Şahsen ben "Kocaeli'ye..." derim, doğrusunu bilmiyorum ve fikirlerinizi merak ediyorum. :D
Kocaeline
Kocaeliye
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
www.google.com.tr/search benim elime düşmede :P
İzmite de kurtul
hahah
Cevap
28Cevap
Benim de bunun gibi sorular her zaman kafamı kurcalamıştır. Doğrusu nedir ben de bulamadım. Kocaeli'ye galiba. Diğer türlüsü koca eli imiş gibi sanki. Sorular Nişantaşı'nda mı Nişantaşı'da mı, Okmeydanı'da mı Okmeydan'ında mı gibi çoğaltılabilir. Ama dilimizi doğru kullanma gayretini takdir ederim.
hay allah ne desem kı bılemedım benım gıbı turkceyı katleden bırı ıcın zor soru ama kacaelıye sankı kulaga daha takıntısız gelıyor
Kocaeli ile ilgili herhangi bir işim olmadığı için ilk önce bir duraksadım. Ama doğrusu Kocaeli'ye olmalı
İzmit'e bir ikiii Kalkıyorrrttt... abi Abla.. kaçırmaaa!!! Gelllll vatandaşşş!!!
Bahsettiğin şey, kocan olan erkekse koca eli'ne dersin. Zaten bu durumda ayrı yazılır koca eli. Şehirse kocaeliye.
Burdaki karmaşa ilin isminin bileşik isim tamlamasından dolayı olduğunu düşünüyorum. ye daha çok özel isimlere giderken ne olmuyo sanki. Dil anlatımım çok zayıf. ::D
Güzel bir soru.
Feysbukta " Türkçe'nin diriliş hareketi " adlı sayfayı ekleyip.
Bu sorunun net ve bilimsel cevabını alabilirsin.
Güzel bir sayfadır tavsiye ederim.
fikirlik bişey değil :)) Kocaeli'ye doğru cevap. tebriklee seçenlere... :?
Zabaha karşı beynimi bunla yoramam experimi ver gideceğim :D
Vuhhuu
Kocaeli'e yanlışı biliyorum ve fikrimi merak etmiştin :D Tanrım,,,,
şimdi ayrı kelimeler olsaydı koca eline derdik amma fakat ne yazık velakin ki öyle değildir hayırlı işler
geçen oturduk buna benzer bişi adapazarına mı ya mıydı bizimki adapazarı örneğinde adapazarına kocaeli örneği ise bence kocaeliye :D
Manisaya bursaya kirikkaleye konyaya malatyaya antalyaya boluya rizeye canakkaleye duzceye kocaeliye :P
Kocaeli'ne demek bence yanlış. Asıl doğru olanı Kocaeli'ye :D
kocaeli'ne diyorum ben :/
Kocaeli'ye doğrusu zaten :)
Türkçenin Don lastiği işte :)
Kocaeli'ne daha doğru gibi sanki
Ye olması lazımda canın sıkılıyo anlasılan :D
Akarsuyun mu yoksa akarsunun mu? :D
Akarsunun :D
O zaman doğru cevap C şıkkı İzmit'e :D
Kocaelime de olabilir
2side Kocaya çıkıyor, boşver gitsin.
şehir ismine getirilen eki soruyorsun sandım