+1 yılSadece ataistlerin cevap vermesini istemişsiniz fakat bende yazma gereği duydum özür dilerim. Çocuğunuzun dindar yetişmesini istemediğinizi belirtmişsiniz. Ki siz inanmıyorsunuz dediğiniz üzere. Fakat hiç düşündünüz mü? Belki siz de çocukken anneniz ya da babanız sizin dindar olmadığınızı istemedği için sizi o şekilde yetiştirmiştir. Belki öyle olmasaydı ataist olmayacaktınız. Ve belki de daha farklı düşünecektiniz ya da maneviyatınız kuvvetli olucaktı. Hiç bu tarafından düşündünüz mü? Belki ona en büyük kötülüğü yapmış olacaksınız inançsız yetiştirerek. İleri de size bunun için çok kızıcak belki de.. Şimdi bana kızacaksınız bunları yazdığım için onu da biliyorum fakat olsun. Doğru bir tanedir..
22 Yorumla
Soran+1 yılben ileride kendi isteğiyle hangi dine mensup olmak isterse olsun diyorum. benim ailem koyu dindar insanlar zaten. beynini bunlarla doldurmak istemiyorum bu yaşta. düşünmekten korkmasın istiyorum..
- +1 yıl
İnandığı zaman da düşünmekten korkmayacak ki zaten? Bizim dinimiz ilime ve akla dayalı değil mi? Ama lütfen biraz araştırın ve düşünün. Ki düşündüğünüzün farkındayım ama inanmaktan korkmayın. Varoluşumuz da hiç bir şey tesadüf olamaz değil mi? Geçenlerde bir video izlemiştim. Sizin gibi ataist bir profösörün nasıl Müslüman olduğu anlatılıyordu. Hatta kendi anlatıyordu çok etkilendim. Kusura bakmayın işgal ediyorum zamanınızı fakat düşünen bir insan olduğunuzun farkındayım. Ama gerçeklerden kaçmayın teşekkürler..
En İyi Cevaplar
+1 yılkendi cocuklugunu düşünsene ne kadar derdin vardı gecmiceğine inandıgın dertlerin ölmek istediğin anların bile olmuştur benimde oldu ve Allah için atlattım yoksa atlatamazdım sanırım ve düşünsene kücük bir cocugun inancsız olarak yetiştiğini bir sorunla karşılaştıgında ölmek istediğinde hiç bsey düşünmicektir cünkü ölümü son olarak görüyor bence cok yazık edersin herkes müslümanken onun cevresindeki davranışları düşünebiliyormusun nasıl dışlanır kimseyle konuşamaz gercekten cok üzüldüm Allahın izniyle dogru yolu bulursunuz inşAllah
20 Yorumla
Bence cocuk ergenlik döneminde iken dinlerle alakali konuşmanız daha mantikli. O yaslara kadar zaten her konuşulandan etkilenecektir o yuzden sadece korktuğu ya da oyle olmasi gerektiği icin inanmamalı. Onu kendisi keşfetmeli ve hissetmeli. Zaten gerekli egitimi aldıktan sonra universite döneminde düşüncesini ve inancını daha da netlestirir, yetiştirilme tarzı ne olursa olsun. Özetle birey kendi kararını kendisi vermeli size dusen sadece büyümeye başladığı anlarda kucuk bir sunum yapmak. Zaten kendisine gore dogru olanı yetiskin oldugunda sececektir.
00 Yorumla
Bence en doğrusu neye inanmak istiyorsa ona inanması. İster inanır ister inanmaz bu kimseyi ilgilendirmez zaten. Ben Müslüman'ım ama herkesin görüşünü saygılıyım kimseyi yargılamam. Müslümanlıkta yargı ve zorlama yoktur diye öğrendim ben ailemden. Zaten zorlayanlar Müslüman değil yobaz ;)
26 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
40Cevap
+1 yıl2 Yaşında bir çocuğa sorgulama ve bütün görüşlere eşit mesafede bakmak öğretilemez. Komik olmayalım.
O yaştaki bir çocuk ona ne dersen onu alır. Çelişkili olması önemli bile değil (tabii biriniz Allah var, diğeriniz yok derse, böyle bir çelişki içinde çocuğun kafası allak bullak olur).
O yaştaki bir çocuğun dinden başka öncelikleri var. Oyun oynamak, tatlı şeyler yemek vb. İnanın ona Allah var da desen, yok da desen bunun üzerine kafa yormayacak. O yüzden bu çok mühim değil bence. Kimse ona küçükken "Allah birdir" dedi diye yobaz olmaz.
Rahat ol. Sen inanmıyorsun, ama etraftaki herkes inanıyor. Bu yüzden boş ver sen hiç konuşma bu konularda. Sonra çocuk milletin yanında bir şeyler der, başkalarıyla tartışmak zorunda kalırsın.
Sen onu normal yetiştir. Aileden başkaları dini bilgi verse de zaten belli bir yaşa kadar takmayacaktır.01 Yorumla
+1 yılKendi çocukluğumdan bilirim. Bir çocuk Allah'ın güzellikleri ona anlatıldığında Allah'ın varlığını bildiğinde kendini müthiş hisseder. Müslümanım ama inancınızada saygı duyuyorum. Bu söylediğimi yanlış anlamayın. Fakat çocuğunuz büyüdüğünde aklıda büyüyüp gelişeceği için kendi kararını verecektir. Bırakın bence şuanlık öyle bilsin. Önceden müslüman olupta sonradan ateist olan çok kişi var. Bence bırakın o güzelliği hissetsin.
50 YorumlaKendi kararını kendi vermeli bence ona tüm dinleri anlayabileceği bir zaman iyice anlat o kendi kararını kendi verirse daha sağlıklı olur.Babaannesinin yaptığı bana biraz yanlış gözüktü açıkçası Müslüman olmama rağmen.Çocuk senin mi onun mu?
13 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim yorumun için.. Ne kadar güzel bir insansın ya. Burada ne kadar saygısız insan varmış. Pes!
siz iyi bir insan yetiştirin yeter.. ülkenin ihtiyacı var:) annelere saygım sonsuz. ateist biri olarak her dinden haberdar olduğunuzu düşünüyorum. çocuğunuza dinlerden bahsedin yaşayış biçimlerinden ve nedenlerinden söz edin. bir dine mensup olmanın kişinin kendi iradesine bağlı olduğunu anlatın. en doğru seçimin kalbinden geçtiğini söyleyin. dini görüşü ne olursa olsun yardımsever, herkese eşit derecede saygılı, anlayışlıve paylaşmayı bilen bir evlat yetştirmeniz dileğiyle
20 YorumlaDindar olursun oğlum dinsiz olmasın diye kasarsın anlarımda ateist olupta oğlum dindar olmasın diye kasan ilginç geliyor. Madem hesap vereceğin bir yaratıcın yok çocuğu yönlendirme çaban neden? dindar olan çocuğum öbür tarafta acı çekmesin diye uğraşıyor, senin niye bu çaban? Her halukarda hiç bir halt gelmeyecek başınıza sizin hesabınıza göre?
20 Yorumlaseçimi ona duymakla en doğrusunu yaptığını düşünüyorum ben de deistim ve seçimi ilerde çocuğum olursa ona bırakmayı düşünüyorum bunun içinde şöyle bir yöntem var aklımda belli başlı bütün dinleri 5-6 yaşından itibaren ona tanıtacam hatta ibadet yerleri ibadetlerini felanda gösterecem 15-16 yaşından sonra da kendisi seçsin artık neye inanmak istiyorsa
10 Yorumla- Diğer konusunda 336 cevap paylaştı.
+1 yılYa su yorum yapanlar sizene lan sizene he inanmıyor kadın kadını aşağılamak zorundamısınız çocuğununda istemiyor allaha müslümanlığa inanmasını inanmıyoruz kardesim.
Bence oluruna bırak ama babannesi zorlarsa kesin dindar olur babannesine tatlı dilde söyle anlamassa az görüştür.20 Yorumla Yetiştiği ortama göre değişir, bana kalırsa babaannesi ona dini, allahı öğretsin sende onun yanında kendi görüşlerini belli et. Bir süre kafası karışsada iki düşünceyide gördüğü için özügr olarak kendi kararını kendisi verecektir
01 Yorumla
Soran+1 yıliyi fikir
+1 yılÇocuğun günahı ne?
bir anne bebeğe Allah öğretilmesinden korkuyor
insanlığın artık sonu gelmiş anlaşılıyor511 Yorumla
Soran+1 yılseni ilgilendrmez.. ateist arkadaşlar gelsin dedim sana noluyo
- +1 yıl
cehennem boşuna yaratılmamış
iyiki yaratılmış - +1 yıl
lan Allah diyen ve bunu torununa öğretmeye çalışan babaannesinden rahatsız oluyor kadın, yaratıcısını öğrenmesini engelliyor ve sevgi çığırtkanlığı yaptığın şu konuda kadının yaratıcıyı sevmesine engel olmasına tek bir laf söylemiyorsun, sen hangi sarhoşluğun kafasını yaşıyorsun?
- +1 yıl
Hakarete başlaman ve su yüzeyine çıkmaya çalışan hasta balık tarzı davranışların kendine ve inancına ne kadar güvendiğini yeterince belli etti zaten.Öte yandan da kadının bir yaratıcıya inancı yoksa ona karşı duyduğu bir korku da yok demektir.Yani onun rahatsız olduğu şey çocuğunun yaratıcısını öğrenmesi değil hayali bir varlığa ibadet etmesi anlatabildim mi? Birde bana sarhoş demişsin bende üşenmeyip profiline girdim birde ne göreyim - bazen cinsellik konuşmak istiyorsam sapıklığımdan değil, o anlık arzularımın depreşmesindedir, aldırış etmeyin şimdi geçer -demişsin.Hani İslam da her türlü zina suçtu.Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu..
Soran+1 yıl@Shateiel, bir laf var bilir misin, cahille tartışma cahil kazanır diye.. şimdi toparlayamadım cümleyi ama anladın sen.. Boşver kardeşim yorma kendini.. Karanlık dünyalarında sırf aileleri müslüman diye müslüman olup iyi hissetsin bu arkadaş. Cahillik saçsın yorumlarıyla..
Soran+1 yılBen de yorumların için teşekkür ederim :))
- +1 yıl
Profilimdeki günahlarn bedelini kendim ödeyeceğim, ha sen illa yok bende senle birlikte yanmak istiyorum diyorsun onada saygım var, En azından ne olduğum belli, sen belli olan bir benliğin bile yok
+1 yılDin'in İyi Olan Kısmını Neden Görmüyorsun?
Yalan Söylemek, Anne Baba'ya Karşı Gelmemek Gerektiğini, Hırsızlık, Alkol-Kumar Vb. Şeklinde İlerde Zaten Kendi Kararını Kendi Verir...02 Yorumla
Soran+1 yılDinin iyi kısmını dinsiz bir ebeveyn aşılayamaz mı çocuğuna? sen dini inancın olduğu için mi doğru dürüstsün? Ateistler kötü insanlar mı? Vicdan benim dinim.
- +1 yıl
O Mana'da Demedim Benimde Birçok Deist, Ateist Bir Tane Hristiyan Ve Birçok'da Satanist Arkadaşım Var Demek İstediğim Şu Boşlukta Kalmasından Korkuyor İsen İlerde Bunları Kaba Taslak Anlatırsın İlerde Zaten Sorgulamaya Başladığında Kendi Kararını Verir...
+1 yılÇok yanlış düşünüyorsun. Ateist bile olsan ona en ince ayrıntılarına kadar anlat, anlat ki aklı başına geldiğinde kendisi sorgulayıp inanıp inanmayacağına kendi karar versin. Körü körüne ateist olmasın.
00 Yorumla
+1 yılBen deistim ve ben de sızın gıbı dusunuyorum. Bence cocugunuza bu yasta dın egıtımı vermeyın. 12 13 yaslarında ona seceneklerı sunun ve kendısı her secenege esıt uzaklıkta olsun. 18 yasına geldıgınde zaten en dogrusunu o sececektır
10 YorumlaO çocugun günahı yok. Bari sen gitmişsin bırak o gitmesin deriim
70 YorumlaÇocuğu sen, babaannesi veya bir başkası yontmamalı.
Kavramlara önyargısız ve eşit mesafede bakmayı öğretin, korkmadan sorgulama ve özgürce düşünebilme yetisi olsun.
Sonra bırakın kararlarını kendi versin.11 Yorumla
Soran+1 yılben ona sadece vicdanlı bir insan olmayı öğreteceğim, eğitimiyle vs. her zaman ilgileneceğim.. baskı uygulamayı asla düşünmüyorum..
Diğer konusunda 3,1b cevap paylaştı. Süper bir anne ol. Ve dinlerin hepsinin kutsal kitabını okut ve kendi kararını kendi versin..
22 Yorumla
Soran+1 yılBöyle düşünüyorum zaten ama ne zaman başlamalıyım din konuşmaya?
Allah büyüktür sen istedigin kadar da ugrassan kalbinde varsa yapamazsın.Umarımda yapamazsın babannesinden allah razı olsun
50 Yorumla
+1 yılInsanın inanmaya ihtiyacı var özelliklede çocukların, kendilerinden daha büyük bir gücün varlığına onun tarafından sevildiğini bilmeye ihtiyacı var. Yoksa ilerde açılacak boşluğu dolduramazsınız.
20 YorumlaDon't wanna think about it
Don't wanna talk about it
I'm just so sick about it
akışına bırak zeki bir çocuk kendi tercihini yapacaktır ilerde ;)30 YorumlaBence bu konularda serbest bırak kendi seçimini kendi yapabileceği seviyede objektif bir biçimde anlat kararı ona bırak.
00 Yorumla
+1 yılMadem ateistsin, neden dindar bir aileye gelin gittin kardeşim? Aşk mı?
12 Yorumla
Soran+1 yılNe fark eder? Neden insanları farklılıklarıyla, tercihleriyle kabul edemiyoruz yargılamadan?
- +1 yıl
Senin seçimlerini reddetmedim, yargilamadim, sana neden bile bile evlendin dedim, sacma geldi, neyse, cevap atmazsaniz sevinirim kolay gelsin
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnsan olarak yetişir de gerçek olanı aklı başına geldiğinde seçer zaten ama bilemiyorum yetişme tarzı önemli fakat bir yerden etik kurallarını alması lazım o da dinden geliyor birazda
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMüslümanım. Cevap veresim geldi nedense artık.. Çıkıntılık sanırım amaç -,- (o çocuğu öyle yetiştirirsen o istediğin yaşa gelince de istediği kadar dindar olamaz zaten çocuğa yazık be acıdım :/
11 Yorumla
Soran+1 yılne saçmalıyorsun sen? :) Farklı dinlerden insanlar yine farklı dinlere yönelebiliyorlar.. dinsiz yetiştirince ileride müslüman olmak istersen yarım müslüman mı olacak?
Bırak yetişkinliğe geldiği zaman kendi karar versin. Ayrıca kayınvalidenin ellerinden öperim. Çocuğun akıllı çıkarsa ileride işini bilir zaten.
30 YorumlaBabaannesi gibilerden uzak tut, etkilenebilir. Din konusunda hiç bir şey öğretme. Aklı erecek yaşa gelince araştırıp seçimini kendi yapsın.
00 YorumlaDiğer konusunda 327 cevap paylaştı. burada insanlara hakaret etmeye hakkın yok.katibim diyorsun kendini birşey sanıyorsun insan olamamışsın
22 Yorumla
Soran+1 yılAteist arkadaşlara yönelik bir soruydu siz niye cevap veriyorsunuz? Asıl hakaretler savuran sizlersiniz!
bencede eğer çocuğunu biraz olsun düşünüyorsan babaannesine ver ve ömür boyu uzak dur
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBoşver o istediğini söylesin. Sen tüm dinleri anlat. O seçer kendisine göre en doğru olanı. Başkalarını dinlemez zaten o seni dinleyip seni örnek alacak.
00 YorumlaVakti zamanı gelince alırsın karşına iyisiyle kötüsüyle herşeyi anlatırsın, düşünceni anladım ben haklısın da büyükleri de kırmamak lazım.
10 Yorumla- Diğer konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılyobaz ne beyinsiz milleti aşağılamak senin ne haddine.
30 Yorumla
+1 yılAllah büyüktür sende çarpılırsın 50 bin voltla öbür tarafta
20 Yorumla
+1 yılaynen babannesıne bırak böyle iş mi olurmuş birde utanmadan ateistim dıyorsun
22 Yorumla- +1 yıl
asıl sen eğitimi görmemişsin ateistliği seçerek :)
- Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılAma sen çocuğu ateist yetiştirirsen ileride kendisi zor dindar olur.Nasıl yetişirse öyle devam eder..Değişebilir ama zor..
00 Yorumla Diğer konusunda 822 cevap paylaştı. allah bir demesi rahatsız ediyorsa seni durum vahim
20 Yorumla
+1 yılcocugundan sen sorumlusun ama soru soruyosun aldıgın cevaplardan rahtsz olucaksan nıye soruyosun kı
21 Yorumla- +1 yıl
anne olmussun konusmayı ogrenememssn cok yazık, işte o soyledıgın sıfattakı kısıler senın gıbı annelerın cocuk yetıstırmesınden meydana gelıyo
Gizli Üye(30-35)+1 yıleşin ateist olduğunu biliyor mu senin? ve biliyorsa eşin ne dinine mensup?
02 Yorumla
Soran+1 yıleşim de inançsız
Cevap sahibi+1 yılşu var bence sen evladını ne senin nede eşinin inandığı şekilde yetiştirme sadece ona bırak babaanne veya diğer yakınlar ne derse desin zaten onun ilerde seçeceği bişiler olacak ben inançsız bir ailede yetişen bir çocukla tanıştım ve inanırmısın çocuk psikolojik bir bunalımdaydı çünkü çevrede insanlar müslüman ve arkadaşalrıyla arasına bir duvar örülmüştü dini yüzünden kimseye diyemiyor ve gitgide içine kapanıklığı oluşmuş ve diyorki ben 19 yaşındayım ve çocukken çok ölmek istedim sonuç olarak evladını sakın bu eğilimle büyütme ilerde o kendi düşüncesiyle hareket edecektir. yoksa çocukluğunda arkadaş çevresinde çok zorluk yaşar..
amdrm yolunu bulsun diyon karismada digru yolu kendisi bulsun o zman
00 Yorumlahiçbirsey yapma çocuğun zamanı gelince kendi karar verecektir zaten
10 YorumlaTemel eğitim ver zamanı geldiğinde kendi seçimini yapsın din konusunda baskı yaparsan pskiyatrik sorunları olur
010 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbir kaç yaş büyüyünce darvin kitapları ver eline çocuk daha o yaşta gülme krizine tutulur :) doğru yolu bulur
30 Yorumla
+1 yılAllaha inanmamak nedir ya nesine inanmıyosun walla merak ettim beni de bir ikna edin :)
10 Yorumla
+1 yılsonucta o da cehennemde yanacak cayir cayir sende yanacaksin nasil.yetistirirsen.yetistir
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılçoçuğun kafasını karıştıracaksınız oturun eşinle bir yola varın sonra karar verirsiniz kime nasıl müdahale edeceğinize
00 Yorumlaağaç yaşken eğilir.. belli bir yaşa geldikten sonra sizden ne gördüyse o olur
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAklın başına geldiğinde zaten ateistliği seçer.Bu dünyada görür ne kadar adaletsizlik ne kadar haksızlık var.Derki beni yrdn böyleyse der doğru yolu seçer !
00 Yorumlaşu durumda konuşup rahat büyümesi ve seçim yapacak seviyede anlatılıp kendinin yönelmesi daha mantıklı
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu konuda kocanın istekleri çok önemli sonuçta onunda çocuğu
02 Yorumla
Soran+1 yılO da inançsız
Cevap sahibi+1 yılBenim fikrimi sorucak olursan vatanını milletini sevsin gerisi nolursa olsun
Gizli Üye(30-35)+1 yılALLAH doğru yoldan ayırmasın kimseyi. Umarım sana çekmez
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbırak Müslüman olarak büyüsün yoksa hep bizler gibi dısalanacak hep ama hep sorgulayıp kafayı yicek
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbesmele çekerek baslayacak önce cocugu yapmak için bu şart
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıleşin ateist mi? bide merak ettim meslek nedir nerlisn acaba
00 Yorumla
+1 yılYorumların çoğu cahilce... Soru dahil...
00 Yorumla
+1 yılbizene lan meselegınden
22 Yorumla
Soran+1 yılsoranlar olmuş.. sana ne benim konumdan? çık o zaman adam gibi cevap vermeyeceksen..
- +1 yıl
:D senin konun mu genel lan burası nerden senın oluyomus
Bırak babaannesine
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıltekbir Allahu ekber
40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılALLAH ıslah etsin...
30 Yorumla
+1 yılneysen öyle yetiştir
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler