini her dışarı çıkardıktan sonra her gün taraman lazım her sıkıştığında tuvalete çıkarman lazım hiç büyümezler çocuk gibi ilgi isterler.
00 YorumlaHavlama sorunu ile alacağın ırki kısıtlama yeni yasaya göre hayvanların havlamalari iç gudusel yani apartmanda istedigin ırkı besleyebilirsin havlamadan şikayet olduğu zaman hiçbir işlem yapılamıyor bilgin olsun. Benden sana bir öneri büyük bir sorumluluk ben kendim apartmanda ing boxer besliyorum bildiğin bebek yani ilgi bakım ama sen sen ol bunu iyi düşün öyle adım at çünki çünki okulun olsun ona pek vakit ayiramazsin birinin sırf onunla ilgilenmesi gerek tuvalet eğitimine gelince 6 aylık olduğu zaman kendin verebilirsin sabah aksam mama ver mamadan 15 dk sonra dışarıya çıkar yapana kadar bekle maksimim 40 dk suyunu verdikten sonrada 5 dk içersinde çıkar o kendisi böyle kendine alışkanlık edinecektir.
00 Yorumla
+1 yılÖncelikle çok sorumluluk ister iyi düşün! Haftasonları arkadaşlarınla 2 günlüğüne bile biyerlere kaçayım desen nereye kaçacağından önce kime bıraksamı düşünürsün. İşin çıkıp eve gelmesen ayrı dert aklın onda kalır. Günde en az 2-3 saatini ona ayırmalısın, hele sabah akşam çişe çıkartmalar hava yağmurlu ve soğuksa çekilmez olur. birde geldiğinde çamurlu ayakları silme derdi vs derken bunlar uzar gider. bu arada yavruyken alacağın bütün bebeler ilk 2-3 ay hem havlayacak hemde eve güzel güzel tuvaletini yapacak.
12 Yorumla- +1 yıl
Çook dogru bikere kısıtlanyosun çok büyük bir bis sorumluluk. Artık biryere gtmek için 5 defa düşnceksin ayrıca sen ögrencisin okulda allın onda mutlaka kalck ve konsantre olup ders dinleyemiceksin. Benimde var bir kopegm ve inan çok zorlanyrm çok baskın bir karaktere sahip liderlık kabul etmiyor bu tarz sorunlarının yanında daha bir dünya şeyiyle ugraşbksin sen ögrencisin herşeyindn geqi kalcusın bence o işe hiç grme
- +1 yıl
Biz ne dersek diyelim arkadaş o bebeyi alacak kafaya koymuş :)
sağlıcakla büyüteceğin bir dostun olması dileğiyle diyelim ;)
Kesinlikle doberman ya da rottweiller cinsi almalısın. doberman beslemedim ama rotweiller besledim. benim değildi. hani yabancı filmlerde gördüğünüz köpek gezdiricileri vardırya o görevi yapmıştım bir ara. 4 5 köpeği birden gezdirdim içlerinde en iyi huylusu oydu. adı Ayşil di. Hakkaride terörle mücadele timinin bomba köpeğiymiş. 5 yaşında emekli olmuş. eğiitim videolarını flan izledim. böylesine atik bir köpek ben gezdirirken kuzu gibiydi. aldığı eğitimlere ben bile inanamadım. yat kalk dan ileri bir eğitimi vardı. öl sürün havla saldır bırak vs vs. çok sağlam bir köpekti. şimdi başka birisine vermişler. ev için uygundur. havlama desen 0
00 Yorumladogo al bence bende var birtane hiç havladığını duymam eğer havlıyorsa ki bil kesin evde birşey vardır olumsuz. Ben köpeğimden memlunum bazı köpekler zil çaldığında bile çılgınca havlar ama benımkı köşeye cekilip gelen kişinin tehlikelimi değilmi diye uzaktan izliyor sadece benımle göz teması kuruyor. Ayrıca yavru dönemi çok tatlılar ilk aldığım gün 2 aylıktı göğüsümde uyudu kaldı 2 saat kaldırmadım tatlılığından. Ama gidip merdiven altı değilde kennel lardan alırsan iyi bakarsan 20 sene senınle yaşar
00 Yorumla
+1 yılIrk seçimi konusunda gerçekten çok iyi bir kopek secmissin ve sen yokken emin ol hiç bir sorun yaratmayacaktir havlamasi bu köpeğin vardır nasıl vardır dersen sadece tuvalet gereksinimlerinde sana haber verecektir ve sen duymazsan birde bebek olduğu için kaslarini tutamadigi için yapabilir ama tuvalet eğitimi kadar kolay bişey yoktur gönül rahatlığıyla alabilirsin
03 Yorumla- +1 yıl
daha önce beslemiş miydiniz bu köpeği?
- +1 yıl
Hayır beslemedim fakat bir kız arkadasimda var
- +1 yıl
Ben de alman kurdu var çok zor bir kopek olduğu halde bakabiliyo rum senin seçtiğin kopek daha iyi
+1 yılöncelıkle köpeğe günde ortalama 2 saat ayrıcaksın cok ılgı beklerler. bınada ısen buyuk cınslerden uzak dur enerjılerını atmaları gerekır. pekınez sana en uygun olan ancak deddgım gıbı hayvanı ölene dek sahıplenmeyeceksen asla alıp gunahına gırmeyın. sahıbıne cok baglanırlar ve gunun bırı ortaya bırakırsanız sızı bu yasta aılenız sokaga atmasınla eş deger olur
00 Yorumlasana bir veterinerin kardeşi olarak bu işin içinde biri olarak özetle hem köpekler hem de senin için en iyi şeyi söyleyeyim "ALMA!" illa alacaksan git bir barınaktan yavru köpek sahiplen onu eğit yoksa orada ölüp kalacak. Diğer soruların için ayrıntılı cevap atarım mesaj at merak ettiğini kısa değil çünkü
10 YorumlaKöpek bakimi kolay birsey degil, bende stafford terrier var (fotorafimdaki)
köpegi nasil yetisdirrsen öyle gider, mesala ilk aldimda daha 8 haftalikdi günde 20 kere in cik, simdi 9 aylik sabah öglen aksam iniyorum tabiki gezdiriyorumda hep, masrafi cok ve cok bakim istiyor, 2 ay süriyor tuvaletini ögreneseye kadar00 Yorumla
+1 yılEğer kabalık ettiğimi düşünmezseniz size özel bir cins ya da ırka ait köpekten ziyade, köpek barınaklarında bulununan ve bize ihtiyaç duyan köpekleri önerebilir miyim? Belki safkan değiller, özel bir ırka veya cinse ait değiller; ama özeller.
30 Yorumla
+1 yılAmerican cocker 7 aydır birlikteyiz seçim senin :)
https://www.youtube.com/watch?v=ZU5_dcwSeWA
https://i.hizliresim.com/OJ2ELQ.jpg12 Yorumla- +1 yıl
ha şu arada millet tutturmuş ağzına bir golden golden Abisiler ben goldende baktım pinçher de baktım dogo da baktım American cocker gibi cana yakın enerjisi bitmeyen akıllı bir o kadarda yaramaz köpiş yok bak sana tavsiyem Goldende güzel ırk köpek karakteristik özellikleride güzel fakat, Millette bir golden modası aldı başını gidiyor. American cocker'e tek geçerim
Arthuru aylıkken aldım aradan 7 ay geçti ve ben bu sürenin nasıl geçtiğinin bile farkında değilim onunlayken zaman duruyor :) bu arada 2 aylık fotosu altta
https://i.hizliresim.com/328qQA.jpg
Apartmanda 4 yıldır husky besliyorum. Köpeğim 3 sefer dogum yaptı birincede 8 ikisincinde 7 üçüncüde ise 4 tane 4 yılda toplam 2 kere havlama sesi duydum. Issırma ise sen nasıl yetiştirirsen öyle olur bence. Ben oyuncul yetiştirdim mesala daha hiç ıssırdıgını saldırdıgını görmedim ki huskyler zor eğitim alan köpeklerdir. Tek sorun sıcak sevmiyorlar günde 3 kere yıkamak zorunda kalıyorum.
10 Yorumla
+1 yılkopek alirken gecici hevesle almaman lazim oncelikle iyi dusun yemi suyu asilari bakimi gezmesi zaman ayirman gerekecek oncelikle okulunu da dusunmen lazim okuluna stajina dersanene vs. zaman ayiramayacaksin dogru duzgun 1 de arkadaslarinla gezmek te isteyeceksin yani o kopegi alip 3 gun sonra alacaksan beklede daha sonra alirsin... gunah eziyet etme hayvana
20 Yorumladişi almayın çiftleşme zamanlarında çok huysuz olurlar tutamazsınız bende golden retriever var sosyal ilişkileri kuvvetli insanlarla oynamayı seviyor insanlar da ondan çekinmiyor itaatlerimi uyguluyor tabi siz yırtıcı olsun insanlar görünce 2 metre uzaktan gitsin isterseniz bilemem
00 Yorumla
+1 yılSana tek tavsiyem ; eğer bir hayvan seversen bilinçli bir insan gibi davran. O rezil petshoplara peşkeş çekme ve gerçekten ihtiyacı olan bir sokak köpeğini sahiplen. İnan Yıllar sonra bunu yaptığın için gurur duyacaksın kendin ile
10 Yorumla
+1 yıl2 çeşit köpek vardır.
Birisi normal köpek diğeride Tayyip köpeği Birisi Etle beslenir diğeri parayla ;)62 Yorumla- +1 yıl
Hangisi kötüydiki :D :D
kangal köpeklerim var, onlara pek eğitim vermiyorum, onlar zaten bir insandan daha akıllı, eğer düşünürsen erkek kangal bulabilirsen tercihederim, bunun için sivasa gitmen lazım, çiftlik köpekleri değilde, köylerden alabilme kapasiten varsa , kangal besle derim
00 Yorumla- Özel Günler & Hijyen konusunda 7,3b cevap paylaştı.
+1 yılAustralian Silky Terrier, West Highland White Terrier, Bolognese, Havanese, Cairn Terrier, Poodle, Cavalier King Charles Spaniel, Chihuahua, Coton de Tulear, Dandie Dinmont Terrier, Dutch Partridge Dog, Glen of Imaal Terrier...
00 Yorumla Yazık köpeğe ya hani kediler gene yalnız hayvanlar fakat köpekler senin yokluğunu hisseder. Tabi kedide apartman dairesinde beslenmez sokakta özgürce dolaşabilme hakkı olmalı.
00 YorumlaDirek king charles derim masumlugu sempatisi bir okadarda sahibini dinlemesi yönünden evde bakılacak cins ( alternatif olarak jack russell ya da beagle (beagle çok hareketli ama tam bir dosttur) )
00 Yorumla
+1 yılGerçekten hayvanseversen petshoptan da, cins seçmekten de uzak dur, al bir tane barınaktan ya da sokaktan
21 Yorumla
+1 yıl10 Yorumla
+1 yılGoldın bordır Al. En zeki kopekler havladığında (temas etmeden) kızdığını belli edersen yapmazlar. Hem tatlı hem havlamaz hem de zeki kopekler
00 Yorumla- Daha fazla (86)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat