mesela evlenmek için Furkan suresinin 74.ayetini tavsiye ediyorlar.hatta bu sureyi okuyup 1 ay içinde evlenenler varmış..
bu doğru mu? yani dualar kaderi değiştirir mi?
bu doğru mu? yani dualar kaderi değiştirir mi?
Bir gün bir zat Peygamber Efendimiz (S.A.V.)'in yanına gelir ve elindeki elmayı göstererek sorar: "Ya Resulullah, bu elma benim kısmetim mi değil mi?". Efendimiz: "Yersen kısmetin, yemezsen kısmetin değil" buyurur.
Yani karşındakine ve kendine fırsat ver. Sana "benimle evlenir misin?" diye soran olursa, hemen cevap verme. Hoşlanmadığın bir durumdan sonra hoşlanacağın bir durum olabilir.
Kaderde gerçekleşen şöyle şeyler vardır. Dğum yılın doğacağın şehir annen baban akrabaların vb şeyler kaderde yazılıdır olur. Biriyle evlnmek istersin çok dua edersin Allah ta nasip eder o da elinde olan kaderdir. Diğer saydıklarımı değiştiremezsin yani ok
ama nikah saati şaşmaz derler?
o kadarını bilemem yani 1 de mi olur 5 de mi olur orasını bilemeyiz
dua ederin ama sureyi okuyupta bulanı sende duydum ilk süreside var :D
Cevap
4Cevap
Ateist olduğum için bunlara inanmam ama inanan biri olsaydım da doğruluğunu sorgulardım. İslamiyette tevekkül diye bir olay var, bu durum ona ters. Bir istek için uğraşmayıp kısa yoldan dua ederek istediğine ulaşamazsın, ulaşmamalısın hatta.
Kes be sesini ateist
süre dua okumak doğru ama 1 ayda evlenmek ne kadar doğru bilmiyorum sen bol bol oku olacaksa hemen olur
Sure okuyupta evleneni ne gördüm ne duydum.. Ablacım Allah kısmetini arttırsın evde kalmışsın anlaşılan Bl...
Orasını Allah bilir ben pek inanmıyorum buna
Çünkü çok dua ettim ve sonuç yok.
Herkez kendi kısmetini kendi yaratığını anladım
Sus be ateist sjsjsj
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar