arkadaşlar bence allah yok. çok düşündüm. her müslümanın allaha inanmayan birine verebileceği en klasik cevap "hiç birşey yoktan var olmaz mutlaka bir yaratıcıya ihtiyacı var" olurdu. biz diyoruz 2 atom çarpıştı ve evren oluştu. direkt olarak müslümanların cevabı ise "o 2 atomun bir yaratıcısı olması lazım" olurdu. allah yaratılmamıştır bir yaratıcısı yoktur yani kendi kendine oluşmuştur. e o zaman kendi kendine yaratıcıya ihtiyaç olmadan var olmak mümkün. o 2 atom kendi kendine yaratıcısız bir biçimde oluştu ve bu evren meydana geldi. ayrıca bu evrendeki düzen tesadüf olamaz diyenler olursa "Evrim" adlı kitabı okumalarını ve bu sorularınında cevabını almalarını tavsiye ederim. :)) sonuç olarak allah yok sizce var mıdır varsa neye dayanarak var olduğuna inanıyorsunuz ? kendi dininizi kendiniz mi seçtiniz yoksa müslüman bir ailede doğup büyüdüğünüz için bu kurallar size zorla dayatıldı mı ?
Cevabın nedir?
+1 yılBunları felsefi yazmışsın gel birde bana sor bunu Elhamdülillah müslümanım ve 5 kişininde müslüman olmasını sağladım şükür Rabbimebak şimdi yazmışın 2 atomun birleşmesieşittir dünya peki yumurtaya can vermek bu nedir onuda geç müslüman olan bir arkadaşım var ve ona ayet okudukça ağlardı neden neden ağlıyorsun dediğimde ilkkez bu duyguları hissetiğini söylüyordu okuduğum ayet şu elemneşrahreke sadrak( göğsünü açıp genişletmedik mi) yani huzuru veren Rabbin var Kuranı kerim Allah kelamı olmasaydı durduk yere kim derdiki göğsünü açıp genişletmedik mi diye yine hollandada bir bilim adamından bizzat dinlediğim bir konuşmada dediki inançsızım ama bir çok bilimsel açıklamayı kuran adlı kitaptan yapıyorum onun insan ürünü olduğuna inanıyorum ama bu kdar herşeye bir cevap verebilecek insanıda tanımadım tanışmak isterim dedi oysa bilmiyor Allah kelamı aslında biliyor ama bilmezlikten geliyor öbür bir cevabım ise inançlı unançsız herkes düştüğü yerde kalmak için tutup kaldıracak bir içtenlik geçiriyor peki kime niye Rabbin olmasa bunu düşünemezsin peki ya namaz hareketlerimizin inanmayanlar tarafından bilimsel olarak yararlı bulunup spor olarak yapmasına ne diyeceksin.. Güneş batar batmaya ama geri doğmasıda mı ateistlerin kötülük kanıtını anında çürütebilirim Rabbindeki güç sınırsızsa herkes mutlu olurdu iyi olurdu diyenler cennet ve cehennem kavramı şudur aslında Rabbimin yarattığı herşey secde ederken şeytan ateşten yaratıldığını üstün olduğunu düşündü secde etmedi ve sonra çok düşündü ya ben yok olursam çünkü o sınırsız bir güç ve dediki ayarttıklarımı cehennem denilen bir yer yarat ve oraya yanıma bana al ölle çıktı yani ;-) sorgulamak ayrıdır yok demek ayrı zaten Rabbin ilmi istiyor ilk ayet onun için ''igra'' dır yani oku der oku araştır sorgulaki öğrenesin ;-) varsa sormak istediğin ekle ;-)
3011 Yorumla- +1 yıl
Cok ilmi olarak aciklamissin ama arkadasin sordugu.. ilmi olarak Yoktan bir sey varolmaz.. nasil varolmustur.. ve neden var olmak istemistir? Evrende samanyolu mikrop buyuklugunde insanlar icin atom mikroskopu gerekir ve bu Kadar kucuk canlilarin hangisinin dua edip etmedigini. ilmi olarak aciklayabilirsen Daha iyi olur.
- +1 yıl
dikkatlece okudum yazinizi.. Siz Cennet yolunu actiniz tebrikler.. O bes kisininde Cennete gitmesini sagladiniz
- +1 yıl
@ShelbyCobra o 5 kişinin cennete gideceğini nerden biliyorsun her müslüman olan cennetemi gidiyor?
- +1 yıl
@türkmenkaptann vallahi bununla buyuduk.. Eger. Musluman olmayan birisi ikna edip. Sahadet getittrip. Musluman. Yaparsan ilk olarak sen. Ve muslumanligi. kabul. Eden cennete gidiyor.. bize Boyle ogretildi.. beyin yikanma. durumu yani
- +1 yıl
@türkmenkaptann Sonradan musluman olan herkes Cennete gider... Yukarida.."susduymasin" Nickli uye bes kisiyi musluman yapmis... O. musluman yaptigi bes kisi ile.. Onlari musluman yapan kendisi direk Cennete gidecektir
- 1 yıl
Ben her gün namazda bir şey için çok dua ediyorum.. Allah diyorum olmuyor. Ben bir insanla aynı duayı ettim. o sarhoş ben namazda onun duası kabul oldu benim ki yine olmadı. Hayitlisi diyeceksin 43 yıldır hayırlısı demek bıktırdı. Bir duamız olmuyorsa neden umutlanalim.
İblis Allah'ı gördü kudretini bildiği halde Emrine itaat etmedi Adem as secde etmedi. Peki Allahı biz hiç bilmeden görmeden iman ediyoruz. Peki İblis cennetten kovuldu ise son isteği neden verildi. Onun bir isteği verildi ise bizim bir duamız neden verilmiyor. Allaha inanmayan hatta dinine savaş açanlar bu dünyada rahat ederken Müslümanlar her zulme maruz kalıyor zulüm ve zorluk çekiyor. Yani bir sürü çelişki. Ben kullarına azap etmem diyen Allah azap ediyor. Hemde iman edenlere. Peygamberimiz Allah kabul etmeyeceği duayı ettirmez demiş. Yillardir ediyorum. Ortada hiç bir şey yok. duam kabul olmadı. yillardir demek ki böyle bir şeyde yok - 1 yıl
Basit bir sür ü sorucam cevap larsan müslüman olucam ben müslümandım zaten ama bıraktım madden Allah var madden ölüm den sonra cennet cehennem var kimine göre var kimine göre yok kimse bilmez neden bu kadar gizli niye her şey açık değil neden önceden bir sürü peygamber vardı nüfus azdı şimdi nüfus arttı bu zaman daha çok peygamber e ihtiyac var neden hz. Muhammed 9 yasındaki kızı evlendi
- 9 ay
@türkmenkaptann o herkesin bildigi bir kural. Birini. Musluman yap o kisi. Direk cennete gider onun musluman yapanda onunla birlikte cennete gider
- 8 ay
@türkmenkaptann evet. Sonradan musluman olanlar cennete gidiyor. " Gel kim olursan ol katil bize" diyor muslumanlik
- 5 ay
Sen diyorsun Allah var Allah her koşulda yanında lan 19 yaşındayım daha Allah’ın benim yanımda olupta nefes aldığımı görmemiş yanımda durmamış kan 2 saat öncesine kadar ben müslümandım Allah yolunda ölürdüm o ne zaman benim yanımda durdukki ben onun yanında olup onun uğruna ölim
- 5 ay
Hani müslümanlıkta yaptığımız iyilikleri göstermiyorduk kimseye 5 kişi diyorsun sen müslümanmısın Müslümanlık kitabı okuyupta cennet kapısı açmaya çalışıyorsun kendine
En İyi Cevaplar
bundan 1 sene öncesine kadar çok emindim herşeyden. şu an hala sorguluyorum. neden bu kadar farklılıklar var? neden eşitsizlik çok fazla? birileri sadece ayakkabılarını dizip sergilemek için koca odayı doldururken, birileri bir lokma ekmeğe, bir sıcak çatıya muhtaç. aldığım her fazla ürün bile zihnimi kurcalıyor. benim yerime buna hayati derecede ihtiyacı olan milyonlarca insan var diye düşünüyorum. ben bile düşünürken onları düşünen bir yaratıcı da var mı diye geçiyor aklımdan. kalpleri kötü, herkes hakkında hatta en yakınları hakkında kötüyü düşünen, dileyen insanlara bir şey olmuyor, işleri yolunda gidiyor, paraları, sağlıkları yerinde. ama diğer yandan iyi niyetliler bir türlü tutunamıyorlar. ya eziliyorlar, dışlanıyorlar ya da kullanılmaya göz yummaları gerekiyor. neden böyle bir adalet sistemi var diye düşünüyorum. sonra da böyle zorluklar olucak ki sınav olsun, doğru kaldığını, bozulmadığını nasıl gösterebilirsin başka türlü ki diye düşünüyorum. kimisi sevilmek için kılını kıpırdatmazken, hatta nefret edilmesi gerekirken ona hem ailesi hem de çevresi tarafından sevgi seli yağıyor. kimileri de hak ettiği halde, ihtiyacı olduğu halde yapayalnız. uzun süredir dua etmiyorum. nedenini tam olarak açıklayamam. sanki kendimi kandırıyormuşum gibi hissetmeye başladım. sesim duvarlarda yankılanıp tekrar bana geri dönüyor. bir yere ulaştığını hissedemiyorum. kalbimi kapatmak istemiyorum ama son zamanlarda yaşadıklarım, hissettiklerim tam olarak bunlar. sürekli düşünüyorum. sürekli sorguluyorum.
4318 Yorumla- +1 yıl
hayatta eşitlik olsaydı eğer buna sınav denmezdi. Bak iyi bir insan var çok zulüm görüyo ve bu onun sınavı. Ve bide diğer hayat var sınavın bitiminde alıcağımız yer. O iyi insan mükaafatını alıcak değil mi? o zmaan buna adaletsizlik diyemezsin. Kötü insanlar ise ebedi ateş var bu da adalettir. Kafa karışıklığı normal birşey insanız. Dua et herzman et herşeyi seni yaratan ve bu hayatı snaa verenden iste. Allah'a sığın. Sana yalnızca Rabbimiz yardımcı olucaktır. Unutma bu hayat bir gün bitecek.
- +1 yıl
@naskafesevenkız Sınav mi? Kim sınav oluyor tecavüz edilen çocuklar mı? Acaba Tanrı kaderine tecavüz edilerek öldürülmek yazdığı kişilerin suratına nasıl bakacak? Ayrıca Tanrı neden fotoğraf makinesinin icadından sonra mucize yapmadı? Kuran'da neden eşit kadınlara içine boşalmak şartıyla tecavüz edebilirsiniz diyor?
- +1 yıl
- +1 yıl
Bende aynı düşüncedeyim sizinle
- +1 yıl
Allahın varlığının delillerini paylaştım. İslamın 100 adet delilini paylaştım. İnancınızda şüpheler varsa sayfayı inceler misiniz? Sayfamın ismi islamındelilleri. com
- +1 yıl
Bir suru kisi yalanla hirsizlikla calip cirpip. para yapip hacca gidiyor. ve oradan Haci olarak donup bu unvani Daha cok calip cirpmak ve servetine servetine katmak icin kullaniyor.. Cogu kisi gormustur Boyle durumlari
- +1 yıl
@naskafesevenkız Tum Muminlerin klasik cevabi testtir.. Mecburi test. Cocuk Zengin ailede doguyor... iyi ve " Mersedesli" bir teste tabi oluyor. Diger cocuk fakir ailede doguyor etmek Yok su Yok ac. Buda testte,? Adam uc kagitla calarak Zengin oluyor ve Suudi, lere$10 bin. Hac parasi odeyip Haci oluyor.. Haci oldun cennetligim diye havasini basiyor.. esitlik olsaydi sinav denmezdi.. bla bla?
- +1 yıl
@naskafesevenkız hemen hemen her camide o dursun bu dursun diye dualar var senelerdir bunu yapıyorlar hangisi kabul oldu kendimden örnek vereyim 40 yıldır dua ederim hic bir şey oldugu yok Allah sadece peygamberinmi duasını kabul ediyor kimin duasını kabul etti
- +1 yıl
- +1 yıl
Fakir dogan aclikla Sinavda. Zengin doganda mersedesler ve Amerikada college, lere giderek Sinavda.. fakir dogan haksiz bir Sinavda obur dunya icin..
- 9 ay
😁 ha ha ha sagol gulumsettin beni niye? Cunku bazen is icabi veya toplumsal olarak maalesef yalancilik yapiyoruz (. Buna. islamda. Munafiklik diyorlar ve ilmi olarak. Kafirlik munafikliktan. iyidir. Cunku kafirler delikanlidir direk soyler saklamazlar
- 9 ay
Sorry benim "cevabim 8miLe". Nicki arkadasa idi😊
benim anlamadığım ve mantığıma yatmayan iki atom birbiri ile çarpıştı diyerek ve delil olarak ta inanmadığın bir kitabın içindeki bir sözü kullanmanız ve kendinizi haklı çıkarmaya uğraşmanız
benim soracağım sorular tezinizden bakarak yapacağım
iki atom kendi kendine çarpıştı dediniz
1- bu iki atom nasıl ve ne şekilde çarpışma ihtiyacı duydu
2- bu iki atom neden çarpıştı
3-madem çarpışma ihtiyacı duydu bu kararı hangi atom aldı
4-çarpışma kararı alırken birbirlerine nasıl danıştılar
5-eğer danışıp karar verdilerse ilk hangisi hareket etti
6-hareket etme kararını alan atom hareketi ilk nereden elde etti
7-atomlar çarpışınca evren olacağını nereden biliyorlardı
daha çok soru çıkar bu sorulara cevap ararsınız
1- cevap bulunca karşına neler çıkabilecek
2-cevap buldukça sorular azalmayacak artacak
3- her yeni soru sizi daha çok yıpratacak
4- her yeni soru sizi daha zor bir çıkmaza sürükleyecek
şimdi asıl soru gelsin
madem tanrı yok diyorsun tezini neden tanrı var diyenlerin üstünden soruyorsun tanrı var diyenlerin kitaplarından alıntı yaparak tez yapıyorsun
sizin yaptığınız şuna benziyor aslında tanrı var ama biz yok diyoruz neden diyeceksin tanrıya inananların yazılı kitapları var biz o kitap sayesinde yok diyoruz diyerek kendinizi savunuyorsunuz şuna benziyor orada bir kitap var ama aslında o kitap yok diyorsunuz ama gerçek değişmiyor ortada bir kitap var
ama kitaba bakarak iki tarafta tez sunuyor şimdi diğer gerçekle yüzleşelim eğer o kitap olmasa tanrı var mı yok mu diye soru soruyor olabilir mi diniz acaba74 Yorumla- +1 yıl
Allahın varlığının delillerini paylaştım. İslamın 100 adet delilini paylaştım. İnancınızda şüpheler varsa sayfayı inceler misiniz? Sayfamın ismi islamındelilleri. com
- +1 yıl
Bir dakika bu iki atom. Kuranda mi yoksa..
ilmi olarak mi aciklaniyor.. ve O Yoktan Varoldu ilmi olarak nasil cevaplanir? - +1 yıl
Oku. Tanri Adina Oku.. kitapta. Ol deyip yaradanla ilgili bilgileri bulacaksin. EL Celil.. yani.
+1 yıl*-Dinliyor musunuz?
-Dinliyorum.
-Ben bilgi istiyorum! İnanç ya da varsayım değil, bilgi. Tanrı'nın kendini göstermesini, benimle konuşmasını istiyorum. Ama o suskun. Karanlıkta Ona sesleniyorum. Ama sanki hiç kimse yok. Belki de kimse yoktur. O halde yaşam korkunç bir şey. Her şeyin bir hiç olduğunu bilen biri ölüm karşısında yaşayamaz. Çoğu insan ne ölüm'ü ne de yaşamın hiçliğini düşünür. Ama bir gün hayatın son anlarında karanlıkla yüzleşmeleri gerekecek. O gün... Korkumuzdan bir imge yaratır ve sonra o imgeye Tanrı adını veririz.196 Yorumla- +1 yıl
Aslında her şey basittir. Araştırıp kendini bu işe verip de müslüman olan bir kimse gördün mü sen? Fakat bunun aynı değeri neden ateistler veya deistler için geçerli?
Ben tek meselenin bir şeylere dayanma ihtiyacı ve yoksulluğu olduğuna inanıyorum.
Onlar inanmayı seçiyorlar, çünkü onlar bir şeye inanmak istiyorlar.
- +1 yıl
Çok güzelmiş. Nereden alıntı bu dizeler?
- 1 yıl
@Dul-misantiye. Ben. Arastirarak. Musluman olani gordum. Aslinda. Herkes. Gordu 1- Kaptan. Kusto. Ve. Cassius. Clay. adini. Degistirip. Muhammed Ali Clay. Yapti. iste. iki. Tane. Sonradan musluman. Olmusa. Ornek
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
45
Cevap
57Cevap
+1 yılEvrende gözlemlediğimiz veya gözlemleyemediğimiz tüm varlıklar, bir hiçlikten meydana geldi ama sanıldığı gibi bir “hiçlik” değil. Hiçlik denilen şey; madde ile antimaddenin eşit şartlarda ve eşit miktarda etkileşim kurmasıdır. Eğer ki madde antimaddeye baskın olursa veya bunun tam tersi olursa; bu iki madde başka bir varlığa “evrilir” ve ortaya büyük bir enerji açığa çıkar. Bu enerji de hepimizin bildiği “Big Bang’i” yani, Büyük Patlama’yı tetikleyen unsur oldu. Atomaltı parçacıklar, kuarklar, leptonlar, bozonlar, mezonlar; kuantum dalgalanmaları ve flux tube denilen karadelik benzeri yapı sistematiğinde enerji dönüşümleri meydana geldi. Siz bunları, veya herhangi bir şeyi yok etmeye kalkarsanız, elbette ki o evrenden silinip gitmez. Yani evrende yok edilemez bir hareket, enerji var. Bu unsurların kendi başına işlevsiz durumda bulunması ise hiçliktir. Yani, evrendeki varlıklar; hiçlikten günümüze kadar evrilerek dönüşüm geçirmiştir. Eğer olurda birgün evrendeki antimaddeler maddelerle dengelenir hale gelirse evrenin yok oluşu başlayacaktır. Fakat yine hareket olacak, enerji olacaktır. Bu süreç de dinlerde yazıldığı gibi 6 günden, gün kelimesini başka anlamlara çekmeye çalışmak suretiyle bu çelişkiyi örtmeye çalışanların dediği gibi 6 yılda, 6 milyon yılda da oluşmamıştır. Bu sorunuza cevap bulabilmeniz için öncelikle Bigbang öncesine, Kuantum Fiziğine, Standart Modele bakmalısınız. Aynı şeyi Dünyadaki biyolojik yaşam için de bakarsanız evren-canlı arasındaki her zaman var olan ilişkiyi gözlemleyebilirsiniz.
Sonrası felsefeye kalıyor. Sizce, eğer zamandan münezzeh olduğu söylenen Tanrı bu düzenin başlangıcı ise; niçin çok öncesinde adeta çorba gibi olan evreni kendisine göre 6 gün, bilimsel tespitlere göre milyarlarca yıl önce biçimlendirmiş ve bu evrim gerçeğine neden en net bir şekilde “ O, ol dediğinde olur” gibi ayetlerle karşı çıkmış? Veya niçin, bahsettiğim Tanrı, adamların 4 karısı olabileceği, kadınların dövülebileceği, kadınları; miras hakkında, sosyal anlamda arka plana atmak, kendisinin yarattığı söylediği saçları örtüyle örtmesi emrediyor?
Bilimsel gerçeklere baktıktan sonra Kuran meali de okuyun.51 Yorumla- 11 ay
Yazını büyük bir ilgi ile okudum ancak en son sorduğun soruların bir kaçı yanlış anlaşılmadan kaynaklanıyor. Öncelikle Evren ve fizik yasalarında erkek ve kadın eşit değildir. İslam'da da buna göre dengelemeler bulunmaktadir. Nisa-34 de bulunan şiddet iddiaları yanlıştır. Yet içerisinde bulunan bir kelimenin anlamı saptırılmış ve farklı bir anlamda yazılmıştır. "Fadribuhune" kelimesi ayet içerisinde ; bir süre ayrı yaşama, evden uzaklaştırmak anlamında kullanılmaktadır. Ki bu ayetin bir uygulaması da sadece dini anlatmakla kalmayıp kuranın müfessiri olan Hz. Muhammed'in Hz. Aişe (ayşe) ye bu şekilde bir uygulaması mevcuttur. Erkeklerin harama bakmaması emredildi gibi kadınlarında mahrem yerlerinin örtülmesi emredilmiştir. Bir erkeğin 4 karısı olabilir diye bir şey yoktur. Bir erkek durumu ve halı yetebiliyor ise bu şartlar altında buna izin verilmiştir. Bütün eşlerine aynı sevgiyi ve hassasiyeti göstermek, hepsine aynı şekilde ekonomik güç sağlamak, kalp ve gönüllerini ferah tutmak , hepsini tatmin edebilmek de dahil. Sandığınızın aksine etraftan duyduğunuz İran, ırak şeriat yönetimlerinde bulunan çarpık ve dinin içerisine sokulmuş gelenek , davranış ve ötekiler dinde kabul görmemektedir.
+1 yıleğer o iki atom da kendi kendine meydana geldi veya hep vardı diyorsan o zaman o iki atomda birbirleriyle hangi açıdan hangi hızla çarpışması gerektiğini bilecek kadar ilim; bu ilmi uygulayacak kadar kudret; ve bunu yaptıktan sonrasını denetleyebilecek kadar akıl ve o iki atomun çarpışınca canlılığı meydana getireceğini bilecek kadar şuur olması lazımdır kı o iki atom kendiliğinden çarpışsın ve kainat meydana gelsin. Daha kendinden bile haberi olmayan akılsız şuursuz ilimsiz kudretsiz bu atomu nasıl olur da akıl şuur ilim kudret sahibi ilan edersin senin aklın buna yatıyor mu?
1) eğer tabiat yaratıyorsa tabiattaki tüm canlıların beni tanıyıp benim ihtiyaçlarımı karşılaması gerekir. mesela hava atomlarının "insanların akciğer basıncı negatiftir ben pozitif olayım ki nefes alıp verebilsin" deyip kendini ayarlaması lazımdır. veya kışın bağışıklık sistemimin zayıfladığını bilen ağaçlar "insana takviye yapmam lazımdır" deyip bana greyfurtu vermeleri lazımdır. bunu iddia eden düpedüz salaktır
2) kendi kendine oldu demek için canlı olan her şeye yaratıcı vasfını yüklemek ve bunun tüm özelliklerini ona vermek lazımdır çünkü yapan bilir. yani kendini kendin yarattın kendini kendin yönetiyosun kandaki hangi elementlerin göze giderse körlüğe sebep olacağını bilip o elementleri göz bariyerinden uzak tutuyor midede HCl salımını kendin denetliyosun demektir bunu akıl sahibi kimse kabul etmez
tesadüfen oluştu demek için de senin gibi iki atom rastgele meydana geldi çarpıştı ve asla tesadüfe imkan vermeyen düzende kainat oluştu demektir. peki tesadüften nasıl mükemmellik doğabilir en basitinden insan yapımı bir ilaç bile bir mg fazla madde koysan zehire dönüşecekken ilaçtan çok daha komplike olan doğal ilaç "bal"ın nasıl olur da rastgele atomların dizilimiyle oluştuğunu iddia edersin
ve 4) her şeyi bilen bir Zat vardır her şey O'nun dizgini elindedir demek
vallahi iman çok daha kolay :)110 YorumlaBismillahirrahmanirrahim
Kardeşim, sen sende varolan akılla bu dünyayı, kendini, gördüğün ve ilminle bilebildiğin, öğrenebildiğin bilgiler kadarıyla düşünüyor ve çıkardığın somut sonuçlara inanmaya çalışıyorsun. O halde düşün ki insan olarak yaratabildiğin herhangi bir varlık senden daha üstün meziyetlerde midir yoksa sen mi ondan daha ileri bir nesne bir varlıksın?
öyle ya , o halde düşün, senden daha üstün akla, ilme, görüşe, varlığa ve üstün bir yaradilisa sahip bir varlığın var olmadığını söyleyebilir misin? Yine o varlığın senin aklın idrak edemediğin yetenek ve kabiliyetlere sahip olmadığını, farklı bir boyutta bulunamayacaģını ispat edebilir misin? Diyorsun ki" kendiliğinden nasıl varoldu?" Bunu şununla tasvir ederler bir vagon silsilesini çeken en öndeki vagondur fakat onu çeken yoktur degil mi? içerde oluşan güçle hareket etmekte ve digerlerini çekmekte. Allah Teâlâ der ki :"tasavvur ettiğiniz herşeyin dışındayım."Çünkü bizim aklimizla tasavvur edemiyor olduğumuz bir varlık O. Idrakimizle O'nun varlığını bilelim diye bize rehberler ve kitaplar göndermiş. aşağıda da yazdığım şu söz anlatmaya yardım eder. İdrak-i maali bu küçük akla gerekmez
Zira bu terazi bu kadar sikleti çekmez
Ziya PAŞA der.
Kardeşim aklın yetmediği yerlere kalp ile varilir. Allah yoktur derken kalbin sizliyorsa imanin vardır. Rabbe kalp ile iman ve ihlas ile ulaşılır. Zahiri göz ile Onun varlığını ispat edersin ama Ona iman edemezsin. Allah kalplerimize iman versin.73 Yorumla- +1 yıl
Bismillah. Cektigin icin. Dogru soyluyorsun aww wow
- 11 ay
@Khjkk5ujh
Bunu Bir başka tartışmadan alinitiliyorum. Eğer merak ediyorsan ve zihnine yerleşmiş Yanlış bilgiyi düzeltmek , telafi etmek istiyorsan buradan baslayabilirsin. İyi gunler
sonuçta sahih hadis kavramının altını oyacak bir yalandır. sahihi buhari kaynaklı bir hadis delil gösterilerek uydurulmuştur (eğer gerçekten yalansa). buradan sahih hadis de olsa kütüb-üs sitte içinde de yer alsa, salt hadise dayanarak din hakkında veya dinen doğru ya da yanlış olan şey hakkında hüküm verilemeyeceği çıkarımı yapılmalıdır.
özetle söylemek gerekirse aişe, muhammed'le 6 yaşında evlenmiş, 9 yaşında gerdeğe girmiştir iddiası, islamın kur'an'dan sonra en temel kaynağı olan "sünnet"in (peygamberin yapıp ettikleri, sözleri demek); dayanağı olan ve güvenilirliği şüphe götürmeyen 6 hadis kitabından (:kütüb-üs sitte) biri olan sahih-i buhari'de yer alan hadise dayanmaktadır.
ancak aynı güvenilir hadis kitaplarında geçen diğer metinlerde, hz. aişe veya diğer sahabelerce rivayet edilen hadislere, bahsedilen olaylar ve hadisten bahsederken hz. ayşe'nin yaşı hakkında, kardeşlerinin yaşı hakkında çıkarım yapmamızı sağlayan delillere bakıldığında, evlenme yaşı 14-15, gerdeğe girme yaşı da 17-18 çıkmaktadır. tekraren link vermek gerekirse:
(https://web. archive. org/web/20100910005122/http://www. yeniumit. com. tr/konular. php? sayi_id=79&konu_id=1104&yumit=bolum2)
Gerçekten makul açıklamalar mevcut, metin dokuz yaşında evlenmemiştir de demiyor ilginç bir şekilde)
buradan hadisler ve hz. muhammet tarafından söylendiği şüphe götürmeyen sözleri ya da onunla ilgili doğru bilgileri içerdiği söylenen kitaplar konusunda şu durumlardan biri geçerlidir:
1- hz. aişe dahil raviler tutarsız beyanlarda bulunmuştur ve bu tutarsızlıklar hadisleri derleyen alimlerin gözünden kaçmıştır.
(buhari)
2- raviler doğru beyanda bulunmuş ama aktarılırken arada işin içine tutarsızlık girmiş ve yine bu gözden kaçmıştır
+1 yıl1. Bir vagonu diğer vagon çekiyorsa en baştakini kim çekiyor? Şu halde bu kainatın icat edeni ve var edeni olmalı değil mi?
2. Bir harf bile katipsiz olmaz iken, insanın ve evrenin sahipsiz olacağını nasıl düşünebiliriz? Ayrıca bir şeyi yapan usta bile yaptığı şeyin türünden değildir. Örneğin saatı yapan saat türünden, harfi yazan da harf türünden değildir. Şu halde bizi ve evreni yaratan da bizim ve evrenin türünden olmaması gerekir.
3. Allah’ın varlığını inkar etmek bizi rahatlatacak mıdır? Tam tersine bu anlayış bizi bir boşluk içine düşürecektir. Niye, neden, nasıl, kim için yaşayacaksın? Ölümden sonra hayatın ne olacak? Eğer başka hayat yoksa, bize verilen sonsuzluk duygusunun ve ebedi yaşamak arzusunun karşılığını nerede bulacağız? Bu durumda böyle duygular bize niye verildi?
Şimdi insafla düşünelim: bu harika makineyi akılsız, şuursuz, ilimden, iradeden ve kudretten mahrum basit bir toprak nasıl yaratır? Bitki alimlerinin, dev laboratuarlarda bile bir tek yaprağını yapamadıkları bir gerçekken, ağaç, başka bir ifadeyle odun, o harikulade çiçekleri ve meyveleri nasıl yapar? Her bir ağaç, o mucizevi yaratılışıyla isimleri ve sıfatları sonsuz bir zatı ispat etmez mi?22 Yorumla- +1 yıl
Tamam kardeşim dediklerinin hepsine katılıyorum. Senin mantığından yola çıkarak, sana basit bir soru soruyorum. Bunca harikulade şeyleri yaratabilen o gücü (Allah'ı) kim yarattı o zaman? Sana göre her şeyi yaratan bir şey olmalı ya. Kusura bakma gerçekten merak ettiğim için soruyorum. Saygılar..
- +1 yıl
@mantıklı2 Senin hatan allahi insan gibi dusunmendir. Ornegin bir telefon kendisini yapan sahibini dusunse onunda kendisinin gibi hafiza karti batarya ekran sahibi falan oldugunu dusunur iste sende telefon gibi allahi kendin gibi saniyorsun. Butun mahlukatin bir sebepe ihtiyaci vardir. Televizyonu acman icin kumandaya basman gibi ama allahin bir sebebe ihtiyaci yoktur. zaten sebepleri yaratan odur. cennette bu sebepler kalkacak bir elma yemek istediginde agaca gunese suya ihtiyac kalmayacak. Bunun gibi allah insan cinsinden degildir dolayisiyla bir sebebe ihtiyaci yoktur.
+1 yılVarın ispatı, yokun ispatından her zaman daha kolaydır. Bir elma cinsinin yeryüzünde bulunduğunu, bir tek elmayı göstermekle ispat edebiliriz. Halbuki yokluğunu iddia eden kimse bütün yeryüzünü, hatta kâinatı dolaşıp, ancak ondan sonra onun yokluğunu ispat edebilir. Bu ise, imkansızlık çapında bir zorluk demektir. Öyleyse diyebiliriz ki; yok, hiçbir zaman ispat edilemez...
Bir sarayın kapılarından 999'u açık, biri kapalı olsa, kimse o saraya girilemeyeceğini iddia edemez. İşte inkarcı, devamlı surette kapalı olan o bir tek kapıyı nazara verip onu göstermek ister. Aslında o kapı da, o inkarcı ve onun gibi olanların gözlerine çekilmiş perde sebebiyle onların ruh dünyalarına kapalıdır. Mümin için kapalı kapı yoktur. Yeter ki gözlerini yummasın... Zaten 999'u herkese açıktır. Hem de ardına kadar...
İşte o kapı ve delillerden birkaçı:
İmkân Delili: İmkân, bir şeyin olması ile olmamasının eşit ihtimale sahip olması demektir. Günlük konuşmalarımızda da "mümkün" derken olabilir de olmayabilir de manasını kast ederiz. Yaratılmış olan her varlık bize şu gerçeği haykırır: Benim olmamla olmamam eşit idi. Şu an ben varsam, var olmamı yoklukta kalmama tercih eden biri var demektir. O ise ancak Allah'tır.
Hudus Delili: Hudus, sonradan olma demektir. Hudusun en büyük delili değişmedir. Bir varlıkta değişme varsa, bu hareketin bir ilk noktası olacaktır. İşte o noktadan önce o şey varlık sahasına çıkmamıştı. Henüz yoklukta iken var olmayı kendi kendine irade edemeyeceğine ve buna güç yetiremeyeceğine göre, bu var oluş Allah’ın yaratmasıyla gerçekleşmiş demektir. Maddenin termodinamik kanununa göre sürekli yokluğa doğru kayması, kâinatın durmadan genişlemesi, güneşin süratle tükenişe doğru yol alması gibi hadiseler, bu varlık aleminin bir başlangıcı olduğunu gösteriyor.
San'at: Atomdan insana, hücreden galaksilere kadar bütün kâinatta, ince ve baş döndürücü bir sanat göze çarpmaktadır. Evet, bir baştan bir başa kâinattaki her eser şu özelliklere sahiptir:
ﷺ40 YorumlaEVET ARKADASLAR BURDA Bİ KONU HAKKİNDA YANİ ALLAH VARMİ yok mu DİYE BİR TARTİSMA YAPMİSSİNİZ VE ATOMUN YARATİCİSİ VARSA ALLAHİNDA YARATİCİSİ OLUR DİYE YAZMİSSİN BİR YARATİCİNİN YARATİCİSİ EGER OLSAYDİ ONA YARATİCİ DENMEZDİ ALLAH-U TEALA DOGMAMİS VE DOGRULMAMİSTİR ALLAH-U U TEALA OLUSMAMİSTİR ALLAH-U TEALA HER ZAMAN VARDİ EGER BUNA İNANMİYORSANİZ PEYGAMBERLER O KADAR MUCİZE YAPAN PEYGAMBERLER BİLE ALLAHİN OLDUGUNU KANİTLAMİSTİR PEYGAMBERLERİ YALANLAYANLARA SESLENİYORUM BU KADAR MUCİZEYİ GOREN ALLAHİN DİLİ ALLAHİN ESERİ OLAN KURAN- İ KERİMİ RESMİYETE GECİREN BU KADAR İNSAN YALANMİ SOYLUYOR BU EVRENİN DUZENİNİ KİM SAGLİYOR PEKİ KENDİ KENDİNEMİ OLUSTU İNSANLAR KENDİ KENDİNEMİ OLUYOR BU KADAR SEYİDE DUSUNUN ALLAHU TEALA BAZİSİNA BOL VERMİS BAZİSİNA AZ VERMİS SEBEBİ BAZİNİNKİNİ AHİRETTE BAZİSİNİNKİNİ DUNYADA YANİ BU BİR İMTİHANDİR ALLAH-U TEALA YOKSA PEKİ BU KADAR İNSAN BU KADAR ALEM NASİL OLUSTU ATALARİNİZDAMİ YALAN SOYLUYOR KOSKOCA PEYGAMBERDE Mİ YALAN SOYLUYOR KURAN-İ KERİM YANİ ALLAHİN KELAMİDAMİ YALAN SOYLUYOR LUTFEN GENCLER BEYNİNİ YİKAYİP ONLARİ ATESE ATMAYİN SİZİ YARATANA SİRK KOSMAYİN SİZ KAYBEDERSİNİZ ALLAH-U TEALANİN BU KADAR MUCİZESİNEDEMİ İNANMİYORSUNUZ BU ALEMDEKİ NİZAM VE İNTİZAMİN DEVAMİ ALLAHİ TEALANİN VARLİGİNA KANİTTİR LUTFEN BİLİNCLİ OLALİM
70 Yorumla
8 ayBu soru çok derin ve felsefi bir konu; hem teoloji hem de felsefe alanında tartışılır. Sana mantıklı ve anlaşılır şekilde açıklayayım:
---
1. Felsefi açıdan “yoktan varlık” meselesi
İnsan aklı “hiçlikten bir şey çıkamaz” der, çünkü bizim deneyimimiz öyle.
Felsefede buna “yoktan varlık imkânsızlığı” denir: Her şeyin bir nedeni olması gerektiği fikri.
Ama burada dikkat: Bu kural doğal evrendeki şeyler için geçerli. Yani bizim bildiğimiz madde, enerji, evrendeki olaylar için.
---
2. Teolojik açıdan Allah’ın varlığı
İslam, Hristiyanlık, Yahudilik gibi teistik inançlarda Allah, ezeli ve ebedi olarak kabul edilir.
Yani Allah’ın bir başlangıcı yoktur, varlığı kendi zorunluluğundan gelir. Ona göre: “Allah var olması için başka bir şeye muhtaç değildir; kendiliğinden vardır.”
Bu yüzden “Allah yoktan mı var oldu?” sorusu, teoloji açısından geçerli değildir; çünkü Allah yaratılmış bir varlık değildir.
---
3. Özet mantık
1. Evrenin içindeki varlıklar → neden-sonuç zincirine bağlıdır.
2. Allah → neden-sonuç zincirinin dışında, kendi varlığı zorunlu olan bir varlıktır.
3. Bu yüzden “hiçlikten bir şey var oldu” gibi bir durum söz konusu değildir; Allah varlığı zorunlu olan bir varlıktır.
---
İstersen bunu sana basit bir metafor veya örnekle anlatabilirim, böylece kafanda daha net canlanır.
Bunu yapayım mı?
00 Yorumla
+1 yılmüslüman bir ailenin çocuğu olarak doğduğum için şanslıyım,çünkü doğru yoldayım.bunu sana her türlü açıklayabilirim ama takdir edersin ki çok uzun sürer.bunlar burada yazışarak konuşulacak şeyler değil.
fakat seniin ailen müslüman da olsa,imanı zayıf olan(6.hissim)bi ailen.yani onların bu hali senin üzerinde böyle bir etki bırakmış.çünkü ailem,din hakkındaki bütün sorularımı cevaplamıştı benim.yani bize diyosun ya 'aileniz müslüman diye mi müslümansınız' sen de aynı durumu yaşıyorsun . 'ailenin imanı zayıf diye imanın zayıf.bu yuzden Allahın varlığından şüphe ediyorsun' .ateist de olabilirler tabi bilemem.ateistlerse,islamı araştırman güzel olmuş.tavsiyem ailenden soyut düşünüp araştırman.
belli ki araştırma yapmaya bile üşenmişsin,insanlara sormuşsun.bak araştırmalısın,bütün dinleri araştırmalısın.daha sonra aklı başında olan her insan müslümanlığı zaten seçecektir..tek sorun cahilliktir.113 Yorumla- +1 yıl
vaaaaarooooolllllllllllllllll gözüm...
- +1 yıl
Aileyle alakası olsa bile buna %100 diyemeyiz. Kız akıllı demek ki bu tür saçma şeyleri ona mantıklı bile anlatmış olsalar anlamış bunların saçma olduğuna. Bunu aileye atmak yanlış. Ben ateistim. Ama ailem tam dindar. Herşeyini yaparla. bir soru sorsam babam bulur ama bulamasa bile heryeri arar soruşturur bizzat görüştürür cevap veren kişiyle. Ama ateistim. Çünkü milletin anlatmasını bıraktım ve bunların akıl işi oldugunu düşündüm. Bunun bir ötesi yok AKIL diyorum. Mantığa yatmazsa insan neden inansın ki. Demek ki senin ailen şöyle diyip kendi ailesini savunup övünenlerden nefret ediyorum.
Kesinlikle katılıyorum , din insanları kandırmak , bir şeylere bağlamaktr.farkında mısnız örneğin islam dini arapların cahiliyye dvrinden hemen sonra cıkmıstır. Cunku düzeni saglamak gerektiğinden dolayı... Aynı zamanda her dinde mucizeler vardır.. Cok sacma , nedense mucizeler kameranın icadı ile birlikte neredeyse 0 a düşmüştür ... Düşünmekten zarar gelmez eminim biraz düşünseniz mantıklı bulacaksınızz...:)
3410 Yorumla- +1 yıl
Güzel yorum.
- +1 yıl
Hani kameramanın icadı ile mucizeler 0'a düşmüş diyorsun da o güneşin her gün Doğudan doğup Batı'dan batması, o milyonlarca damarının birbirine çarpışmadan çalışması ana rahminden zigotken bir insan olması mucize değil mi?
- +1 yıl
Bak kardeşim ilk önce ALLAH vardır ve bunun kanıtlarıda vardır bu kanıtlarda biz insan oğlundur vardır bak mesela insan gözü dünyadaki tüm profesörleri toplasak insan gözü gibi iyi gören iyi fotoğraf çeken bir fotoğraf makinesi yapamazlar bir diğer örnekte insan böbreği bak insan böreği fasulye gibi bir şey ama kalp in pompaladigi kanın 10/8 kadar kısmını kendisine alıyor ve o kanı kirli kan ve temiz kan diye ayırıyor ve yetmezmiş gibi temiz kanı 10/1 kısmını alıyor ve tüm vücuda dağıtmak üzere kalp e yolluyor ve bu olay her gün düzenli bir şekilde oluyor sencede mucize değilmi bak ben elhamdülillah müslüman bir genç olarak seni islamiyete davet ediyorum gel tövbe et ALLAH bağışlayandır affedendir eğer ölmemişsen halen daha nefes alıyorsanız halen daha bir şansın vardır 05312819623 buda benim numaram eğer ıslamiyet ile ilgili merak ettikleriniz varsa bana ulaşabilirsiniz inşallah yardımcı olurum size ALLAH sizin doğru yol olan islamı seçmenizi nasip etsin inşallah..
- +1 yıl
Djrdf yanlis düsünüyorsun mucize sadece peygamberlere verilmistir ve gunumuzde peygamber yasamiyor. bu yuzden kameraya alamiyorsun. dusune dusune bunumu dusundun ahahahahaaahaha yiyorsa benimle tartis seni mosmor ediyim seni gidi cehennemin domuzu
- +1 yıl
Benim düşüncelerimi nasıl ben sesletim yoluyla diğer insanlara aktardığım zaman varlığını ne olduğunu öğrenebiliyorlarsa, nasıl rüyamı ve hayallerimi ben anlatmadan bilemiyorlarsa Allah'ın varlığıda o söylemediği müddetçe bilinemezdi. Lakin o peygamberler ve kitaplar aracılığı ile ben varım ve bana iman edin dedi. Etrafına bir bak kendine bir bak dedi bunlar tesadüf sonucu oluşamayacak kadar eşsiz eserler değil mi. Allah'ın varlığı bu kadar açık ve net şüphe götürmez. Size ve bize düşmek evrenin içinde galaksilerin içinde içinde gezegenlerin içinde dünyanin icinde milyarlarca insandan biri olarak haddimizi bilmektir.
- +1 yıl
Kesinlikle Yanliş ALLAH kendisini bize gostermemiş olabilir ama onun olmadigi anladina gelmez sen o kadar hucreden atomdan olusuyorsun dimi..)
-seni kim dogurdu annen onu kim dogurdu onun annesi
onu kim dogurdu onun annesi onu kim yaratti putlar mi hatalisin kardeşim
- +1 yıl
Hadi diyelim gerçekten Allah yok. Ama ya varsa? Ya gerçekten Allah'a inanmayanlar cehenneme gidecekse? O zaman napacaksınız? Tamam yoksa yoktur en fazla yaptığınız ibadetler boşa gider ama ya varsa haliniz ne olacak? Ateistler biz Müslümanlar'dan Allah'ın varlığını kanıtlamamamızı istiyorlar. Siz daha gördüğünüz basit bir rüyayı insanlara kanıtlayamazsınız gelip bizden her şeyin yaratıcısı koskoca Allah'ın varlığını kanıtlamamızı istiyorsunuz. Ama çok isterseniz size Allah ve dinin varlığına dair bir kanıtım var. Günümüz bilimi sayesinde keşfedildi ki embriyoda kıkırdak doku önce kemikleşir sonra da kas hücrelerine sarılır. Yani ete bürünür. 1.400 yıl önce indirilen Kur'an-ı Kerim diyor ki "Böylece kemiklere et giydirdik."
- +1 yıl
harbiden mk yaa allah mallah bos is zina ornegin. gunah dimk ee diyelim.2 taraf da iradeli olarak istiyor eee na var ki simdi bunda
Diğer konusunda 329 cevap paylaştı. Ben inanıyorum
Ama hayatta ve dinde herşeyi de sorgularım
Beyin ve zeka ne için var?
Bugün inançla ilgili bir soruya "Öncelikle insanım" dedim, Eksileri topladım link
Evet insanım, Ama ÖNCE insanım
İnancımı da Allah sorgulayacak
İnsanlar değil?
Sorun çok güzel sürekli araştır ve bilgilerle dol ,doğruyu bulacaksındır.
Seni yargılamak bize düşmez.20 Yorumla
+1 yılBunu sorgulamıyorum , Agnostiğim ben . İnsanında Tanrının varlığı hakkında yorum yapıcak kadar evrimleştiğini de düşünmüyorum . Aslında ben varlığı ya da yokluğu hakkında yorum yapmak istemiyorum . Kesin var ! , Kesin yok ! demektense bilmemeyi , öğrenmemeyi tercih ediyorum :) Din kavramını da sürekli tartışan insanlardan nefret ederim . Yorumlarda da inanmıycak kadar kafayı yemedim gibi saçma sapan şeyler okudum ? kafayı yemek ne alaka ?
İnançlar önemlidir değilmi ? bir ateist sana kafayı yemişsin tanrı yok tabi ! diyemeyeceği gibi Kafayı yemişsin Allah var tabii ! diyemezsin çok inançlı müslüman :) Sandığım kadarıyla İslam dininde Saygı kavramı yer alıyor . Bundan haberin varmıydı ?60 Yorumla
+1 yılYabanci ulkede hristiyan. tanidigimla konustugumuz konu..( muhabbet ve ogrenmek amacli). Evren. Trilyonlarca. Isik yillardir buyuklugunde.. o. Buyuklukteki evreni " OL". Deyip yaratan.". Tanrinin. Vucudunun cok buyuk Olmali gerekir.. trilyonlarca buyuklukteki evrende samanyolu mikrop Kadar insanlar icin atom mikroskopu lazim? Ve mikroptan. daha kucuk olan insanlarin test etmek istemek? Konu boyleydi.. ben tanidigima.. " Tovbe de. O... Herseyi. Affedendir.. dedim ve ayrildim oradan
00 Yorumla
+1 yılBu konuda herkes bir şey söyler, bir şeylere inanır çünkü gerçekten daha gerçek bir şey var sa o da şu an bunu kimsenin bilmiyor oluşudur. İnsan zihnini bir bilgisayar olarak düşünebiliriz. Kimi Windows XP kullanır , kimi Windows 10 kimi ise MacOS. Herkesin bir düşüncesi/inancı var fakat hiçbiri 100% kanıtlanabilir değil. Ama kesin olarak gördüğüm bir şey varsa insanlarda, hata olarak, o da ilk önce bir şeye inanıp ondan sonra o inandığı şeyi kanıtlayacak bilgiler araması, veya bulduğu bilgilerin kanıt olduğuna inanıp kanıt olarak sunması. Bu hata. Objektif bakılmalı. Dediğim gibi bizler, beyinlerimiz bir bilgisayardan farksızız, yalnızca organik maddelerden oluşuyoruz. O yüzden her kim 100% şunu doğru biliyorum, bu böyle diyorsa, inanın yalan söylüyor. Velasıl ortada bir kanıt yok. Bu sorunun da cevabı yok. Ancak matematiksel olarak limit yaklaşımları olduğu gibi kabuller yapılabilir, eldeki veriler objektif bir biçimde değerlendirildikten sonra. :)
10 YorumlaVar da diyemem yok ta diyemem. İnanırım sadece. Insandan tarihinin en eski zamanlarından değin istenen sadece budur. Fakat ben evreni görüyorum. Gece yıldızları vs. Bu muhteşemliğe hayran oluyor insan. Ve korkuyor. Kaybolmaktan yokluktan. Oysaki bu kadar sonsuzlukları var eden tözsel bir varlığın mevcudiyetinin olması insanı rahatlatır. Herşeye gücü yeten aşkın bir varlık yarattığınıda düşünür olmalıdır. Ben böyle bir vareden aşkın bir yaradıcıya inanıyorum. Fakat bu kesinlikle sanıldığı gibi muhammedin tanrı figürü olamaz. Sadece ona duyulan inanca bir hakaret ve bilinçli kötüye kullanımından ibaret bir komünistin sözleridir
41 Yorumla- +1 yıl
Herşeyin başlangıcı olmak zorunda değil çünkü zaman kavramını da o yarattı ama bu sana guc gelebilir o 2 atomun birleşmesi zamanın oluşumu ve o 2 atom nerden çıktı tabiki Allah yarattı eger zaman olmasaydı su anda sende yoktun Evrende yoktu su anda sen bu aklın düşüncesini dusunebiliyorsan demek ki bu dusuncenin bir yaratıcısı var
+1 yılAllah var ama kim yarattı bu kendi kendine meydana çıkmadıya ya da şöyle diyelim kavimlerin helakı diye bişey uydurmuşlar bugün suriyede kan gövdeyi götürüyor çoluk çocuk masum insanlar ölüyor madem Allah kullarını çok seviyor hani nerde zulme göz yumuyor ya da doğa olayları en basiti deprem neden engel olmuyor o kadar masum insan bebek ölüyor evsiz kalıyor hani nerde Allah ya da Allah puta tapmayı yasaklamış neden Atatürke tapılıyor tamam Allah var Namaz yok cuma yok kurban bayramı diye katliam yaratan bir bayram yok ve bunların hiç biri kitabın ayetinde yazmıyor ki sadece bunlar hayalden ibaret bir kaç din adamımı ne çıkmışlar insanların beyinlerini yıkıyorlar işte
50 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYoktur bence de öncelikle en çok beni güldüren "DNA tanrının varlığını kanıtlıyor" denilmesi. Hayır DNA tanrının var olduğunu kanıtlamıyor, aksine net bir şekilde varolmadığının kanıtı.
NEDEN? Çünkü düşünün Tanrı bazı insanları genetik bozukluklarla dünyaya getiriyor. Otizm, Down Sendromu, vb. bu tarz hastalıklarla doğan kişiler hakkında hepsi bir sınav deniyor.
Niyeyse Müslümanlar her türlü ateist iddiaya "Allah bilir" diyip geçiyor. Eğer her bilmediğinizi Allaha bağlıyacaksanız amacınız ne? DNA'da bizim fiziksel ve kişisel özelliklerimiz yazıyor. Yani Tanrı bizim ne yapacağımızı oraya yazmış ve biliyor. Üstüne birde bizlerin tapmamayı seçebilirmiş için zayıf az biraz irade de veriyor. Sonucunda da büyük çoğunluğun ne olacağını biliyor ve cehennemde kavuruyor. Eğer DNA tanrının kanıtı ise kesinlikle tanrının sadist olduğunun kanıtıdır ve eğer kusursuz bir tanrının sadist olduğunu düşünmek pek iç açıcı olmadığı için demekki tanrı yok! :)81 Yorumla- +1 yıl
senin tanrın dünyda bunu bunu yap ddiye kafana silah mı dayıyor uyarmadımı serbest braktı die bu kadar kin tutmak olmaz ki robot musun sen? hiçbir yee içme arzusu olmadan sürekli ibadet etmek ve belli bir mevkide durmak ama insan öylemi akıl var ayırt edebilme özelliği var olmayanlarada zaten ibadet farz düşmüyor sadist olması için yaptıgın gunahları tövbesini reddetesi dünyadada acı çektirip cehennemi yaşatması lazım sen o kadar can yak öldür as kes biç gene ölme yaşa tövbe şansın olsun iman şansın olsun :) ama sözde allah sadist niye cehennemde sonsuza kadar yakıyor
+1 yılHadi diyelim gerçekten Allah yok. Ama ya varsa? Ya gerçekten Allah'a inanmayanlar cehenneme gidecekse? O zaman napacaksınız? Tamam yoksa yoktur en fazla yaptığınız ibadetler boşa gider ama ya varsa haliniz ne olacak? Ateistler biz Müslümanlar'dan Allah'ın varlığını kanıtlamamamızı istiyorlar. Siz daha gördüğünüz basit bir rüyayı insanlara kanıtlayamazsınız gelip bizden her şeyin yaratıcısı koskoca Allah'ın varlığını kanıtlamamızı istiyorsunuz. Ama çok isterseniz size Allah ve dinin varlığına dair bir kanıtım var. Günümüz bilimi sayesinde keşfedildi ki embriyoda kıkırdak doku önce kemikleşir sonra da kas hücrelerine sarılır. Yani ete bürünür. 1.400 yıl önce indirilen Kur'an-ı Kerim diyor ki "Böylece kemiklere et giydirdik."
70 YorumlaArkadaşlar Eğer Allah c. c yoksa
insanlar nasıl yaratıldı
Agaçlar neden çeşit çeşit
Hayvanlar neden çeşit çesit
Atomlar nasıl oluştu
Ve evrendeki gezegenler neden sıra sıra dizilmiş
Atıyorum merkür ün yerinde neden dünya yok ya da . Gezegenden sayılmayan plüton yerinde neden yoktur Bir araba mühendisi herşeyi sıra sıra ölçülü nasıl diziyosa bu evrende o şekilde bir usta bir sanatkar tarafından yapılmış ve bunun gibi milyonlarca kanıtmı desen tatmin edici seylermi desem var yani sırf bunu müslimanım diye anlatmıyorum sadece mantık getirin at gözlükleriyle bakmayın20 YorumlaBir insan ömrü kadar süre Allahın varlığı ve yokluğu hakkında tartışabilinecek kadar uzun değil.Bu sorunun cevabı dinlerin tekelinde kişinin özeline bırakılmıştır.
Ay'a ayak basalı bir asır bile olmamışken ve evreni algılamada emekle dönemindeyken bizler, insanlık tarihi kadar eski bir soruya hemencecik cevap verebilineceğini düşünmek ahmaklıktır.60 YorumlaDiğer konusunda 302 cevap paylaştı. oğlum töbe diyin lan tamam ak parti düşmanınyız yobaz düşmanıyız ama bu ülke ulu önder atatürk ve göğsü imanlı askerle ve dualar ile kuruldu bende ak parti sevmiyorum hata nefret ediyorum her kapalı gördüğümde içimden sövüyorum ama hiç bir cuma namazını kaçırmıyor islam dini en güzel ve yüce yaradanın bize buyurduğu en güzel dindir allah c.c. tabikide vardır
72 YorumlaBen deist oldum, tamam bir yaratıcı var ama sanki evreni yaratmış, ne yaparsanız yapın demiş, uygulamada bir dahli olduğuna inanmıyorum artık, hayat tv, deki sır kapısı, kalp gözü filmindeki gibi değil, yani kötüler bir zaman sonra başlarına birşey gelip yok olmuyor. Bu gün Filistin, de Yemen, de Arakan, da dünyanın bir çok yerinde müslümanlar öldürülüyor hem de senelerce ve hergün dualar okuyor bu insanlar , sonuç sıfır. İşte (inancın yok Allah onun için vermiyor) diyorlar, Bu kadar şatafat mal mülk sahipleri kâbe, nin inşaatında mı çalıştı? Kötüler hala kötü, hırsızlar hâlâ hırsız
100 YorumlaYahu inançta mantık aranmaz bence. Bu kırmızı dersin kırmızı olduğuna inanırsın. Şah damarınızdan daha yakınım buyuruyor umarım sen de hissedersin ne diyim. Somut bir ispat delil olsa onun adı imtihan olur mu sence? Olmaz. Ha illa delil mi istiyorsun dünyanın en vahşi hayvanı olan aslanı düşün mesela annelik içgüdüsüyle ne kadar şefkatli oluyorlar. Yumurtafan yeni çıkıp daha gözleri açıllmadan uçmak için boşluğa kendini atan bir kuşu düşün bunu onlara kim öğretti?
10 Yorumlaİslam 1500 yıldır, tek tanrı inancı ise 2500 senedir var. Bundan önceki en az 10 bin yıllık dönemde insanlar çok tanrılı dinlere inanıyordu.
Belki onlar haklıydı. Dünyadaki bu adaletsiliğin ve saçmalığın altında belki gerçekten de tanrıların didişmesi vardır.80 Yorumla
+1 yılYok zaten hani sana bunu %100 olarak söyleyebilirim zeki bir insan var olmadığını tarihten bilimden tıptan genetik hastalıklardan vs vs hepsine bakarak anlayabilirsin insanlar sürekli diyorlar işte allah insanı yarattı niye bilinmek istedi genelde tablo örneği verilir işte sen çok güzel bir resim yaptın ne yaparsın bodrumda mı saklarsın yoksa herkese gösterir misin peki o zaman şöyle diyelim allah bizi yaratarak kime hava atıcak kime göstericek başka tanrılara mı göstericek sonuçta biz sanatız ee müşteri kim? Bu arada sadece allah değil genel olarak ruhani gözle görünemeyen çoğu şey yok burçlar , karma , eden ettiğini bulur mantığı , nazar bu dünyada gerçek olan tek şey senin gözle gördüğün gözünle göremiyorsan bilki yoktur şimdi derler mikrobu görmüyorsun diye hayır görüyorum teknoloji ile
00 YorumlaBence her müslümanın diyen müslüman değildir örneğin bir müslümana soruyorsun müslüman mısın diye oda sana elhamdulillah müslümanım diyor daha sonra soruyorsun ibadet ediyormusun hayır kuran okuyormusun hayır haram yiyormusun evet zina yapıyormusun evet göz zinası yapıyormusun evet yani Kuran’da yazan bir müslümanın yerine getirmesi gereken şeyleri yapmıyor ama müslümanım diyor yani bir doktor gibi müslüman da üstüne düşen görevi yapmak zorunda
Allah var mı yok mu sorusuna gelince bende Aradayım çok araştırdım ama insan görmediği bir şeye inanması zor evet belki bir yaratıcı var ama onun allah olduğundan emin değilim
Nerden bilelim delinin biri bizi allah yarattı dediğini nerden bilelim delinin birinin kuranı Kerim’i yazmadığını bu konular çok ayrıntı ister
Gerçeği ölünce öğreneceğiz20 Yorumlaİlk olarak dinler toplulukları bir arada tutmak için üretilmis bir yalandır. İkici olarak evet bir tanrı olabilir ama ona isim koymak allah veyada zeus gibi isimler bicmek haddimize degildir. Kurandaki ve diger 3 kitaptaki kurallar ise bir insanda olması gerek kurallar yani bir insan zina yalan iftira dedikodu yapmamalı. Hadi peygamberlik bölümüne gelim neden kadın yok cünkü eski dönemde kadınlara değer yoktu vs falan derken bilgisiz cahil ve intihara kadar giden felsefik konulara dalıyoruz peki siz bu evrenin neresinde dogarsanız o dine mehsup oluyorsunuz demek istedigim din olamasada bir yaratıcı olabilir. Sayet ona allah diye isim koymak bana düşmez. Bunlar arapların uydurmaları yahudilerde bisiler uydurmus hiristiyanlarda. Arkadaslar millet armut agıcını kesip put yapip elma istiyor o puttan ve bu ona dogru geliryor. Bakıldığın müslümanlık daha mantıklı
31 Yorumla
+1 yılSimdi sonuca odaklanalim. muslumanlar ateistlerin iddiasinin dogru oldugunu varsayarsa zararli cikmazlar. ama ateistler muslumanlarin iddiasinin dogru oldugunu varsayarsa cok cetin bir azap var. akilli insan ihtiyati elden birakmaz. ben ateist olsam inanirim ama geregini yapamam. Şu an muslumanim diyenlerinde yaptigi sey bununla ayni. bundan once ateistlere gün gibi delliller gösterildi tüm sorulari yanitlandi. delillerin dogrulugunu kabul ettiler hatta tanriyida kabul ettiler fakat biz o tanriya tapmayiz dediler. siz ateistler simdi o ateistlerden duyduklarinizi burada bize satiyorsunuz. onlarin iddialari iddiadan öteye gidemedi. ihtiyati elden birakmayin bana güvenin.
00 Yorumla
+1 yıl
Allahı ya da yaratıcıyı kim yarattı diyorsunuz.Burda bana göre bir Mantık hatası var şöyle ki; Diyelimki bir yazılım var, ve bunun yazılımcısı kim diye soruyorsunuz bende size Mehmet diyorum.Peki Mehmeti kim yazdı ? yani sizin bu soruyu sormanız için mehmetin de bir program,yazılım olması gerekiyor..:S44 Yorumla- +1 yıl
ciddimsin:D
- +1 yıl
harika yorum
- +1 yıl
Benzetmeler %100 doğru olamaz. Sen bişeye benzetiyosun da yani onla onun bir alakası yok ki aynısı değil çok farklı şeyler. Bak anladım dediğini. Yazılım bunlar allahın yaptığı bir yazılımız biz. İki kod bile tek başına olamaz ama mehmet nasıl olmuş diyolar. Sende yazılımı zaten Mehmet yapmış diyosun. Ama bak Mehmetin her zaman ezelden beridir orda olduğunu nerden biliyorsun ki? Bu olağanüstü evren yaratıcısız olması imkansız diyolar. Ama allahın yoktan var olması daha imkansız çünkü allah evrenden bile daha muhteşem özellikte.
sen evrim adlı kitabı okuycağına KURAN-I KERİM okusaydın eğer bu sorguya düşmezdin. diyecek çok bir söz yok bir din kardeşin olarak diyceğim tek şey hemen tövbe et ve ALLAH tan af dile..
54 Yorumla- +1 yıl
İnanın islam coğrafyalarındaki ateislerin çoğu Kuran-ı Kerim'i okuyup anladıktan sonra ateist oluyorlar.
- +1 yıl
@nonickcandescribeme anlamayan ateistler oluyor zaten kolay yol daha basit
- +1 yıl
@velentino ya valla ben hemen okusam kabullenirim ya
- +1 yıl
@velentino bence tam tersi, insanlar ölümden ve cehennemden korktukları için bazen duygusal bazen iç güdüsel olarak mantık aramadan yazılan neyse aynen anlamadan kabulleniyor, ya da kendi zihinlerinde kendi kurdukları yaratıcıya kendince yaranmak için inandığına inanıyor. Çoğu "inançlı" kimseler cehennemden korktuğu için ve geleneksel olarak coğrafyasında inanıldığı için, aileden dolayı inanıyor. Gerçek bu. Durup samimi bir şekilde kendinize bu soruyu sorarsanız siz de bu durumun farkına varacaksınız. Hemen hemen bütün dinler için bu gerçerli. Böyle olmasa zaten dinler mürid toplayamazdı ve zaman içinde unutulup giderdi, ki eminim öyle olanları da var. Yaşayan dinler doğası gereği tehditkar bir tutum sergileyerek yayılır ve kalır. Ve samimi olarak objektif olarak kutsal kitapları incelerseniz, tarih bilgilerine de dayanarak, dinlerin insan ürünü olduğunu, hangi ayetin neden olduğunu hatta kronolojik sıralamasını bile rahatlıkla anlayabilirsiniz. Ancak ateist yapılmaz, olunur. Bu yüzden siz bilirsiniz.
Gizli Üye(30-35)+1 yılMüslüman değilim,dinimi kendim seçtim ve yaratıcının varlığına inanıyorum.Sanki iki seçenek varmış gibi düşünüyorsunuz ateist ya da müslüman olmak oysaki bunların dışında pek çok şey var.Bunları görmezlikten gelmek bu ülkedeki insanların en büyük sorunu.
20 Yorumla
+1 yılSayet İnsanlar sapıklık içerisindeler allah ispatı ay dünyadır ve sunu biliniz bu sorunuz ile allaha sirk kostunuz ve melekler bunları yazdı uyarıyorum allaha döndürüleceksiniz ve sizw hak ettigini verecektir allah yok diyem allah sirk kosan Allahı gormeden ona inanmayan azabı cetin cehennemi bol olsun Siz cansız iken size can veren Allah'ı nasıl inkâr edersiniz? Sonra sizi öldürecek, tekrar sizi diriltecek ve sonunda O'na döndürüleceksiniz
10 Yorumla
+1 yılArkadaşlar allah var sizin Allah'a inanmamanız için sizin denizin içindeki kum tanelerimi aramanız sizin yabancı ülkelere sizin uzaya sizin Kıbrıs'a sizin rusyaya gitmeniz her yeri aramanız lazımki allahaı bulaniliniz ama siz hiç biyeri aramdan ateist oluyorsanız pes yanı
40 Yorumlagüzel yazmissin.ben Allah in varligina inanıyorum sebebide vicdanimin sesi.herhangi birsey vicdanimi acitiyosa bana korku saliyosa yanlis yoldayım derim kendi kendime vicdanim rahatsa o ise imzami atiyorum.Allah i sorgulamakta beni en cok korkutan seylerdendir.
30 Yorumla
+1 yılEvrimin başlangıcının nasıl olduğu hala net belli olmasa bile tanrı insanı değil insan tanrı yaratmıştır
40 Yorumla
+1 yılateistlere saygım var,
facedeki birçok ateist sayfanın da takipçilerindenim
ama allaha inanıyorum
soruna cevabım: evet bence var.60 Yorumla- Diğer konusunda 733 cevap paylaştı.
+1 yılbeynin evrenin karanlık sonsuz boşluğu gibi .. Anlıyorum seni ama var Allah. Daha çok okumalısın.
52 Yorumla- +1 yıl
Önce burnun düşecek sonra mezarına kurtlar yılanlar dolacak yeni ölüler çürümüş ölüler aynı yerde toprak olup gideceksin.. diyosuunnn ;)
Çok basit bir soru. Çok sevdiğim bir söz vardır ; bir topluluğa , gökyüzünde görünmeyen bir adam olduğunu söylersen, sana inanacaklardır. Aynı topluluğa resmin ıslak olduğunu söylersen, emin olmak için dokunacaklardır.
sorunun cevabı için, Geroge Calin'in tanrı konulu stund up'unu izleyerek hem gülücek hem de gerçekleri görüceksindir. ayrıca Richard Dawkins'in röportajlarına da göz atabilirsin22 Yorumla- +1 yıl
Benim düşüncelerimi nasıl ben sesletim yoluyla diğer insanlara aktardığım zaman varlığını ne olduğunu öğrenebiliyorlarsa, nasıl rüyamı ve hayallerimi ben anlatmadan bilemiyorlarsa Allah'ın varlığıda o söylemediği müddetçe bilinemezdi. Lakin o peygamberler ve kitaplar aracılığı ile ben varım ve bana iman edin dedi. Etrafına bir bak kendine bir bak dedi bunlar tesadüf sonucu oluşamayacak kadar eşsiz eserler değil mi. Allah'ın varlığı bu kadar açık ve net şüphe götürmez. Size ve bize düşmek evrenin içinde galaksilerin içinde içinde gezegenlerin içinde dünyanin icinde milyarlarca insandan biri olarak haddimizi bilmektir.
- +1 yıl
@Berkecan0616 Bunun üstüne laf söylenmez helal olsun.
+1 yıltabi kide var bn inaniyorum o bizim Yaraticimiz o olmasaydi biz nasil yaratilirdi daglari herseyi biz kendimiz nasil yaratabilirdik Anne karninda mucizevi bebegi biz kendimiz yaratabili miydik bence var ve sinsuz inaniyorum
30 YorumlaAllah'ın olduğu kesin de, senin beyninin olup olduğu meçhul..
107 Yorumla- +1 yıl
@Vendora Benim düşüncelerimi nasıl ben sesletim yoluyla diğer insanlara aktardığım zaman varlığını ne olduğunu öğrenebiliyorlarsa, nasıl rüyamı ve hayallerimi ben anlatmadan bilemiyorlarsa Allah'ın varlığıda o söylemediği müddetçe bilinemezdi. Lakin o peygamberler ve kitaplar aracılığı ile ben varım ve bana iman edin dedi. Etrafına bir bak kendine bir bak dedi bunlar tesadüf sonucu oluşamayacak kadar eşsiz eserler değil mi. Allah'ın varlığı bu kadar açık ve net şüphe götürmez. Size ve bize düşmek evrenin içinde galaksilerin içinde içinde gezegenlerin içinde dünyanin icinde milyarlarca insandan biri olarak haddimizi bilmektir.
- +1 yıl
Aynen😂çok doğru söyledin
- +1 yıl
Allah'ın olduğu kesin ha? Bunca bilim adamı beyinsiz mi yani?
Komiksin. Ve de terbiyesiz. - +1 yıl
@nonickcandescribeme bence beyinsiz
Keşke herkes senin kadar derin düşünebilse ve beynini uyuşturmasa ben allah kesin vardır ya da yoktur demiyorum fakat varsa eyer adaletti olduğunu düşünmüyorum olsaydı eyer dünyada çocuklar öldürülmezdi insanlar aç kalmazdı insan insanı özdürmezdi zengin insan fakir insan olmazdı eyer dünya bir imtihan yeriyse böyle bir imtihan olmamalı kurunun yanında yaşta yanmamalı daha adaletli olmalı diye düşünüyorum.
34 Yorumla- +1 yıl
@seyma1992 haklısın 3 yaşındaki kız çocugu ( bebek diyesim gelmedi değil) nun suçu da şerefsizlik yapmak Allah onuda öyle sınıyor demi hayatı öğrensin 3 YAŞINDAKİ ÇOCUK. Tecavuze uğrayıp ölüyorsa buna hiçbi şekilde adalet diyemezsin. Adalat olmamaktan da farklı bişey bu anlatılamayacak kadar iğrenç bişey
- +1 yıl
+1 yılKafan karışık hepsi bu. Şimdi şöyle söyliyim bu hayatın bir amacı var sen bu amacı görmezden gelebilirsin ama buna yok diyemezsin.Evrim var diyelim o zaman maymunlar neden hala maymun? Bilim bu saçmalığı rededeli çook zaman oldu. Yani insanların kromozom sayısı farklı bir kere. Kuranı kerim okumak onu anlamaya çalışmak lazım. tabi araştır incili tevratı hepsini oku.Akıl bize verilmş en büyük hazine bunu kullan. Ama kullanırken tarafsız bak herşeye ancak böyle doğruyu bulursun.
23 Yorumla- +1 yıl
Bilimin şu anda evrim dışında canlıların oluşumu ile ilgili elinde birşey yok. Evrimin reddediliği saçmalığı ise Evanjalist kilisenin popülist söylemlerinden ibaret, tabi aynı şekilde bunları birebir çevirim "alimim" diye gezinen sözde müslüman dolandırıcılar da var ortalıkta. "Maymunların neden halen maymun olduğu" mantığı ise evrim konusunda pek bir fikrinin olmadığını ortaya koyuyor. Bu güne kadar var olan canlı türlerinin %99'u artık yok.
- +1 yıl
Bu yaptığınız dedikleriniz kendi kendini kandırmak olur sadece. Mantıklı gelmeyen şeylere inanmıyorsunuz peki ama beyninin yüzde 2sini çalıştırabilirken kendini mantıklı zannetmek büyük gaflet. Herkes dilediğine inanabilir ama sırf ufak beyinleriniz almadı diye bişeye yok demek sadece yobazlık ve cahilliktir.
- +1 yıl
Evrim yasası kullanılarak şu anda aşılar geliştiriliyor. Evrim yanlış değil, mantığı da çok basit. Sadece bilmeyenler inkar ediyor. Tek gerekçeleri de yanmaktan ve yok olmaktan korkmaları. Korkularını bastırmak için de bir şeylere inanıyorlar. Gerçek bundan ibaret.
Öbür tarafta anlarsın var mıyokmu ama biraz geç olabilir.
63 Yorumla- +1 yıl
gidip de dönen varsa bir gönder panpa bizde görek ;)
Benim bu konuyla ilgili düşüncem:
Bence daha doğru düzgün önünü göremeyen
İlimi sınırlı, sadece bir şeyleri algısına oturtup öğrenebilen ihtiyacı olduğunda öğrenebilen.
Korkan, Mutlu Olan, Şaşıran, acıkan, susayan ve uykuya ihtiyacı olan, max 80 sene yaşayan bir varlığın böyle konularda yorum yapmasını doğru bulmuyorum
Edit:(Kalbin var diyorsa Allah vardır Yok diyorsa sadece senin için Allah yoktur)20 YorumlaBende bazen şupheleniyorum ama Allah tam olarak kendini gösterseydi ben varım iyilikler yapanlar cennete kotuluk yapanlar ceheneme gidicek deseydi herkez iyilik yapip camiyede giderdi bence Allah siz kendi aklinız irademizle düşünmek için soktu bu sınava bizleri
20 Yorumla
+1 yılSözler köşküm, hayalhanem, çay house iletişime geç yeterli cevabı alırsın zira benimde şüphelerim vardı şimdi elhamdulillah gerçek bir Müslümanım diyebilirim
13 Yorumla- +1 yıl
@Mustafiii ben sana tavsiyede bulundum dinimi sorgulamak sana kalmadı
- +1 yıl
+1 yılMadde yoktan var olmaz evet evet o iki atom nasıl oluştu o zaman demekki onları bir zat yarattı Allahta zaten hep vardı evren yaratılmadan önce zaman kavramı yoktu ve Allah maddeden bağımsızdır e madde ezeli olmadığına göre Allah'ta yaratılmamıştır fakat atomlar Madde olduğu için ezeli olamazlar demekki bı başlangıçları olması lazım
00 YorumlaHiçbir kusuru yanlışı olmayacak olan bir güç kendisini tatmin etmek için canlılardan kulluk bekleyecek bir şey olamaz zaten peygamber diye kavrama inananlar var gerçekten doğanın kendi kuralları var ve yaşam bu herkesin de bağımsız öz iradesi var işte suçlular cezalarını ölmeden çekmeli haysiyetsiz satılık şerefsiz gurursuz insanlardan iğreniyorum dünyalılardan tiksiniyorum (yankı: 'tiksiniyorum) En sevdiğim replik
00 YorumlaÇOK DUA ETTİM. TESBİHLER ÇEKTİM. NAMAZDA COK EL ACİP DUA ETTİM. AMA HİC BİR SEY DEĞİŞMEDİ. ÇOK GÖZ YAŞI DÖKTÜM. BENİM ANLAMADIĞIM ALLAH RAHMAN VE RAHİM İSE NİYE BİR DUA KABUL OLMUYOR. PEKİ SEYTAN CENNETTEN KOVULDU İSE SEYTANİN DUASİ DAKİ BİR İSTEGİ HEMEN KABUL OLUYOR.4 YİL OLDU. ALLAH ALLAH DİYİP DUA ETTİM
PEKİ ALLAH NEDEN BİRİNİ BİLE DUYMADI. GÖZ YAŞLARİM AKTİ YİNE YOK
KISACA BOŞ VERİN ALLAH VARSA DUANİZ OLURDU
10 YorumlaAllah yok arkadaşlar boşuna ümitlenipte hayaller kurmayın.
Allah para...
İnsanda bir bakteri kimse boşuna tartişmasin...
Bir bakteriden solucanın oluştuguna inananlar kalkıp burada allah var demesin
Eğer olsaydi bunca zulüm müslüman ülkelerde olmazdi.
Ve japonların çoğu dinsizdir.
Ama dünyada örnek alınacak insanlardır.
Allah haksızlıga göz yuman değil karşi duran olarak tüm dinlerde anlatıliyor. Ama hiç birinin dediği olmuyor. Allah varsa bile dinsiz o zaman.10 YorumlaSen tam bir gerizekalısın ve yahutta tam bir aptalsın niye diye sorarsan senin o dediğin 2 atom akılsız cansız bir maddeyse nasıl insanoğlu gibi mükemmel akıllı fikirli birşeyi var edebiliyor madem var etti peki şimdi neden var etmiyoda insanlar birbiriyle birleşip ürüyor...
00 Yorumlagece veya gündüz diye bişi var mı sence hıyar beyinli sende bunu açıkla...
42 Yorumlasenin kafana silahda dayasam inanmazsın sıktı artık bu konu. İnanmiyorsan inanma.
İnananada o zaman neden inaniyorsun diye sormayacaksin
Ben sana soruyormuyum yok?00 Yorumla
+1 yılO zaman atom bu eko sistemi, galaksi sistemini, çamurdan meyve verecek, dünyanın yapısı bozulmasın diye milimetrik hesapları yapabilecek kadar akıllı biriymiş daha milyarlarca ufak hesaplama
00 YorumlaAllahın olmadığına en büyük kanıt olduğuna dair hiçbir kanıtın olmamasıdır
10 Yorumla
+1 yılO kadar peygamber birbirinden habersiz onun varligini neden ve nasil anlatacak? Hadi biri şizofreni ya digerleri?
00 YorumlaAllah var ve inanıyorum. düşünerek de bu sorunun cevabını bulabilirdin lakin düşününce başka fikirlere kapılmıssın. araştırmayı dene
10 YorumlaEvet var ama benim okuduğum kitap başkaydı :) Bütün sorularına cevap bulabilirsin bu kitapta tavsiye ederim.
10 Yorumlaaıle tarafından bsey ogretılmedı ama var oldugunu bılıyorum ınanıyorum tabıkı ama gereksımlerı yerıne getırıomuyum bu belırsız..
00 Yorumla
+1 yılAllah var diyen herkes kuran ı kanıt olarak sunmuş. Başka bir kanıt yok yani. Bu kuran ı sizin söylediğiniz gibi allah ın gönderdiği ne malum, o günün zeki ve çakal insanları toplum u yönetmek için yazmış olamaz mı?
41 Yorumla
+1 yılBen inaniyorum var olduguna,inanmayacak kadar kafayi yemedim daha :D
50 Yorumla- Devamını Gör (42)
Devamını Gör(87)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri