arkadaşlar ben yürüme engelliyim bu zamana kadar hiç samimi arkadaşım sevgilim olmadı evden dışarı çıkma imkanım pek fazla olmuyor arkadaşım bile yok evde yapabileceğim aktiviteler neler olabilir iş bulamıyorum bir çok yere başvurdum engelliyim diye almadılar
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Merhaba,
Samimi sorun için teşekkür ederim. Biraz araştırdım senin için, resim yapmayı öğrenerek hem vakit geçirebilir hem para kazanabilirsin.
Yazılım ve yapay zeka alanı çok teferruatlı gelebilir. Her ne kadar kolay gibi gözüküyor olsada.
Yabancı dil öğrenerek, çeviri sitelerinde görev alabilirsin.
Bu liste uzayıp gidebilir, senin içinden ne geliyor?00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Öncelikle bu bir engel değil sadece hayatın şartları belli noktalar da sizin için daha zor oluyordur bunu tahmin edebiliyorum. Bu konu da devletin pek çok iş alanı var. Eğer illa ev için de birşeyler istiyorsanız teknoloji üzerine stream olabilir veya yeni medya seo gibi işlerle alakadar olabilir güzelde maddi imkanlar sağlayabilirsiniz kendinize.
00 Yorumla
Grafik tasarım öğrenebilir , hatta para bile kazanabilirsin. Aynı durumda bir arkadaşıma öğretmiştim. Şimdi evden çalışıyor ve kendi evini aldı. Tabi bu süreç 7-8 senede oldu. Birazcıkta olsa hevesin varsa bu konulara tavsiye ederim.
00 Yorumla
+1 yılÇok çok geçmiş olsun öncelikle. Evde durmana gerek yok ki, akülü bir araç alıp istediğin yere kendin ya da evden biriyle gidebilirsin. Kendini eve kapatma boşuna.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
27
Cevap
77Cevap
- Diğer konusunda 870 cevap paylaştı.
+1 yılGeçmiş olsun kardeşim Allah şifa versin inşallah...
Umudunu hiç yitirme bu dünyada zihnen o kadar engelli var ki onların içinde senin ki engel bile değil..
İş konusuna gelecek olursak.
Youtube diksiyon dersi veren trt çalışanları var ki o videoları izleyebilirsin.
Mezun derecen nedir bilmiyorum mümkünse kpss girebilirsin.
Ayrıca devlet engelli kadrosu var işkur dan başvuru yapabilirsin..
Bilgisayar world excel öğrenebilirsın.
Basit ahşap tasarımlar yapabilirsin amiguru bebek örebilirsin.
Ve daha birçok işi yapabilirsin
Sen yeterki istemeli ve kararlı olmalısın..
Unutma hayat yaşamaya engel değildir.
Yaşamaya engel olan senin olumsuz düşüncelerindir..
Bir kaç yıl önce değişen yasa ile birlikte çalışan sayısı fazla olan şirketler engelli çalıştırmak zorundalar..10 Yorumla Şu anda bir çok call-center ya da back office yapılanmaları falan hep evden çalışmaya geçtiler. Bence bu alanda iş aramak şu süreçte senin adına faydalı olabilir. Ayrıca engelli bireylerin istihdam edilmesine yönelik teşvikler de olduğu için fiziksel engeli olan bir çok bireyin iş bulma süreci nispeten kolay olabiliyor.
Bunun haricinde müzik aletlerine, resme ya da el yeteneği gerektiren işlere odaklanabilirsin. Dizayn pastalar falan yapabilirsin :D Yemek tarifleri, oyuncak bebek yapımı vs. gibi bir çok şey bulabilirsin.10 Yorumla
+1 yılBelki uc nokta olabilir belki imkanlarınız aynı olmayabilir ama kendine inanman icin bir video bırakıyorum buraya. Bu adam da kısmı engelli tekerlikli sandalye de ama elleri o kadar iyi ki kendini bu yonde geliştirmiş bunu youtuba koymus ve hem para kazanmıs hem de mukemmel sekilde sanat yapmıs. Belki ilham verir izlemeni tavsiye ederim
https://youtu.be/MgnlbDVuPdg33 Yorumla- +1 yıl
Bütün videolarını terapi gibi izliyorum ve hayranlık duydum adama. Gercekten cok iyi ve kendini ben engelliyim diyipte sindirmemiş calısmıs ve yetenegini sergilemiş.
işkur kaydın var mı? Şehrinde 50 den fazla kişi çalıştıran her 50 kişiye 1 olacak şekilde engelli çalıştırmak zorunda. İşkur bu konuda çok yardımcı. Senin yapabileceğin en iyi iş call center ama puştlar para vermiyorlar. e kpss yaparsın atanırsın bu da ihtimal
20 Yorumla
+1 yılBilgisayar programı öğrenebilirsin, çizime ilgin varsa çizim yeteneğini geliştirmeye çalışabilirsin. Programlama veya elektroniğe ilgin varsa bunlarla ilgili araştırmalar yapıp öğrenebilirsin. Bunların dışında şeyler de olabilir tabi. Neye ilgin var onu araştır derim öncelikle, sonra video izleyerek, yazı okuyarak o konu hakkında bir şeyler öğrenmeye çalış derim.
10 Yorumlabak bu çiçeklerden al. onları anaç olarak büyüt ve çoğalt. az da olsa para kazanabilirsin
https://www.youtube.com/watch?v=84e-C5eq9Tc&list=LLeoMiqAm8NP8Hym2a2e66og&index=11&t=0s10 YorumlaYa üzüldüm şimdi ben olsaydım sizi hergün gezmeye götürürdüm evde de kitap okuyabilirsiniz el işi olabilir herhangi bir wep sitesi açabilirsiniz ben denemiştim veya bir sürü çiçek alıp bakabilirsiniz kedi köpek de olabilir aklıma gelen bunlar umarım en kısa sürede iyileşirsiniz 🌸☘️
14 Yorumla
+1 yılkitap yazmayı düşünür müsün? İlla roman olması şart değil. Hikaye de yazabilirsin, öykü de masal da. Yazmak insana iyi gelir.
Mesela bunu ben yazdım. Bir göz at.
https://www.wattpad.com/896307012-8-ejder-yildiz-tepesi-yoksa-bir-hazine-mi-var
bunların dışında sanata yönlenebilirsin. Resim müzik vs. El işi de olabilir.00 Yorumla- Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılYayıncı olabilirsin yorumlarda gördüm mantıklı karar para kazanmak için değil zaman geçirmeye gir zamanla parada kazanırsın iyi olduğun yönle ilgili Videolar çekip youtube at yayın yap hiçbişey yapamıyosan bana mesaj at canın sıkıldığında ben konuşurum senle
00 Yorumla Internet uzerinden yapabilecegin çok sey var yazılım web tasarim grafik tasarim ogrenebilirsin youtube acabilirsin youtube olsun udemy olsun egitim sahası çok ben bunlari dedim ama bunlari yapmak kolay degil ama yaparsan para var bunda daha baska seyler bakabilirsin sana kalmis bir sey internetten bakip arastiracaksın
00 YorumlaYouTube kanalı açarak dizileri/filmleri Türkçe altyazılı yapabilirsin. Bu nadir rastlanılan bir durum. İşitme kaybım olduğu için dizileri/filmleri anlamakta zorlanıyorum. Hatta çoğu kişi zevkine de olsa Türkçe alt yazılı izliyor. Sevebilirsen çok güzel vakit geçer ve tam senlik iş.
bir de raporun yoksa rapor çıkartıp Ekpss çalışarak atanabilirsin00 YorumlaÇiçekler ile uğraşabilirsin, arkadaşın olabilir onlar. Hiç canın sıkılmaz en azından. Grafik tasarım vs tarzı şeyler ile uğraşıp kendi kazancınıda sağlayabilirsin aynı zamanda. Çiçekler aktiviten olur, grafik işin olur. Allah yar ve yardımcınız olsun.
00 Yorumlahiç üzulme engelliyim diye çoğu insanın beyninde özür var canım heçmiş olsun çiçekler ile ilgilenebilirsn şarkı söyleyebilirsin yapmak isteyene çok
41 YorumlaOncelikle gecmis oksun rabbim hepimizi ayri siniyor ama oyke dusunme ark dostun bak burda binlerce var bir hayvan al yanina dostun arkadasin olsun kitap oku muzik dinle ya da bunlardan birini calmayi ogren umarim hersey gonlunce olur
00 YorumlaBelden aşağı felç ama tekerlekli sandalye ile masa başında ya sana iş verecekler ya da maaş baglayacaklar
Ne yapabilirsin bazıları İnternet'e ürün satıyor ama kim ne verir nekadar güvenilir bilmem00 Yorumla
+1 yılResim yapmayi dene ya da bilgisayar ile ilgili birseyler üzerine kendini gelistir ögrenmeye calis bu is bulmanda hatta evden calimasana bile imkan saglayabilir. Kaynak konusunda yardimci olabilirim fikir olarak yönlendirie bilirim eger istersen.
00 Yorumla
+1 yılbelki sıkıcı gelebilir ama istikrarlı devam edersen kanaviçe yapabilirsin, el işi ama bana göre çok zevkli. Bir bak derim. Umarım yankın zamanda iş bulursun.
10 Yorumla
+1 yılDevlette engelli kadrosu mecvut. Kesin bişeyler çıkar diye düşünüyorum. Moralini bozma. Kitap en mantıklısı gibi. Konuşmak istediğinde herkes gibi açığım bu konuda bilesin.
00 YorumlaE ticaret hakkında eğitim al
E spor dallarına yönel
Youtube içerikleri üret.
ya da sporla ilgilen
Sakin kendini önemsiz değersiz görme00 YorumlaYeni bir dil öğrenebilirsin. Böylelikle telefondan indirebileceğin uygulamalarla yabancılarla konuşabilirsin. Farklı kültürlerden arkadaş edinirsin. Ayrıca ahşap boyamayla uğraşabilirsin. Bunun için özel bir yeteneğe gerek yok. İnternet'ten araştırabilirsin. Birçok sitede var. Fırça, akrilik boya ve vernikle işini halledebilirsin.
00 YorumlaEl işi yapabilirsin artık hangisi sana daha yakın geliyorsa. Resim yapabilirsin, kısa hikayeler yazabilirsin. Yabancı dil öğrenebilirsin. Birlikte seni gezdirecek bir aile bireyi yok mu?
00 Yorumla
+1 yılWeb üzerinden kendi işini yapmayı kovala internet sitesi ve youtube kanalı gibi. yeteneklerini keşfet ve bunlar üzerine paylaşımlar yapacagın kanallar olustur
00 Yorumla
+1 yılKpss çalışıp E-Kpss çalışıp kamu kurumunda memur olabilirsin. İnşallah her şey gönlüne göre olur. Şimdiden Allah Yardımcın Olsun.
10 Yorumla- Diğer konusunda 587 cevap paylaştı.
+1 yılBu kadin geldi aklima ((
10 Yorumla
+1 yılApple a çalişabilirsin , evden müsteri temsilcisi felan ariyolar , internetten eğitim verip sonra işe basliyorsun , geçmiş olsun bu arada
10 Yorumla
+1 yıldiksiyon iyiyse evden çağrı cevaplama oluyodu öyle birşey yapabilirsin sekreter tarzı ☺ çok geçmiş olsun gülümse sakın asma güzel yüzünü ❤
10 Yorumla
+1 yılBizim. bir tanidik vardi asla yuruyemezsin dediler oglan spor yapa yapa kalkti ayaga sen neden duruyorsun ki
11 YorumlaDiğer konusunda 1,1b cevap paylaştı. kamu kurumlarında çalışan çokca yürüme engelli kadın var, aynı zamanda şirketlerde de çalışanlar tanıdığım kadınlar var. karamsarlığa kapılma bence. sertifika toplamaya çalış. online eğitim vererek sertifika veren kuruluşlar var
00 Yorumla
+1 yılİnternetten eğitimlerle kendini geliştirebilirsin, canın sıkılmasın ne zaman sıkılırsan ben dahil arkadaşların burada seninle
10 Yorumla
+1 yılAç müziği canın nasıl istiyorsa öyle dans et. Hem kalori yakarsın hem kollarını güçlendirirsin rahatlarsın
01 Yorumla- +1 yıl
Salakmısın ya
Merak ettiğim bir şey var, size pozitif ayrımcılık yapılması hoşunuza mı gider yoksa gururunuzu mı kırar?
00 Yorumlaİş konusunda e kpss var onu deneyebilirsin.
Evde bilgisayar varsa 10parmak öğrenmeyi deneyebilir, diksiyon derslerine göz atabilirsin :D00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende %50 görme engelliyim. İlk başta hayat zor oluyor ama takmamayı öğrendim. Kitap oku, film izle ki bayılırım film izlemeye. El işi böyle albüm yapma vs işler var onlardan yap. İstersen arkadaş olurum senle
00 Yorumla
+1 yılEl işi yapsan veya website kurup ordan içerik üretsen
01 Yorumla
Soran+1 yılNasıl 😔
ne zaman konuşmak istersen ben buradayım dostum:)
ben sorunu tam okumadım ama benim bir kedim var inş şu an hamile yavruları olunca sana bir tanesini hediye etmek isterim arkadaşın dostun sırdaşın bile olur00 YorumlaÇok geçmiş olsun hiç bir zaman umudunu kaybetme. Hep gül ve üzülme.
umarım herşey istediğin gibi olur..00 Yorumla
+1 yılÜslup ve hitap biçimin nasıl? Güzel konuşabiliyor musun yardımcı olabilirim
17 Yorumla- +1 yıl
Henüz dönüş yapmadı. Çekiniyor zannımca 🙄
- +1 yıl
😅Dur bir neden böyle söylüyorsun anlamadım
- +1 yıl
Anladım teşekkür ederim..😊
- Diğer konusunda 4,2b cevap paylaştı.
+1 yılKPSS sınavına girip engelli kadrosundan tercih yapabilirsin iş konusunda bu şekilde Öner’im olur evde aktivite de el becerilerine yönelik aktiviteler yapabilirsin boyama resim el işi artık araştırıp çeşitlendirmesini yapabilirsin
00 Yorumla Diğer konusunda 344 cevap paylaştı. Senin en iyi yapacağın şey Allah'a dua etmen olucak🙂
00 Yorumlaİş için yazılımla uğraş aktivite ise film izlemek vs
00 YorumlaKollarını gülendirmek adına spor yapabilirsin aslında intenette örnekleri mevcut
00 YorumlaDiğer konusunda 493 cevap paylaştı. Kpssye girmeni öneririrm. Birde eğer belli miktarda paran varsa borsa ile uğraşabilirsin.
00 Yorumla
+1 yılKitap okumak , film izlemek , Saksıda domates biber, Çiçek yetiştirmek ,
00 YorumlaKiyamam ben sana gecmis olsun. bir tedavisi yok mu?
00 Yorumla
+1 yılÜzüldüm bilgisayarda kod yaz resim yap müzik yapmayı dene
00 Yorumla
+1 yılÜzüldüm ya Allah yardımcın olsun sandalyen ile dışarı çıkamazmısın evden biriyle hava alırsın
00 Yorumla
+1 yılKrdsm senin adına üzüldüm gözlerim doldu😢içimi deştin be
00 YorumlaDiğer konusunda 4b cevap paylaştı. arkadaş olurum ama daha fazla ileriye gidemem yanlış anlama beni
038 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEngelli değilim ama benim de hiç sevgilim olmadı ve arkadaşım yok ömür boyu yalnızdım
33 Yorumla- +1 yıl
Neden ömür boyu yalnızsın ki
Cevap sahibi+1 yılNasip işte arkadaşa bunu anlatmaya çalışıyorum
- +1 yıl
Aslında nasip dışında da sebepler vardır. Ona iyi bakmak gerek. Farkında olmadığınız sebepler vardır.
+1 yılYazılım, yapay zeka işlerine girebilirsin hem keyiflidir hem de kendini geliştirirsen güzel kazançlar elde edebilirsin bu konularda internette bir çok ücretli/ücretsiz kurs var nereden başlayacağını bilemezsen
10 Yorumla
+1 yılDediklerin doğruysa Allah sana yardım etsin. Sende herkes gibi normal bir bireysin. Masa başı iş verebilirler. Hayatta herşey gönlünce olsun
00 Yorumla
+1 yılEn iyisi engellilerle yapılan etkinliklere katıl sonra engellilere İstanbul'da 1haftalığına bedava konaklama fırsatı veren bir yer vardı ailenlen mutlaka yazın oraya git eğlenmeye bak kusurlarına bakıpta kendini yok yere üzme
00 Yorumla
+1 yılAllah yardım etsin ne zor insanlar var. Evde kitap okuyabilrsin ya da spor yapabilirsin. Resim çizmek ya da el becerin varsa üzerine durabilirsin. Artık inyernetten de yabancı din öğreniliyor öğrenmeye calisabilirsin
00 YorumlaDiğer konusunda 14,6b cevap paylaştı. el işi olabilir veya internet üzerinde online yapılabilecek bişeyler
00 Yorumla
+1 yılPuzzle yapabilirsin, resim çizebilirsin. Değişik el işi aktiviteleri bulup yapabilirsin ya da bir diziye başla, güzel yabancı diziler var. Bence yine de en iyisi kitap okumak.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende getirdiğim kazandan dolayı 1 yıl yürüyemedim. Tek yaptığım şey hayal etmekti...
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYazılımda kendinizi geliştirip , iş bulabilirsiniz.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYazılım öğren. Kadın yazılımcıalra ciddi destekler veriliyor. Tasarıma da kayabilirsin. Düşün.
00 Yorumla
+1 yılSana bir link atayım. E ticarete başla. Böyle birşey ister misin
00 Yorumla- Diğer konusunda 6,4b cevap paylaştı.
+1 yılGeçmiş olsun, benzeri bir durum ben de var tavsiyem kitap oku
00 Yorumla - Devamını Gör (44)
Devamını Gör(89)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği