- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılHey bayan şişttt :) duyuyonmu uyuma bak :) beterin beteri var dimi. öz babamla, 23'lü yaşlarıma kadar çektim.ilgi sevgi Allah ve din hakkında bilgi vermek yok.yanımızda sigara içer fakirlik var 4 ay çalışır 8 ay iş yok ev kira vede beygir damı öncemiz beygir sonramız ev sahibi gene beygir.3-4 sene bugünün mangırı 50 krş.harçlık aldığımı bilmem.babamdan.annem babam bacım ben nenem aynı evdeyiz 2 göz oda.dayak gırla, bıçak fırlattı sırtımda sopa kırdı sehpa vurmaya kalktı komşuların içinde misafirimizdiler.tutmasalar kafa tasım çökerdi.tuzluk attı falakaya yatırdı.ramazanda ateş gibi.ramazan geldimi üzülürdük.babam laf edecek kızacak annemle kavga edecek belkide tokat atacak diye.en son 22 yaşımda haksız yere dövmeye kalktı beni.kaçtım yoksa.Allah korkum var olmasa hastanelik ederdim.anneme haksız yere bağırdı ve anahtarlık attı annemin ayağına geldi kanadı. gözüne bir baktım babamın dişlerimi sıktım.anladı delirdiğimi gelmedi yanıma.arkadaş yok.15 yaşımda sanayi hayatında çalış küfür dayak soğuk var.kuran kursuna yolladı babam dinimi detaylı öğrendim. açıköğretimden orta ve liseyi bitirdim.şimdi maddi ve psikolojik durumumuz iyi hep beraber haccada gittik. ama olan bana oldu. 25 yaşımda babam düzeldi iyice. şu an 31 yaşındayım.haline şükret ara sıra tatil yap.muhattap olma kimseyle vb. dua et.zamanı gelince selamete ulaşırsın.imtihan.dünyası.
02 Yorumla- +1 yıl
adam hayatını yazmış buraya :D
- +1 yıl
Bazen kendinden, beter olanlari gormen lazim. kendinden iyilerle kiyaslarsan kendini mutlu olman zor. ilerde soruna derdine sevgine hastalandiginda basinda ilgiye hasret kalirsanki kalmassin umarim bu kadar yaziyla ilgi gosterip insan yerine koyan insan ve insanlari feryat figan ararsin senin halinden anlamayan ve bencil olanlar guler haline neyse bu adam kacar :) alay ettigin icin sagol darisi degil ambar dolusu dari basina :)
En İyi Cevaplar
Çözümü çok basit insanları umursamayacaksın olup bitecek.
Not: Bu bir istisna olsun lütfen.
^.^232 Yorumla
Soran+1 yılahahaa
Soran+1 yılmüziksiz mi dans edicen :)
Soran+1 yılberk yaşıtız:)
Soran+1 yılahahah çok inanla yaşıtız iyiydi.bende gitar çalabilirim ama:)
Soran+1 yıliyi fikir :)
Soran+1 yılbiraz hayal olur bence:) tanışmış olsaydık olabilirdi ama
Soran+1 yılyaparım:=)
Soran+1 yılrica ederim uyguladım sonuçta:)
Soran+1 yıl1 insanı umursamayı bıraktım. artık üzülmüyorum onun yüzünden.
- +1 yıl
O zaman bu müziği dinleyerek kafanı dinleyebilirsin;
https://www.youtube.com/watch?v=plaDFJpOfMs
Soran+1 yılahahah:))
Soran+1 yılsınavın nasıldı?
Soran+1 yılevet bugün bitti. mezunsun diye hatırlıyordum yanlış hatırladım galiba
Soran+1 yıliyiydi çok yanlışım çıkmaz inşallah. sen en okuyorsun ve nerde
Soran+1 yılne peki?
Soran+1 yılpeki:) bakarsın egeye giderim
Soran+1 yılolur:) ama pembe olsun pankart karışmasın sonra:P
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen çok iyi anlıyorum.Millet senin hayatın üzerinde hak sahibi olduklarını düşünüyorlar.Yorum yapma hakları olmadığı halde konuşuyorlar.Görüşmek istemiyorsun binbir türlü yalan uydurmak zorundasın anlamıyorlar halden.Çok umurlarındaymış gibi derdini dinliyorlar sonra boşver diyip kendi mutluluklarını anlatıyorlar.Birbirlerine üstünlük taslamaktan başka gayeleri yok.Çok bunaldım şu ara herkesten ben de
20 Yorumla
özeliikle ikiyüzlüler varya öldürceksin onları kimse kimseyi çekmek zorunda değil koy gitsin
02 Yorumla
Soran+1 yılaile olunca işte
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
24Cevap
bu pıskolojıden baya bı sure once gectım sımdı etrafımda tek bır ınsan bıle yok tek bır ınsan bıle ve ınan bana mutluyum sporumu yapıyorum evıme gelıyorum ne bıleyım cok guzel hayatımı yasıyorum ya ınsanların yalanından ıs cevırmesınden aptal sanıp oyle davranmasından kı herseyı goruyorum salak ayana yatar ızlerım. ınsanlara yalancıktan nezaketen gulumseden bıktım ıste asıl sen benı anlıyosun suan. bıktım bende neden rol yapayım nezakaten gulmucem alttan almıcan lafı saaak dıye carpıcam kendım olucam kuser mı gıdermı naparsa yapsın suanda gayet mutluyum
12 Yorumla
Soran+1 yılişte beni anlayan biri
Diğer konusunda 10,7b cevap paylaştı. Seninle aynı fikir de olan çok var da.yaşlanmaya başladıkça yalnızlık insanın sırtına iyice yük olan bir kambura dönüşüyor.Bak yaş 35 i geçtik 40 a geliyoruz ve yavaş yavaş o hisler sarmaşık gibi boğazımı sıkmaya başladı.Oysa yalnızlık muhteşem diyordum daha 5 6 sene önce.
017 Yorumla
Soran+1 yılama ben gecim daha 19 um
- +1 yıl
Ama 19 yaşın da böyle hissetmen de bana doğal gelmedi.Dur daha hayatın başındasın daha neler yaşayacak ne insanlar göreceksin.Belki o zaman hayata daha sıcak bakacak belki de kendini iyice soyutlamak isteyeceksin.Ama şu an için yaşadığın duygular erken.Çünkü yaşlandıkça yalnızlık gerçekten yük oluyor insanlara.
Soran+1 yılevli değilmisin?
Soran+1 yılneden boşandın? ben fazla merklıyımdır anlatmak zorunda değilsin.
- +1 yıl
Birçok neden ama başlıca neden severek evlendiğin birinin birlikte olduğun evlenmeden önceki negatif yönlerini gözardı etmenin evlendikten sonra çığ gibi büyüyerek artık gözardı edemeyeceğin bir noktaya gelmesi sonucu arada artık ister istemez soğumaların olması.Bu standart evlilikler de belki yatak ayırma sırf çocuk için birbirine katlanma gibi sonuçları olsa da iki kişinin birbirini deli gibi sevmesi durumunda artık birbirne katlanamayacak noktaya getiriyor.
Soran+1 yılbenim annem ve babam boşanmışlar.babamı çok az görüyorum bikaçsene oldu zaten görüşeli.çocuğun var mı?
Soran+1 yılhiçbir ilişki yok.görüşmüyouz.arada mesaj atıyor mesela doğumgnümde falan.aramıyor bile.para veriyor bazende o kadar
- +1 yıl
İnsanlardan neden soğuduğun belli oldu.Oysa benim kızın dünya da tek nefes alma sebebim.O olmadan dünyaya kör sağır eli kolu tutmayan biri olarak baksam da olurmuş.Onun her saçının teline dünyaları veririm.Disi ağrıdığında bile bütün gece Allah a dua eder Allahım yeter ki onun sıkıntılarını al bana misliyle ekle yeter ki ona hiçbirşey olmasın diye yalvarırım.Ama sen mutlu ol cici kız.Babanın hatası eksikliği sevgisiz ilgisizliği senin suçun değil.Sen masum bir yavrucaksın:Şu an benim kızımdan bir farkın yok benim gözümde.Sen güçlü olmayı bil.Belki tüm bu olaylardan maça 1-0 yenik başladın geliyor sana ama çalış oku çabala hayat ummadığın yerde sana gülecek hatta bambaşka olacak inan bana.
- +1 yıl
Ha bu amca da tüm bunlara rağmen niye yazdı demin bu kadar yalnızlık falan şeyi diye de sorabilirsin.Çünkü ben tüm mutluluğumu, nefesimi, hayatımı kızıma bağışladım ona bıraktım.Onun mutluluğu mutluğum onun heyecanı heyecanım.Ama tüm bunlara rağmen kalp yalnızlık kaldıramıyor.Şu an için yine de çok iyi ama yıllar daha da ağırlaştıracak durumu diye de korkmadan edemiyor insan.
Soran+1 yılkaç yaşında kızın? tekrar evlenmeyi düşünmüyor musun?
- +1 yıl
Şubatta 17 ye girecek.Ewlilik treni geçti benden sanırsam.Maddi olarak tüm giderlerimi kızıma harcamam onunla ilgilenmem başka bir insana yetebileceğimi sanmıyorum.Hatta kendime bir tişört aldığım da bile kızımın hakkını yiyorum psikolojisi veriyor bana.O da zaten kesinlikle istemiyor hayatıma birinin girmesini.
Soran+1 yılçok bencilmiş ama.ben annemin evlenmesini çok isterim.çok yalnız şu anda.ilerde biz gidince daha kötü olacak.mesela ben seneye üniversteye gidicem sonraki senede kardeşim gidicek o zaman napıcaz hiç bilmiyorum.
Soran+1 yılama yinede sen de babasın sözde benimkide baba.bak kızınla yaşıt sayılırız.açlıktan ölsek para vermez kendisi ama
- +1 yıl
Ama sen genç yaşta annenin durumunu düşünmen için erken.Tamam anne bu kaygılanman doğal ama öncelik kendi hayatını kotarmak.Bu bencillik te değil.Sizin mutluluğunuz sizin başarılraınız mutlu ediyor bizleri anne baba olarak.Zaten benim kızım mutsuz olsa üzülse dünya ayaklarımın altın da olsa benim için bomboş çölden ibarettir.Aynı duyguları annenin de hissettiğinden eminim.
- +1 yıl
Ama babanın hataları ilgisizliği veya kaygısızlığı senin suçun değil ki güzel kızım.Sen içten içe suçluluk psikolojisi pişmanlık (nasıl böyle bir babanın evladı oldum gibi) duygular fırtınalar yaşıyorsun kendi içinde.Benim babam da genç yaşta hayata atılmış evlendirilmişti.Ne gençlik bilmiş ne de baba rol modeli veya baba sevgisi yaşamış.Tamam bize maddi olarak hiçbir eksiklik göstermedi ama evimizdede kavga dövüş eksik olmazdı.Hergün nerdeyse annemi döverdi.Bu çocuk olarak hala bu yaşım da izler bıraktı ben de.Ailemizi bizler seçemiyoruz.Ama onların bize yaptığı pozitif katkıyı bir üst çizgiye taşıyıp hiçbir negatif yön koymamaya çalışarak evladımıza göstermeye çalışıyoruz.
- Diğer konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılGerçekten beni de yoruyor özellikle iş hayatı sanki çalışmak benim DNAm da yok gibi köyüme gidesim var böyle ıssız sessiz ama kimsesiz değil çünkü insan kimse olmayınca da daralır. Şöyle kafa dengi batak atacak, okey oynayacak kaliteli 4 adam yeter
00 Yorumla
+1 yılAynen bende öyle insanlar bunaltıyor beni bir gün büyük bir arsa alıp insanları o arsanının içine sokmayarak yalnızlığımı ilan edicem kafam rahatlıcak. Konuşmak bile strese sokuyor. :D
00 Yorumla
+1 yılYaşınız ilerliyor sanırım. Yok değilse, gerçekten zor günler geçirmişsiniz demektir.
03 Yorumla
Soran+1 yıl19 yaşım
- +1 yıl
Amannnnnnnnnnnnnn. Çok erken bıkmışsınız insanlardan. İzmirdeyseniz zaman zaman sohbet eder sizi motive ederdim.
Soran+1 yıldeğilim
Diğer konusunda 447 cevap paylaştı. Katılıyorum. ihtiyacım olan tek şey kimsenin olmadığı deniz kenarı bir ev
02 Yorumla
Soran+1 yılaynen ben dağda düşünmüştüm ama
+1 yılbunu ben de düşünüyorum, ama önce toprak alacak param ve ömür geçirebileceğim bir hatun lazım :)
06 Yorumla
Soran+1 yılben insan istemiyorum ama eşte.kendime kedi köpek koyun kuş falan alıcam.yaşıcaz gidicez
- +1 yıl
öylede sıkılırsın okadar da değil kafa dengi biri olması iyi olur.
Soran+1 yılyok ya kedilerim yatar bana
Soran+1 yılyeter bana
- +1 yıl
kucakla git ozaman kedileri :)
Soran+1 yılkucağımdalar zaten:)
İnsanlar benden uzak dursun diyorsun gelip sitemi burada yapıyorsun biz mi canını sıktık..
04 Yorumla
Soran+1 yılyok ya sizi hiç takar mıyım ben?:)
Soran+1 yılestağfurullah:)
katılıyorum
merak etme bu düşüncede yalnız değilsin00 Yorumla- Diğer konusunda 573 cevap paylaştı.
+1 yılormanda tek basına bıkaç hayvala yasan bır kadın zılenı vercen tehlıkelıı:))
04 Yorumla
Soran+1 yılbiliyorum.insanların hepsi ölse bir ben kalsam
- +1 yıl
bır kalamazsın:))
Soran+1 yılbelli olmaz.bi film vardı galiba i * legend emin değilim.herkes zombi oluyodu 1 tek adam kalıyodu normal insan olarak
- +1 yıl
feemınıs ya da lebıyen degılsen bence bıkaç gun dayanbılrısn orda:)
Gizli Üye(36-45)+1 yılKimseyi takma, umursama, bildiğin yoldan git.
Ama akıl verenlerin nasiyatlarını da dikkate al.
Üzerine baskı yapana gül geç.
Moralini bozma.00 Yorumla
+1 yılaynı durumdayız hiç pozitif bişeyler veren yok hep stres hep sıkıntı çevremdekiler.
00 YorumlaDiğer konusunda 559 cevap paylaştı. kim yordu seni bu kadar?
02 Yorumla
Soran+1 yılannnem abim bugün.ama asıl olay sevgilimle off birsürü şey var herkes üzerime geliyor sanki
- +1 yıl
Kız evlat olmanın zorluklarını yasıyorsun Türkiye de senin durumunda ya da senin durumunun benzerini yasayan kızlar var bu konuda yalnız degilsin hele buaralarailesinden bunaldıgını söyleyen kisilerin actıgı baslıklara sıklıkla denk geliyorum sen kimseyi kafana takma özellikle sevgiliyi cünkü o gelip gecici senin daima yanında olucak ailen vardır sen hayatını kurtar sorumluluklarına odaklan kendi hayatını kur bunların hepsi gelip gecici ve gelip gecen kadar malesef bu dönemlerden gecmek zorundasın geriye dönüp baktıgında bunların hepsi demeyimde cogu tebessüm edicegin bir anı olarak kalıcak
Haklısın demem lazım ama demiyorum...
08 Yorumla
Soran+1 yılniye
Soran+1 yılaile arkadaş birsürü
Soran+1 yılinsansız hayat istiyorum benn:)
Soran+1 yılofff kedilerimle beni rahat bıraksınlar:)
Siddetle anliyorum hemde!!!
01 Yorumla
Soran+1 yılahahhaha
biz buna ergenlik diyoz canım :D
04 Yorumla
Soran+1 yılergenlik bitti sayılır ya:)
- +1 yıl
ergenlikle ne alakası var bunun anlamadım bir açıklasana :)
+1 yıltakmıyorum sende öyle yap
02 Yorumla
Soran+1 yılo nasıl olacak ben takıyorum:(
- +1 yıl
Zamanla zamanla alışırsın
Ya hayvanlarda yorarsa
02 Yorumla
Soran+1 yılzaten kedilerim ve kuşlarım var.çok tatlılar yormuyorlararada kızdırıyolar tabi ama insanlar gibi değil.insanlar çok içtenpazarlıklıya.küçük hesaplar peşindeler hep
- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılkızlar da beni yoruyor hep aynı anlamsız tripler
01 Yorumla
Soran+1 yılne mesela?
+1 yılAnlat biraz kendini anlamaya çalışırız
00 Yorumla
+1 yılaynısı bana oluyor çekemiyorum çe ke mi yo rum
00 Yorumlauzak dur hepsinden.yok say...
00 YorumlaBen anliyorum seni hadi napcaz smdi :))
01 Yorumla
Soran+1 yılbilmem:)
- Diğer konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılsen bunu arkadaş çevren için yazdın belliki
06 Yorumla
Soran+1 yılanlamadım
- +1 yıl
hani bu insanlar yoruyo diyon ya kendi çevrende olan bişeymi anlamında
Soran+1 yılevet
- +1 yıl
o zman git köyüne kafanı dinle sonuçta insanlardan hiç bir zaman kaçamazsın hep karşına çıkacak
Soran+1 yılbenim köyüm yokk
- +1 yıl
benim köye gel yeşillik falan :)
- Diğer konusunda 390 cevap paylaştı.
+1 yılOrda kafayi yersin
05 Yorumla
Soran+1 yılniye
- +1 yıl
Hic yanliz yasadinmi
Soran+1 yılhayır
- +1 yıl
bir dene bakalim o zmn