bu hayatı hiç sevemedim. en güzel dediğim günümde bile hep bir hüzün vardı içimde. yani bu hayatı yaşamak istemiyorum nasıl anlatayım. bu saçmalığın içine atılmışız bize sorulmadan ama kendi isteğimizle çıkamıyoruz da. çok saçma değil mi. ne için yaşıyoruz? bu hayatın sevilecek bir yanı var mı? evet var şu bu dedikleriniz de kaybolup gidecek sizin gibi. cehenneme gideceğimi düşünüyorsanız da bu dünyadan pek farklı olduğunu sanmıyorum. bu dünyayı sevemiyorum. şimdi soruma gelelim. ben daha fazla yaşamak istemiyorum ve bunun için önerilerinizi istiyorum. ötenazi düşünüyorum yasal olan ülkelerde ama sizin daha kolay çözümleriniz varsa da dinleyebilirim.
Cevabın nedir?
bende yaşamayı istemiyorum başka bir deyişle bu dünyayı hiç sevmedim senle ortak yanımız var bende bu dünyaya istemsizce oldu bitti gibi hissediyorum. derin bir isyan içersindeydim. inanıyor ama bu dünyaya hiç gelmemiş olmayı diliyordum. bu dünyada başıma gelebilecek herşeyi öngörüyordum hepsinide yaşadım. ben kanun ve kuralları olan bu dünya yerine sonsuz özgürlğü olan mutluluk vesilesi bir yaşamın, istek ve arzularımız doğrultusunda bir yaşamın arzusuyla yanıp tutuşuyordum. ölmek istiyordum ve o zamandan beridir atıl ve % 90 eve bağlı bir yaşam sürüyorum vademi doldurmaya çalışıyorum. ben sonsuz ebedi arzuladığımız, sorumluluklar yerine keyfiyetin olduğu uçuk ama mümkün olan yani çünkü herşey allahın elinde. böyle bir yaşamın arzusuyla yanıp tutuşurken yaşamak zorunda olduğum bu dünyada yaşamak zorunda buldum kendimi. kıyamet in kopmasını bekledim durdum hatta nhaşa allahı nasıl kıyamete zorlarım bunu bile hesaplıyordum dinden çıkmakta korkumdu ters bir inanca harekete düşmemeyede özen gösteriyordum. gerçek şuki ruhum isyan ediyordu. çok marjinal duygu ve düşüncelerim vardı halen var kimseyle paylaşamadığım. çok sıradışı. çalışmak oldum olsı ters geldi bana konuşmak dahi istemiyordum kendi halimde herkesten uzak yaşamak istiyordum. benim tek anladığım rahatlık keyif mve zevklerimdi arzulu bir insandım sonsuz bir özgürlük arzusu sevdası ve ateşiyle yanıyordum. bu dünya için ütopik ama gerçekte mümkün olan oda nedir cennet. bir saat boyunca bu hislerimi yazabilirim. kısacası bu dünya bana hep boş ve anlamsız geldi. inancım var ama ama dediğim gibi ben böyle olsun hiç istemedim. içimde yanıp tutuşan o yaşama kavuşmak çektiğim allahyaşatmasın çekeceğim her çileyi kutsal kılar. ötenazi dedin intihardır eğer allaha inanıyorsan sabret mümüin olarak çlen herkes cennete girecek inancını diri tut. ben bu dünyada aynı duygu ve düşünceler içersinde bir kişiye rstlamadım cevabını bekliyorum kendini biraz daha açmanı bekliyorum bakalım neler olacak?
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
çok sevdiğim bir laf vardır ADOLF HİTLER' in YAŞAMA HAKKIN MÜCADELE GÜCÜN KADARDIR. Bence sen mücadeleyi bırakmışsın ama nedenini yazmamışsın sen bence en yakın bir mezarlığa git yanlız başına orda otur düşün bence yaşamak çok güzeL herşeye rağmen mücadele edenleri düşün senin sıhatin yerined gibi sakat ya da özürlü değilsin sanırım ama bence ölümü değil yaşamı düşün aileni düşün bu hayata bir iz bırakmayı düşün ki seni düşündüklerinde küfür değil saygı göresin kendine gel adamı hasta etme...
01 Yorumla
Soran+1 yılneden bir iz bırakayım? gelip geçici şeyler için uğraşmak ve şükretmek neden?
Bir gün ölmek için her gün yaşıyoruz. Saçma geliyor Değil mi? Bana da saçma geliyor. Önceden bende senin gibi düşünürdüm. Ölüp kurtulmak isterdim. Hele başıma gelen bazı olaylar beni iyice ölüme yaklaştırdı. 2 kez intihar girişiminde bulundum Ama artık hayatı sevmeyi öğrendim. Öncelikle insanların ne düşündüğünü, senin hakkında ne konuştuğunu önemsemeyeceksin. Bu hayatta keyif aldığın ne varsa yapacaksın. Mesela sigara içmeyi seviyor musun? İçeceksin. Veya seyahat etmek seni eğlendiriyor mu? gerekirse tüm paranı harcayacaksın ama gidip göreceksin görmek istediğin yeri. İnsanların istediklerini değil kendi istedikleri yapacaksın. Hızlı yaşa, genç öl demiş birisi. Gerekirse sen de öyle yapacaksın. ama hayatta mutlu olmayı bileceksin. Unutma intihar çözüm değildir
229 Yorumla
Soran+1 yılinsanlar zaten umrumda değil ki. beni mutlu eden hiçbir şey de yok , hiç olmadı. sadece çocuktum diye gelebildim bu yaşlara ama artık nefes alacağım 1 güne bile tahammülüm yok.
Soran+1 yılkalıp mutlu olsam ne olacak? neden zamanımı bekleyeyim?
Soran+1 yılmutluluk diye bir şeye inanmıyorum. her şey gelip geçici. sen nasıl mutlu oldun? hiç mutlu olduğunu sandığını düşündün mü?
- +1 yıl
Bir adamla tanıştım. beni çok mutlu etti. Sevdim onu. Birlikte zaman geçirdik. Onunla olduğum her saniye daha çok mutlu oldum. Kısacası ben mutluluğu aşkta buldum. Mutluluk diye bir şey var. Bence sende yaşamdan zevk almaya çalışmalısın. Mesela geç aynanın karşısına kendini incele. Gözlerim var görebiliyorum diye şükret. Kendini bir körün yerine koy. Ya kör olsaydın ne olacaktı? O zaman hiç zevk alamayacaktın yaşamdan
Soran+1 yılo adam da bir gün ölecek zaten. bunların ne anlamı var?
Soran+1 yılgöreceğiz
Soran+1 yıletkili bir ilaç düşünüyorum
Soran+1 yıltımarhane de olur. bu dünyadan soyutlanmak istiyorum bu da ölümden farksız
- +1 yıl
Sen ergen falan mısın? bana yaşını söylesene. düşüncelerin çok dar. Tımarhane sana hayattan daha güzel geliyorsa oraya git. Ötenazi Dediğini az önce gördüm. NErde yaptırmayı düşünüyorsun Bu ülkede asla yapmazlar.Diğer ülkelerde ise hastalara yapıyorlar. Acısız ölmeleri için. Öyle keyfinden gidip de yaptıramazsın
Soran+1 yılergen olan ben değilim. siz bu hayatı sevebilecek kadar körseniz onu bilemem. sizi hiç anlamadım zaten siz de beni anlamadınız. ama dünya sizin gibi insanların elinde diye ben buradan gidemiyorum. ötenazi yasal olsaydı ki olmalıdır da görün bakın o zaman ne oluyordu.
- +1 yıl
He yani sen ötenazi yasal değil diye intihar edemiyorsun öyle mi? Sen bir korkaksın. Hadi git ve kendini bir gökdelenin tepesinden at. Eğer ölmeyi gerçekten düşünüyor olsaydın bunu yapardın. Neden ötenazi yaptırmak istiyorsun. Acı çekmeden ölmek için mi? madem hayat senin için bu kadar zor Acıdan da korkma. Git ve öl.
Soran+1 yılaklınca gaza mı getiriyorsun. annem babam var benim. belli etmeden ölmem lazım. parçalarımı mı versinler onlara? ötenazi en uygunu işte ne yapayım. ne güzel fantezileriniz var öyle.
- +1 yıl
Annem baban olduğu yeni mi aklına geldi Atarlı ergencik? Parçalarının verilmesini istemiyor musun? O zaman evdeki tüm ilaçları iç öyle öl. Ayrıca ölmene her türlü üzülürler intihar etmiş olman onlarda extra bir etki yapmaz. Ayrıca seni gaza niye getireyim gerizekalı mısın sen? Tanımıyorum etmiyorum. İster öl ister yaşa
Soran+1 yılintihar etmezsem benimle evlenir misin. birkaç aya gömersin beni.
Soran+1 yılçok iyi bir huy değil. çok gönül kırarsın.
Soran+1 yılyine de gönül kırmaya gerek var mı
Soran+1 yılintihar ettiğimi anlamayacaklar ki üzülsünler. farzet ki sen insanlardan nefret ediyorsun da belli etmiyorsun. kimseyi kırmıyorsun.
Soran+1 yılyani yatağımda öyle bulacaklar belki kalp krizi etkisi yapacak ilaç belki başka bir şey. sebebi ilaç gibi olmayacak yani.
Soran+1 yılteşekkür ederim
+1 yılAh cehennemin nasil oldugunu bileydin bu dünyanin kiymetini bilirdin :)
Hepimize zor geliyor yasamak, ama öteki taraf daha beter. Etme eyleme, gel seni hayata baglayacak biseyler bulalim, mutlaka vardir, elbette vardir. Cikar bu düsünceleri kafandan güzel kardesim. Ölüm hic bir seyin cözümü degildir. Mademki dogmusuz, tadini cikaralim. Mesaj atabilirsin burdan yazmak istemiyorsan44 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim. ama ben öyle aman öldüm bittim diye düşünmüyorum ki. hayatı sorguluyorum yıllardır ve tek gördüğüm koca bir hiç. inancı karıştırmadan bir açıklama bile yapamıyorsunuz ama farkında mısınız.
- +1 yıl
Kusura bakma ben farkinda olmadan inanci karistirmisim, inancli degilsende saygim sonsuz, öbür türlüde konusabiliriz. Yillardir ötenaziyi arastirmis ve ötenazinin yasal oldugu devlette dogup büyümüs birisi olarak diyebilirimki; hic sandigin gibi kolay degil. Bende yillarca hayati sorguladim, seninle ayni fikirdeydim, ama öte yandan ölümüde cok arastirdim. Kendine bir motivasyon bulmalisin, hedefler ciz, ölmeden önce yapmak istediklerim listesi yap ve bunlari uygula. Yazik edersin kendine, inan bana, tüm samimiyetimle söylüyorum sana bunu. Belkide ölümü ikimiz farkli sekilde biliyoruz, belki ölümden sonrasinida farkli görüyoruz ama her seye ragmen bu hayat yasamaya deger, inan bana. Yorumlarini okudum kötü birseyde yasamamissin, peki senin dünyayi kocaman bir hic olarak görmenin sebebi nedir? Sanki herkes öyle herkes yasamaya bayiliyormu? Nice ayni fikirde olup herseye ragmen devam yasayan insanlar var. Vaktin geldiginde gideceksin zaten, vakit gelmeden tadini cikarmaya bak
Soran+1 yılhayattan bir beklentim yok ki motivasyonum olsun. ya da neden motivasyonum olsun? ne yapayım mesela? para mı kazanayım? sonra daha çok para mı? aile mi kurayım? düzenli saatlerde işe mi gidip geleyim? hayat bu olmamalı. herkes bunları yapıyor diye yapmak zorunda değilim. ama bunları yapmak istemeyince de yapacak bir şeyin kalmıyor. hayatın iyi bir yanı yoktur arkadaşım. en azından benim için.
- +1 yıl
Rutin yasamak istemiyorsan yasamazsin. Her günün fotograf gibi gececekse elbetteki hayat bos. Para biriktir bir süreligine calis, sonra aile kurmak, calismak istemiyorsan, aile kurmazsin ve calismazsin. Bu senin hayatin, kimse karisamaz, istedigini yaparsin. Biriktirdigin parayla dünya turuna cik, her gününü farkli yasa, cik gez dünyayi gör, insanlarla tanis, her gün farkli seyler yap, hic bir günün digerine benzemesin.
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
11
Cevap
12Cevap
+1 yılNeden yaşamalıyım; neden varım, bilmiyorum? Aslında nedensiz yaşıyorum...
Cevap
Değerli kardeşimiz,
Dünyada yaşamanın iki ciheti var. Birisi, Allah bakan yönü, diğeri insanlara bakan yönü. Allah’a bakan yönü şudur:
Allah insanları şuurlu birer varlık olarak yaratmış -bütün kâinatın hâl diliyle kendisini hamd ile tesbih ettiği gibi- onun da şuurlu bir varlık olarak hâl ve kal diliyle aynı cemaatin içerisinde saf bağlamasını ve kulluk görevini yerine getirmesini istemiştir.
“Ben cinleri ve insanları ancak beni tanımaları, kulluk etmeleri için yarattım.” (Zariyat, 51/56)
mealindeki ayette bu gerçeğe vurgu yapılmıştır. Bu açıdan bakıldığı zaman, dünyada yaşamak insanların iradesi dışında zorunlu bir durum olduğu görülür.
“Allah ölümü ve hayatı yaratmış ki, hanginiz daha güzel amel yapar diye sizi imtihan etsin.” (Mülk, 67/2)
mealindeki ayette insanların Allah tarafından imtihana tabi tutulduğu, ölüm ve hayatın da bu imtihanın bir parçası olduğu vurgulanmıştır.
Demek ki, dünyada yaşamak, imtihan içindir.
Dünyada yaşamanın insanlar açısından değerlendirilmesine gelince;
Her insanın bu dünya hayatında kendine mahsus bir dünyası ve bir yaşama gayesi vardır. Bu hususi dünya kişinin kendi düşüncesine göre şekil aldığı gibi, yaşama gayesi de onun kendi iç aleminin tasavvurlarıyla şekillenecektir. Gözlüğün rengine göre, dünya değişik renkler aldığı gibi, iç alemdeki gönül gözlüğünün renklerine göre de herkesin o hususi dünyası farklı renkler alır. Kimisi için karanlık, kimisi için aydınlık, kimisi için bahar mevsimi, kimisi için hazan mevsimi, kimisi için gülen bir hayat, kimisi için hüzün dolu bir matem, kimisi için ahiretin taralası, kimisi için hayvan yaylası, kimisi için ders alınması gereken Rabbanî bir mektup, kimisi için heva ve hevesine hizmet eden nefsanî bir matlup... Analaşılan dervişin fikri ne ise zikri de odur, zikri ne ise fikri de odur... Kimi kulluk yapmaya yönelik yaşamak için yiyor.. Kimi yemek için yaşıyor..
Hülasa, aşağıda meali berilen ayetin gösterdiği rotayı takip etmek, dünyadaki hayata, yaşama gerçekten anlam kazandıracaktır.
“Her canlı ölümü tadacaktır. Siz ey insanlar, çalışmalarınızın ücretini ancak kıyamet günü tam bir şekilde alacaksınız. O vakit, kim ateşten uzaklaştırılıp cennete yerleştirilirse, işte o muradına ermiştir. Yoksa bu dünya hayatı, aldatıcı ve geçici bir zevkten başka bir şey değildir.” (Âl-i İmran, 3/185)23 Yorumla- +1 yıl
Şöyleki ben yaşamak değil var olmayı bile istemiyorum kafamı karıştıraacak okadar şey oldu ki gerçekliği unuttum koptum hergün ölü gibi yaşıyorum yaşayan bir ölüyüm bi zamanlar çok kötü bir insan olduğumu düşünüyordum hatta bu yüzden peygamber efendimizi kıskandım neden o Allah'a daha yakın dedim ve ağladım birde şu 2023 yılında dünyada yaşanan bütün her şey tak etti ben ölüyüm hiç var olmamak nasıl olurdu çok kötü hissediyorum kendimi dinimi herşeyi bütün herşeyi sorgular oldum ney gerçek ney yalan ney doğru inanmaz oldum dalından kopup yere düşen bir yaprak gibiyim sonbaharda ölen kargalar gibiyim ben ölüyüm
- +1 yıl
- +1 yıl
@Canan_rkoç ben de oyleyım ne yaptınız
+1 yılEvrende bir şey deneyimliyoruz, var olmayı. Nasıl bir sistem işliyorsa artık karşılıksız bir şekilde var olduk. İnsan var olduğunu ne zaman anlıyor? Ben 48 yaşımda anladım. Hem de bunun geçici bir var olma olduğunu sanmıyorum. Hani yaptığımız bazı işlere çok özeniriz, kusursuz olsun isteriz, evrende öyle bir özen var ki ancak 48 yaşımda fark edebildim onu ve onun hatırına yüzüme kendi ellerimle bir gülümseme yerleştirdim. O özenin açtığı pencereden bakınca, bir gün bile yaşasak oh be diyeceğimiz güzellikler arasında bulunduğumu görüyorum. Sadece bir günbatımı manzarasını görmek için bir an var olsam ve sonra yine yok olsam yeterdi. Bir an var olsam ve çileğin tadına baksam sonra yine yok olsam yeterdi. Var olsam ve annem bir kez saçımı okşasa ve sonra yine yok olsam yeterdi. Yaşamı sevmek için en küçük bahaneler bunlar. Yaşamda şeytanlar ve kötüler dolu ama melekler de var. Evrendeki o özeni fark ettiğim iki yıldan beri gülümsememeyi yere çöp atmaktan farksız görüyorum. Bir de evrenin en güzel canlısıyız. Hele bir de "sevgi" diye bir duygu varki güzelliği tarif edilemez. Onu yaşamak için katlanılmayacak bir şey bilmiyorum.
30 Yorumla
+1 yılOkumaya Bile Gerek Duymadım Çünkü Saçma Olduğunu Biliyorum..!
Neden Çünkü Kendi Hayatını, Sevincini, Mutluluğunu Başkalarına Bağlamandan Kaynaklı..!
Biri Yüzüne Gülmez Dünyam Yıkıldı, İstediğin Kişi İle Olamazsın Sevilmeye Hakkım Yok Gibi Şeyler..!
Biraz Çeki Düzen Ver Kendine En Zayıf Olduğun An Başkasına Bağlı Olduğun Andır..!313 Yorumla
Soran+1 yılaynı böyle konuşan bir arkadaşım vardı. hep tartışırdık bu konuyu. o da intihar etti. kendi kendine kal bakalım nereye gidiyorsun. başkaları o kadar umurumda değil.
- +1 yıl
İnan Saçmalıktan Başka Birşey Değil Vaktinde Bende Böyle Düşünüyordum Ama Sonra Üstesinden Geldikçe Mutlu Olduğumun Farkına Vardım...
Sana bir Tavsiyem Aşkım Kapışmak'ın Eseri Olan ''Carpe Diem''i Oku İntihar Etmeden Önce Belki Fikirlerin Değişir Dostum!!!
Ama Edersen İnan Haksızlık Olur, O Kadar SIkıntı Yaşıyan Gözleri Önünde Aile Bireylerini Kaybeden, Sevdiklerini Kaybeden, Sokaklar'da Kalan, Sakat Kalanlar, Açlıkla Boğuşanlar, Şiddet Ve Tecavüze Uğrayanlar Bile Direnip Bir Umut Arıyorsa, Kalkıp bir Kaç Gereksiz Kişi Yüzünden ''İntihar'' Edicem Demen Gerçekten Çok Absürt..!
Soran+1 yılo da aynı böyle konuşuyordu. ikimizde de aynı durum vardı. o parayla çözebileceğine inandı. ben alakası olmadığını söyledim. o benden önce gitti. bir sonraki aşaman eğer tanışsaydık gecenin bir vakti sen haklıymışsın diye ağlamak olacaktı. sonunu söyledim zaten. sen hayatı sevmiyorsun. oyalanıyorsun.
- +1 yıl
Facebook'dan Ekle Beni Konuşacaklarım Var Seninle ''Berk Şit''...
Parantez İçinde Sosyalist Yazıyor..!
Soran+1 yılgerek yok
- +1 yıl
İyi Sen Bilirsn Ama Sabret Derim Aradan Aylar Geçtikten Sonra Farkına Varırsın Bu Kadar Saçma Düşündüğünün Dostum..!
Soran+1 yılilkokuldan beri sabrediyorum
- +1 yıl
şu an Lise 3-4 Olman Lazım?
Soran+1 yılseneye mezun oluyorum üniversiteden
- +1 yıl
Kendinle Yüzleşmeden Bir Yere Varamazsın Sana Dediğim Kitabı Al Bende Böyle Düşünüyordum Fikrimin Değişmesine Çok Yardımcı Oldu Şimdi Çok Mutluyum Aile, Arkadaş Konusunda Hiç Br SIkıntım Yok...
Biz İyilik İle Kullanıılmayı Ayırt Edemiyoruz..!
En Büyük Hata Burada Ve Suçlu Karşı Taraf Oluyor Ama Asıl Suç Bizdeki ona Gereğinden Fazla Değer Verip Kulluk Yapıyoruz..!
Soran+1 yılher kelimeyi nasıl büyük harfle başlatıyorsun okuyamıyorum. kitabın faydası olsaydı kuranın olurdu herhalde. bir söz var kuranı okuyan müslüman olur anlayan ateist olur diye. o yüzden bana kitap deme.
- +1 yıl
Demek'ki Okuduğundan Anlıyamıyorsun Anlasan İntiharın'da Yerini Bilirdin Ya'da Allah'ın Seni Sınadığınıda..!
Seni En İyi Ben Anlıyorum Şüphesiz..!
Ama Kuran Yol Göstericidir Namazı Kılın Der Ama Nasıl Kılıncağını Demez Sana'da İntihar Etme Kendine Hakim Olmanı Emredyor Ama Sorununu Dile Getiremiyor Değil Mi?
Aç Vaaz Dinle O Zaman..!
Ben Sana Yardımcı Olmaya Çalışıyorum..!
Soran+1 yılyeter artık sen yazma lütfen teşekkür ederim
bı arkadasım dogmadan once dogmayı ısteyıp ıstemedıgımız soruluyor dedı.Bende cok sasırdım.Arkadas yanlıs anlama ama ecelın ne zaman gelırse o zaman olursun.Benımde olmek ıstedıgım zamanların sayısı coktur ama Allahın verdıgı canı Allahtan baska kımse alamaz.Tecrube konusuyor
10 YorumlaNe yasadigini bilmiyorum ama bence once psikologla falan gorus. Bence cok sey yasadim. Oncelikle dua et sagliginin yerinde olduğuna. Ben 1 senedir o kadar cok sey cekiyorum ki bana da agir geliyor. Tavsiyem bunu yapmadan once psikolog veya psikiyatristle görüş
02 Yorumla
Soran+1 yılkötü bir şey yaşamadım. sadece artık nefes almak istemiyorum. görmek istemiyorum duymak da. neden çıkamıyorum bu saçmalığın içinden? neden bunu yaşamak zorundayım? neden yaşamak zorundayım?
Evlenecek bir kadın bul kendine. Bir eş bul.
Kadında sükünet bulursun. Neşe bulursun.
Dünyayı sevmemelisin zaten ALLAH 'a ibadet etmek için geldik.
Neden ibadet ediyoruz?
Çünkü nefsimizi itaate alıştırmak için.
Ne olacak Nefsimizi itaate alıştırdığımızda?
Bunu cevabı ise Sonsuz Cennet'e gideceğiz.
Nefsimizi itaate alıştırmadan Cennet'e giremez miyiz?
Girsek dahi Yasaklanan elmayı yer ve kovuluruz. ;)00 YorumlaYaşam her şeye rağmen harika! Ne kadar mutsuz ve hüzünlü olursan ol bir çiçeğin kokusunu duyduğunda, rüzgar yavaşça seni serinlettiginde rahatlayacaksin ve böyle küçük şeylerle mutlu olmayı bilmiyorsundur belkide?
04 Yorumla
Soran+1 yılküçük şeylerle mutlu olmak? dünyanın her yerinde açlıktan ölen çocuklar? katledilen sömürülen insanlar? binbir felaket? üstüne bunlar yaşanırken gözünü televizyona dikmiş diğer insanlar. bu dünyanın bir yere gittiği yok. siz hayatı ne sanıyorsunuz?
Soran+1 yılneden olmasın? kalıp aynı şeyi mi yaşayalım. yaşamasak da bunları görelim mi? biz de gidersek kimi sömürecekler. kimlerin hayatını karartacaklar? ben kendimi kurtarmaya bakıyorum artık. bu hayatın çekilir bir yanı yoktur. gördüğün için şükret diyorlar artık siz görmeye başlayın bence.
+1 yılSenden bir sey isteyebilir miyim? Evet istiyorum, ozelden yazabilir misin acaba? Yazmazsan da canin sag olsun.
02 Yorumla
Soran+1 yılgönderemiyorum
- +1 yıl
Simdi gonderebilirsin
Kesinlikle ötenazi ol.
Eğer cesaretin varsa
Zaten kararlı olsaydın bu soruyu sormaz direkt ölürdün19 Yorumla
Soran+1 yılkusura bakma aileme kanlar içinde ya da boynundan asılmış bir ceset bırakamıyorum. ötenazi yasal değil. varsa başka önerin alayım.
Soran+1 yılkaçak dişçi aramıyorum nasıl bulayım. bana iz bırakmayacak bir ilaç lazım.
Soran+1 yılduygusal değilim aksine buz gibiyim ama bu hayatı gerçekten istemiyorum. hayatı istemiyorum.
Soran+1 yılteşekkür ederim
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Sizi böyle düşündürten kilit nokta nedir? ağır bir üzüntü mü yaşadınız? ağır gelen nedir ruhunuza?
016 Yorumla
Soran+1 yılhayatın kendisi yeterince ağır geliyor. sabahları uyanmak istemiyorum. öyle bir üzüntüm yok.
Soran+1 yılhayattan bir beklentim yok. böyle yaşamak da beni tüketiyor. ruhum bedenime fazla geliyor.
Soran+1 yılailem kendi halinde insanlardır. kalabalık bir aileyiz. ben hep kalabalıktan nefret ettim bu yüzden. liseydi üniversiteydi derken bu yaşıma geldim. ama gitmiyor gerçekten. bu lise üniversite de benim hedeflerim değildi. ama bunlar olmasaydı da kendim ne yapardım bilemem.
Soran+1 yılbir yerlerde öyle yazıyor olabilir. ama öyle olmadığını siz de biliyorsunuz
Soran+1 yılişte hayatın anlamı da burada kayboluyor zaten. bunların ne anlamı var? mezar taşımıza çok onurlu yaşadık ama mı yazacağız? ortada bir şey var başlayıp bitiyor. bunun içindekilerin ne önemi olabilir ki? nasıl bir hayat yaşadığının ne önemi var madem bir gün bitecek? en güzeli hiç varolmamak olurdu. madem varolduk o zaman bitirme hakkımız da olmalı.
- +1 yıl
bakın nasıl bir mekanizmaya eğilim kazandıysa düşünce sisteminiz şu an için çok sağlıklı düşünmediğinizi özür dileyerek belirtmek isterim..
Hayata geliş amacımız- gayemiz belli.. imtihan ve bunun sınanması. hiç bir şey başı boş, amaçsız değil ki... Başımıza gelenlerde imtihanın tecellisi ve badirelerde bunun sonuçları, bedel olarak her ne kadar ağır gelse de biliyoruz ki her anda bir hikmet vardır. ve boş bir amaçla dünyada hiç bir zerrecik dahi olmamıştır..
hayatın anlamı inanana kaybolmaz kardeşim.. amaç belli ise, yollar ve eğilimlerde somuttur..
bir gün bitecek diye amaca uygun yaşamamak kayıp değil midir? o halde bir gün acıkacağız yemeyelimle eş değerde bu örneklemeler..
hiç var olmamak niye? o n zaman dünyanın bir es durağı olduğu inancından çıkmamız lazım..
baki olan hayat için değil mi tüm mücadele?
Soran+1 yılbaşta psikoloji okuduğunu düşünmüştüm. şimdi senin de inançla anlatmaya çalışacağını tahmin etmiştim. belki gerçekten psikoloji okuyorsun bilemem ama , bu hayatın gerçekten anlamsız olabileceğini düşünmedin mi hiç? psikoloğa da gittim o bile bir yerden sonra inanca geldi , belki beni korkutmaya çalıştı. sen de farkında olmadan belki beni korkutmaya çalışıyorsun. ama zaten kaybedecek bir şeyim yok. eğer varsa inandığınız beni bu yüzden yakacaksa inan hiç umurumda değil. suriyede kafa kesenler cennete gireceğine inanıyorsa ben de cehenneme gidersem (kimseye bir zararım olmamıştır etrafımda çok iyi bilinirim herkes çok sever gerçekten) artık çok da önemli değildir ne yapalım.
- +1 yıl
psikoloji bölümde okuduk. ortak dersimizdi. ama alan olarak okumadım..
ama kendim bu alanla ilgili çok sayıda makale okudum ve severimde insan olgusunu okumayı...
hayır inanın hiç düşünmedim. çünkü neden hayatta olduğumuzu biliyorum.. Elbette zaman zaman çok zorlandığımız,, yeter artık dediğimiz anlarımız olmuştur, olmalıdır da, insanız çünkü.. Her zaman güçlü olamayız ki. zayıflıklarımız, zaaflarımız var.. ama özünde bunların birer badire olduğunu bildiğimizden savunma mekanizmamız da her zaman şükür ki vardır.
Teslimiyet teşebbüsten sonra... bizler cüzi iradeye sahipken külli irade sahibi olana teslimiyet... hayır ve hikmet aramaz... imtihan ne zaman çok kolay olmuştur.. Öğrencisiniz bilirisiniz, her zaman finaller çok rahat geçmemiştir süreç olarak.. hiç bir şey anlamsız ve başı- boş dğeildir ve bir amaca yöneliktir..
''korkutmaya çalışan git öl, ne halin varsa gör'' derdi değil mi? ben tam tersine ayna olmaya çalışıyorum..
Soran+1 yılanlaşamayacağız kusura bakmayın. inançlı birisiniz belli. ama ben bu haldeysem inandığınızın da sorumluluğu vardır bunda. ben de yalvardım zamanında hayatım boyunca en çok istediğim şey hayatımın son bulmasıydı. her gece bunları düşündüm. ama olmuyor. yaşamak isteyen , yaşamak zorunda olan o kadar insanı alıyor ama beni bir türlü almıyor. madem hayatın hayatımın bir amacı var şimdiye kadar bu ortaya çıkmaz mıydı? hadi yarın ecelimle öldüm uyudum uyanamadım diyelim. o zaman ne diyeceksiniz?
- +1 yıl
kafa kesenlere gelince; onlar müslümanlık adına dinimize yapılan en büyük baltalamadır ve islamiyette bunun yeri yoktur. bunu yapanlar ne adına yaparsa yapsın dinimiz bundan münezzehtir. islamiyeti değil yapan kişileri bağlar yanlış.. onlar her ne kadar bunu din için yaptık deseler de..
kötü yapanın mesuliyetindendir. kişiler zararını- bedelini öder.
kafanızı hayatta ki haksızlıklar arıştırmasın.. adil olan ne var ki dünyada?
hangi sistem insanı eşit kılar bir diğerinden? Her zaman insanlar sınıflandırılmadı mı? rönesansdaki köhne kilise dönemini geçin, burjuva sınıflandırmaları günümüzde de yok mu sizce? Hala parasına göre muamele olunmuyor mu?
bunu değiştirecek bir düzen ve akımdan mı mesulüz, yoksa onurla dik olmakla mı mükellefiz? yanlış b, izden bağımsızsa biz insan gibi yaşamakla mükellefiz sadece.
Çevrenizce seviliyorsanız kalp kırmayan biri olduğunuzu düşünüyorum. bu bile başlı başına ideal bir davranış değil mi? gülümsemenin bile sadaka hükmünde olduğu dinimizde. - +1 yıl
hayatın amacı zaten ortada. çıkmasına gerek var mı? imtihan ve badireler bunun göstergesi.. hangi canlı kendisinden güçlü bir iradenin sayesinde olabilir? üzüntümüz bile soyut bakın anlatamıyoruz bile... o kadar çok hikmet var ki.. yollar ve hedefler belli. sadece tercihler bunlar doğrultusunda bizlerin eğiliminde bitiyor.
sizin bu halde olmanızın inandığımızla sorumluluğu nedir bu kısmını açar mısınız? böyle hissetmek sadece anlık bir boşluk ve gayesizlik hissinin izdüşümü beynimize..
+1 yılsenı mutlu eden bırseyler mutlaka vardır bunların farkına varmayı neden dusunmuyosun senınle konusmak ıstıyorum bana mesaj atarmısın senın ıcınde bı sakıncası yoksa tabı?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbende yaşamak istemiyorum hatta gidip bu soruyu bide ben sorcam
16 Yorumla
Soran+1 yılneden istemiyorsun?
Cevap sahibi+1 yılhayatımda normal giden tek bir şey yok.sınava hazırlanıyodum yazın aşık oldum ve beni sevmiyor.sevmicekte ama ben unutamıyorum ders çalışamıyorum.çok fazla üzülüyorum.bunlar sadece bir kç tanesi daha bir sürü annem babam var maddi açıdan normaliz ama benim hayatımnda yolunda giden bişy yok.sürekli üzücü bişy oluyo.hasta olsam ölsem güzel olur gerçekten ya da direk öliyim
Soran+1 yılbunlar saçmalık. 2 gün sonra unutacağın şeyler için böyle düşünüyorsun. ben böyle şeyler yaşamadım. çok iyi bir üniversitede okuyorum çok iyi bir bölümde. ama her gece uyurken sabah uyanamamak istiyorum.
Cevap sahibi+1 yılsizler ne kadar meraklısınız en ufak şeyde bunlar saçmalık demeye ben sadece örnek verdim sadece bir kç tane benim daha bir sürü sorunum var küçültülemicek azaltılamıcak bir sürü sorun.oraya sadece sıradn bir kç tanesini yazdım.ne kadarda bencilsiniz insanları tam tanımadan hemen yargılıyorsunuz sorunuza gelip cevap verdim insanlık namına pardon hata yapmışım.
Soran+1 yılyaşın gereği bunları yaşaman normal ama 3-5 sene sonra bunları sen kendine diyeceksin.
Cevap sahibi+1 yılben sana sadece bir kç tane örnek verdim bunlar basitleriydi bile.gerisini sölemedim öyleyebilcem şeylerde değil.beni tanımıyorsun yazdıklarımıda anlamamışsın bana bişy yazma bidaha soruna da cevap vermicem.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu dünya da herkesin bir görevi var böyle dert yanmamalısın aç ellerini dua et, namaz kıl içinin ferahladığını görceksin.
03 Yorumla
Soran+1 yılkendimi kandırdığımı gördüm
Cevap sahibi+1 yılYapcak birşey yok. Sen yaşam sevincini kaybetmişsin, git biraz aşık ol kendine gelirsin o zaman
Soran+1 yılneden yaşam sevincim olmak zorunda? neden hayatı sevmek zorundayım?
+1 yılBurada olup olmadığınızı bilmiyorum ne zaman yazdığınızıda bilmiyorum haksız değilsiniz biraz konuşabilirmiyiz konuşmasakta olur gerçi görüyormusun onuda bilmiyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbende seninle hem fikirim.Var mı bildiğin bir yöntem? bir ilaç
06 Yorumla
Soran+1 yılönce sebebini söyle aşağıdaki ergen gibi yok sınavdı yok aşık oldum du deme bana lütfen.
Cevap sahibi+1 yılAşık falan olmadım. bende senin gibi düşünüyorum yaşım küçük değil benimde bende üni 3. sınıfa gidiyorum
Soran+1 yılintihar olduğu anlaşılmayacak bir yöntemim yok. hepsi çok belli oluyor. ... dünyasında ölmek de zor.
Cevap sahibi+1 yılsenınle hem fıkırdeyım çok denedım olmadı
Soran+1 yılmalesef olmuyor. çocuk oyuncağı sanıyorlar. sivilceleri olsa doktora ağlarlar oradan atla buradan atla diyorlar. amacım ecelimle ölmüş gibi intihar etmek diyorum. ailem tabi ki üzülecek ama aynı şey değil ki.
Cevap sahibi+1 yılben bulamadım öldürmeyen allah öldürmüyor..
kesınlıkle ahayt berbat bısey yasanmaya degmez bıle yanı bende olmek ısterdım
00 Yorumla
+1 yılbulursan bana da haber et..
10 Yorumla
+1 yılgit at kendini ne diyelim Zaten kararı vermişsin
10 YorumlaKendini öldür de o zaman Ebediyyen Cehemede kal.
03 Yorumla
Soran+1 yılinanmadığım için mi? ne diyecek? halbuki çok inandırıcıydım nasıl bana inanmadın hadi cehenneme mi? ebedi cehennem sizinle cennete girmekten iyidir.
Soran+1 yılben o noktayı çoktan geçtim. şimdi çözüm arıyorum.
boğaz köprüsü sağdan kanks gıt atla bence
00 Yorumla
+1 yılNe yaparsan yap ya keyfin bilir.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 653 cevap paylaştı. ötenazi nedir
02 Yorumla
+1 yılBen de öyle.
00 Yorumla
Devamını Gör(8)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi