Nedir bu Dolandırıcı Kahinlerden Çektiğimiz? Şaman Selenge?

Şaman Selenge adında bir kahin var bayağı meşhur galiba youtube da bakmış adındaki bir kanal paylaşmış ilk kez 1 sene önce ve 2020 de ne dediyse bir bir gerçekleşiyor. Şaka zannedebilirsiniz ama bende ilk olarak öyle demiştim gittim izledim falan video tarihine baktım video eski sonra yorumlara baktım bu arada binlerce yorum var ilk başta benim gibi saçmalıyor atıyor tutuyor yazanlar tek tek geri gelip videoyu izleyip yorumlarının altına gerçekleşiyor falan buda çıktı şu da çıktı falan yazmaya başlamış. Hala sizlere şaka gibi geliyorsa bir göz atın mesele bu değil ama... Devam edelim...

Bu ilk video;
Buda ikincisi;
Neyse asıl mevzu ilginçlik buradan itibaren başlıyor özellikle ikinci videoda.

Bu youtuber arkadaş yani Bakmış denilen kişinin video çekme amacı Şaman Selenge ismini kullanarak Facebook ve Twitter da sahte hesap oluşturarak dolandırıcılık yapılması. Bunu da ikinci videoda anlatıyor.

Bende girip bir bakayım gerçekten haklı mı fala (bu aralar biraz araştırmacı havam var karantinadan galiba can sıkıntısı) Sonra buna deng geldim (aşağıdaki fotoya)
Bu resimde Sahte Şaman Selenge Face hesabında eski gönderilere düzenleme yaparak ben soylemiştim diyor :)
Bu resimde Sahte Şaman Selenge Face hesabında eski gönderilere düzenleme yaparak ben soylemiştim diyor :)
Resmen Sahte Selenge bak ben demiştim demek için eski gönderilere düzenleme çekiyor :D Hatta bu kadar araştırmayla da kalmadım hesap açılı tarihine baktım ilk videodan 1 ay sonra açılmış :D bu yetmemiş youtuber arkadaş ikinci videoyu çekip foyasını ortaya çıkarınca da gitmiş iki üç gün sonra twitter hesabı açmış kendine...

Hani ne var bunda diyenler olacaktır.. video altındaki yorumlarda gördüm iki üç kişi bu kahinlere inanarak para göndermişler. Tamam izlersin dinlersin seversin anlarımda para göndermek nedir sosyal medyada görmediğiniz kişiye ki videoyu yapan yani bu kadını ortaya çıkartan adam bas bas bağırıyor Şaman Selenge nin sosyal medya hesabı yoktur falan diye...

Sonuç olarak diyorum ki ne bizim bu dolandırıcılardan çektiğimiz?

Peki sizce suçlu kahin olanda mı? youtuber mı? dolandırıcı mı? yoksa buna inanıp para gönderen mi?
Kararı sizlere bırakıyorum dostlar. Karantinadan selamlar...
#evdekal #corona #şamanselenge #selenge #türkiyem
Dolandırcı*
Para gönderen
Kahin "Selenge"
Youtuber "Bakmış"
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Nedir bu Dolandırıcı Kahinlerden Çektiğimiz? Şaman Selenge?