Gerçekten yazık. Dininizi bu kadar rezil kepaze edip yerden yere vurmaktasınız.
Üniteryen Hristiyanlar hakkında ne düşünüyorsunuz?
Gerçekten yazık. Dininizi bu kadar rezil kepaze edip yerden yere vurmaktasınız.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Universal üniteryenlik kavramı, insanları sadece oldukları kişi için kabul edenleri ifade eder. Üniteryen Hristiyanlık ise diğer Hristiyanların aksine belirli şeyleri inanılmayan bir inançtır. Örneğin 3 parmakla gösterilen teslis inancına göre Tanrı baba, oğul ve kutsal ruhtan oluşur. Üniteryen Hristiyanlar teslis inancını reddederler. Çoğu İsa'yı peygamber olarak görse de, İsa'nın Tanrı olduğunu kati surette reddederler. Dolayısıyla bu inancın tüm insanlara açık olduğu söylenebilir. Buradan öyle güzel görünse de, belirli noktalarda karmaşaya da neden olmuştur. Çünkü bu inanca mensup o kadar farklı kişiler var ki, bir süre sonra inancı benimsemiş bazı kişiler arasında kimlik bunalımı sorunu ortaya çıkmış. Bu yüzden inancını yitirenlerin sayısı da bir hayli fazla.
Kimsenin dini mezhebi hakkında bir şey düşünme yetkisini bile bulmuyorum kendimde insanlar mezhep din gibi şeylerle ciddi manevi bağlar kuruyor ve fikrim ile kırmak veya yüzgöz olmak istemiyorum
Cevap
4Cevap
Bilmediğim bir konu olduğu için herhangi bir şey düşünmüyorum Boş vaktimde araştırıcam
Benim icin önemli olan inanci degil aklakidir bir kisidir. Eger sen ahlakli biriysen ne mutlu cok sevinirim🤗
Pek bir dusuncem yok aslinda kim hangi dindeyse saygi duyarim. Herkesin dini kendine, bana insan olsun vicdan sahibi olsun benim dinime karismasin yeter.
Yurt disinda yasadigim halde bu dini hic duymadim..
Deistim dinlerle ilgilenmiyprum yazabiliyormuyuz? Maddeler arasında göremedimde...
Müslüman olmayanlar yazsın demek nedir sonda okumuşlar da yazabilirler demek komik olmuş. Saydığınız maddeler ve soru sorma şekliniz agresif, ayrıca garip soru. Onları tanımıyoruz. İnsanlarla tanıştığımızda dini inançlara göre iletişim kurulmuyor. Newtonla niye alakalandırdınız bilemem bu mezhep en çok ABD de yaygın bir de Avrupada. Ana maddesi de üçlüğü inkar etmek, İsa peygamberi ilahileştirmemek ve özgürce İncili tefsir etmektir. Hemcins nikahları da kabul ediyorlar. Allaha gerçekten inanan birisinin insanlık duygusu var demektir dininden asılı olmayarak.
Fikrimi, görüşümü istemiyorsan niye soruya davet ediyorsun?
@cicimod kişilerin yaşamı vs ile din eleştirisi yapılmaz. Ben hristiyan inancını öğrenecek isem incili acar okurum. Papanın verdiği fetvaya bakmam.
Kişiler üzerinden eleştiri yaptığın için bende o şahısları örnek verdim.
Eğer sen haçlı seferleri üzerinden hristiyanlık vahşettir dersen , aynı şekilde bende isidi referans alarak bunu tersini derim
Hz. isanin tanrının oğlu olduğunu söylüyorsunuz demi siz
hiç bişey düşünmüyorum şahsen
isteyen istediğine inanabilir
Hiç duymadım reis ama teslisi kabul etmeyen çok Hristiyan var onu biliyorum, Mormonlar, Yehova’nın Şahitleri, Anglikanlar vs.
Dinimi değiştirdim. İslam'a inanmıyorum Yani bilim her şeyden üstün.
Ilk defa duydum
Doğrusu konu hakkında bilgi sahibi değilim.
Saygı duyarım bütün inançlara
Hiç duymadım.
Hiç duymadım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?