benim gibi merak eden düşünen var mı merak ettim biliyorsunuzki evren sonsuzdur derler evren sonsuzsa cennet evrenin içinde olabilirmi?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(36-45)+1 yılKusura bakma ama mantıksız bir soru.
Sonsuz kavramıyla sonsuza yakınsayan ölçülemez çokluk kavramlarını çoğu insan gibi sen de birbirine karıştırmışsın.
Sonsuzluk, tüm olguların değerini yanında sıfıra indirgeyen bir tekillik durumudur.
Sonsuzluğun yanında 1'in değeri de googolplex sayısının (10^(10^100)) değeri de aynıdır ve bu değer sıfırdır. Yani sonsuzluğun yanında her şey yok hükmündedir.
Yani evren sonsuz değildir, sadece çok büyük boyutlara sahiptir. Bizim boyutlarımız ile evrenin boyutları arasında her zaman bir orantı kurulabilmesi, evrenin sonsuz olmadığını kanıtlar.
Evrenin içi ya da dışı gibi kavramlar da birer oksimorondan daha fazlası değildir.
İç ve dış kavramları sadece evrenin sınırları dahilinde geçerlidir ve evrenin varlığı durumunda bir anlam kazanır.
İç ve dış kavramı, 3 boyutlu (x, y, z) koordinat sisteminde bulunan bir A (x', y', z') noktasının koordinatlarının herhangi bir hacim tanımlayan çift katlı bir belirli integralin sınırları içine girip girmeme durumudur.
Evreni sadece 3 boyutlu olarak varsayıyorum bu arada. Boyut sayısı değiştikçe A noktasının parametre sayısı değişir, dolayısıyla yer kavramında değişiklikler meydana gelir.
Evrenin yokluğu durumunda matematiğin geçerliliğini bize garanti edecek bir şeyin varlığından emin olunamaz. Bu yüzden iç ve dış kavramları evrenin yokluğu söz konusu olduğunda anlamsızlaşır.
Maddesel evren, madde ve enerjiden oluşmuştur. Madde ise enerjinin belli ölçülerde yoğunlaşmış bir formundan başka bir şey değildir. Dolayısıyla maddi evrenin mutlak bir gerçekliği söz konusu değildir.
Cennet denen olgunun uzay-zamana ve maddesel evrene göre şekilleneceğinin herhangi bir garantisi yoktur.
Bu yüzden cennet kavramını uzay-zaman ve maddesel evren parametrelerinin koyduğu kısıtları mutlak gerçekmiş gibi varsayarak düşünmek mantıklı bir eylem değildir.01 Yorumla
Soran+1 yılastrofizik falan mı okuyorsun sen :)
En İyi Cevaplar
Birileri metafizik boyutta falan demiş. Eğer öyle ise fiziksel hazzı nasıl tadacaksın? Cehennemde fiziksel acıyı nasıl yaşayacaksın?
38 Yorumla
Soran+1 yılyahu cehennem metafizik evrende yaratıldı diyelim sen fiziksel acıyı nasıl hissetmezsin metafizik evrene atıldın ateşin üstüne bastın acı hissetmiycekmisin yani komik olma
Soran+1 yıltam olarak değil ama ayrıntılı olarak burada yazıor
https://tr.wikipedia.org/wiki/Metafizik
Soran+1 yılhaz ve acı maddi bişimidir?
- +1 yıl
Dişini çektirdin mi hiç? Sinirlerini uyuştururlar ve acı çekmezsin. Uyuşturucu madde ile sinirlerini etkisiz hale getirirler. Tabiki maddi şeyler bunlar. Acı maddi bir şey olmasa maddi yollarla engellenemezdi. Haz da aynı şekilde maddidir. Bir çiçeğin kokusunu alırsın ve hoşuna gider, bir yemeğin tadını seversin... Koku alma, dokunma, görme duyuların olmasa senin bu duyuların nesneleriyle ilişkin kesilse haz da alamazsın. Sen manevi hazdan bahsediyorsun sanırım, tabi o da var. Ama onun için ırmaklara, yemişlere, hurilere, içkilere ne gerek var? Cennet hep maddi şeylerle anlatılır. Cehennem de öyle: Ateş derini yakacak! O halde derim var ve ateş var ve yanma var. Yanma denilen şey oksijenle gerçekleşebilecek bir olay. Eğer bu yanma maddi bir yanma değilse o zaman neden deriden bahsediyorlar? Ruhani acı olarak da anlatılabilirdi. Tüm bunların sonunda fikrimi söyleyeyim: Cennet ve cehennem diye hayali yerler yok. Dünya cennet de olabilir, cehennem de eğer insan isterse...
Soran+1 yıl:S teşekkürler cevap için
bence cennet de cehenem de insanin kendi icinde dir yani nasil desem aslinda soyle bir dusunursen ben cennete gidicem ya da cehenneme gidicem diyebilir herkes kimse aptal degil herkes biliyor yaptigi hatalari ya da iyilikleri :)
118 Yorumla- +1 yıl
ama çoğunun Allahın merhametinden haberleri yok. kimse bilemez kimin nereye gideceğini :)
Soran+1 yılbirde şu var ben cennetliğim veya ben cehennemliğim asla demiycekmişsin
Soran+1 yılhmm demek istediğini anladım şimdi haklısın :) yani diorsunki herkes yaptığı şeyleri bilir kendini bir nevi bilir :)
- +1 yıl
insan yaptığı hataları fark ettikten sonra tövbe etmenin önemine değinmiiştim sadece. Azda olsa :) yoksa sizin ne demek istediğinizi anladım
Soran+1 yıl:)) teşekkürler cevap için gayet mantıklı
Soran+1 yılyüce rabbim günahlarımızı affeder inş
Soran+1 yıliyi geceler tşkler
Soran+1 yılartı 1 :)
- +1 yıl
Ama belki tövbe etmiştir.Allah günahlarını bağışlamıştır. Kimse ne kendinin nede bir başkasının cennete ya da cehenneme gideceği konusunda yorum yapamaz bence.
Soran+1 yılaynen öyle :)
+1 yılEvrenin sonsuzluğu boyut anlamında, zaman anlamında değil. Yani cennet bana göre uzayda olamaz cunku evrenin de bir yaşı var ve bitecek sonunda. Başka bir boyutta oldugunu düşünüyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılama evren sonsuz derler :)
metafizik evren ve fiziksel evren varmış çok mantıklı :)
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
11
Cevap
18Cevap
Cennet bazen göktedir, bulutların arkasında. Bazen de sevdiğinin kalbinde. Bazen annenin sevinç gözyaşıdır cennet, bazen de gerçekleşen her hayaldir. Cennet bu dünyadır kimilerine göre, bazıları da o kadar ki ölümde arar cenneti. Cennet istediğin her yerdedir, bazen de istemediğin bir yer bir bakmışsın ki cennetmiş. Bazıları gözlerde arar cenneti, bazıları da kafasının içinde bulmuştur cenneti, delirerek. Çöl de bir avuç sudur cennet, bazısı için de bir demet çiçek. Sevdalısına olduğu yerdir cennet, gerçek kötüler için de cennettir cehennem.
014 Yorumla
Soran+1 yılben cenneti bulamadım senin dediğine göre
Soran+1 yılçok felsefiksiniz ya off hayattan soğutuosunuz yemin ediorum ağaç kovuğunun içinde arıorum cenneti hey allahım ya
- +1 yıl
Ağaç kovuğundan başka yere bakamazsın sen zaten bu bakış açısıyla.Cahil olmaktansa felsefik olurum daha iyi. Kolay cevap için burada sormam kendim ararım ben.Düşünebilen bir varlık olarak yaratılmanın gereğini yaparım. Evren sonsuzmuş ta falan da. Evren sonsuz değil kardeşim. Evren sadece çok büyük.
Sonsuzluk sadece zaman ve Tanrı içindir. Türkçe çok derin bir dildir. Tanrı-Tengri (eski söylenişi) sonsuzluk olan demektir.Teng sonsuz demektir, -ri yapım ekini anlatmama gerek yoktur umarım.
İnsanların bakış açılarıyla dalga geçercesine olan bu yaklaşımınla cennetin yerini zor tayin edersin :). İyi geceler.
Soran+1 yılbişi soruorum hemen felsefik atlıosunuz platon carl max vs bütün felsefeciler olmasaydı sizde bunları düşünecek kadar bir beyin çıkarmıydı merak ediorum bu tarz konuşan insanları kzın biri yazmış bilmem kaç kgyum bilmem kaç cm boyum var sizce kilolumuyum diyo biride kalkmış düşündüğün gibisin dior sizin gibi düşünenlerden uzak durmak lazım sizinki bir çeşit ego felsefik düşünce falan da değil bu yaptığınız laf olsun torba dolsun
- +1 yıl
Ne ilgisi var cennetle ilgili yapılan bu tartışmada acaba saydığın felsefecilerin? İki tane felsefeci biliyosun onları yazıp sonuna vs. koymuşsun burada gülme krizine soktun bilmediğim konularda ben de aynısını yapıyorum :D Saydığın adamlar devlet ve sosyal düzen hakkında felsefe yaptılar bu konuyla ilgili değil.
Bence senin gibi düşünenlere yakın olmak gerek ki böylece ne kadar şanslı olduğumuzu bilelim düşünebilen taraf olarak :). Çocuklarımı senin gibilerden uzak tutucam ama.
Soran+1 yıldemek istediğim o insanlar ünlü felsefeciler ve felsefe akımının gelişmesini sağlamış insanlar siz nie onlara benzemeye çalışıosunuz onların kitaplarını okuyup hemen farklı bir fikir ortaya atıosunuz?
Soran+1 yılkendi öz düşüncen bile yoktur eminim felsefik bir yorum yapayımda ne olursa olsun edasındasın
Soran+1 yıloff yaşla ne alaka emin ol tahmin edemiyceğin bir yaş grubundayım çünkü sana göre 18 flnım tahminimce ergensin diyceksin ya da yaşın daha küçük gibisinden konuşmak için sordun dimi bu soruyu?
Soran+1 yılişte tam olarak bu egondan bahsediordum bende :) ben herkesten zekiyim bu cümle herşeyi özetlio iyi geceler
Soran+1 yıleyv
evren sonsuz değil an ve an genıslıyor.. nasıl ki toz bulutundan gıt gıde aklımızın alamayacagı kadar buyuduyse oylede geri kuculecek! cennet bır boyut! zaman gıbı mekan gıbı.. zaman evrenın ıcındemı? yoksa evrenmi zamanın içinde? daha neler kesfedılecek! onların ıcınde kesınlıkle cennet ve cehennemde olacak...nasılkı uzayda solucan delıklerı var, kutsal yerlere gıtmek ıcınde ölüm ilk hareket..
bu eric von danikenle ergun candan kafayı yedırtecektı bana:))03 Yorumla
Soran+1 yılkimdir bu saydığın isimler sürekli sorgularlarmı?
Soran+1 yılhmm sonra araştıracağım uykum var :)
bir teori var bilirsin belki de, Cennet 7 kapılıdır cehennem 7 katlıdır. İşte dünyanın 7 kat altında lavlar magma falan ordan yola çıkmışlar. Bilmem kaç metre kazmışlar ve oraya ses dinleme cihazı koymuşlar. Cihazı aldıklarında ise bağırma çığlık sesleri geliyormuş. Tabi ne kadar doğru bilinmez. Eğer tekrar canlanacaksak Cennetin oluştuğu yer bellidir bence.
01 Yorumla
Soran+1 yılo dediğin teoriyi biliorumda cennetin oluştuğu yeri çözemedim
Bak kardeş şimdi Tefsirde göğün 7 katı var her kat arası mesafe 500 sene ama kuş uçumu ama melek uçumu bilemeyiz orası açık değil :)
7. katta kürsi var hani ayetel kürsi de geçen kürsi hani bir anıt gibi düşün Allah'ın büyüklüğünü temsil eden..
İşte bu kürsüye kadar olan mesafeye ve yaratılan en büyük mahluka ''ARŞŞ'' deniyor Arşın 7 kat üstünde cennet var :))
Arşın büyüklüğünü düşünürsen biz daha evrende hubble teleskobuyla burnumuzun ucunu göremiyoruz cenneti falan yakınlarda arama :))05 Yorumla
Soran+1 yılya zaten yakındır demiorum ama hani ne bileyim uzay araçları ile gidilmesi keşfedilmesi mümkünmü :D
Soran+1 yılışınlanmayla falan gideriz o zaman :D o kadar yolu km gitcek :D
Soran+1 yılyok artıık :D
Sağlık konusunda 3,3b cevap paylaştı. Kardeşim o konu biraz değişik. Nasıl? Benim anladığım kadarıyla zaten mahşer duruşması dünyada yapılacak, fakat dünya başka bir ey haline getirilecek. Yani başka bir yaradılışla yaratılacak. Farklı bir alem olmuş olacak. Kur'an'da pek çok işaret var bu konuda. Ama Cennet bu dünyada mı kurulur, yoksa farklı bir alemde mi olur bak onu bilemem. Kur'an'i bilgim arttıkça yanıt veririrm inşallah.
04 Yorumla
Soran+1 yılcennet şu anda yok yeniden kurulacak senin dediğine göre fakat ilk insan adem ile havva cennette yaşamış yani cennet şu anda bence var
Soran+1 yılpeki burada sorulması gereken 3 soru var adem ile havvanın yaşadığı cennet dahamı güzel 2.ci soru ise onların cennetini görebilicekmiyiz?3.cü soru onların cenneti kullanılmayacakmı
Sağlık konusunda 832 cevap paylaştı. böyle şeyleri bizde düşünürüz merak ederizde bunu merak etmiyorum buna gelesiye neler neler var ha dışından ha içinden ne fark ederki off saçmalamayın * bu fiziki hayatımıza ait birşey değilki ruhumu gidicek belkide gittigimiz yerde bizi bir sedyeye koyucaklar cehenneme gidiceklere acı serumu cennete gidiceklere tatlı serumu bağlicaklar ne diyim yani :D
02 Yorumla
Soran+1 yılgece olunca hep saçmalarmısın :) bilinçli yaptığın bişimidi bu
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvrenin dünyevi- materyallerden insanlar için fiziksel olarak oluşturulduğunu düşünürsek , cennet içerisinde olamaz.
Yani birde insanların düşmesi söz konusu olamaz çünkü içinde olan bir şeyden düşmek söz konusu olamaz.07 Yorumla
Soran+1 yılmantıklı :)
Cevap sahibi+1 yılAma evren sonsuz peki nerede bu cennet?
Soran+1 yılbir arkadaşa göre dünya komple yıkılcak yerine cennet gelecek
bir arkadaşa göre biz fiziki evrendeyiz cennet metafiziki evrende
bir arkadaşa göre metafiziki evrendeysek fiziksel hazzı nasıl tadacağız? Cehennemde fiziksel acıyı nasıl yaşayacaksın? cevaplar bunlar en mantıklı olanlar bunlar bana göre
Cevap sahibi+1 yıl1. çok saçma yalnız :D dünya yıkılsa da, hatta samanyolu yok olsa da evrenin içine cenneti mi getirip koyacak.. Sanırım evrenin yıkılmasından bahsediyor peki bu durumda ölenler nerede?
2.yi zaten 3. her türlü çürütüyor.
Soran+1 yılbilmiorum ya çözemedim hangisi mantıklı 2mi 3mü
Cevap sahibi+1 yılsanırım sen metafiziğe inanmak istiyorsun bana göre 3 geri kalan beyinin bir oyunu.
Soran+1 yılçözemedim ama mantıklı olan 2 gibi gelior bana niyeyse
yer yüzünden gökyüzüne kadar olan mesafe 1. kat, uzay ikinci katmış.. 5 kat daha yukarısı cennetmiş yani 7 kat yukarısı.. bir hoca anlatmıştı..
01 Yorumla
Soran+1 yıl7 kat çıkınca cenneti görebiliriz bu dediğine göre :)
Annam benim gibi dusunen cikmis ne mutlu oldm :) ben cok soruyom ya bu sorulari kendine evren sonsuz olursa cennt cehhenm nerde?
05 Yorumla
Soran+1 yılarkadaşın biri açıklamış çokta güzel açıklamış :) cevapta diyorki : biz fiziksel evrendeyiz cennet metafizik evren. insan fizikli yapı ruh metafizikli yapı. hem bir tek evren yok iç içe geçmiş paralel evrenlerde var kesişimli ama bı kısmı içerde bı kısmı dısarda.
Soran+1 yılsinemcim takılma sende bu kadar :) en azından arkadaşın cevabı mantıklı bocalamamış cevabı verirken birde böyle düşün :)
Soran+1 yıltabikide ama sonuçta bu cevabı % 100 verebilcek kimse yaşamıyor bu dünyada :)
olsa ne olur olmasa ne olur sen girebilecek miyiz ona bak :)
11 Yorumla
Soran+1 yılorasını rabbim bilir
+1 yılCenneti Bilmem'de Evren'i ''CEHENNEM''e Çevirdikleri Apaçık Ortada..!
01 Yorumla
Soran+1 yılo ayrı :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılBece yok dostum:) cennete inanıyorsan kafanı secdeden kaldırma. Memeleri tomurcuk kızlar (nebe33.ayet), şarap akan nehir falan güzel bir yere benziyor:)
06 Yorumla
Soran+1 yılherkes bu ayete kitlendi o kadar güzel ayetler varken bu ayete takılıp kalmak niye belkide anlatılmak istenen şey farklı bişi
Cevap sahibi+1 yılBu kitap edebiyat kitabı ya da roman değil. Ne yazıyosa o anlatılır mecaz falan mı olmasını bekliyosun? Peki ne mesaj vermiş olabilir orda? Memeleri tomurcuk huriler... Nasıl bir anlamı olabilir?
Soran+1 yılbelkide bu dünyadaki karşılığı olan meme ordaki meme aynı şey değil mesela şarap bir içki çeşididir ama cennette içilen şey anlamına gelir araştırabilirsin bana inanmıosan
Cevap sahibi+1 yılAyetin tamamı memeleri tomurcuk yaşıt kızlar diyor bu durumda dediğin gibi olamaz.
Soran+1 yılöyle dior olsa bile belki de bu dünyada görmediğin kadar güzel kızlar huriler seni beklior bunun neresi kötü sana göre
Cevap sahibi+1 yılDünyayı ve evreni yaratmış bir tanrı varsa böyle vaadlerde bulunmaz bence işte bu yüzden inanmıyorum
+1 yılyanlış bir bilgi vermek istemiyorum ama düşündürdü bu beni. araştırıcam
01 Yorumla
Soran+1 yılbir çok mantıklı cevap aldım aslında ama metafizik olayı çok mantıklı
Sağlık konusunda 2,6b cevap paylaştı. belki ben beğenmeyeceğim :( belki ben öyle ortamları sevmiyorum. cennete mutlu olamazsam napiciğim :(
021 Yorumla
Soran+1 yılcennet'te düşündüğünden fazlası var derler
Soran+1 yılcenneti bir araştır derim :) orda ne istiosan olur :)
Soran+1 yılzaten bu düşüncen dolayısıyla almazlar seni merak etme bu kadar :D :D
kimbilir huriler sana belki cintonik yaparlar (tövbe yarabbim ) delii benide günaha sokuosun gece gece :D
Soran+1 yılöbür dünyada buluşalım seninle lütfen :)
Soran+1 yılbeni kendinle günaha sokucaksın bu gidişle istemediğin şeyler yaşıycaksın hemde bu dünyada :))
Soran+1 yılskype var mı :) yaşarız belki gerçeğini :) kötümü iyimi karar veririz :)
Soran+1 yılskype yoksa oyalama :D cehennemde takılırız seninle :)
Soran+1 yılhem ben sana daha bişi yapmadım yapsaydım (keşke) bu dediğin olabilirdi
Soran+1 yılihtiyaç gideririz karşılıklı skype varsa zaten aynı şehirdeysek çok rahat ihtiyaclarımızı sürekli gideririz
Soran+1 yılyazı yazarakmı oluor canın istiosa söle işte nie çekiniosun senin şu anda yaptığın şey beni tahrik etmek zina işlemiorum bu duruma göre
Soran+1 yılya gel kaçma buraya skype varsa konuşalım? anlaşırsak mutlu olabiliriz diye düşünüorum
Soran+1 yılhem sen hem ben mutlu olabiliriz konu paraysa onuda hallederiz belki
kuran ve hadisler daha yaratılmadığını söyler, kıyametten sonra yaratılacak..
013 Yorumla
Soran+1 yıliyide yaratılmamışsa adem ile havva cennette nasıl yaşadı
Soran+1 yılhmm sadece bir bahçe diorsun yani
Soran+1 yılhmm herkes farklı bişiler dior :) kafam karışıor git gide :)
Soran+1 yılmetafizik evren ve fiziki evren en mantıklı cevap şu anda benim için
Soran+1 yılhmm ama yaratılmışda olabilir başka bir evrende?
Soran+1 yılçok karışık bu konular çözemiorum ya :)
Soran+1 yılfazla sorgulamıorum açıkçası ama bazen aklıma gelior böle sorular
kıyamet kainatın ölümü...
genişleyen evren modeli gün gelicek süpernova yıldızlar gibi evren kendi içine çökücek...
cennet çok ötelerde bu alemin ötelerinde...
arşı azamın katında bulunuyor...01 Yorumla
Soran+1 yılama evren sonsuz derler? fakat bir kardeşimiz güzel açıklamış bu durumu biz fiziksel evrendeyiz evren metafizik evrende
sen içine girde nerede olursa olsun sana ne boş ver:)
00 YorumlaBilmiyorum ama cok pis merak ediyorum boyle seyleri ya
15 Yorumla
Soran+1 yılbenimde aklıma şimdi geldi bu soru :)
Soran+1 yılateist olabilir seni eksileyen en iyi cevabı buldum aslında ama seçemiyorum şu anda yarın seçerim görürsün :)
Soran+1 yılbazen kitaplarda insanların ne düşündüğünü bulamazsın tek birinin düşüncesi yerine onlarca yüzlerce kişinin düşüncesini sorgulamak istersin benim gibi
+1 yılCennet de bizde, cehennemde... Hangisini yaşamak istediğimiz bize kalmış...
03 Yorumla
Soran+1 yılfelsefik düşünmeyin bu kadar :)
- +1 yıl
Ondan değil knk xper kasıyorum çaktırma askjdhasjd
Soran+1 yılhe o ayrı :D
Sorgulamaya devam et umarım doğru olanı tercih edersin
011 Yorumla
Soran+1 yılsana göre doğru olan nedir?
Soran+1 yılbence çok mantıksız
Soran+1 yıltabikide mantıklı ne kadar harika yaratıldığının farkında değilmisin yazık çok yazık
Soran+1 yılsen başka bir boyutsun ya sonu hiç ne demek ya bardak dolumu boşmu hiç diye bir cevabı olabilirmi mesela bu sorunun.:D
+1 yılYerin altından cehennemi bulmuştu birileri bir ara.
01 Yorumla
Soran+1 yılonu bende duymuştum
+1 yılkıyamete göre dünya batmıyor sadece.evren çarşaf gibi dürülüyor kelimesi geçer.yani dışında.
00 Yorumla
+1 yılölünce görücez, ne söylesek doğru olmaz şu an
01 Yorumla
Soran+1 yılyaşamak güzel şimdilik :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılCennette bu dunyada cehennemde
24 Yorumla
Soran+1 yıloff bir bitmediniz
Cevap sahibi+1 yılYalan mi kardesim
Soran+1 yılbu dünyadaki sadece ufak bir fragman
+1 yılLa sorgulayip sacmalama yın dinden cikcan iz
07 Yorumla
Soran+1 yıl:D :D
- +1 yıl
Ulan günahlarını zi sorgulasaniz bu kadar burada herkes alim olmus ah be ah be :)
Soran+1 yılgece gece aklıma takıldı :) günahlarımı sorgulasam bu kadar kişi cevaplamazdı zaten :D
- +1 yıl
Sende basimiza primci ciktin ne sorucagini biliyon cakal:)
Soran+1 yılkendi hayatımdan bahsetsem 7 kişi zor cevaplar adriana lima sizce güzelmi diye sormuştum bir kere 23 müydü 24 müydü o kadar kişi cevapladı :D
- +1 yıl
* ben gay oldum desem site calkalanir ama delikanli adam prim pesinde kosmaz sal kardeşim az olsun oz olsun
Soran+1 yıllevel 7e kadar hep gizli kullanıcı olarak sorucam 7 den sonra açılcam :D soruorum aklıma ne takılırsa işte iyi geceler kardeşim :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılbeyinlerin içinde, başka bişey değil :)
03 Yorumla
Soran+1 yılplatona bir sor gel sen :) yahu bu kadar felsefik dalmayın şöyle konulara :)
Cevap sahibi+1 yılkardeş, gidip görüp gelen oldumu bu yeri :) anlatan oldumu :)
Soran+1 yılsen bir gitde gör ebeninkini :)
+1 yılBilmiyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılbende bilmiyorum :)
dışarda.
05 Yorumla
Soran+1 yılneye dayanarak söylüorsun bunu?
Soran+1 yılvay aradığım cevap çok mantıklı
Soran+1 yılşimdilik öyle ama biride yazmış metafizik evrendeyse cehennem fiziksel acıyı nasıl hissedeceksin dior bana mantıksız geldi :S senin cevabın şu anda en mantıklısı :)
Gizli Üye(30-35)+1 yıliçinde
08 Yorumla
Soran+1 yılneye dayanarak söylüosun bunları?
Cevap sahibi+1 yılsadece tahmin
örneğin cehennemde güneş veya başka bir yıldız olabilir
Soran+1 yılcehennem güneşten daha sıcak derler
Cevap sahibi+1 yılonu diyen nerden biliyormuş? gidip gelmişmi hiç?
Kuran da hiçbir ayrıntı belirtilmemiş bu konuda
Soran+1 yılgüneşin sıcaklığı ölçülmüştür Güneşin Yuzey sıcaklığı yaklasik 5500 derece, merkez Sıcaklığı ise en az 15 milyon derecedir fakat öyle derler hep duyduğum bişidir cehennem güneşten daha sıcaktır
Cevap sahibi+1 yıltek kelimeyle saçmalık
Soran+1 yılbilmem ama ya doğruysa öyle bişi
Cevap sahibi+1 yılKuran'da yeri olmayan bir tinsel iddia Kuran'a iftira atmaya ve dahası şilke girer. O yüzden ben bu tür şeylere asla inanmam.
Devamını Gör(14)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası