Köpek ırk seçimi ve köpek bakımı hakkında bilgi verir misiniz? Kararsız kaldım...

Bu konuda çok fazla soru sordum, belki benden usandınız ama bu gerçekten ırk seçimi konusunda ve köpek bakımı konusunda son sorum olacak. :D
Şimdi ben Eylül'de okula başlayacağım onun öncesinde staj, yaz okulu vs derken ve en önemlisi 1 hafta kadar tatile gideceğimden köpeğimi yaz sonu almaya karar verdim. Ve ırk seçimim Maltese Terrier. Çok araştırdım,, günlerce kafa patlattım ve apartman hayatına uygun olarak en iyi bu köpek göründü. Sorularıma gelecek olursak;
- Gönlüm maltese terrierden yana olsa da, bichon friselerın havlaması çok azmış. benim için en önemli sorun havlama sorunu apartmanda yaşadığım için. ancak bichon friseler ısırmaya yatkın diye duydum doğru mudur? yoksa havlama özelliği her köpekte olduğu gibi bu köpekte de aynı mıdır?
- Okula başladığımda bazen 5-6 saat evde yalnız kaldığı zamanlar olacak. Direk Eylülde alacağım için, yalnız kalmaya alıştırmak için alıştırma yaptırmaya zamanım olmayacak. Yani öyle 1-2 saat bensiz dursun bakalım napıyor gibisinden alıştırmaları çok az yapabileceğim. Ben yokken evde havlamaması için resmimi baş ucuna koymayı, radyo açmayı, mamasını suyunu ve oyuncaklarını hazır edip öyle gitmeyi düşünüyorum. Ayrıca ben gitmeden enerjisini atabilmesi için 1 saat erken kalkıp mamasını yedikten sonra oynatırsam bir nebze olsun evde sakin kalabilir mi? Bir de bu erken kalkıp oynatmaları her zaman alışkanlık haline getirebilir mi yani hafta sonları da "hadi beni oynat" diye sabahları erkenden uyandırabilir mi?
-İlk köpeğim olacağı için dişi almayı düşünüyorum. Doğru bir tercih midir? Dişiler adet gördüğünde ne gbi sorunlar oluyor?
-Ve son olarak tuvalet eğitimini nasıl verebilirim? Tuvalet eğitimi daha kolay olsun diye 6 aydan daha büyük bir yavru almayı veya sahiplenmeyi düşünüyorum sizce doğru mu yaparım bu şekilde? ben evde yokken tuvaletini başka yere yapmasını nasıl engellerim? Eşyaları kemirmemesi için ne yapabilirim?
Güncellemeler
+1 yıl
Birde aklimda pekinez var. Maltese, bichon ve pekinez sahibi olanlar yorum yaparsa cok sevinirim. Hangisi apartman icinde daha az havlayacaksa onu alacağım yani bu cinslerden beslediyseniz eğer siz yokken evde neler yaptı, havlamasini nasil engellediniz siz yokken eve tuvaletini yapmaması icin neler yaptiniz vs bilgi verirseni cok iyi olur benim icin.
Güncellemeler
+1 yıl
Aklımda bir köpek daha var shih tuzu havlaması çok azmış sanırım. Bu köpeğide bilip besleyenler bilgi verirse sevinirim..
Köpek ırk seçimi ve köpek bakımı hakkında bilgi verir misiniz? Kararsız kaldım...