Universitede sözel bolum okuyorum ama ezber bana gore değil mantigima oturmam gerek o da eski yazi dillerini mantigima oturtamam oturup ezberliyorum ölüm gibi çalışmak şu an bana. Siz nasil sözel derslere çalışıyorsunuz ya da calisiyordunuz?
Cevabın nedir?
ben üniversitede iken sözel dersleri şu şekilde geçiyordum:
Öncelikle kitabı elime alıp bir güzel okuyorum. Önemli yerleri aklımda tutmaya çalışıyorum. Sonra İkincide sadece önemli yerleri okuyorum ve gerçekten burası sınavda çıkar dediğim yerlerin altını çiziyorum. En son ise sadece altı çizili yerleri okuyordum ki, bu tüm kitapta yarım saati bile bulmuyordu. Sınav öncesi de sadece bu altı çizgili yerleri okuyordum. Hukuk derslerim AA ve BA idi hep.21 Yorumla- +1 yıl
Bende genelde oyle yapiyorum makaleleri filan ama defterdeki maddelerin hepsi onemli sirayla ezberlecegim artik
En İyi Cevaplar
Benim bir sistemim var. Duy, Gör, Yaz, Oku bunların hepsini yaparsan öğrenme daha hızlı ve etkili olacaktır. Örneğin konuya başlamadan önce bir belgesel izle sonra kaynağı oku ardından özet çıkar. Bunların her birinin tek başına %20-30 gibi bir oranı var. Öğrenme şeklinin hangisinde daha iyi olduğunu biliyor musun? Mesela bazıları görsel materyaller ile daha iyi öğrenirken diğeri işitsel materyaller ile daha iyi öğrenme sağlayabilir.
16 Yorumla- +1 yıl
dinliyerek daha iyi öğreniyorum biri anlatınca :) Uzun olur öyle ama kaç gün öncesinden çalışıyorsun?
- +1 yıl
Öncelikle bir belgesel izlemelisin ya da benzeri bir şey arından kaynağının üzerinden daha önce belirlediğin, altını çizdiğin, yıldız attığın noktalara yoğunlaşmalısın sonra can alıcı kısımların özetini çıkartarak tamamlayabilirsin. Ben son 1-2 gün çalışıyorum ama ben genelde dersi derste öğrenirim. Bu yöntemle daha keyifli bir çalışma sağlayabilirsin. :)
- +1 yıl
bende dersi derste öğrenen biriyim daha sonra da birkaç okumayla işi hallediyorum ilk tamamen okuyorum altını çiziyorum daha sonra altını çizdiğim yerlere odaklanıyorum :)
- +1 yıl
Teşekkür ederim ama sizin yöntemininizi çok beğendim :)
+1 yılİşin içinde ezber varsa son gece hiç işe yaramaz bunu unutma. en azından önceden bir kere de olsa baştan sonra okumuş olmasn sorumlu olduğun dersi. aklında kalıyor zaten. kodlama yöntemi de lazım tabi onu da kendine göre ayarlayacaksın :)
14 Yorumla- +1 yıl
nasıl kodlayacağım peki? şimdi bir kere baştan okuyayım sonra sıra sıra gideyim diyorum
- +1 yıl
evet öyle yap bencede :) kodlama derken aklında kalacak şekilde bişelere falan benzet ne bilim :)
- +1 yıl
aslında dilleri karşılaştırmalı olarak yaptığımda aklımda kalıyor teşekkür ederim :)
- +1 yıl
rica ederim :)
Diğer konusunda 396 cevap paylaştı. bence mantıkla çözebilirim dersen önce o konuyu anlamalısın ve yorum yetenegin olmalı bu yüzden bence ezberlemek yerine sadece oku ve sesini kaydedip dinle bu yöntemle hem duyarak hem okuyarak daha çok akılda kalıyor.
19 Yorumla- +1 yıl
dinleyerek sesini kaydederek yani çalışan çok varmış biz ygs zamanı hocanın sesini kaydetmiştik unutmayalım diye :)
- +1 yıl
oooo süpermiş de ben tırsarım öyle yapmaya oysaki süpermiş çok beğendimmmm :))
- +1 yıl
inanmıyoreum süper ya bir gün deli cesareti gelir de bana kopya çekeceksem bu şekilde çekeceğim çok güzel :)
- +1 yıl
çok fazla arkadaşlarına yayma sakın sadece sana o kulaklıgı takmana yardım edebilecek 1 arkadaşın bilsin bu kopya yöntemini çünkü diger arkadaşların fesatlık yapıp seni eleverebilir buna çok özen göstermelisin o yardım eden arkadaşınıda yanına al snde ona kopya verirsin ki şahsen biz bu şekilde yapıyrouz o çekerse bana ben çekersem ona yardımcı oluyorum :D
- +1 yıl
kimseye söylemem ya da en yakın arkadaşıma kendimi ele vermem :) Senle oturmak varmış ya :)
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
15Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılygs ve lys ye çalışırken omega 3-6-9 vitamini kullanmıştım.Solgarın 1300mg. derece yapmıştım laf aramızda, şu an Ege Üniv. deyim işte. biyoloji okuyan bir ark. var, 3. sınıf ve bölüm birincisi oda kullanıyor bu vitaminden.. bence sen aldın mesajı.. ;)
12 Yorumla- +1 yıl
zekayı mı kuvvetlendiriyor :)
Cevap sahibi+1 yılizle şunu anlarsın olayı; https://www.youtube.com/watch?v=ygPsz1iaTLg
+1 yılarap dılı edebıyatı okuyorum bu bolum ıcın mantık ve ezber gerekıyor ama cogunluk ezber yapacak bır sey yok
13 Yorumla- +1 yıl
Seninki cok zormus bende az biraz görüyorum her sey kural ama istisnalarla dolu kural Allah yardimcin yardimcimiz olsun :)
- +1 yıl
bu tur bolumler sınava son bır hafta kala malesef ıyı bır basarı saglamaz her gun duzenlı calısmak lazım :) aminn
- +1 yıl
Ben hep dersi derte dinleyen son gun calisan basarili ogrenciydim aman Allah bozmasin da usengecim ya her gun tekrar edemiyorum :)
Merak ederek çalış daha etkili oluyo ilginç bir şeymiş gibi bak konulara.
16 Yorumla- +1 yıl
Belki işe yarar haklısın :))
- +1 yıl
hadi bakalım bizden öncekiler nasıl Türkçe kullanmışlar diyelim bakalım :)
- +1 yıl
Teşekkür ederim :))
Diğer konusunda 324 cevap paylaştı. Bende ezber yeteneği fazladir biseyi kolayca ezberlerim mantigima yatmasina gerek yoktur ama gel görki ezberden nefret ederim.
14 Yorumla- +1 yıl
bende önceden öyleydim isyan ede ede biraz kaybettim o yeteneğimi :)
- +1 yıl
bence de otursun mantıgıma yeter ya
Diğer konusunda 13b cevap paylaştı. Arkadaşlarımla birlikte çalışıyoruz. İlk önce ben onlara anlatıyorum onlarda bana anlatıyor. Birbirimize anlata anlata ders çalışıyoruz.
114 Yorumla- +1 yıl
En iyi yontem bence de :) Bende dinleyince anltinca ama şu an kendi kendime konusmak da yorucu geliyor :)
- +1 yıl
Kesinlikle herkes birbirinin eksigini tamamliyor o yani güzel
- +1 yıl
Erkeklerin boyle calistigini dusunmezdim :)
- +1 yıl
Son gun ezbercileri olarak :) aynen oyle tek basina calismaktan daha iyi :)
- +1 yıl
Aliskinsiniz bir de gec uyumaya siz :)
- +1 yıl
Ben okul zamani 11 bucuk 12de arada 2'de. Ama 6 ya da 7'de kalkip okula gidiyorum 9'da 10'da başlıyor çoğu ders :)
- +1 yıl
evet sizin yaşantı yok o kötü :)
Aynaya anlatıyorum genelde
Ders verir gibi
Ve yıllardır böyle yapıyorum ezber:)15 Yorumla- +1 yıl
Bende şimdi odama anlatayim en iyisi finller geçsin unuturum zaten bu ders zor tek bir sey kalsa sinavdan sonra aklimda sukrediyorum :)
- +1 yıl
Diger derslerde kaliyor ama bu derste kalmiyor tum sinif olarak boyleyiz :) oh ne guzel ya darisi basima :)
- +1 yıl
evet edebiyat :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılBölümüm sayısal normalde lanet olsun ne kadar sözel ders varsa hepsini koymuşlar. Allah belalarını versin. Bin defa okuyum yine mantığıma girmiyor. Mantığım almayınca ezberleyemiyorumda. Sanki hepsi aynı şeyi anlatıyor offf offf.
11 Yorumla- +1 yıl
sayısal zekam varken bende bu bölüme aşık olunca buraya geldim :) Ben kendim kaşındım :) Basit gösteriyorlar size sorun etme :)
yaz ezberle baska taktıgı yok kanks ya da ezberlıyecegn metınlere telefona kendı sesınle kaydet şarkı şeklinde dinle sonra :)
11 Yorumla- +1 yıl
Aslinda mantıklı yolda dinlerim ama şimdi oturup ezber yapmam gerrk :(
Fınale en ıyı sınavdan 1 gun once calısır toto korsusundan
114 Yorumla- +1 yıl
Bende o yüzden bugün çalışamıyorum :)
- +1 yıl
çalışmamız lazımmm yoksa tatile giremeyiz
- +1 yıl
aaay hayırrrrrr olamazzz asla :)))
- +1 yıl
17 müüüüü benim 8 taneee nasıl 17 olur ki :S
- +1 yıl
o kadar çok almış olamazsın herhaldeee bravo sanaa :)
- +1 yıl
ahahhaha aynen Allah yardımcın olsun :)
- +1 yıl
teşekkürler :)
- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılben bir konudaki önemli veya garip bişeyi hatırlayarak aklımda tutuyorum
15 Yorumla- +1 yıl
peki ya hepsi önemliyse 12 sayfanın :)
- +1 yıl
12 sayfa için fazla zorlanacağını düşünmüyorum bende finallere çalışıyorum yüzlerce sayfa sözel var
- +1 yıl
istesem yaparım da odaklanamıyorum şu an yoruldum başka derse de çalıştım bir de sayfalar Eş Şüzuru’z zehebbiye ve’l kitabul Ahmediye fi’l lugai’t Türkiyye adlarla dolu olunca
- +1 yıl
valla şuanda benim de çalışmam gerekiyor da çaktırma:D
- +1 yıl
çalışmalıyııız :)
- Diğer konusunda 459 cevap paylaştı.
+1 yılAz Az, Sık Sık Mantığı İle Çalışıyorum Ben. Birkaç Defa Okuyorum Çalışmam Gereken Yerleri.
15 Yorumla- +1 yıl
Bende simdi oyle ilerleyecegim 12 bucuktan beri calisacagim diyip erteliyorum
- +1 yıl
Peki, Sıkılırsan Dinlenirsin Biraz. Aralarda Seni Oyalayacak İşlerle İlgilenme. Bölümün Ne Bu Arada, Merak Ettim?
- +1 yıl
Türk Dili ve Edebiyatı. O derse devam edemedim başka derse geçip notlar çıkartacağım
- +1 yıl
Tamam, Kolay Gelsin :)
- +1 yıl
Teşekkürler
+1 yıl4.senem olacak Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde sıkıla sıkıla ezber yapmaktan başka çaren yok
111 Yorumla- +1 yıl
Ama amaaa :( bu bolumu 6 sene istedim kazandim şükür mutluyum da sinav zamanlari ezbwr yapmak yoruyor aslina cogunu ogreniyorsun da bazilari ezber malum turk dili tarihi gibi
- +1 yıl
Ali Akar hocamızın kitabını mı kullanıyorsunuz?
- +1 yıl
Kitap aldık ama kitaptan işlemiyorum Ahmet B. Ercilasun Süer Eker Doğan Aksan ve birkaç kişinin daha kitaplarını aldık ama dediğim gibi oradan işlemiyoruz sınavlara da defterden ve sorumlu olduğumuz makalelerden hazırlanıyoruz
- +1 yıl
Ahmet Bican hocanın kitabından işlemeyen hoca mı olur be adam zaten her şeyi anlatmış, konularınız ne şu an sorumlu olduğunuz?
- +1 yıl
Ahmet Bican2ın kitabını aldık ama kendisi notlar çıkartıyor bize anlatıyor bizim kitaplıkta bulunuor sadece :) harezmice çağatayca kıpçakça kıpçakça eserler ses özellikleri anadolu türkçesinin gelişimi eski anadolu türkçesi
- +1 yıl
Çok basit konular istiyorsan hemen anlatabilirim:P:ASD:AD:D:D
- +1 yıl
KPSS'ye hazırlanmıyorsan hepsi aklında kalmamıştır eminim ki :)
- +1 yıl
Hepsi aklımda :)
- +1 yıl
ben sınavdan sonra unutacağım emin ol :)
- +1 yıl
Unutmayacaksın.2.sınıfta Eski Anadolu Türkçesi dersin var aynı konuları ayrıntılı bir şekilde Osmanlıca olarak göreceksin.Süheyl ü Nev Bahar, Dede Korkut Hikayeleri, Kutadgu Bilig filan bunların orjinal nüshasını okuyacaksın eski yazıyla.Bunları yaparkende sürekli dönemle ilgili bilgilerden bahsedilecek.3.sınıfa geldiğinde ise Harezm-Kıpçak Türkçesi diye sadece o dönemle ilgili dersin olacak yine 3.sınıfta Çağatayca-Karahanlıca diye o döneme ait sadece o dönemi anlatan derslerin olacak ve yani şu an senin öğrendiğin %1i bile değil Türk Dili Tarih'inin 2.sınıf offlamaya başlayacaksın 3.sınıfta da nerede o 1. 2.sınıf diyeceksin
- +1 yıl
Bence beni direk mezun etsinler :) O kadar dil çok fazla ya
+1 yıl20 dk çalış 10 dk ara ver. canın çalşmak istemezse çalışma ne kadar zorlasan da olmuyor.
15 Yorumla- +1 yıl
O 20 dakika calisabilsem gerisi gelecek sabah da baska derse calistim yoruldum caisma istegin kacti :(
- +1 yıl
şarkı dinleyerek çalışmayı dene
- +1 yıl
Belki de evet genelde sarkiyla calisirim da şu an da acmam gerek kendime bir geleyim halsizlik var uzerimde toparlanirim belki tesekkur ederim :)
- +1 yıl
rock aç kafanı salla 2 dk bişeyin kalmaz. rica ederim.
- +1 yıl
Ahahahahahah rockcilari hic anlayamadim ben kafami sallayinca basim agriyor :) tekrardan tesekkurler :))
+1 yılKafanda kodla.
burada anlatamam.
Ama Google'da aratırsan ne demek istediğimi anlarsın..18 Yorumla- +1 yıl
peki aratacağım :)
- +1 yıl
Türkçe kurallarına uyman çok hoş :))))
- +1 yıl
Telefondan yazdığım zamanlar noktalama işaretlerini kullanamıyorum genelde ama alışkanlık o yüzden dikkat ettiğim bir şey yok :)
- +1 yıl
Yanılmışım demekki :)
- +1 yıl
uymadığımı göstermez ki bu :)
- +1 yıl
Dikkat ettiğim bişey yok yazınca öyle anladım :) yanlış anladım demekki :)
- +1 yıl
el alışkanlığı demek istedim orada :)
- +1 yıl
Tamam :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılders çalışırken sesini tele kaydet sonra mp3 dinler gibi dinle hem daha az yorulursun hem daha etkili olur
12 Yorumla- +1 yıl
kısa yoldan öğreniş aslında kötü bir yöntem değil :)
Cevap sahibi+1 yılkötü degil mukenmel yontemdir
bölümdaşım :D ben yazarak ezberliyorum
11 Yorumla- +1 yıl
Ben de dersi derste öğreniyorum ama ne yazık ki bazı dersler aklımda kalmıyor onları da böyle ezberleme yoluna gidiyorum :)
+1 yıl2-3 kere okuyucnca emin ol aklında kalıyor
15 Yorumla- +1 yıl
çalışma isteği gelse okurum herhalde :)
- +1 yıl
hee senin dayaga ihtiyacın var. :p muracaat ebeveyns
- +1 yıl
ahahahaha benim son gün korkusuna ihtiyacım var :)
- +1 yıl
merak etme son günde yine müracat parents
- +1 yıl
son güden çalışırım ya o kadar değil :)
benım öyle derdim kalmadı mezunum artık :)
189 Yorumla- +1 yıl
darısı başımızaaaaa
- +1 yıl
aman allah korusun sizinki de hayırlı olsun
- +1 yıl
Türk Dili ve Edebiyatı :)
- +1 yıl
Keşkeee
- +1 yıl
bazılarının egosu yok ya :)
- +1 yıl
bizde bazıları öyle ama çoğu belli etmez derste iyiler :)
- +1 yıl
bizde de çok iyiler var ama çok iyiler bir ikisi hariç :)
- +1 yıl
sınav notu konusunda bizimkiler de pinti :)
- +1 yıl
öhh abartıyorlar :)
- +1 yıl
aa mimarlık mı öğretmen olmasaydım herhalde mimar olurdum :)
- +1 yıl
mühendisler daha kötü durumda sizden :)
- +1 yıl
sosyal ortam olarak yoksa siz sürekli proje götürüyorsunuz sizinki daha zor ders bakımından :)
- +1 yıl
ders olarak sizin kötü onların sosyal ortamı yok arkadaşımdan biliyorum :) yoksa sizinki daha zor sürekli sorumluluk
- +1 yıl
Neyse ki bitmiş :)
- +1 yıl
edebiyat okuyanlar da benim ne zaman psikolojim bozulacak diye bekliyorlarmış :)
- +1 yıl
kuzenimin öğretmeni kuzenime hala psikolojisi bozulmadı mı o bölüm zor filan diyip psikolojimi soruyormuş :)
- +1 yıl
bu hafta bozulmazsa bu dönemi sağlıklı bitirecğim :)
- +1 yıl
çözmezim ben daha :)
- +1 yıl
evettt :) İnşaAllah bu hafta bitiyor ama :)
- +1 yıl
Keşkeee o günlere hemen gidebilseeem :)
- +1 yıl
tükenmişlik sendorumu geçiriyorum şu an :)
- +1 yıl
final haftası çok yoğun neye çalışacağımı şaşırdım hayır çalışamıyorum da bugün :(
- +1 yıl
öyle yapıyorum son gün korkusu diye bir şey var malum :)
- +1 yıl
aaaa inanmıyorum sınavı kaçırsaydınız çok kötü olurdu ya :( :))
- +1 yıl
aa ben kaçırıyordunuz az daha sandım kaçırmışssınız Allah bütte vermişsiniz bütte daha zor soruluyor aslında
- +1 yıl
hadi ya o zaman finale girer bırakırdım bütte cevapları ezberler girerdim sınava :)
- +1 yıl
yani bir kız olarak bende öyle yapardım herhalde ama hepsinde değil :)
- +1 yıl
projeler daha zor tabi haklısınız sizde :(
- +1 yıl
darısı başıma :)
- +1 yıl
istanbul'da bir devlet okulu :)
- +1 yıl
cık olamaz :)
- +1 yıl
tüm okulu tanıyor musunuz :)
- +1 yıl
tanırdım dedin ya o yüzden sordum bende :)
- +1 yıl
yok benimki o değil :)
- +1 yıl
aslında tahmin edilir şurada kaç tane devlet var ki :) Ama tahmin etme boşver :)
- +1 yıl
bogaziçi galatasaray marmara İstanbul İstanbul teknik yıldız teknik mimar sinan medeniyet benim de aklıma bunlar geliyor tek :)
- +1 yıl
evet anadolu yakasında uzunçayırın orada :) hazırlığı maltepede :)
- +1 yıl
2010'da mı açıldı zaten ama geleceğin en iyi ünivrsitesi olacağı söyleniyor :) çok iyi profesörleri var
- +1 yıl
ahahah evet mimarlıkta iyi ytü de iyi aslında :)
- +1 yıl
oranın her bölümü isyanda :)
- +1 yıl
hadi ya neden ki... Adamlar uygulamlı ders görüyorlar en güüzeli bence bu :)
- +1 yıl
olur tabi :) Okula girsen her gün yol ölçümü bir şeyler yapımı var en güzeli bence orası mühendislikte :)
- +1 yıl
başka bölümler de uygulamalı işliyorlar okulda alan bol :)
- +1 yıl
aynen 4 sene boyunca okuldaki yerleri düzenlesinler yıksınlar yeniden yapsınlar yıksınlar yeniden diye diye böyle gitsin :)
- +1 yıl
ekledim takip ettim yani :) İyi akşamlar :)
+1 yılya çalışma ya
10 Yorumla
Devamını Gör(4)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026