Yazılı edebiyat, sanat, ülke ve imparatorluk kurma, savas kazanma anlamında Kürtlerin mi tarihi daha geniş yoksa Türklerin mi?
Kürtlerin
Türklerin
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
www.uludagsozluk.com/.../ kürtlerin yazılı tarihi kürtlerden eskidir ! isteyene kaynak verebilirim...orta doğu ve mezopotamya uygarlıkları dünyanın en eski medeniyeti sayılmakta kürtler Mezopotamyanın en eski halkları arasında yer alır devletleri ve aşiretleri boyları ve krallıkları olmuştur...tabi bunu lise tarih kitaplarında okumadığınız için kafadan dolma bilgilerle konuşuyorsunuz ! GERÇEKLERE GÖZÜNÜZÜ AÇIN
kaynak gösterdiği yere baksana komedi la bunlar :D kürt süvarileri gelmese sanki alpaslan anadoluya giremeyecekti iki üç kıçı kırık kürt süvarısine borçluyuz demekki :) 5.000 yıllık yazılı tarih dediği şeyde tamamen perslerin tarihi :) işlerine gelince perslerin tarihini savunuyorlar işlerine gelmeyince persleri kötülüyorlar :).
alparslan Türk askerleriyle değil İslam ordusuyla girdi anadoluya 40 000 kişilik orduya tam 10 000 kürt katıldı gönüllü olarak burada savaşın kazanılıp kaybedilmesi önemli değil kürtlerin sana destek vermesidir...sen türk olduğun için değil Müslüman olduğun için bu desteği gördün... kürtler sana destekverdi arap kaynaklarında geçer senin ona vefa borcun var !
kürtlerin destek vermesi tamamen perslerin, arapların, ermenilerin ve bizanslıların arasında sıkışıp sürekli ezildiğinden dolayıdır çünkü Türkler anadoluya girince kürtlere sahip çıktı ve koruduki o kürt süvariler olmasa bile alparslan savası kazanırdı 2-3 kürt süvarisimi anadolunun kapısını açtı? kaynak verdiğin yer sözlük senin benim gibi insanların yazdıgı bir yerki ben tarih okuyan birisiyim sen kime ne anlatıyosun? tarih denildimi perslerin tarihini kullanıyorsunuz ama normalde perslerden nefret ediyorsunuz kişiliği oturmamış milletsiniz he bu arada zazalarda kürt değil :).
şu ergeni ciddiye alıyosunuz ya ne diyeyim.tüm proflar felan :D ahaha.siktimin salagı
tüm proflar okuyan beynine kim etti :D valla ergensiniz okuma yok araştırma yok kabullenemiyorsunuz en eski yazıtlarınızın 2000 yıllık tarihi yok kürtlerin yunan arapve pers yazıtlarında onlarca kalıntısı var ve onlarca kez isimleri geçiyor... gurur yapmayın gerçekler batabilir okumak yerine lise tarihiyle ve vikipediden okuduğu bazı şeylerle gevezelik yapıyorsunuz !
birisi şuna saçmaladıgını söylesin :). sözlük linkini atıp al kaynak diyen barzodan ne beklersinki :).
bir sözlük linki tutturmuşsun ergen herif ben sana 10 tane başka kaynak atayım okuyacakmısın? kabulenecek misin yoook o zaman boş gevezelik yapma! bilginin nerde yazdığı önemli değil ne olduğu önemli ! :D ha kendini bir b*k sanmaya devam et sen bunu kabul etmesen bile tarih yalan söylemez !
tarih yalan söylemez evet herşey ortada :) tarih konusu açıldımı perslerin tarihini sahiplenirsiniz normalde ayrı milletiz perslerle alakamız yok dersiniz :) ne oldugunuz belli değil zaten zaza nickin zazalarda kürt değil bu arada.
sahiplenmek demişken yeryüzünde sahiplenmediğiniz kimse yok lan sizin en ufak akrabalık bağınız olan millete bunlarda türk şunlarda türk zaten yok onlarda bizden onlarda türk diyorsunuz :D ben zaten kürt değilim gerçekleri konuşuyorum objetif yaklaşıyorum bir zaza olarak asla kürt denilmesini kabul etmem ama gerçekleri konuşmaktanda geri durmam... o sözlük diye dalga geçtiğin sayfadaki yazıyı bir baştan sona okusan ki tam bakmadın bile... burada boş boş konuşmazsın
Ulan şimdi Tarihteki Türk devletlerini yazıcam ama kitap olur yazarsam kısaca sana şöyle diyim Oguz kagan, Teoman, metehan, Kürşad, Bilge kagan, Atilla, Alparslan, Timur, Kanuni, Fatih, Yavuz, Atatürk kimin ataları? Uygur, büyük hun, avrupa hun, göktürk, osmanlı, timur, selçuklu, safavi, memluk, harzemşahlar, altınorda, karahanlı, gazne gibi devletler hangi milletin devletleri daha bunlar hiç tarihte kurulan Türk devletlerinin sayısına göre söyle böyle bir tarih hangi millette var? kürtlerde varmı?
dilleri bile Farsca olan adamı Anadolu'ya aldı bizi
Şu karşılaştırmayı Türk tarihi ile Pers, Yunan, Çin ile yapsan (düşman oldukları halde) anlayacağım ama...
...oğlum Kürtler ne ara millet oldu ki tarihleri olsun?
...adamlar hala: "...ya biz tarihimizi yazacaktık ama Türkler onları yaktı..." diyorlar... :D
ahmak herif kürtlerin 5000 yıllık yazılı tarihi vardır arap ve iran kayıtlarında geçer senin yazılı tarihin 2000 yılı geçmiyor kafan nasıl az araştır... Alparslan malazgirte geldiğinde ordusuna 10 000 kürt süvarisi katıldı ve birlikte savaştılar...Yavuz irana sefer yaptığında kürtler yavuzu desteklerken azeriler İran şahını destekledi bunlarda kayıtlıdır ! şu an azeriler dost kürtler düşman öylemi? hadi ordan faşist herifler
ulan oku lan it okumazsan itsin ! www.uludagsozluk.com/.../
şerefsiz vefasız ulan biz bin yıl sizinle omuz omuza savaştık bizi düşman bellediniz kürt lafını kürdistan lafını hazm edemediniz ondan sonra kürtler düşman... ulan çanakkalede yemende kafkasyada biz vardık siz nasıl bir vefasızsınız ki 100 yıllık cumhuriyet tarihinde iki i*ne çıkıp kurşun sıktı rezillik yaptı diye bizi düşman bellediniz her kürt pkk değildir ! biz her türk dhkpc dir diyormuyuz sen kendi içinde bölünmüşsün bana laf söylüyorsun
Okuyacağım ama, getire getire "kaynak" diye bir sözlük entrysini mi getirdin?
...lan ben kendi görüşümü desteklediği halde, sözlük entrisini "kaynak" olarak kabul etmemiş insanım, bir okuyalım...
...ama bil ki; başlık altındaki tüm entryleri okuyacağım...
...bakalım "götten uydurma tarih" mi, yok sa "harbi tarih mi"... :)
...göreceğiz it herif...
zazaomer'in kaynak gösterdiği yere baksana komedi la bunlar :D kürt süvarileri gelmese sanki alpaslan anadoluya giremeyecekti iki üç kıçı kırık kürt süvarısine borçluyuz demekki :) 5.000 yıllık yazılı tarih dediği şeyde tamamen perslerin tarihi :) işlerine gelince perslerin tarihini savunuyorlar işlerine gelmeyince persleri kötülüyorlar :).
bize faşist diyene bak * TÜRKLÜK FAŞİSTLİKSE FAŞİSTİM LAN...
birincisi onlar azeri değil AZERBAYCAN TÜRKÜ
ikincisi azerbaycanlılar bizim öz be öz kardeeşimizdir.sizin tarihinizde ki kürtlere bakarak size tolerans mı göstereceğiz şimdi hepiniz bölücüsünüz kardeşlik isteseniz üç beş iti dağa göndermezsiniz.
doğuda 20 milyon kürt var pkk ya destek veren sempati duyan toplam 5 milyon değil ama siz bütün kürtleri terörist ilan ediyorsunuz... hadi ordan çakallar kabullenmek istemiyorsanız kabullenmeyin...bizi birleştiren İslam idi siztürkçülük yapmaya başlayınca kürtlerde kürtçülük yapmaya başladı İslam tarihi boyunca her zaman birtlikteydik... Allah kürtçülerinde Türkçülerinde belasını versin memleketi ne hale getirdiniz şeref yoksunu adamlar
15 milyon kürt var bu ülkede çogaltın çogaltın hatta Türkiyede 50 milyon kürt var :) ayrıca kürtlerin oldugu illerde komple bdp belediyeyi aldı tam 10 il'i bdp yani pkknın syasi kanadı aldı.sen hala kürtler nasıl pkklı değil diyorsun? apoyu ya da pkkyı kötüleyen kürt görmedim ben ömrümde.
@zazaOmer kardeş bütün kürtler pkk değildir ancak kürt tarihinin Türk tarihinden üstün olduğunu söylemek komikliktir biz defalarca dunyaya hukmetmis bir milletiz kürtler ise azınlıkta idi tarih boyunca kürtler bir ıran hakkıdır perslerden gelmedir.
Siz cahil mantiksız artik kafasinı calistirmayan türkler ileriyi dusunemeyen dar kafalı turkler bizim gecmisimizi kabullenemiyorsunuz len dünyada bir siz mi yasiyonuz yillardır kitaplarda kendinizi övdunüz dogrumu degil mi o da belli degil ama kürtlerin gecmisi m. ö 2000lerden bu yana gutilerden kommagene kralligindan mitanna kralligindan yani 5000 60000 yillik bir zaman zarfindan bahsediyorum. Bir kısmimiz esmeriz bir kismimiz beyaz birckismimiz tam saridır ama daha cok esmer ve beyazdır. Biz kürdüz gurur duyuyoruz kurdüm ölene kadar kendimizi kaybetmeyenecegiz insallah.
Ulan aptal herifler nerede tarihiniz 5000 yıllık, siz ancak 5000 yıl eşek s*kmiş olabilirsiniz, üstelik kalkmışlar "en fazla 2000 yıllık tarihiniz" diyorlar Türklere, al buna bak bakalım beynini s*ktiğim, bununla birlikte 5000 yıldan fazlasına giden arkeolojik kalıntı hala çıkarılıyor angut
tr. sputniknews. com/turkiye/ 201710261030756018-besiktas- turk-mezari-kazi/
Boşlukları silin girin bakalım, ayrıca tarihini çok öğrenmek isteyen kürtlere söylüyorum, gidin bakın bakalım Japon arkeologlar ne yapmış 5-6 yıl önce, ama bakarken ağlamayın, gerçekleri öğrenince rezil olabilirsiniz burada, sizin tek yaptığınız 600 yıldır dağ'da eşek s*kmek olabilir !
@zazaOmer mal azeri denmez Türk denir Ayrıca Alparslan ordusunda kürt bulundurmadı hepsi fasa fiso Kurt başlı sancaklarımızla Anadolu'ya geldiğimizde Kürtleri mağlup ettik. 6 milyar yıllık dünyada 6 yıllık tarihiniz yok hep başka devletlerin himayesinde yaşamışsınız gelmiş buraya Türkleri eleştirmeye kalkıyosunuz nankör ve bir o kadar da kaltaksınız
@zazaOmer Allah'ına kurban
@zazaOmer ilk olarak sen Kadim bir Hlak olan Zazasın ne gerek var dağda eşek giben Gürühu övmeye. İlk olarak kürtçenin bırak 5000 1500 yılık tarihini zor bulursun. Kürt adı Taberi de etnik anlam ifade etmediğini biliyoruz. Eski Pehlevi metin ve yazıtlarında kürt=göçebe anlamında kullanılır. Araplar göçebe olanlara kürt diye ifade ederler.
Ivanov, Richard frye, Van brüiensen Kürdün etnik anlamdan ziyade göçebe olanlara verildiğini söylerler.
Malazgirt savaşına bir tane Kürt bile katılmadı. Örnek olarak Urfalı Mateos vakayanamesi okuya bilirsin. Hayır niye bu eşekleri övecek ne var.
Zazalar Türklerin en kadim İran'ı dostlarından biridir.
Bakın kürtlerde tek bir soydan gelmemistir türklerde.kürtler sadece bugnkü dogu güneydogu tarihi degildir medler farslar vs tarihi çok eskidir.türkler ise farklı klandan gelmistir şu an zaten tahmini türkiye de türk ırkı kalmamıştır asimile olmuştur.gelelim tarihe kavimler göcü yapan türkler suanki türk bir degildir türk ama hangi türk? izmirin türkümü anadolu türkü mü uygur türkümü
Ben karapapak-Terekeme Türk'üyüm has be has Türküm nasıl asimile olmuştur Türk kalmamıştır Türkiye de dersin?
+1 benden
Türkleri asla kimse asmile edemez laflarina dikat et.
Yanlis oy verdim yaa turklerin tarihi daha koklu ve eskidir.tmm her etnik kokenin bir gecmisi vardir fakat turkler millet olma bilincine sahip gelismis bir medeniyet kurtlerin tarihine bakinca boyle bir durum soz konusu degil.bizim sanimiz serefimiz var destanlarimiz var liderlerimiz var biz o liderlere baskan diyoruz reis degil.
Öyle bir içe donukluk var ki ülkede daha kendinizden haberiniz yok. 5 bin yıllık kürt tarihini tabi bilmezsiniz.
Cevap
36Cevap
Kesinlikle kürtlerdir. Kafatascılıgı bırakıp lısede okutulan tarihin gerçek tarih olmadıgını kendini türk zanneden bu zevatlarda cok iyi bilir. Ama hesaplarina gelmez, tabi ki bu kendini zorla turk yapan kirmalarin neden irkcilik yaptigini anlamak icin alim olmaya gerek yoktur, yalakalar herzaman kraldan daha kralci olurlar. dunyada kurdlerin tarihi ile ilgili yeterince kaynak kitap mevcuttur, ama hicbiri turkiyede yok zaten sebebi bastan belli. merak eden mehrdad izady nin kurdler kitabini okuyabilir tamami bilimsel ve gercek kanaklardan yararlanmistir. Inanmak istemezseniz o baska.
Kürt tarihinin çok daha eskilere dayandığı bir gerçek. Türkler islamiyeti dahi Kürtlerden 300 yıl sonra kabullenmistir. Kürtlerin onlarca devlet kurduğu bilinen bir gerçek olmakla beraber ne yazık ki ülkemiz de faşist ve dar görüşlü insanlar yüzünden algı yaratiliyor. Kürt tarihi çok eskilere dayanıyor. Kürt tarihini kabullenmek istemeyen dar görüşlü at gözlüğü takmış embesilleri mutlaka dış kaynak okumaya davet ediyorum.
Kürt tarihi daha eskidir pers tarihi bile kürt tarihinnden sonra oluşmuştur. persler kırma milettir hindistan taraflarında yaşıyan insanların iran ve mezopotamya tarafına gelip yaşamaya başlamasıyla oluşan millet tir persler kürtler mezopotamyada var olup buranın ilk milletidir yani yokkürtler persmiş felan hikaye size ilk okulda öğretilen şeylerin çoğu yalan eğer birz yunan filozofu heredotun yazıtlarna metinlerine bakarsanız kürtlerin tarihi biraz daha anlaşılır ve sizin kardeş ülke dediğniz azerbeycan ismi bile büyük iskenderin oraya kürt komutanının isminin vermesi ve zamanla azerbeycana dönüşmesi ile olmuştur Kürtler, 50-60 bin yıldır topraklarda yaşıyor, tarih içinde bir sürü devlet ve imparatorluklar kurmuşlardır ama türklerin kürtler kadar eski bir tarihi yoktur
Tabiki de Kürtlerin tarihi daha eskidir Türkler Çin baskısından kaçıp Anadolu'ya geldiğinde zaten Mezopotamya da Kürtler vardı 2. si Türkler ta Çin'den gelme bir ırk ama kürtler İran Zagros dağlarından gelme bir yani hemen yani başımızda sonradan çoğala çoğala Mezopotamya ya geldiler kim olursa olsun ırkçılık yapmıyorum Türk tarihinin daha eski olduğunu savunuyorsa ya araştırmamış ya da pkk ya olan kininden Kürt tarihini kabul etmiyordur gerçekleri asla göz arda edemezsiniz arşiv var yazılı kaynak var her şey var merak eden bana ulaşabilir.
kürt tarıhımı:S
kendılerıne aıt bır koylerı bıle yok ne ulkesi!! bızse kac devlet yıktık kac tane kurduk...kürt dıye bır ırk yoktur..ırk kendısıne aıt dılı olanlar ıcın kullanılabılır, kürt olmak baskadır kürtculuk yapmak baskadır.. kürtun basımın ustunde yerı vardır kurtcunun ıse ayagımın altında..
Yahu...
Soru mu bu allasen? :)
Tarihi Orta Asya'ya kadar dayanan, Dünya tarihinin en eski, en yüce kavimlerinden olan Türk tarihini aynı cümleye koyduğun isme bak... Kürt düşmanı falan asla değilim, düşman olanları da sevmem. İnsan gibi insan olan herkes kardeşimdir. AMA, Türk tarihi 70 cilt ansiklopedi olur. Öbüründen fasikül olur anca.
Türklere ait olan Nevruz Bayramını kendilerinin gibi gösterip taşkınlık yapacak kadar embesil bir topluluk.ne tarihleri var ne de kendilerine ait bir bayramları
bacım anlatamazsın bunlara anlatamazsın.
vay vayyy vayyy bu derece sahiplendiğin bayramını tüm dünya üzerinde diyarbakır gibi kürtler gibi kutlayan sahiplenen yok sen gelmiş boş bş konuşuyorsun... önce kendi bayramını kutlamayı öğren bayram dediğin şeye türkçe bir isim uydur sonra sahiplen... bu dediklerinize itler bile kıçıyla gülüyor hiç bişey yapamıyorsan aç azıcık vikipedi oku !
vikipediyi senin benim gibi insanların yazdıgını daha bilmiyor bu çocuk :D.boşuna cevap ver.
herkes klavye filozofu kesilmiş burada ben İranlıyım İstanbul'da yaşıyorum kürt tarihi bizim orda Türklerden daha eski bir sürü devlet kurmuşlar ama türkiyede kimse bilmiyor Kürtler tarihleri boyunca hep o topraklarda savaşımışlar o yüzden savunuyorlar orayı siz bilmezsiniz sadece bir örnek en iyi bildiginiz eyubiler devleti Selahattin eyubi bir kürt devleti Kürtler kafası çalışan bir kesimdi kesinlikle ırkçı değiller ama kimseye de kendilerinı ezdirmezler
Türkler'in tarihi Persler kadar eski, Kürtler Perslere bağlı, sonradan Perslerden farklılaşmış bir boy..
Yani Kürtler yozlaşmış Perslerdir, Türk Tarihi çok daha eski..
biz pers değiliz ayrıca savas kazanma ülke kurma anlamında kim üstün?
Konuştukça batiyorsun
He he
Ulan ne zaman kürt'ün tarihi olmuş, millet bile değil devşirme olan halk, devlet bile kuramamış, varlığı en fazla 600 yıl, hadi onu geçiyorum ne kadar savaşmışlar'ki daha geniş olacak, bana kürtlere ait 1 tane arkeolojik kalıntı gösterin, 2000 yıldan öncesine ait olsun, arkeolojik kalıntısı bile olmayanın, kültürü olmadığı için sanatı da olamaz
Ayrıca buraya gelip bana "foşik" diyecek hırt'a önceden not
-Molotof atar barış istersin.
-Pusu kurar barış istersin.
-Taş atar barış istersin.
-Provokasyon yapar barış istersin.
-Dağa çıkar barış istersin.
-20 çocuk yapar ekmek istersin.
-Hırsızlık yapar özgürlük istersin.
-Töre diyerek katliam yapar anlayış istersin.
-Elektriği kaçak kullanır devlet sana baksın
istersin.
-Yapılan tesisleri bombalar iş istersin.
-Feodal yaşar demokrasi istersin.
-Öğretmeni öldürür eğitim istersin.
-Doktoru darp eder sağlık istersin.
-Mühendisi linç eder yol istersin.
-Açılan kurslara gitmez anadilde eğitim istersin.!
-Türk Bayrağını indirip, Sonra hoşgörü istersin.
Sıkıntın varsa gel savaşalım!" deriz," Aaa pis
faşist" dersin!
Arkamızı döndüğümüzde pusu kurar.20 yaşındaki
Mehmetçiği Şehit edersin.!
Şayet bunları söylemek ırkçılıksa evet ırkçıyız !
Senin gibilerin içindeki Kürt düşmanlığı gerçekleri kapatıyor maalesef. dünyada medeniyetin çıktığı yer mezopotamya olarak gösteriliyo sen Kürt tarihi yoktir diyon. bide utanmadan 600 yıl diyon bukadar cahil aptal olmayı nasıl başarıyosunuz anlamıyom. asıl devrişme olan sizsiniz. git bi dna testi yaptır bakam en az 5 ırkın dna sı çıkmazsa gel benim yüzüme tükür. senin dilin bile arapça farsça fransızca kelimeleri içinden çıkarsam dilin yok olur. senin dilin bile yok.
Türk tarihini sen nasıl oluyorda olmayan bir tarihle kıyaslayabiliyorsun anlamış değilim, defol git şuradan
medler ne peki? selahhaddin eyyübi yada?
Selahhaddin Eyyübi'yi de Kürt yaptınız ya size ne diyim.Med nedir? Fars'ın ilk adıdır.
Kaynak Firdevsi-Şeh-name
Bir dilin dil olabilmesi için sayı sisteminin olması gerekir, sayı sistemi yoksa eğer o dil dil değildir.Bunu burada 1 milyon defa yazdım bunu ben değil tüm DİL BİLİMCİLER söylüyor.
Kürtçe denilen saçmalıkta yek dü diye başlar ve öyle de FARSÇA olarak gider sayılar, Kürt diye bir şey yoktur FARS vardır.
Firdevsi'de Şehnamesi'nde Fars'lara Med, Farsi, Hüran, olarak bahs eder
Sen git öpüşşş hahaha
Sende kürtsün bir türk böyle konuşmaz tükler onurlu serefli insanlardir sen türkleşmiş bir ajansin
savaş kazanma imp.kurma konularında türklerin tarihi daha geniştir ama kürtlerin tarihi daha eskiye dayanıyor.türkler ergenekonda iken kürtler anadoluda mezopotamya bölgesinde değişik beylikler (medler, akatlar, persler v.s) halinde yaşıyorlardı
bana kendilerine ait bir kürt devleti söyle? medler diyip perslerin tarihini çalmaya çalışmayınki işinize geldimi tarih konusunda perslerin tarihini savunuyorsunuz normalde perslerden nefret ediyorsunuz! Türklerin tarihi ergenekonla başlamaz aç tarih oku tarih.
:) komedisiniz la :).
kürtlerle uğraşmayı bırakın Türkiye Cumhuriyeti ekonomik olarak ayakta durabilyorsa kürtlerin sayesindedir sanayicisi kürt, işadamı kürt, sanatcısı kürt, aydını kürt bence bu değerleri elde tutmak için kürtlerle uğraşmamalısınız sen tabi bunada komik dersin o zaman bende sana kafan bu kadar çalışıyor derim cvbım peşin olsun :)
ahahahah kürtler sayesinde ayaktaymış Türkiye ahahahahah :) ulan Türkiyenin kamburu kürtlerdir önündeki en büyük engel kürtlerdir yemin ediyorum eğer batıdaki kürtlerin hepsi kürdistan kurulursa gidecekler bugunden razıyım ben aın güneydogunuzu başınıza çalın :) açıktan birbirinizi yiyin.
Türk Kürt diye birşey yok kardeşlik var böyle ayrımcılık yapmayın!
var aslında :).
Azerilerde Türk'tür :D.
Azerbaycan zaten kardeş ülke bir millet iki devletiz azerbaycanla :).
Halaçoğlu çoğu kürt boyunun aslında türk olduğunu söylüyordu yani değil kim daha eski tartışması yapmak kürtlerin orijinal bir ırk olup olmadığını tartışmak gerek. ki bunu diyen de bir türk değil...
Kürtlerin olsa bile bunun hakkında hiçbir delil bıraktıktalarını sanmıyorum.O yüzden Kürt bir türkiye vatandaşı olmama rağmen türk diyorum
Kurt tarihi ne lan serefsiLige luzum yok vatan hainlerinden olusan bir toplulugu nasilda bizimle kiyaslarsin
Kürt tarihinin vatanhainliğiyle ilgisi ne?
Kurt tarihi ne diorum iste bende vatan hainliklerini. Tarihinimi kiyasliosun bro
Bunlar hep Ak Parti yüzünden eğer bunları bu kadar ciddiye alıp barış süreci vb.şeyler zırvalarsan olacağı budur.Kürtler kim ki yüzyıllarca himayesi altında yaşadığı bir milletten üstün olabilirler.
medler ne? selahaddin eyyübi ne?
Anana sor g... ot
Türklerden sonra kürtler ortaya çıkmıştır.(malesef çıkmasaydı)
Hz. ibrahim a. s mi arastir bakim kimler sonra çikmiş sende kürtsün eminim
Tarih bilgim zayıf. Türkiye'de kendilerine türk diyenlerin çoğu türk falan değil asimile edilmiş, türkleştirilmiş, bunu iyi biliyorum da hangisinin tarihi daha eski çok da mühim değil
Şimdi ben karapapak-Terekeme Türk'üyüm Türk oğlu Türküm nasıl asimile edilmişim iyimisin sen?
Yazdığımı dikkatli oku. Elbette saf türk ırkından olanlar da mevcut ülkede
ayrıca kürt diye bir ırk yok tamamen perssiniz siz kullandıgınız sayıların isimleri bile farsça İran'a git zorluk çekmezsin öyle diyim :).
Kürtler Hint Aryan ırkı karışımından doğan bir başka ırk olarak oluşmuştur. Dil bastırılmaktan kullanılamamaktan bozulmuş. Şimdi benim anneannem konuşuyor yarı türkçe yarı kürtçe... Yani unutmuş bazı sözcükleri. Farsça da muhtemelen özellikle o civarlardaki kürtlerin kürtçesini bozmuştur
Tabi ki Türklerin. böyle bir soru sorman çok saçma ve yanlış hele böyle olaylar oluyorken ve sosyal bir sitede çok şaşırdım açıkçası.
niye sorması yanlış?
bu sorunun zamanı mı olurmuş?
Iki toplumundan Kültürü baya eski, genis'de kesin birsey diyemiyecegim.
cevap verecek olursan peki?
"Tarihten Türkler'i çıkarırsanız ortada tarih diye birşey kalmaz"
Türklerle karşılaştırılası bir millet değil. Irk bile diyemiyorum onlar için.
:)) kürt doguruyor en az 10-11 cocuk turk 1 bilemedin iki. yani fazla degil 35-40 yıl somra turkiye olacak kürdiye yani boşuna oranizi buranizi yirtmayin. nevruz diye bişey yok NEVROZ var yani o harfiyle. demirci kawayi arastirin NEVROz atesini arastirin. türk diye bir ırk yok arap kürt çerkes laz abaza bunlardan olusan milletler topluluğu. kürt tarihi taaa hz. ibrahim a. s dayaniyor yani bütün peygamberlerin atasi. hz ibrahim mezepotamyada yasardi şu anki ş. urfa ve eslerinden biri arapti esi sagır ve dilsis olmamasina ragmen ibrahim peygamber onunla işaret diliyle konuşurdu yani hz. ibrahim kürttü arastirin aptallar sürüsü. çekemiyorsunuz kürtleri kabul edin... ulan islami biz ögrettik size adam olmayi biz öğrettik cesaret delikanlilik hepsi bizde. Dediğim gibi 35-40 yil omrunuz kaldi...
@fieryman1980 aynn öyle
Merak edenlere tavsiye kitap..
Ey Dünya İnsanları Hepiniz Türksünüz
Yazar : Gene D.Matlock
Yayınevi : Hermes Yayınları
Şu ana kadarki yazılı kaynaklar, kitaplar, arkeolojik bilgiler Türklerin eski olduğunu söylüyor. Ama bunu bilemeyiz.
svas kazanma ülke kurma anlamında kimin tarihi geniş peki?
Yine Türkler dostum yazılı kaynaklara göre.Hatta ülke kurma adına dünyadaki hemen hemen tüm kavim ve ırklardan fazladır Türklerin devlet kurması. Belki İsrailoğulları yarışır o konuda Türklerle.
Türklerin daha eski ama 2 tarafında tarihi şişirme ve abartıyla dolu
Şuradan kaybolup gider misin.Kürtler kim ki Türk tarihi ile mukayese edilebilirsin.
Anana bir sor kürtlerde kaç cm:)))
Kürt tarihini geçersek pers tarihindende eski diye biliyorum 300 yıl farkla.
:) nasılmış söylesene bakayım merak ettimde?
sen ne dediğinin daha farkında değilsin savundugun şeyi bile savunamıyorsun. ''Kürt tarihini geçersek pers tarihindende eski diye biliyorum 300 yıl farkla.'' demişsin ama cevapta ''Ahameniş (İlk pers imparatorluğu) m.ö 500'' demişsin ne dediğini kendin bilmiyorsun.
soru mu oğlum bu? yunan tarihi-türk tarihi karşılaşsa neyse kürt tarihi mi var la? varsa da hep isyanları yazıyordur
peki bu kürtler niye zora kalınca perslerin tarihine tarihimiz diyorlar da normalde perslerden nefret ederler?
bide hep tarihten beri başka milletler tarafından şey edildiklerini söylüyorlar bunlar şey edilmeyi seviyor demekki :).
Yorumları okudum da cahillik akıyor arkadaşlar biraz kitap okuyun ne bileyim araştırın bir şeye yorum yapacaksanız o konuda bir fikriniz bir bilginiz olsun yoksa böyle küçük düşüp gülünç oluyorsunuz
kürtler tarihte portakalda vitaminken türkler devletler kurup dünyaya meydan okuyordu.
kürt tarihi ilk yazılı belge sümerler de var sümerler de kürt
cevabın?
kürtlerin tarihi daha geniş
Kürtlerin Tarihi yok diye biliyorum.Yani sonradan türemiş bir toplum.
kürtle kaç devlet kurmuş kaç nufuus varda kültürü olcak :)
hadi len eyyübiler miş...
selahhadini, eyyubinin günlüğü günümüze ulaşmıştır bizzat günlüğünde kürt olduğunu kendi yazıyor Eyubbiler döneminde kürtler mezopotamyadan mısır ve filistine göç etmiş ve henüz daha orda yaşamaktadırlar...boş boş konuşacağına aç araştır oku! Eyubbiler tatar ve moğolları asker olarak kullandılar ama eyyubiler türk edğildir
Kürtler 23 devlet kurmuş ve şu anda turkiyede 40 milyon kürt var ve giderek çoğaliyorlar
Sen nerelisin soy agacini arastır sende kürtsün eminim. cunkü türkler onurlu insanlar bu şekil basit tartişmalara girmezler. kürdü ezen yine kürt kendini kürt olarak görmeyen angutlar ortalığı kariştiriyor
Kürtlerin gercek tarihi Türklerden öncedir kimse boşuna uyduruk şeyler üretmesin
Çok klişe bir laf ama... Bir bitmediniz...
neden?
saçma sorular sormayalım lütfen
neden
çünkü insanlar birbirine düşüyor gerek var mı sence saçma değil mi?
kürtlerin tarihi mi var.
kürtlerin destanı varsa atında okuyalım
türklerin destanında atalarının kurt oldugu yazıyor. böyle destan olacagına hiç destan olmasın daha iyi
tabiki de TÜRKLERİN!
Türklerin.
Türk tarihi
Ananin tarihi
TÜRK TARİHİ
Soruya gel.
Türklerin
Irkçılık yapmıyorum.
Türklerin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar