Biz gubetciler olark sanki yurtsuz gibiyiz , cunku yasadigmz ulkede dislaniyorz , Turkiyeye gittinmi farkli goruyorlar almanci oluyorsun, aslinda tek kelimeyle sevilmiyorzda diyebilrm , oysa ki biz Turkiye ye gidelim diye gun sayarken ordada ayri bir muamele goruyorz, cekemiyorlar nedense bir onyargi var her turlu , siz ne dusunuyorsunz bu konuda benim gbi gurbetci olup boyle dusunenler varmi? Gurbetciler hakkinda siz ne dusunuyorsunz? Neden sevmiyorsunz?
Cevabın nedir?
Diğer konusunda 8,5b cevap paylaştı. Üzerine alınma ama, gördüğüm çoğu gurbetçi görgüsüz..
Gurbete gidenler genelde buranın fakir insanları.. orada biraz para kazanıp Türkiyede üç beş daire alınca kral olduklarını sanıyorlar.. İnsanlara tepeden bakıyorlar..
Bugün bir almancının tipsiz kızına biraz ilgi göstersen "herkes de almanyaya kapağı atmak için benim peşimden koşuyor" deyip havalara girer.. Sanki bir tek onlar tok, biz burada açız anasını satiim.. Tüm Türkler sanki can atıyormuş oraya gitmek için.. Zihniyete bak..
Başka bir örnek, birkaç yıl önce sıfır araba aldım.. Almancı komşu gelmiş "bizim oğlanın da almanyada mercedesi var" diye bana anlatıyor.. Ulan napayım varsa? almanyada mercedes ucuz.. sıkıyosa aynı mercedesi burada alsın da göreyim..
Yani parayla adam olunmuyor.. Önce tüm gurbetçilerin bu görgüsüzlüğü üzerinden atması gerek.. Ben Türkiyede yaşayan ve "aileden zengin" olan birçok kişi tanıdım.. Zenginliği "hazmetmiş" insan nasıl davranır çok iyi bilirim.. "hazmedememiş" olanlar nasıl davranır onu da bilirim..13 Yorumla
Soran+1 yıltamam gorduklerin gorgusuz olabilir , gorgusuzleride vardir buna inanirm ama nedn boyle genelleme yapiliyor bir kac etrafinizda olan gurbetci hava atti diye hepimz gorgusuzmu olduk? , ayrica evt ordakilerin burya gelme meraki vardi kusura bakma yani sirf burya gelmk icin evlenenleri cok duyduk o gelipte sonradan ayrilanlari o yuzdn oyle tepki alman biraz normal , ama artk oyle bisey kalmadi ben burya gelmek istediginiz dusunmuyorm artk o eskidendi simdi millet bizim gibiler burdan kaciyo kendi ulkelerine donmeye ugrasiyorlr, parayla adam olunmaz tabiki onunla nisbet yapmak tabiki gorgusuzlugun ta kendisi onu yapan ordada yasiyo olsaydi yine oyle olurdu bu kisilik meselesi
- +1 yıl
yok ben herhangi bir gurbetçi kıza yaklaşmış değilim.. kız başkası için söylemişti bunu..
haklısınız herkes bir değildir muhakkak.. Sadece gördüğüm kötü örnekler epey fazla demek istedim..
Açıkçası daha öfkeli bir cevap bekliyordum.. Sakin ve mantıklı cevabınızla şaşırttınız beni.. :)
Soran+1 yılSizn icin soylememistm ki biliyorm baskasindn bahsettiginizi anladm , ayrica sinire gerk yok mantik yeterli :)
En İyi Cevaplar
Ben tam tersini dusunuyorum, hatta aksaninizla falan cok sempatik oluyorsunuz :) benim icin kim olduğu farketmez yurtdışından buraları ozleyerek gelen her insana kapım açıktır. Sizleri cok iyi anlıyorum Almanya'dan 1-2 Türk arkadasim olmustu mumkun oldugunca farklı hissettirmemeye çalıştım yasam tarzları ve üslupları biraz farklı olsa da. İnsanların çekemedikleri sey sanirim daha cok ekonomik boyutta. Ama bilmiyorlar gurbetçilerin o parayı ne zorluklarla kazandığını.
02 Yorumla
Soran+1 yılBunlari duymak guzel :)
+1 yılYurtdisinda yasayan biz türkler bildiginin yersiz yurtsuzuz. Nere gitsek sigamiyoruz. burada yabanciyiz ülkemizde yabanci. Ozellikle ergen döneminde cok zordu. Kisiligin yerine oturmamis, sorguluyorsun ben kimim diye ama cevap bulamiyorsun. şu an mutluyum ama. Belki bir ülkeye ait degil iki ülkeye aidim, ama iki kültürlüyüm ve olaylara tek görüs acisidnan degil cift görüs acisindan bakip degerlendirebiliyorum. Bence bu konuda yani görüs acisi konusunda biz yurtdisinda yasayanlar daha sansliyiz.
01 Yorumla
Soran+1 yılHaklisin , bir o konuda sansliyiz ztn
iki arada olmaları çok kötü bir şey tabi ki ben de şu an yurtdışındayım ve benzer sorunlar yaşadım ama bence çözüm iki taraftan biri gibi yaşamak yani hollandadaysan hollandalı gibi yaşayacaksın Türkiyedeysen de Türk gibi yaşayacaksın (ki avrupaya alışıldığı için bu imkansız nerdeyse) ama bence sevmemek olarak tanımlayamayız yabancı insanlardan korkulur kendilerinden değillerdir çünkü bu yüzden de dışlamak isterler :(
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
13Cevap
+1 yılArkadaşım bu konu bizim dersimize kadar geldi.Bir coğrafya hocamız bahsetmişti.Gerçekten böyle yapıyorlar.Almanya'ya bir git artık o Alman vatandaşı diye hemen silip atıyorlar.Neden böyle yapıyorlar anlam veremiyorum.Bu sefer 2 yerden de oluyorsunuz.Almanya'da Türk diye dışlarlar.Türkiye'ye gelince bu Almancı derler.Ortada kalmış oluyorsunuz.Çok kötü bir durum ya.
02 Yorumla
Soran+1 yılNeden olcak irkcilik iste hem yabancilar da cekemiyor Turkleri, sahsen ben burada kendimi hala kendi ulkemde hissetmiyorm Turkiyeyi cok ozluyorm senede bir kere gidiyorm sdce, ama orayada burdn gidip yasayanlar var gercktn zor oldgnu soyluyorlar ayak uydurmasi falan zorlaniyorlar , burayi sevmiyorm desemde yine de ararim herlde, yani gitsek bir turlu kalsak bir turlu...
- +1 yıl
Evet ırkçılık muamelesi yapılıyor.Bu da çok ayıp bir şey.
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılbende senin gibi gurbetciyim bizim burada ne zorlukla yasadigimizi ama herseye ragmen türklügümüzü unutmadigimizi en güzel sekilde yasatmaya calistigimizi bilmiyorlar bizler yurt disinda bayramlari bayram gibi yasiyoruz türkiyedekiler gibi tatile nereye gitsem acaba diye düsünmüyoruz onlar istedigi kadar bizlere gurbetci almanci desinler biz yinede türk evladi türküz canim hic üzme güzel canini türkiye bizimde yurdumuz vatanimiz bayrak bizimde bayragimiz
32 Yorumla
Soran+1 yılAynen oyle dedign gibi , ama gel gor ki kimilerine gore ahlakini kaybetmis gorunuyorz
Cevap sahibi+1 yılmalesef öyleleride var yok degil türkiyeye gidip hava atanlarda var bu yüzdende hepimizi ayni saniyorlar bosver sansinlar kafalarindaki düsünceyi degistiremeyiz malesef :(
bende 6 yaşında almanyadan gelen biriyim o yaşta dönüp burada yaşamama ragmen hala buraya adapte olamadım malesef 30 senedir aynı duyguları yaşıyorum seni çok iyi anlıyorum arkadaşım ama malesef türkiyede bir çekememezlik var hemde had safhada bu duygu o yüzden yobazların içinde insan kalabalıkta yanlız hissediyor kendini
022 Yorumla
Soran+1 yılBu duruma ragmen hala Turkiyeye gidip yasamak istiyorm dogru kararmi bilmiyorm zorlanacgmida biliyorm aslinda
- +1 yıl
hangi ülkedesin ben almanya doğumluyum ve iş icabı bir dönem avusturyaya gittim ama türkiye çok güzel ama çevrendekileri seçersen buradada mutlu olursun eminim ben çevremi elit insanlardan oluşturdum artık daha mutluyum yabancılığı unutturdular bana hangi şehre geleceksin gelirsen
Soran+1 yılBen Fransa da yasiyorum , gidersm tabiki buyuk sehirlerdn birine dusunuyorm bu İstanbul olabilr Ankara olabilir bilmiyorm henuz hayat ne gosterir
Soran+1 yılYasim 22 okuyorm henuz ama diplomayi aldiktan sonra orda calisip yasamak istiyorm
Soran+1 yılPsikoloji okuyorm
Soran+1 yılHaklisin oyle :/ bilmiyorm napicgmi bakalim hayirlisi, fransizcam sayesinde baska bir ise kolaylikla alinabilrmiym acaba? yoksa o isler o kdr kolay degilmi? :)
Soran+1 yılBurada alinan aylik 1600 euro yu Turkiyede kazansan yasarsin dha ne olsunki :) burada zor yetiyo ama Turkiye ye gore iyi para bnce
- +1 yıl
tatlım burada kolay kolay 1000 euro bile vermezler maaş olark düşünürsen veren olursada ya çok iyi bir firma etkili bir personel olman gerek ama kendi işini kurup işletsen kazanırsın o parayı benim kendi işim ancak 1000 eurya tekabul ediyor aylık gelirim ortalama maaşlı çalışsam en fala 500 euryu civarı olur
Soran+1 yılBen sadece ornek vermek istedm :) elbette kolay degildir o parayi kazanmak Turkiyede
Soran+1 yılTicaretten hic anlamam :) siz ne is yapiyorsunz orda?
Soran+1 yılTicaret her turlu para getirir yapmasini bilene tabi :)
Soran+1 yılYo onemli degi, bnmki Elif :)
Soran+1 yılbende memnun oldm gorusrz hayrli geceler :)
Bende aynen senin gibi düşünüyorum ve bizleri sevmezler turkiyede bunu fark ettim mesela alman Rus İngiliz turisler olunca çok iyi bakiyorlar çok sıcak oluyorlar ve güzel karşılıyorlar ama bize hiç oyle davranmiyorlar o yüzden yerimiz yok orda ama burada ben Fransa da doğdum büyüdüm memleketim burası oldu ve bursa bize daha çok insanca davranıyorlar ama turkıyede bize hayvanca davranıyorlar...➡➡➡ kıskanıyorlarrrrrrr
02 Yorumla
Soran+1 yılHayvanca demiyelimde farkli davrandiklari kesin , bende Fransada dogdum buyudm ama Turkiyeye temelli gitmek istiyorm , senin oyle bir dusuncen yokmu?
+1 yılaman herkes istedigini düsünmekte serbest saniyorlar ki almanyada para sokakta dagitiliyor öyle degil cok calisiyorlar euro burada degerli sadece hepsi bu
02 Yorumla
Soran+1 yılAynen
- +1 yıl
o yüzden öyle düsünenlerin cani cehenneme
+1 yılözel birşey düşünmüyorum. her insan farklıdır, her insanı kendi karakteri ile değerlendirirm bu tarz genellemelerle değil. turkiye henüz dünyaya açılmadı kafa olarak o yüzden bu tip durumlar olabiliyor.
00 Yorumla
+1 yılsevmiyoruz değil seviyoruz grbetçileri herşeyi çok kolay sanıyolar bide bir senede biriktirfikleri 3000 avroyu 1 ayda türkiyede harcıyolar :)9 herkez onları zengin sanıyo halbuki almanyda bir eve 600 avro kira ödüyolar bir evleri bilem yok
04 Yorumla
Soran+1 yılGenelde yurt disinda ki Turklerin evi de var en guzel arabalarda onlara ait ama bunlar yan gelip yatmakla olmuyor insaatlarda essek gibi calisarak oluyor , evt dedigin gibi biriktirilir ve Turkiyeye gidip harcanir , sene boyunca tek bekledgmz yaz tatili ve Turkiyeye gidebilmek :)
- +1 yıl
türkiyede demiyorum yurt dışında hpsi kiradalar
- +1 yıl
üzülme benim kuzenlerim var çok severimmm ben almancıları
Soran+1 yılAnladm o durumda olanlar vardir elbet ama cogunluk oyle
+1 yılBir gurbetci olarak bende nefret ediyorum önyargilardan.
02 Yorumla
Soran+1 yılMalesef hep bizimle olacaklar
- +1 yıl
En iyisi hic takmamak ama yinede üzülüyor insan bazen.
kuzenlerimde bunu söyler hep.. türkleri hep dışlıyorlarmış.. buraya geldinmi aslında birşey değişmiyor.. Almanyada yaşayıp büyüdüğün için bizlere biraz farklı geliyor.. ister istemez belli ediyorlar
00 Yorumla
+1 yılFür deutsche Sind wir Türken , Für Türken Sind wir deutsche..!
00 Yorumlaİnsanları, bu şekilde ayırıp dışlamak, bana göre değil.
00 Yorumla- Diğer konusunda 328 cevap paylaştı.
+1 yılne çekememesi saçma olmuş :)
Türk'sün kardeşim seni başka göreni de sallama bence :)00 Yorumla Ben de sana katılıyorum. Hep bir arafta yaşıyor gurbetçilerimiz. Türkiyede de bir dışlama var. Ahlaklı insan asla dışlamaz diye düşünüyorum.
00 Yorumlagelende gidende kalanda insan...saçma sığ çekişmeler bunlar...salla gitsin
00 Yorumla- Diğer konusunda 390 cevap paylaştı.
+1 yılsewmeme değil bence onlar karsı tarafa havalı izlenimi bıraktıkları için oluyo
00 Yorumla
+1 yılzenginsiniz ve türk ahlakından bihabersiniz. bu yüzden sevilmiyorsunuz
022 Yorumla
Soran+1 yılPardon? Turk ahlakindan bihabermiyz? oyle bir kesim var olabilr belki ama boyle genelleme yapmaniz hic hos degil tam da dedigm gibi onyargi ve cekememezlik baska bisey degil , yurt disinda yasayan cogu Turk gelenegine adetlerine sahip cikar arada istisnalar cikabilr
- +1 yıl
Uuu
"türk ahlakı" ortaklığı yakıp yıkmak ve ülkeni aleme rezil etmek ise kalsın ;) - +1 yıl
* ortalığı
- +1 yıl
ben baya gördüm gurbetçi. hepsi tip tip dolanıyor etrafta. kendi akrabalarımın çocukları dahil. yüzde 90 ını da böyledir
Soran+1 yılSenin gorduklerin oyle olabilr , ayrica gormekle anlasilck bisey de degil bu , belki de sen oyle baktigin icin oyle goruyorsun ne dersin? Senin akrabalarn belki oyle bu yuzden her gordugn gubetci oyle mi
- +1 yıl
apaçi gibi dolaşıp konuşmasını oturmasını bilmeyenler gördüklerim. yani evet görünüşle anlaşılıyor. lafım sana değil sen iyisindir belki bilemem. geneli böyle.
Soran+1 yılHayr efendim geneli oyle degil , geneli sen oyle goruyorsunz , evt apaci gibi acayp tipler var yanlis degil almanlasmis fransizlasmis insanlarda var dogru yalan demiyorm ama geneli oyle degil , cogunluk Turkiyedeki bazi Turklerden dha Turk ve dha cok baglidr geleneklerine , boyle konusmadn once gelip bir gormeni isterm
- +1 yıl
uçak paramı verirsen gelirim. neden benim görüşlerim önemli biliyor musun? normal kavramı yaşadığın ortama göre şekillenir. sana normal gelebilir gurbetçiler ama türkiyede yaşayan bana gelmiyor ;) ayrıca kimse sizi dışlamıyor nefret de etmiyor. paradan dolayı biraz da
Soran+1 yılOrdakilere normal gelmiyoruz burdakilere hic normal gelmiyoruz ztn :) sevilmiyomusuz kendi agzinla soyledin gerci bende genlleme ypmisim sevilmioruz diye bise yokmus, sen sevmiosun o baska
- +1 yıl
yani pek sevmem.gerçi sadece 1-2 kişiyle tanıştım gurbetçi ve uyuzlardı baya.
Soran+1 yılIste 1-2 ksi yuzunden butun bu onyargilarin , neyse umarm bir gun karsina iyii akli basinda gurbetci cikarda yikarsin kafandaki onyargilari :)
- +1 yıl
aman istemez kalsın:)
Soran+1 yılIstemiyosun ya kesin basina gelir aman dikkat :)
- +1 yıl
sanmam o filmlerde olur anca:)
Soran+1 yılDemedi deme :)
- +1 yıl
bir de gurbetçi görgüsüzlüğü diye bir şey vardır. böyle milleti aşağılarlar tepeden bakarlar falan. sanki alman vatandaşlığına kabul edilmişler gibi puhaha :D. Türk olan gider askerlik yapar ayrıca.
Soran+1 yılSen koymussun kafaya sna ne dense inanmassin o onyargidan bogulan beynin, bu konusma hic bir olgun insan konusmasi degil , burdaki insanlari bilp bilmedn boyle konusman cok ayip , ne cilelerle gelindi buralara neler cektiler ki halada cekiyorz bunlarin agiz kokusunu , ordan konusmak kolay
- +1 yıl
benim için mi çekiyonuz? bana ne. burada da millet çile çekiyor yaşamak için ayrıca askerlik yapıyor. neyse konu saçma bir yere gidiyor :) iyi geceler
Soran+1 yılTakmissin askerlige , burada o sistem yoksa biz ne yapabilrz? neyse onyargilarinizi yikma umidiyle ii geceler
- +1 yıl
sen önyargını kır ve mantıklı ol
Soran+1 yılBenim onyargim falan yok , galiba anlamindn haberin yok?
- +1 yıl
neyi
+1 yılZwischen zwei Stühlen
💺💁💺01 Yorumla- +1 yıl
ben çapulcu değilim ;)
Kaçın gelin buraya
01 Yorumla
Soran+1 yılIstegim bu yonde ama cekiniyo insan biraz
Devamını Gör(3)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı