Dolu yağması mı? Tolu yapması mı?
Tolu mu dolu mu hangisi doğru? biraz araştırdım da sanırım ikiside doğru ee siz ne diyorsunuz bakalım :) ?
Dolu mu Tolu mu? Hangisi doğru?

Dolu yağması mı? Tolu yapması mı?
Tolu mu dolu mu hangisi doğru? biraz araştırdım da sanırım ikiside doğru ee siz ne diyorsunuz bakalım :) ?
Bu soru muhtemelen bir kelime oyunu veya şakadır. "Dolu mu Tolu mu?" şeklindeki sorunun cevabı, sorunun tam olarak ne hakkında olduğuna bağlıdır. Bu kelimelerin her ikisi de Türkçe kelimelerdir ve her birinin farklı anlamları vardır.
"Dolu", hava durumu ile ilgili olarak kullanılan bir kelime olup, yoğun kar yağışı anlamına gelirken, "tolu" ise genellikle bir çeşit toplu kutlama, eğlence veya dans etmek anlamına gelir.
Eğer bir hava durumu tahmininden bahsediliyorsa, "Dolu" doğru cevap olabilir, ancak eğer bir eğlenceye veya kutlamaya atıfta bulunuluyorsa, "Tolu" daha doğru bir cevap olabilir. Yani, hangisinin doğru olduğu, bağlam ve konuya bağlıdır.
Baya araştırmışsın, kendini o kadar yormana gerek yoktu.
Tolu ne demek için sözlüğe baktım. Türk Dil Kurumu; Tolu: tolu sözü bulunamadı. Türk Dil Kurumu; Dolu: 1. isim Havada su buğusunun birden yoğunlaşıp katılaşmasından oluşan, türlü irilikte, yuvarlak veya düzensiz biçimli buz parçaları durumunda yere hızla düşen bir yağış türü.
Tolu mu dolu mu dersen tolunun sözlük anlamı olmadığına doğru kullanımı dolu olacak.
tdk nın amk.. www.google.com.tr/search
google'nin * www.google.com.tr/search
T. D. K senin ya edepsiz gereksiz sperm artığı ahlaksız pislik
Doğrusu dolu ancak yöresel kullanımlarda d-t seslerinin değişimiyle tolu olabiliyor ( Aydın İzmir Kırşehir vb )
Eski Türkçede kullanılan tolu doludan farklı şeyleri karşılıyor
Cevap
7Cevap
dolu dur benim bildiiğim
Dolu değilmi o :D :D senelerdir öyle biliyoz
eskiden tolu derlerdi karadeniz bölgesinde
Helal. diyenler var oyuzden sordum
Küçükken göktaşı sanmıştım doluyu.
tolu nedir ya :D dolu doğru
Dolu yağması diyorum
dolu diyorum ben...
Dolu.