Aziz Nesin'in sözüydü sanırım. Anlamıda şu : Aziz Nesin Aleviler'in ezilmesi, dışlanması, öldürülmesi, hakarete uğraması vb. durumlardan ötürü Alevi haklarını savunmuş ve Alevilere büyük destek vermiştir.Bunun üzerine Aziz Nesin'e '' Alevi değilsin ki sana ne oluyor?'' diyenlere karşılık ''insan değilsinki sana ne oluyor'' demiştir. Belkide böyle bir diyalog geçmemiştir.Kurgulamış olabilir. Ancak Aleviler'in ezildiği , Aziz Nesin'in Alevilere destek verdiği ve kendisine ''Alevi değilsinki sana ne oluyor'' gibi ithamlarda bulunulduğu doğrudur.
burada Alevi yerine herhangi bir kelime de uyar...
Bana dokunmayan yilan bin yil yasasin en nefret ettigim Atasozune gonderme misali tabi olaya bir de idrak meselesi kivamda olma veya olmamadan bahsediliyor.
(Insan) olmak veya olmamak iste butun mesele bu ! ...
birisi demişki; benim değerlerime sahip değilsin, bilemezsin ki. öbürü de demişki; benimde kendimce insani değerlerim var, seni anlayabilirim..ikimizde insan değilmiyiz sonuçta:)
1
11 Yorumla
Soran
+1 yıl
2 haftadir konusmuyorum kendisiyle, demin kendisi bu seyi facebooka paylasti. Dunde baska bir sey koydu. ''ben kimseyi yakmadım onlar ateş olduğumu bile bile geldiler.''
Bana sevdigim var dedi, bende onun uzerine cekip gittim. Neymis efendim beni arkadas olarak goruyor.. Onca zaman bana ask sozleri soylerken iyidi, siirler derken iyidi..
Aziz Nesin'in sözü. Alevileri neden savunuyorsun, alevi değilsin ki? O da diyor ki insan olsaydın insani duyguları anlardın yani. Daha açık anlatamazdım.
Sözde denilemek istenen acıları ortak yaşamak ya da haksızlıkları birlikte göğüslemek için aynı meshepten ırktan veya dinden olmak gerekmiyor insan olmak yeterli. Kendi ırkı na dinine ya da meshebine bir şey olunca yakaran ama dışarıdan başka bir kimselere olunca ses çıkarmayanlara vurulmuş bir sözdür o Zulmün dini ırkı v.b bir şeyi olmaz birinin haksızlığını savunmak için illa onlardan olmak gerekmiyor insan olmak yeterli.
2 alevi arasında alevilikle ilgilib bir dialog yaparken alevi olmayan birisi konuya dahil olmak ister.Alevilerden birisi : ''Alevi degilsin ki, sana ne oluyor?''der Konuya dahil olmak isteyen kişi : ''Insan degilsi ki, sana nasil anlatayim'' der
Alevilere sürekli Cumhuryetci Kemalist olarak yaklasılıyor.Alevi Atatürkcü veya Kemalist degilim ama bu adamların korktugu cok belli.Alevilere gerektigi gibi yasam hakkı verilmiyor.Türkiye'de mecburi oalrak sıgındıkları bir kimlik var.Gercekten cok yazık.Bu insanları bu hale getirene de yazık.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Benim düşüncem alevi olmayan bir insan aleviligi savunuyor buna zıt görüşlü kişide sen ne savunuyon onları sen onlardanmısınki kendilerinden oldugunu söylüyor
Kötü değil tabiki neden kötü olsun. İnsanları din , dil ya da ırk olarak ayırmamanı, ötekileştirmemeni anlatmaya çalışır. Bir insanı anlayabilmen için illaki onun gibi olman ya da düşünmen gerekmez.
Şimdi şöyle bir şey var düşündüğüm kadarı ile aziz nesine bir soru veya her hangi bir laf yöneltilmiştir, alevi veya sünni diye ayırmakta zannediyorum ki insanlığa sığmayacak bir şeydir. Dolayısıyla söylemiş olduğu laf çok ağırdır. İnsan yerine koymuyor farkındasın ki :)
Onceden konustugum birisi vardi ama simdi konusmuyoruz. Facebookuna baktim bunu paylasmis. ''Alevi degilsin ki, sana ne oluyor?'' dedi. ''Insan degilsi ki, sana nasil anlatayim'' dedim. Aziz Nesin
Daha dogrusu kendisi bana bir sevdigim var dedi, bende onun uzerine cekip gittim. Neymis efendim beni arkadas olarak goruyor. Ama bana ask seyleri paylasirken iyidi? Siirler derken iyidi..
alevilerin isteklerine ya da dertlerine kulak verdiğinde onların istek ve derlerini sahiplendiğinde birileri sana ''alevi değilsin ki sana ne oluyor'' der.
gereksiz biri gereksiz bir trip atmış, gıcık oluyorum biz doğuluyak bizi anlamirsiniz bir aleviyik bizi anlamirsiniz biz ermeniyiz bizi katlettiniz biz travestiyiz bizi öldürürsiniz tpi tip şeyler neysen nesin banane benmi zulmettim sana git sana zulmedenden hesap sor
Ben bunu niye soruyorum biliyormusun. Birisi vardi, benimle cokilglendi siirler paylasti, ask sozleri soylemisti. Ardindan bir sevdigim var dedi bende bunu duyarak cekip gittim. Her yerden onu sildim, tesadufen bunu koymus facebooka bende merak ettim.. Dunde baska birsey koymus. ''ben kimseyi yakmadım onlar ateş olduğumu bile bile geldiler.''
ya işte tek sen olmayabilirsin de çünkü sevgilisi varken başkasıyla ilgilenen bunu 1 kişi ile sınırlı tutmaz açıklabildiği kadar açılır tahminim içlerinden biri cıngar çıkardı
En İyi Cevaplar