+1 yılolur benim bir arkadaşımın babası içki içer falan ama kendisi 5 vakit namazındaydı hatta çok iradeli bir arkadaştır kafasına koyduysa kesinlikle yapar ailesi bu yüzden çok abartırsın cemaatlere girersin diye kılmasını engellemeye çalıştılar ama maşallah hala kılıyor benim annem babam kılıyor ben kılmıyorum yani bunun kesin bir garantisi yok ne diyeyim Allah benim gibileri de ıslah etsin
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılÇok zor
01 Yorumla
Soran+1 yılbencede ya hiç görmedim ben
Tabii ki oluyor. İslamiyeti seçen gençlerin hikayelerini videolardan izleyebilirsiniz. Bu tarz videoları izlemekten çok hoşlanıyorum.
Ailesi Hristiyan, ama kendisi hristiyanlığın akıla mantığa uygun olmadığını düşünüp arayış içerisine girip Kuran-ı Kerimi okuyup Allah yolunu seçen birçok kişi olabiliyor.010 Yorumla
Soran+1 yılben inançsz dedim hristiyanlar da inançli
Soran+1 yılhristiyanlarda allaha inanr ve ibadet eder.
Soran+1 yılallah ile tanrı eş anlamlıdır aynı allaha inanırız farklı kitaplar vardır.hz isa sadece peygamber hz muhammed gibi.ingilizce got allah demekir turkçe dublaj ve altyazılarda tanrı dıye cevrilir
Soran+1 yılhristiyanlkla ateizmi bir tutuyorsun bën senin ini bilgin olmadigini düşünüyrm artk
- +1 yıl
Bakın şimdi.. Siz soruda diyorsunuz ki, Allah inancı olmayan bir kişi.
Dolayısıyla burada islam dışı bir şeyden söz ediyorsunuz. Onlarda Allah'a inanıyor diyorsunuz. Bizler Allah'ın c.c doğmamış ve doğurmamış olduğuna inanırken, onlar ise bir oğlu olduğunu düşünüyorlar. Dolayısıyla Allah inançları var demek çok yanlış olur.
Lütfen bilgi edinmeden bu kadar hassas bir konuda yorum yapmamanızı öneririm. Çünkü yanlış bir söz müslümansanız eğer imanınızdan bile edebilir Allah muhafaza.
Soran+1 yılallah inanci sadece islamda yokkk yanls biliyrsn sen ya
Soran+1 yılallahn oglu olduguna inanmıyorlar tam olarak.
Olabilir örnekleri var. İnanç sadece aile ile şekillenmiyor ki... Arkadaş çevresi, girip çıktığı ortamlar vs.. etkilenebilir. Hristiyanlar bile Müslüman olabiliyor öyle düşün.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
36Cevap
+1 yılne aileler var ailesi müslüman kendini allaha teslim etmiş tertemiz aile
ne çocukları var ateist allaha şirk koşuyor dinin bütün emirlerini çigniyor kafir
ne kafir aileler var çocukları allah ilham veriyor doğru yolu buluyor kurtuluşa eriyor
bildigim kadarıyla h.z nuhun ogluda kafirdi
düşün peygamberin bile oğlu kafirdi allah onu öyle sınadı11 Yorumla- +1 yıl
“Ey oğulcağızım! Gel bizimle gemiye bin ve imana gel. Kafirlerle beraber olma! İşte görüyorsun sular yükselmeye başladı.”
Fakat bütün telkinlere rağmen, Kenan inadında ısrar etti. Babasını dinlemedi. Kendi gücüyle kurtulacağını sanıyordu. Şöyle dedi:
“Hayır, binmem! Senin gemine bineceğime bir dağa iltica ederim. O dağ beni boğulmaktan kurtarır.” .
Hz. Nuh (as), oğlunun kafir olarak ölmesine razı olamıyordu. Oğluna son sözleri şu oldu:
“Oğlum! Bugün iman ve itaatlarıyla Allah’ın rahmet ve merhametine mazhar olanlardan başkası için kurtuluş yoktur. İnat etmenin manası yok. Bak, işte sular etrafımızı sardı bile.”(2)
Hz. Nuh (as) daha sözlerini bitirmeden oğlu ile kendisinin arasına büyükçe bir dalga girdi ve Kenan’ı alıp götürdü. Böylece nefis ve şeytana uyarak, inat ve inançsızlığının cezasını peşin olarak bu dünyada da görmüş oldu.
Neden olmasın. inançlı aileden inançsız biri çıkabiliyorda, inançsız aileden inançlı biri de çıkabilir. hayat sonuçta. benim dinim islam. inanıyorum tüm kardeşlerimide islama yönlendiriyorum. seninde islanm içinde vaya bir başkasınında bu dini yaşamasını isterim. çok güzel mucizelerini yaıyorum yüce rabbim yanımda olduğunu hissettiriyor.
00 Yorumlainsanlar dunyaya musluman gunahsiz olarak qelir
snra bulunduqu ortamin etkisiyle yparlar tercihlerini..
yani inancsiz ailede zor byle hak yolunu bulmasi ama cevresindekiler ornek alinacak derecede
dindarsa ibadet edip kapanabilir..
hidayet meselesi :)00 YorumlaHer çeşidini gördüm:
İnançlı ailenin inançsız çocuğu
İnançsız ailenin inançlı çocuğu
İnançsız ailenin inançsız çocuğu
İnançlı ailenin inançlı çocuğu
Hepsinden önemlisi düzgün bir insan olmak bence, gerisi gelir.00 YorumlaOlur neden olmasin firavun kafirken karisi inancli biriyse insanlardanda cikabilir
Her alimden bir zalim. her zalimden de bir alim doğabilir02 Yorumla
Soran+1 yılhiç görmedim
Olur tabi niye olmasın her cami hocasının oğlu imam mı oluyor. Ben gördüm babası şarapçı oğlu 5 vakit namazında.
00 YorumlaDiğer konusunda 881 cevap paylaştı. mesele bu değil ki... doğan her çocuk müslüman.. ta ki allahın varlığını aklı erene kadar...
ondan sonra çocuk istemine kalmış bir şey..02 Yorumla
Soran+1 yılhirstiyan doğanlar ya da baska din?
Diğer konusunda 469 cevap paylaştı. Bu konu daha çok duyguyla alakali tamam dine bakis onu yasayis aileden geçer ama olmaz olmaz diye de bisi yok nasil dindar bir aileden benim gibi abdestsiz insanlar cikiyosa tam tersinde mumkundur
02 Yorumla
Soran+1 yıltam tersi daha zor bence
Genelde inançlı ailelerin inançsız cocukları oluyor :D
21 Yorumla
Soran+1 yılevet:)
+1 yılevet var benim bir tanidigim ailesinin dinle uzaktan yakindan alakasi yok kiz her yaz kuran kursuna gidiyor arkadaslariyla baya imanli
02 Yorumla
Soran+1 yılarkadaslarndan dolayı demek ki
- +1 yıl
o arkadaslarina soylemisti gidelim falan diye arkadaslarida pek dinci degildi
Alimden zalim zalimden alim doğar diyerek, tabiki olur diyorm
00 Yorumlatam tersini görmüştüm ama dediğini görmedim. olabilitesi var mı dersen neden olmasın ki?
00 YorumlaEger o kisi etrafinda herkez muslumanken o inancsiz olabiliyosa tam terside olabilir
05 Yorumla
Soran+1 yılhiç görmedim ama
Soran+1 yılheryer ateist kaynyor ama öbürtürlüsü yok.yani aynı degiller
+1 yılbeyaz aileden siyah çocuk çıkarmı_? o bile çıkıyor neden olmasın..
07 Yorumla
Soran+1 yılsarisin aileden esmer cikmaz ama:/
- +1 yıl
çıkar:) çıktığını göremezsin ama bu mümkün imkansız değil.. bindebir de olsa milyarda birde olsa çıkar.. ama herkeste sarışın, esmer, beyaz..bütün genler mevcut bunları aktif edip etmemekle alakalı.. o yüzden hepsi mümkün..
Soran+1 yılsarişinlk cekinik gen.siyah sac cikmasi mumkun degil.hiç hemde
Soran+1 yılhiçbişey bilmiyorsun sende tum genler yok
- +1 yıl
ah, askeri biyomühendislik kaynaklarından iyi biliyorsun, saygılar:) böyle şeyleri merak ediyorsan sana bir kaynak vereyim; zeitgeist yol almak video' sunu Türkçe altyazılı olarak izle hem bu konularda hemde anne adayı olarak çocuk yetiştirmek konusu üzerine eşi benzeri olmayan bilgiler edinirsin..
Soran+1 yılbilmiyrsn naıyım yani yanlış bilgi veriyorsn
- +1 yıl
tamam ben bilmiyorum sen video' yu izle müsait olunca tamam:)
Gizli Üye(30-35)+1 yılyani konuyla ucundan alakalı diye söylüyorm tanıdığım bir arkadaşın ailesi çok serbestti annesi ablası falan çok açık giyinyolardı ama kız kapandı kendiliğinden bir anda. olabiliyo böyle şeyler
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılolabilir ama düsük ihtimal bence. atiyorum arkadas cevresi inancliylsa ailede bosluyorsa oda arkadaslarinin yolundan gidebilir.
00 Yorumlaİnançlı ailenin inançsız çocuğu oluyorsa
İnançsız aileninde inançlı çocuğu olabilir.00 Yorumla
+1 yılBir arkadaşım vardı annesi deist kız müslümandı bir ara ama şu an galiba agnostik
00 Yorumla- Diğer konusunda 24b cevap paylaştı.
+1 yılİnançlı ailenin inançsız çocuğu oluyorsa o da olur.
01 Yorumla
+1 yılGördüm ve olabilir cok dogal bişey..boyle bir tane arkadaşım var
00 Yorumlainançlı bir aileden ateist çıkıyosa burdanda çıkar
02 Yorumla
Soran+1 yılfarklı şeyler kıyaslanamaz
çocuk aileden ne görüyosa onu yapar ama arkadaşının inançlı olduğunu görüp merak edebilir ve dikkaetini çekerse inançlı olabilir.
00 YorumlaOlur tabi niye olmasın o kişinin kendi tercihi. Ve şuanda her şeyi kolayca öğrenilecek şeyler mevcut.
00 YorumlaYa hacıdan çıkar ya hocadan o yüzden hiç belli olmaz
00 Yorumla
+1 yılOlur tabiki hidayeti veren Allah tır kimin imanlı olacağı bilinemez
10 YorumlaInanç Kalp de biter cıkar tabi neden olmasın Allah nasip etsin yeter.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTabiki olabilir
Hem de çok daha bilinçli ve itikadi sağlam olur. Çünkü günümüz Müslümanlarınin çoğu taklidi imana sahipler
Ama o dediğin kişinin imani tahkiki olur ki makbul ve guzel olan da budur00 Yorumlaben kolay kolay denk gelmedim ama genelde inançlı ailelerden inançsız çocuklar çıkabiliyor
00 Yorumla
+1 yılolur yakın arkadaşım öyle anne babasıyla görüşmüyor
00 Yorumlainançlı ailenin inançsız çocuğu olduğum için terside olabilir sıkıntı yok :)
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu neredeyse imkansız bişey, ben öyle biri inançlı olacağına inanmıyorum
010 Yorumla
Soran+1 yılbende inanmıyorum.
Cevap sahibi+1 yılBenim dayım inançsız ve kuzenlerim de öyle anneleri tek dua bilmiyor
Ve izine gittiğimde onu rahmetli anneannemin mezarına götürdüm ve gitmeden önce iyice bir anlatım güsün abdesti filan aldırdım en azından abdesiz olmasın diye, tabi bunu inançsız birin birine yaptırmak nekadar doğru olduğunu bilmiyorum Allah af eder inşallah beni.
Gittik işte ben dua ne ettim ondan sonra onlara ne gittik
Ve ortaya şu çıktı onlar içim anormal olan ben mişim gibi dalga ne geçtiler neyimeymiş dini bilgim
Zaten birçok konularda bilinçliymişim filan.
Onlar bence çok zor inanır Allah'a
Açıkçası gittiğime çok çok pişman oldum ve bidaha da gitmek istemiyorum
Soran+1 yılkimse kimseye karsmasin.inanmayan inanmaz.inananda inanır zaten
Cevap sahibi+1 yılEvet ama onların inanmadığı için anormal olan ben oldum hatta dayım aklı dengem yerinde olmaya bildiğini söyledi, eğer ki öyle bir güç varsa onu da bilim bulur dedi
Muhammed Zeki biri imiş ve Kuran'ı sadece insanları yola getirmek için uydurmuş dedi
Anneannem Kuran'ı neredeyse ezbere biliyordu dini bilgileri üst seviyeydeydi
Öğularına bir bak.
İşler içler acıtır :/
Soran+1 yılsence ben nasil biriym inanc anlamnda?
Cevap sahibi+1 yılSeni tanımıyorum ki, bunu nasıl söyleye bilirim.
Belki de birilerini sınıyorsundur burada ;)
Önyargılı yaklaşmamalı dene biliyorum.
Peki sen nasılsın dini inançların var mı?
Soran+1 yılkimseyi sınamıyorm.dikkatimi çeken bir olay sadece.inanclı degilim.
Cevap sahibi+1 yılHm anladım, bak inançlı insanlarında bazı sıkıntıları ola biliyormuş.
Ailen inançlı mı peki?
Soran+1 yılevet sizin gibi degil ama.aleviyiz allah inanclari var ama ibadetler farkli.sizden.benim yok ama
Cevap sahibi+1 yılBenim bildiğim gerçek aleviler de namaz kılır kılanı çok gördüm
Alevi çok ta farklı bişey değil sonuçta sadece çok saptırılmış bazı kötü niyetli insanlar tarafından
Tanıdığım arkadaşlar var ve inançlılar
Gizli Üye(30-35)+1 yılHiç görmedim, ama tabiki de çevre etkiliyor inancı da.
00 Yorumlacahil ile cahil olmayan bir olur mu?
05 Yorumla
Soran+1 yılnedemek istedin?
- +1 yıl
müslümanlık ile Allahın varlığına inanmak çok farklı şeyler. yani bir çok din Allahın varlığını kabul eder. ve en büyük kanıt peygamberler ve mucizeleridir.Yani Allahın varlığına peygamberlerden dolayı kabul eder akıllı insan. ki en kolay kanıtı ayın 2 ye bölünmesi ve tekrar birleştirilmesi. ama müslümanlığı tercih etmek te tamamiyle kişinin anlama kapasitesine bağlıdır. şimdi soruyorum cahil olan ilecahil olmayan bir olur mu?
Soran+1 yılayın ikiye bölünmesi ne?
Soran+1 yıldegilim
+1 yılKişide bitiyor olay, tam tersi de var bu örneğin
01 Yorumla
Soran+1 yıltam tersi çok var
+1 yılKapalı olmayan kız inançsız mı oluyor?
01 Yorumla
Soran+1 yılahaha ne alaka bende acıgım.inanclı olup acık ve kapalı var ama inancsız olup kapalı yokk.sonradan kapanan diyorum ben
Tabiki olur hemde en güzel o olur
00 Yorumlanadir karşılaşılan bir olay ama olabilir
00 Yorumlaolabilir neden olmasın
02 Yorumla
Satanizm daima kazanacak.Lucifer azizdir.
012 Yorumla
Soran+1 yılkedi kesiyor onlar :(((
Soran+1 yılseni keserlerse görürsn.bazi günlerde insan kanı da akıtıyorlar.sen nein?
Soran+1 yılnesin?
Soran+1 yılneyi savunuyorsunuz ben bilmiyorum nasl oldugunu
Soran+1 yılne oldugunu anlamadım ama daha net acklarmsn?
Soran+1 yılben agnostikim.istemiyorsan yazma tabi
+1 yılNeden olmasın olur tabi
02 Yorumla
- +1 yıl
Sen istedikten sonra olur
olabilir ama cok yaygın olan bise değil
00 Yorumlaolabilir tabi kişiliğine bağlı insanın
00 Yorumlaalimden zalim zalimden mazlum doğarmış
00 Yorumla
+1 yılOlur niye olmasın bu kişisel bişeydir
00 YorumlaDiğer konusunda 2,2b cevap paylaştı. Neden olmasn?
02 Yorumla
allah isterse olur.
12 Yorumla
- Diğer konusunda 490 cevap paylaştı.
+1 yılTabikide olur.
01 Yorumla
evet olur tabiki
02 Yorumla