5 serisini öneriyorum 530d gerçekten hakettiğinin en iyisini veren bir araç. Babam bmw den nefret eden birisiydi mercedes 220 cdi avantgarde sahibiydik 1 ay öncesine kadar sonunda kanına girip e60 kasa bir araç aldık. Şimdi vazgeçemiyor bmw den aşırı memnunuz :) Kesinlikle aradığınız bu araç olabılır sizinde. Ayriyetten abimdede m3 var evlendiği için haftasonu aracı olarak kullanıyor günlük kullandıgı araç farklı eğer yakıt ssorun olmayacaksa temiz bir araştırma sonucu e46 kasa m3 tavsiye edebilirim.
Alman devi BMW’nin bütün araçları kalitelidir yani hangi aracını alırsan al pişman olmazsın buna emin olabilirsin. Etrafımda BMW alacaklara tavsiyeler verirken ilk öncelikle ne gibi kriterler istiyorlar ona bakarım ve ona göre öneride bulunurum. Sonuçta araç zevkleri kişiden kişiye göre değişkenlik gösterebiliyor. Baktığın zaman BMW’nin en tutulan modeli 320d ama hiç beğenmeyenler olabiliyor.
BMW 320d
BMW 320d 2019
BMW 3 serisi tutulan modellerinin başında gelen BMW 320d hem yakıt bakımından hem de performans bakımından kullanan kişiyi üzmüyor zaten onu en çok tercih edilen BMW yapan özelliği bu. Ancak 2020 yılında sıfır olarak bulunmuyor. Şu an BMW’nin en çok tutulan serisi olan 3 serisinde araç olarak sadece 318i bulunuyor eğer ikinci el almayı düşünürsen kesinlikle bakmanı tavsiye ederim.
Çok eski bir model olmasın diyorsan 2019 modeline kadar bulabilirsin. Fiyatları ise paketine ve kilometresine göre değişkenlik gösterir.
BMW 520d 2020
BMW 520d 2020
BMW tutulan modelleri arasında bulunan 520d, BMW 320d’ye göre daha büyük bir araç, fiyatı da biraz daha pahalı. BMW 320’de olan sıkıntı bu araçta yok çünkü şu anda sıfırları mevcut yani ikinci el piyasasına bakmak zorunda kalmazsın.
1995 cc motor hacmine ve 190 beygir gücüne sahip olan BMW 520d, otomatik vites olarak satışa sunulmuş durumda. Yakıt tüketimi ortalama olarak 100km/5,5 lt olarak belirtilmiş. İki donanım paketi ile satışta. BMW 520d 2020 fiyatları şu şekilde:
BMW 520d Special Edition Luxury Line: 865.900 TL
BMW 520d Special Edition M Sport: 878.900 TL
BMW 116d 2020
BMW 116d 2020
1 serisi BMW’nin hatchback olan versiyonudur fakat donanım ve kalite bakımından diğer serilerin gerisinde kalmaz. Sedan ve SUV tarzı sevmiyorsan BMW 116d’ye bakmanı tavsiye ederim, pişman olmazsın.
En yeni modeli yani 2020 modeline bakacak olursak 1496 motor hacmine ve 116 beygir gücüne sahiptir. Otomatik vites olarak satışa çıkarılan aracın ortalama yakıt tüketimi 100km/4.6 lt olarak verilmiş. Bu araçta da iki donanım paketi mevcut ve fiyatları şu şekilde:
BMW 116d Sport Line: 310.400 TL
BMW 116d M Sport: 322.500 TL
BMW X1 sDrive16d 2020
BMW X1 sDrive16d 2020
SUV modeli almayı düşünürsen kesinlikle bu modeli tavsiye ederim. BMW X2 ve X3’e göre daha küçük bir araba ama onlar kadar konforlu. BMW’nin diğer araçlarında olduğu gibi oldukça performanslı bir araba.
2020 X1 sDrive16d modeli, 116d’de olduğu gibi 1496 cc motor hacmine ve 116 beygir gücüne sahip. Bu araçta diğerlerinde olduğu gibi otomatik vites var, yakıt tüketimi ise 100km/4.8 lt. 3 ayrı donanım paketi ile satılıyor ve fiyatları şu şekilde:
BMW X1 sDrive16d Premium Line: 415.200 TL
BMW X1 sDrive16d X Line: 437.700 TL
BMW X1 sDrive16d M Sport: 457.800 TL
BMW İ3 2020
BMW İ3 2020
Şimdi önereceğim araç diğerlerinden biraz daha farklı. Elektrikli araçlar gün geçtikçe daha da popüler hale geliyor. Bu yüzden BMW de elektrikli araç piyasasına güçlü bir şekilde giriş yaptı. BMW İ3 oldukça şık bir tasarıma sahip.
Bu aracın yakıt tüketimi ve motor hacmi bulunmuyor. Beygir gücü 170 ve otomatik vites ve sadece 1 donanım paketi bulunuyor. BMW İ3 2020 Edition Electric fiyatı ise 412.200 TL.
Hızı iyi olan ve çok yakmayan istediğin için genelde dizel araçlardan tavsiyeler verdim. İstersen buradan BMW arabaları fiyatlarına bakabilirsin: BMW 2020 Fiyat Listesi
acık sözlüyüm...ben bu işin içinde olduğum için söylüyorum 320 size gelmez görenler içindeki ne bak arabaya bak derler 320 delikanlı veya bana göredir.. ama size gitmez o ;)
320d kesinlikle her şeyiyle aslına bakarsan kalite açısından isminin hakkını vermeyen tek arabadır bmw benm görüşüm bu yönde ama motor gidiş görünüş yakıtta iyidir 320d
bayana küçük araba yakışıyo demişler milleti kandırıyorlar. 3.20d al bakma bile arkana.hız yapmazsan çoğuorta sınıf arabadan az yakar.yada eşityakar.istersende basarsın gaza :D
hem gitsin hem yakmasın yok saeni kesinlikle tatmin edecek bir aradbadır hız konusunda bmw yakın olarak daalıcaksan 320d en uygunu olur sizin için 2008 model bi 320 d 210.000 - 220.000 gibi fiyatlarda
ya da sportif bir arabamı istiyorsun? Hızlı, az yakan, dışarıdan dehşet duran ve hızı inanılmaz olan bir araba Mercedes CLA 200 185 HP motor Benzinli, Km başı 30 Krş yakıyor 250 Km hız. :)
O zaman bu arabayı al ve hayatını yaşa yakıt değerlerine bak 184 HP motor, 243 Km hız ve sadece 21 Krş yaktığı gösteriliyor üstelik Dizel tarz muhteşem. :)
Muhteşem arabadır belkide piyasada bu donanımla bu denli hızlı, bu kadar güzel ve bu kadar az yakan bir araba bulamazsın fiyatıda donanım ve özelliklerine göre müthiş büyüklüğüne bakma yolda herkesi silip, süpürür.
o araba komple karizma 116d olanıda en az yakanı:D beğenmiyosan audi a1 sportbackler var bmw alan onuda alır:D hem yakıt konusunda 10 numara az yakar : onun üstünede karizma araç tanımam 2 trilyonum olsa yine o aracı kullanırım:D
yazmadın demedim zaten aklında bulunsun dedim hani olur son anda arabanın tipine aldanırsın çok yakar gider alırsın etrafımda öyle denyo çok arabayı alıyolar evin önünde yatıyor yazıktır:D