Ekşi sözlükte bir terörist hakkında şöyle demişlerdi: Bunun gibileri idam etsen bu sefer kahraman ilan edilir. Onun gibi düşünen kişiler onu idol yapıp yıllarca konuşurlar. Hayranlık duyarlar.
Sizce bu doğru mu?
Sizce bu doğru mu?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Kişiden kişiye farklılık var. Ama genelde gerçek vatan kahramanları elleri bağlanıp kahpece kafalarından vurulur
Nasıl yani
Cem Ersever mesela araştır bak. Eşref Bitlis, Mahmut Yeşil bu insanlar harcandı. Gerçek kahramanlardi
Örnek Deniz Gezmiş polise silah sıkıp aponun yolunu açmıştır
Deniz gezmiş idam edilmese kahraman ilan edilmez miydi yani
Zannetmiyorum şu an terörist başını apoyu idam etseler aynı senin dediğin gibi olur
Mehmed ali birand köşe yazısında öyle demişti 2001 yılında. Apoyu asarsanız peygamber bile ilan edilir diyordu
Aynen doğru söylüyor Mehmet Ali Birand yürekli gazeteci adam o dönemlerde sınıra gidip terörist başıyla röportaj yapmıştır hatta laf sokarak yerin dibine sokmuştur Allah rahmet eylesin iyi adamdı unutma komünist düşünceyi benimseyenin Allah'ı kitabı olmaz
Oha nasıl röportaj yaptı
Hapisteyken mi yaptı
Yok dur hatta Suriyenin Lübnan arasındaki bir kamp atayım izle güzel insan senin gibi bilinçli insanları seviyorum
https://youtu.be/rcDbNqhtegI
Teşekkürler
Izledin mi
Saygısı daha da artar gibi en azından siyasi biriyse
Teröristlerden bahsediyorum daha çok normal katiller tecavüzcüler değil
O zaman hayır kahramanlaştırmaz
Yanlış ifade ettim kendimi. Söyle diyim, hani bu siyasi sebeplerden katliam yapan teröristler var ya onlardan bahsediyorum. Bazıları manifesto paylaşıyo hani
O zaman kahramanlaştırır. Öyle kötü olduğu belli olmayan her terrörist kahramanlaştırır
İdam etmesen de kahramanlaştıran kahramanlaştırır.
Ancak örneğin aponun idam edilmeme sebeplerinden birisi buydu
Denİz gezmiş misali
Deniz gezmişi kahraman yapan idam edilmesi mi sence
Aynennnnn öyle
Doğru
Bazen evet
Deniz Gezmiş örneğin