Selam :) Öncelikle geçmiş olsun. Daha önce kardeşimin de kolu alçıya alınmıştı. O yüzden ne kadar zorlu bir süreç olduğunu biliyorum. Bu sürecin en büyük zorluğu banyo yapmak gerçekten de. Özellikle ayağın alçıya alındığı ilk zamanlarda çok dikkatli olmak gerekiyor. Alçıya asla su değmemeli. Çünkü alçının malzemesi suya dayanıklı değil. Su ile temas ettiği anda erir ve çatlar. Eğer alçınıza su değerse alçınızın değişmesi gerekir.
Alçılı ayakla banyo yapılır mı?
Alçılı ayakla banyo yapılır mı?
Ayak alçıdayken banyo yapılırmı? sorusunun cevabı: Alçı ile duş almak tabi ki mümkündür. Kimi durumlarda alçının aylarca kalması gerekiyor. Aylarca banyo yapmadan durmak imkansız. Kimi durumlarda alçıya alınan bölge önce ameliyat ediliyor kimi zaman ise ameliyat edilmeden alçıya alınıyor. Eğer ameliyat olduysanız doktorunuz size bir süre duş almamanız gerektiğini söyleyecektir. Bu süreç 1-2 hafta arasında değişebilir. Bu yüzden ayağınız alçıdayken doktorunuzun verdiği süreye uyun. Bu süre bittikten sonra ayağınız alçılı bir şekilde duş alabilirsiniz ama belli kurallara uyarak tabi ki. Çünkü alçıya asla su değmemeli.
Alçılı ayakla nasıl banyo yapılır?
Alçıyla nasıl banyo yapılır?
Alçılı ayakla duş yapılır mı? sorusundan çok Alçıyla nasıl banyo yapılır? sorusunun cevabı daha önemli. Eğer gerekli önlemleri alırsanız alçıyla duş almak problem olmayacaktır.
Duşa girmeden alçıyı streç film ile 2 kat olacak şekilde sarın. Bunu kendiniz yapamazsınız. Birinden yardım alın.
Ardından streç filmin üzerine kalın bir poşet geçirin. Ağız kısmını sıkıca bağlayın.
En son da bir havluyu poşetin üzerine sarın. Alçının üst kısmından su sızmaması için kenarlarını havlu ile iyice saklayın.
Bunu sadece bacak veya ayak için değil alçıya alınan tüm bölgeler için yapabilirsiniz.
Ne kadar önlem almış olursanız olun alçılı bölgeyi sudan uzak tutun. Duş aldığınız alan büyük ise bir sandalye koyup üzerine oturun. Bir sandalyeye de ayağınızı koyun. Ayağın sudan uzak durmasını sağlayan. Alçıya alınan bölge kol ise kolunuzu havada tutarak sudan koruyabilirsiniz.
Önemli bir notum da şu olacak. Bir bölgeniz alçıdayken duşa asla tek girmeyin. Yanınızda size yardımcı olacak biri mutlaka olsun.
Ayrıca eczanelerde satılan su geçirmez alçı bandajlarından da satın alarak kullanabilirsin.
Alçıya su değerse ne olur?
alçıyla duş almak
Yukarıda da dediğim gibi alçıya su değerse alçı erir ve tüm işlevini kaybeder. Bu durum kırılan bölge için çok sakıncalı. Alçınıza su değerse ve alçının kırıldığını görürseniz hemen bir doktora başvurun çünkü alçınızın acil bir şekilde değişmesi gerekir. Eğer alçı hemen değişmez ise kırılan bölge zarar görür. Doktora giderken ayağınızı sabit tutmaya dikkat edin. Alçınızı sert bir tahtanın üzerinde tutabilirsiniz. Bu anlarda yanınızda size yardım eden birisinin olmasını işinizi kolaylaştıracaktır.
8
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Ayağını strec filmle sar vesandalyede oturarak banyo yap mümkünse ayağınızda baska sandalyeye uzat veya annenden yardım iste
evde küvet varsa ve yarım alçı ise o kısmı dışarı uzatarak tam alçı varsa poşete sarıp streç film ile su girmicek şekide saracaksın normal duş kabini isede poşet taktiği benim görüşüm alçı çıkana kadar alma biliyorum çok kötü kokarsın ama ben almamıştım ne güzel alçıdan sonra 2 saat duştan çıkmassın :D :))