son zamanlarda çok stresliyim her şey bebi buluyo ailemden nefret ediyorum intaharı bile düşünmeye başladım yani o kadar allah olsaydı ailemizi seçme hakkımız olurdu bu durumda olmazdın benim fikrim böyle benim gibi düşünen birileri varmı?
Cevabın nedir?
+1 yılsevgili arkadaşım herkes imtihandan geçer hayatta herkesin zorluklarla başı dertte bende çoğu zaman ailemle kavga ediyorum ama bu söylediklerine katılmıyorum hayatta herkessin isteği üzerine seçim olsaydı bu kainatın ne anlamaı olurdu farzetki bir öğretmen düşün öğrencilerin sınıfı geçmesi için bir sürü sınavlardan geçirir çeşit çeşit ve iyi bir yerlere gelmek için herkes o bölümlerlerden sınav ve sınavlara girerler..yani bir çeşit sınav olmasaydı herkesin seççimine kalsaydı eminim herkes tıp fakültesine giderdi dimi işte problemin bu herkes bir imtihandan geçer belki bu sözlerim seni ikna etmicek ama lütfen sadece biraz düşün inanmıyorsan ozaman ateistsin ben sana şimdi sorsam tamm allaha inanmıyorsun peki dünya nasıl oluştu bukadar canlı bukadar düzenli ve tertipli ve kusursuz bana bunu açıkla desem eminim ateistler hemen bing bang patlama deyşp tesadüf diyi geçicek ama bukadar şey tesadüf olabilirmi sen muhteşem bir canlısın hücrelerin atomların düşün yani bu kadar hücreler nasıl oluştu akıl alıyormu ki sadece bizlerin tek problemi ne biiliyomusun biz allaha gitmediğimiz için uzak kalıyor bize yani ne desem boş allah akıl fikir versin sanada kızmıyorum bende öyle dinci değilim sadece kendi düşüncelerime göre bildirdim allaha çok şükür inancımız var kendimizce gerisi sana kalmışş ama unutmaa bu dünyada bir kere yaşarsın ve belki bu soruyu şu an paylaştın ama sabah sonsuz bir yolculuk geçirmeyeceğini nereden biliyosun yarına yaşama garantin var mı hayır yok tabiki işte şunu düşün inançlı olsan en kötüsü haşa hiç birşey olmassa bile sen yine kaybetmessin..ama ya ahiret varsa işte ozman ahiretini ebediyen kaybedersin hadi hoşçakal
31 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılDurun durun, bağırışmayın.. Allah olması gerek, ama bir şey var.. O da din bize ya doğru anlatılmadı, ya da yanlış anlatıldı.. Telaş yapmayın, o sağlık sorunlarının çıkması, evdeki ailenin baskısı hepsinin bir kurtuluş yolu olmalı.. Durum gerçekte farklı, bilmediğinizden birşey yapamıyorsunuz, demek gerçek olan sanırım.. O yüzden sanıyorum ki Kur'an "Oku" diye başlıyor.. Biz insanlar çok cahiliz, bilmediğimizden kendimizi yok ediyoruz.. Bunun durması için din doğru anlaşılmalı, dini yanlış anlattılar sanırım ya da biz yanlış anladık.. Allah'tan istemek diye birşey var, ama çoğu kişi karşılığını bulamadı gibi bir durumdan şikayet ediyor.. Elbette, ben net bilmiyorum.. Ama istedikten sonra, deveyi bağlamak gibi gerekli adımları atmalısınız, bu ailenle konuşmaksa konuş, devlete sığınmaksa sığın, ailenle başkalarını konuşturmaksa konuştur..Neyse burada keseyim, yanlış söylemiş olabilirim.. Şayet net şekilde bende bilmiyorum.. Benim cümlelerimden, kendinize zarar olucak bir şeyi almayın, es geçin..
10 Yorumla
+1 yılBazen bende varlığının veya yokluğunun eleştirisini yapmıyor değilim.Bazen kendimi sadece bir parazit olarak değerlendirip dünyaya sürülmüş gibi hissediyorum, yalnız, yalnız bırakılmış.Bazen de yalnız olmadığımı düşünüyorum onun tarafından.Sadece ilgilenmiyor gibi.Aslında en son ne zaman kalbimde gerçekten bir tanrı inancı barındırdığımı hatırlamıyorum.
En son ne zaman konuştuğumu, bir şeyler için duygularımı paylaştığımı.
Duvara konuşuyor gibi hissetmek kötü bir şey.Üstelik benim hayatımda ve yaşadıklarımda böyle bir şeyin var olsa bile varlığına ihtiyaç duymadığımı hatırlatıyor.Ben dürüst olmam gerekirse, bir tanrının varlığına inanmıyorum.00 Yorumla
haklı olabilirsin
12 Yorumla- +1 yıl
haklımı!!! bunların hepsi birer sınav inancınızın gücünü ölçmek için soran kişi isyan etmek yerine Allaha sığınmayı tercih etse doğru yolu bulacak...
- +1 yıl
Sana insan diyenin ben taa... koyaym.
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
43Cevap
+1 yılherkes ailesini ya da çocuğunu kendı secebılseydı herkes zengın mutlu olurdu heralde sen ailenden nefret edıyorsun belkı ailende keşke çocuğumu seçme şansım olsaydı dıyordur belkı
ya da senın ıcın ölmek kolay ama nefret ettıgın ailen senın acını ömür boyu yasayacak belkı allah her kula ıstedıgı herseyı verecekse yaratılışın ne anlamı kalırdı kı herkese kendı kaderını belırleme yetenegı verırdı zaten kımsenın hayatı kolay değil dostum sen ne yaşadın bılmıyorum ama mevlananın bır sözü var ayakkabım yok dıye allaha ısyan ederken ayakları olmayan bırını gördüm şükrettim demiş senden cok daha zor durumda bınlerce ınsan var cektıgın acı ve sıkıntıları düşünerek daha ıyı bır hayata sahıp olmak ıcın neler yapabıleceğini düşün intiharı değil10 Yorumla
+1 yılAllah'ın varlığına delil istersen "dut yaprağına" bak!
Çünkü;
Aynı yapraktan koyun yer, süt yapar
Arı yer, bal yapar
Geyik yer, misk yapar
Tırtıl yer, ipek yapar..
Tadı, rengi, kokusu ve maddesi bir olan şeyden bu kadar farklı güzellikleri yaratmak ancak Allah'a mahsustur.
İkinci olarak da senin mantığınla "herkes neden zengin değil? Eşit olmamız lazım dimi ama"..buna cevap olarak da eskilerin tabiriyle "sen ağa ben ağa inekleri kim sağa"..herşey imtihan güzelim..inanıp inanmamak ta serbestsin..ama bir bedeli olacak elbet.akıl neden var o zaman?21 Yorumla- +1 yıl
+1 helal kardeşimm çok ii açıklamıssın
+1 yılAslında inanca yakınsın, ama yaşadıkların seni bunaltmış sanki Allah inat yapıyor gibi geliyor sana ve her şeyin seni bulduğunu, ailenin seni anlamadığını ve neden benim ailem benim istediğim gibi değil diye düşünüyorsun, doğrudur her şey Allah'dan gelir ve öylede gider zaten mantıklı bir şekilde düşünürsen Allah'ın olduğunu anlarsın şöyleki;bunun adı bir imtihan dünyası, evet böyle bir dünyada yaşıyoruz , ama yaradılışın
sırlarına bakarsan görürsün;her şeyin bir imtihan vesilesi olduğu senin aileninde sana bir imtihan olarak verildiği acıların ezeli olmadığını anlarsın ve de insanı bir alakdan (meni) yaradan Allah'ın şanı pek yücedir..10 YorumlaDiğer konusunda 982 cevap paylaştı. Yanlış yoldasın al izle şunu kendine Gel ve tövbe et..! ve sözler köşkünü takip et. Din eksikşiğinden farklı yoldasın
https://www.youtube.com/watch?v=kXqv8s4WI1o23 Yorumla- Diğer konusunda 311 cevap paylaştı.
+1 yılAllah bana görede yokta. Senin kişisel sorunların nedeniyle var ya da yok diyemeyiz :) Ailesiyle iyi olanlarda ne iyi ailem var Allahta var der. Bu biraz saçma olmuş sanırım :) Araştırıp sorgulamanı öneririm. Ha şu da bir durum hayatta yaşadığın bazı kötü şeyler seni gerçeğede götürebilir. :) Mutlaka sorgula.
02 Yorumla- +1 yıl
Okey madem yok
Çanakkale'de Seyit 10 basının 275 kg kaldirbilmesi normal bir şey mi? Dünya rekoru bile 180 kg olurken bide 3 kez ard arda
Kuran'da istanbulun fetedilcegi yazıyor ve öylede oluyor
İnsanlar dua ettikçe Allah erteler çünkü hoşuna gider kulun ona yalvarmasi ama Allah sonunda biryerde illaki bir suprizi oluyor - +1 yıl
3.bp.blogspot.com/.../...ecnun+resimli+replik6.jpg
kısa mı uzuuuznnnn00 YorumlaDiğer konusunda 300 cevap paylaştı. çok Allah yok diyen gördüm de bu sebepten ötürü de denmez be arkadaş belki vardır aileni seçme hakkın sende bu yaşa kadar çektiklerin için değil bundan sonra yaşadıkların için onları seçtin nerden bilecen :) Allah yok diceksen bunu bilimsel bir düşünme sistemiyle Allah ın olmasına gerek yok gibi dillendirsen anlarım da yaşadığın olumsuz koşullara bakıp Allah yok demen mantıklı değil bence
00 Yorumlasuphesızkı o vardır ve senı izlıyor.. sabrını denıyor.. kulum bana lanetmı edecek yoksa banamı sıgınacak dıye beklıyor sen sabreden ol, sana verdıklerıne sukret hep, neler var dunyada neler, gun ıcınde gorduklerım sayesınde defalarca sukredıyorum allaha..sanada mutlaka elını uzatacaktır, küsme mevlaya:((
00 YorumlaEn ufak dalga da inkar etmek yerine kurani acip baksaniz keske boyle dusunuyorsun tamam dusunce ozgurlugun var kimse seni elestiremez allah bile ozgur birakmisken ama her seyi kenara koyda düşün bu kadar insan inaniyor ve inanmayanlara sonsuz azap oldugu söyleniyor ya varsa (haşa) halin ne olacak dusunsene bir o yuzden iyice arastirmadan bilmeden yok deyip kendini atese atma ogren o zaman inkar etmen imkansiz zaten yeterince bilgin yok demekki
00 Yorumla
+1 yılSen angut kuşunu bilir misin? angut kuşuna neden angut kuşu derler bak söyliym. angut kuşları iniş yaparken rüzgarı arkasına alarak iniş yaptığı için sağlıklı inemez yuvarlanırlar.. rüzgarın estiği yön belli sen rüzgarın yönünü değştremezsin unutma...
00 Yorumla
1 yılHerkes imtihandan gecer cevabi senin icindir.. ibodan.. ". Tanrim. Dunyaya Beni. Sen attin.. Cile cektirdin. Derman. Arattin. Ben insan degil miyim? Ben kulun degil miyim? Sarkisini dinle Moralin. Duzelsin
00 Yorumla
+1 yılAllah seni bir imtihandan geçiriyor sadece, ama sen kalmış gibi görünüyorsun. Yargılamak istemiyorum fakat sabredip şükredip inancını yitirmemiş olsaydın belki de sonunda rahata kavuşacaktın nerden biliyorsun?
00 YorumlaDiğer konusunda 852 cevap paylaştı. Hiç abdest alıp huzura erdin mi? hiç alnını secdeye koydun mu? kalpler kararmış, sıkıntılar artmış.. günahlara keffaret olarak ALLAH, insanlara bela, sıkıntı ve hastalık verir.
10 Yorumla
+1 yılhayır ailemi seçme hakkım olsaydı diyosun da kendi yaptığın seçimler çok mu doğru? kendi seçimlerinde hiç mi yanılmadın?
00 YorumlaDunyaya gelmek isteyen sensin. Ruhumuz dunyaya gelmeden once allaha dua ederler.unutma sende dua ettin.seni teferruatli en ince ayritisina kadar yaratan kim olabilir sence Bence bu senin ailenden kaynaklanan birsey ya da ergenlige girmissin.
10 YorumlaDiğer konusunda 1,7b cevap paylaştı. kızım kafayımı yedin
bu dünyada seni anne ve babandan çok seven kim var!!!
hem kimi seçerdin seni bırakan o erkeğimi))00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılŞimdi klasik dindarlar çıkıp, gene korku salacaklar.Zaten böyle, adaletsiz ve saçma bir tanrı anlayışı olamaz.Sana katılıyorum,24 yılı geçti, bende varlığına inanmıyorum.
12 Yorumla- +1 yıl
bunca zaman boşş yaşayıson demek
Cevap sahibi+1 yılAnti bilimsel saçma şeylere inanıpta, boş yaşayan sensin.Senin gibiler, Galileo dünyanın yuvarlak olduğunu ve döndüğünü ispat ettiğinde, ona da "boş yaşıyor" demişti.Araştırmada, körü körüne inanıpta, başkasına "boş" dediğin zaman, komik duruma düşersin.
- Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılBence sende de akıl yok aklının olduğunu ispat et...
10 Yorumla
+1 yılSaçmalıyorsun. Böyle bir düzen nasıl meydana geldi? S
10 Yorumla- Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılAllah sana değil sen Allaha uyacaksın tersi olursa sen Allah olurdun :D şaşkın
00 Yorumla - Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılŞaka bir yana senin acilen psikolojik destek alman lazım , zira hiç hoş şeyler olmayacak.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıldünya lunapark değil tabiki bazı sıkıntılar olacak sen ailene çokmu iyi davranıyorsun birazda kendi yaptığın yanlışları bulmaya çalış
20 Yorumla
+1 yılateistler derneği kurmuşlar..
niye kurmuşlar ki?
kendiliğinden var olsaymış...21 Yorumla- +1 yıl
:))))))
+1 yılAl iste.Allah olsaydi ne demek ya.seni şu an konusturduguna şükür et
30 YorumlaDiğer konusunda 321 cevap paylaştı. Destuuuurrr bre gafillll. Sık katana git bak bakalım barmıymış yokmuymuş. Hassiikkkttiiirrrr şuuuurrrdddaaann
00 YorumlaRüyanda kötü bir olayın içindesin , karabasanlar içinde çırpınıyorsun... korkmuş ve terlemişsin. o esnada? neler düşündün? böyle birşey başına geldiğine kesin inanıyorum? ne oldu anlat.
00 YorumlaDiğer konusunda 3,3b cevap paylaştı. Allah var. Sen çevrendeki onca ayete gözlerini kapattıysan biz ne yapalım kardeş?
10 Yorumlabu kaınatın bır sahıbı var dogru yola erıs bence ınsanalr zorda kalınca ısyan ederler ama hersey dort dortluk olamaz kardesım
00 Yorumla
+1 yılsecme hakkı olsaydı ailende seni secmezdi sen olmazdın değilmi mantıksız düşünüyosun senden daha beterleri var filistin ama Allaha inanııyolar
10 Yorumla
+1 yılbence suçu allaha atıyorsun.garip bir durum.başına gelenler için suçlanacak yer din değil, veya başka bir yer değil.güçlü olmaya çalış
00 Yorumlabu şekilde kestirip alacağına biraz aratışrman daha iyi olur bence.
10 Yorumlafarz etki var ve sen insanları buna inandırdın sonra toplumun sana hissettirdigi ilgiyle kendini bir ilah olarak görmeyecegini nerden bilebiliriz?
00 Yorumla"Dert etme Dua et." söyleyen ne güzel söylemiş demi.!
00 Yorumlabir Pgme kabilesininde çocuğu olabilirdin Allahın mesajı olan Kuranı oku
30 YorumlaDiğer konusunda 638 cevap paylaştı. Ailemizi secme hakkımız yok, Allah var ve onun bize verdikleriyle imtihsn oluyoruz
10 YorumlaDiğer konusunda 369 cevap paylaştı. aileni değilsede inanmak için seçme şansın var (bu sana yetermi?
00 Yorumla
+1 yılBöyle saçma sebeplerden bu şekilde düşünüyorsan senin işin zor
00 YorumlaBaban o nöbetçi eczaneye gitmeliydi bencede
42 Yorumla
Soran+1 yıldüşüncelerime saygı duymanı beklerdim :(
Sana katılıyorum yasadiklarinin aynısını yaşıyorum haklısın
00 Yorumla
+1 yılSana yok kalmadı. Hey Allah'ım tövbe tövbe..
10 Yorumla- Diğer konusunda 303 cevap paylaştı.
1 yılYine bir ergenin müthiş zekasıyla sorduğu sorular
00 Yorumla Diğer konusunda 944 cevap paylaştı. nasıl bir gaflet içindesin zavallı insan.
40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsenin varya allah belani versin oldumu kafir
05 Yorumla
Soran+1 yılbu benim kişisel düşüncem 19 yaşındayım kişisel kararlarımı düşüncelerimi sanal ortamda rahatça paylaşabilecek yaşta zaten ismimi gizlememin nedeni sırf senin gibi fikirlere tahamülü olmayan insan bozuntularının hakaretleri ayrıca kafir derken neye göre vardın bu kanıya arkadaşım belki senden daha iyiyim ama şartlar bunu göstermeme izin vermiyor biraz empati lütfen
Cevap sahibi+1 yıllozzy sen bir s...k... git gavat sende kafirsinki destek cikiyon sizin gibi picler musluman genclerin beynini yikiyo ulan ne sikin basina türkiyemizde yasiyonuz madem allahin varligina inanciniz yoksa siktirin gidin kafirler
Cevap sahibi+1 yılla sicarim senin ampatinede sempatinede sen kimsinki allah yok diyon serefsiz kiz sürtük seni ben senin allah yok demene tepki veriyom aylende batsin sende bat zaten aylen ayle olsaydi senin gibi solcani ortaya sicipta evlat diye yetistirm, ezdi...bencede ailen en iysini yapiyo senin gibi bir yobaza * git yaw ne bokum yapiyorsan yap ortam pici
Soran+1 yılsenin gibi bir gerizekalıyla muhatap olmaya gerek yok fikirlere tahamülü olmayanlar boş korkan insanlardır
bence sen daha çocuksun...
00 Yorumla- Diğer konusunda 524 cevap paylaştı.
+1 yılBencede yokda bunlar yüzünden yok demen saçma
03 Yorumla- +1 yıl
seninde allah belani versin imansizlar sizi bide burada allah yok diyorlar ismin bide ahmet ismi sen bu isme layikmisinki deyuuz...sizin gibilerin kicina varya deynek sokup inletmeli allahim sen kurtar diye iybi bagirtmali sizi serefsizler...allahada kurban olun ortam picleri
- +1 yıl
Ne kadar zavallıca sözler bunlar.
- +1 yıl
Sananeki06 hakaret ederek biyere de varamazsın.inanmayabilir.hakaret etmen ona fayda vermeyecek.sakin ol başkan.boşver.
Diğer konusunda 3,7b cevap paylaştı. tövbe bismillah.
THE END...00 YorumlaAgnostik olabilirsin bence. Bende yari agnostikim
02 Yorumla
Soran+1 yılAslın da daha iki yıl önce lise dönemlerimde inançlıydım biraz fakat son iki yılda başıma gelenler ve ailemin bana hiç deger vermemesi oturup bir düşünmemi mantıklı düşününcede yanlış bir şeyler oldugunu anlamamı sagladı :/
Diğer konusunda 5,2b cevap paylaştı. Var sen İnan ya da inanma
00 YorumlaBizcede sen yoksun ama nimetten sayıyoruz
10 Yorumla
+1 yılsenin gibi düşünmüyorum :/
00 YorumlaAllah bilir
01 Yorumla
Soran+1 yılo kadar net:D
Gizli Üye(36-45)+1 yılSakin ol lütfen, konuşmak ister misin?
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKafan güzelmiş kardeş
00 Yorumla
+1 yılvar.
00 Yorumla
+1 yılyazık
00 YorumlaSalak misin
00 Yorumla
Devamını Gör(41)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı