Hafta sonu denize gideceğiz, ne zamandır planlanmış bir şey... Fakat ben dün regl oldum ama cumartesiye kadar azalır diye düşünüyorum, regl iken denize girmek sorun olur mu?regl iken denize girmek
ben girdim vallaha. hiç bir sorunum olmadı. yazlık kiralamıştık ve benim günüm erken gelmişti. hemen küçük çaplı bir araştırma yaptım. sabah kalkar kalkmaz tarçınlı ılık su içtim ( bayağı azaltıyor) + ağrı kesici. sonra duşa girdim (duşa girince kesiliyor zaten.çıkınca da aklaşık 10 dk olmuyorum) bikini giyip üstüne denz şortu giydim. arabayla denize gitme süremiz ztn 5 dk. o zamana kadar olmuyorum zaten. hemen denize girdim. zaten suyu severim. hiç çıkmadım denizden. çıkar çıkmaz belime havluyu sarıyordum. bir kaç dk sonra kabine gidip kuru kıyafetlerimi giyip pedimi takıp çıkıyordum. 2 sene geçti hiç bir sıkıntım olmadı. ama ben seyrek yerlerde takıldım denizde. kalabalık yerlere gitme.
Regl iken denize girebilirsin, eğer sağlık sorunun yok ise regl dönemi denize girmek sorun değildir. Tabi reglken denize girerken dikkat edeceğin hususlar var, onlardan bahsetmek istiyorum.
Regl iken denize girmek istiyorsan:
Adetin 3. gününden sonrayı veya bitimini beklemeni,
Ped yerine hijyenik tampon tercih etmeni,
Tamponu aynı hijyenik pedler gibi 3-4 saatte bir değiştirmeni,
Denize girmeden önce ve girdikten sonraki özel bölge hijyenini sağlamanı öneririm.
Hijyenik tampon olarak ne alacağını bilemiyorsan, benim de deneyip beğendiğim Tampax tamponu kullanabilirsin ;)
@Kkaleonur ne alaka bozmuyor tabii ki :o ciddi misiniz siz bunu herkes kullanıyor ama tabii her şey cinsellikle bağdaştırıldığı için böyle düşünülüyor değil mi... araştırmanızı tavsiye ederim.
Denize gitmeden 1 saatini duşta geçir. Su kanamanın azalmasına yardımcı oluyor. Zaten sen denizin içindeyken de sudan dolayı kanaman olmaz. Fakat denizden çıkar çıkmaz gidip yeni bir ped takmanı tavsiye ederim. İstersen mayonun içine günlük bir ped de takabilirsin.
1
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
iyi fikir gitmeden önce duş :) ama denizden çıkar çıkmaz gidip takma konusunda bilmiyorum kanama olur mu ki hemen azalmıyor mu zaten
ped koy 2 kay mayo giy, ve yarım saatte bir pedi ya değiştir ya da çamaşır sıkar gibi sık :D suya girince pek akmaz zaten. ama mikrop kapabilirsin, adet döneminde riskli o tür şeyler.
2
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
2 kat mayo bende öyle düşünüyorum yine belli olur mu ki o iki kattan pedin şişmesi :)
bu regl olanlar ıcın su gecırmeyen mayo ıcat etmelerı gerek... survıvourdakıler nasıl gırıyor larr yaa... sende dızlerıne kadar gırersın canm baska zaman acısını cıkartısın:)
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
aynen yaaa bencede :) ya pedle girenler oluyormuş ama o ped sudan çıkınca şişmez mi belli olur üstüne başka bir alt giyersin falan diyorlar ama :D
Benim gireceğim bölgede sahilde denize girmede ne yaparsan yap. Sen rahat olabilirsin ama başka insanlara mikrop bulaştırma olasılığın var. Kendini düşünmüyorsun başka insanları düşün. Istermiydin bir başkası senin yanında adetli adetli denizde yüzsün. Iyice şaşırdınız. Birde corona varken şaka gibi. bir hafta bekleyemiyormusun yazın güzel havaların bittiği yok. Daha yeni başladık.!! Acelen ne.!
azalır zaten, plaja giderken ped kullan, denize gireceğin zaman çıkarırsın, bir lavabo falan bulunur plajda :) bişeycik olmaz, baya azalır zaten cumartesiye belki biter
denize pedle girme sakın çıkar öyle gir, bişey akmaz ki, suyun içinde zaten bişey olmaz :) çıkınca kurulanır yenisini takarsın, bahtsız bir insan olduğum için daha önce tatilde çok girdim öyle denize, korkma :)
kızlar reglimin ikinci günü ve denizden dönüyorum. kendim çok araştırdım diye size yaşadıklarımı paylaşiyim dedim tereddüt ederek gittim ama hiç bişey olmadı gelmedi bile normal de olsa gelir ama gelmedi tabi gelmiyor olması zararlı olur mu bilmiyorum ama hiç bir sorum yaşamadım
Girebilirsin. Bende aynı sorunu yaşadım hemde ilk günümdeydim ve ben şortlu mayo kullandığım için içine çamaşırımı giyip ped taktık öyle girdim birde sık sık değiştirmeyi unutma pedini ki daha rahat et. merak etme bacağımdan kan akar deniz kan olur diye korkma öyle bir şey olmuyor ama yine Sen çok açılma köpek balıkları kokusunu alıp popondan kapmasın 😂😁
girme derim kanı geçtim çok pis yakıyor o bölgeni su
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ben de çok araştırdım herkes farklı şeyler diyor. 2. günümdü plajda wc de pedi çıkarıp girdim suya suda kanama durur zaten çıkınca da havluya sarılıp tekrar ped taktım adımını atar atmaz damlaması söz konusu bile değil rahat ol
senin yerine olsam girmem mikrop kapabilirsin hassas olunur o dönem nasıl olduğunu bilirsin ama illa da giricem dersen bakire değilsen tampon kullanabilirsin
Bakir değilsen tampon kullan ve yoksa ince orkiti flasterle yapıştır derim. ::)))) Bir normal arkadaşım vardı. H. sonu havuz için sözleştik. Cuma günü konuştuğumuzda "ben hastalandım gelemeyeceğim" dedi. Hastalandım deyince ne olduğu açıkca ortaya çıkmıyor hanımlar. Bende kendini iyi hissediyorsan gel güneşlen dedim. O da sadece güneşlendi. Şimdi Hollanda da yaşıyor güzel kız.
Bu kadın milletini anlamak zor.. O kadar sorunlu bir ırk ki adamlar "kadın hastalıkları hastanesi" die devlet kurumu oluşturmuş.. Durum o kadar vahim..