İsteyerek yapmıyorum özellikle vücudumla alakalı bir durum.Bi yerim kanarsa mutlaka kanımın tadına bakarım , tırnaklarımı sürekli yerim.Vs daha fazla saymıayacağım.
Doktora da gidemem napmalıyım sizce :(
Doktora da gidemem napmalıyım sizce :(
Pika sendromu biz görmüştük okulda ; yardımcı olayım;
***. pika nedir? en sık rastlanan pika türleri? eşlik eden ya da tetıkleyen hastalıklar?
Pika hastalığı olan kişiler gıda maddesı olmayan toprak çamur zamk buz alçı saç gibi maddeleri yeme isteği duyar ve bunları yer. Bu hastalık daha çok hamile kadınlarda 1-6 yaş arasındaki çocuklarda bazı akıl hastalıklarında ve zeka geriliği olan bazı kişilerde görülmektedir. Hastalığın nedeni beslenmeyle ilgili bir sorun olabilir. Örneğin demir eksikliği kişinin toprak yeme isteği duymasına ve toprak yemesine neden olabilir. Psikolojik nedenler de söz konusu olabilir.
19.) Pikanın Yol Açtığı Sağlık Sorunları Nelerdir?
ANEMİ
• Pika ile malnütrisyon sonucu oluşan anemi arasındaki ilişki tam olarak
açıklanamamıştır.
• Demir eksikliği olan bireylerin %50-58 inde pikaya rastlanmıştır.
Çamur, toprak yiyenlerde ; paraziter enfeksiyonlar sonucu :
• İştahsızlık
• Yetersiz besin alımı
• Malabsorbsiyon
• Malnütrisyon
• Fe yetersizliği
• Büyüme gelişme geriliği
Cam, saç, yün, tahta, kağıt, kum, çamur, boya, sabun v. b maddelerin yenmesi sonucu:
• Zehirlenmeler
• Hiperkalemi
• Enfeksiyonlar
• Sindirim sisteminde mekanik problemler
Beslenme yönetimi nasıl olmalıdır?
• Yeme davranış bozukluğunun nedeni mineral yetersizliği ve malnütrisyon ise besin ögesi destek preperatları ile desteklenmelidir
• Davranış değişikliğine gidilmelidir.
bunu büyük oranla yendim saç kökü yerdim eskiden artık yapmıyorum.
Aynı şeyin bende çok daha fazlası var.Benimkisi ilerledi.İlk başlarda tırnak yiyodum, kanımı emiyodum sonra tozları yutmaya başladım.Yolda giderken araba tozlarını parmağıma alıp çaktırmadan emiyodum.Hatta en sonunda duvarları kazıyıp tozlarını yemeye başladım.Doktorada gittim.Daha önce madde kullanmıştım.Ondanmış meğer.Yeni şeyler arıyomuşum.Başka bir neden olarakta sıkılmayı, stresi gösterdi.
Madde yok ben de neden oldu ben de bilmiyorum tam.
Aslında kontrol edebiliyorum isteyince ama bir başka zaman bir bakmısın götürmüşüm tırnağı falan :)
Doktora neden gidemiyorsun ki belki tedavisi vardır belki piskoljik destek gereklidir
utanıyorum, çekiniyorum
hastaneleri de sevmiyorum en son 1 sene önce gittim
Umarım giderim , biliyorum kontrol edebilirim de bazen işte dalıyorum.
Sanırsam da psikolojik , başka bir neden göremiyorum.
Zaten kontrol edebiliyorum.Mesela bir bakmışım tırnağımı yiyorum hemen çekiyorum ama o başlangıç kısmı önemli.
Hayata yeni sayfa açmakla bu psikolojiden kurtulurum umarım
Çok teşekkür ederim yorumların için , zaten eskisi gibi değil baya düzelttim adam akıllı tırnak yeme kaldı işte
Cevap
0Cevap
Merhabalar sizlere yardımcı olabiliriz lütfen benimle iletişim kurun
siz istemsiz yapıyorsunuz bunu obsesyona benziyor dışkı felan görseniz ona da mı agız suruyosunuz nası oluyo
Yok o kadarına da kontrol edebiliyorum da.
Saç kökü ve kepek diyeyim :((
ama onu yapan onu dda yapar
oha saç kökü mü -_-
yok yapmıyorumda , dediklerimi yapıyorum kimse bilmiyor bunu benden başka
e ama saç köklerini nasıl yiyosun anlamadım yonuyo musun
Dökülüyor zaten :((
topluyorum diyosun haha :)
Yok be eskiden çok yapardım artık saçlarıma dokunmuyorum :)
doktora niye gidemiyosun
Utanırım , çekinirim
iyileşemessin o zmn. bunda utanıcak bişey göremedim ben hem
bilmiyorum güvenimde yok kendime hiç , burada bile aşağılıyorlar hem
avucunun içini kesip yiyosun dimi
Yok ya o kadar da değil , yaraları falan anca
Bence doktora git.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar