Sizce Atatürk neden Şeriat'ı reddetti? Ne düşünüyorsunuz bu hususta?
Cevabın nedir?
+1 yılArkadaslar boyle boa bos konusmussumuz vallahi guluyorum bir musluman olarak yazayim si seriatta hirsizlik yapanin eli kesilir ibaresi 600 yillik osmanlidada vardi ve o 1600 yillara kadar yok denecek kadar az olmustur hirsizlik ayrica ozamanlar ac insan yoktu herkesin karni padosah tarafindan gercek musluman zengin insanlar tarafindan kalicam yer verilir doyurulurdu anliyacaginiz insanlan 3kurus fazla kazanayim derdi yok Allah CC in kanunlari ile gercekten yasama hakkimiz olsaydi emin olun her kadin fazlasiyla ozgur olurdi ayrica seriat kaldirildi cunku o devirde basimiza ususen dusmanlarimiz daha savas bitmeden toprak paylasimini yapmisti. arkadaslar seriatta hirsizlik yapti diye coxuk eli kesilmez kadina tecavuz edildi diye kadin oldurulmez bunlar o pis arab iran gibi devletler seriati degistirdiler. seriat kaldirildi cunku ogunun sartlarin da yapilmak zorundaydi. bilmiyorum farkli belgeler var ataturkun imzaladigi ve cumhuriyetten 10 yil sonra tekrardan seriati geri getirilmesi gerektigi vb neyse konuyu saptirtmayalailim Seriat kotu değil bilakis iyidir ve ogunun sartlari gerektigi icin seriat kaldirilmistir.
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılçok yanlış yaptı. baksana milleti özgür bırakınca herkes aşk acısı çekiyor. şeriat olsa aşkın ne işi olacaktı bu ülkede :)
22 Yorumla
Soran+1 yılhahahaah :D
Diğer konusunda 806 cevap paylaştı. Şimdi buna uzun uzun yorum yapsam muhakkak ters düşünenler tepki göstericek çünkü bizim toplumumuzda düşünce özgürlüğü denen birşey yok. Birde tepkilerini ağızlarını bozarak veriyorlar buna şaşırıyorum. Ben senin düşüncene uymak zorunda değilim,, sende benim düşünceme uymak zorunda değilsin. Kural böyle ama anlayan yok. O yüzden bir an yazmaktan vazgeçtim.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbu konu da çok yorum yapmam doğru olmaz çünkü eksik bilgim var :) ama şöyle diyeyim benim fikrim, şeriat biraz acımasız değil mi? hırsızın eli kesilsin vs. buydu dimi? yani eğer buysa küçük çocuklar hırsızlık yapınca elleri kesiliyorsa bu ne garip bir şeydir. aydınlatır mısın beni rica etsem
05 Yorumla
Soran+1 yılHırsızın ellinin kesilmesi Kuran'da geçer. Maide suresinin 38. ayetinde ''hırsızların ellerini kesin'' yazar. Bu hüküm uygulanır şeriatta.
Cevap sahibi+1 yılama küçük çocuklar ne olacak ki, neyse teşekkürler bilgi için ama ben hala onu düşünüyorum belki doğru belki yanlış
Soran+1 yılKüçük çocukların elleri Suudi Arabistan'da kesiliyor. Vahhabi mezhebine göre küçük çocuklarında elleri kesilir. Ama 2 defa yapmaları lazım, tek seferde elleri kesilmez. Diğer mezheplerde farklı görüşler olabilir
Cevap sahibi+1 yılevet doğrudur mezhep farklılıkları mutlaka vardır ama o bir çocuk ve hangi mezhep olursa olsun düşünce yanlış da neyse
Soran+1 yılHaklısın
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
11
Cevap
32Cevap
Şeriat-ı Ahmediye aleyhisselatuvessalam nasıl oluyordu günümüz şartlarına ters, günümüze göre sanki tüm dünya çok ileri seviyede de şeriat gericilikmiş. HER şeyden önce şunu düşünün müslümanlar. Şeriat dediğimiz şey Allah'ın resulunun adaletidir. Ne Allah'ın ne peygamberin adaleti şaşmaz.
Şeriata göre (aynı zamanda Kur'an'a göre) kadınlaeir tesettürlü giyinmelidir buyuruyor. Başımıza türban takmayı gericilik olarak anlıyoruz tm eyw da, Avrupanın yaşamını medeniyet sanıp oranızı buramızı açıp ben özgürüm bu medeniyet diyoruz. Her biriniz haberlerde bir kadın cinayeti bir tecavüz haberi duyunca aa hemen dur orada burada payşaşıyım diyorsunuz bir iki gün geçiyor tamam dewamke. Ulen neden hiç kimse şunu demiyor i. "Yav arkadaş son 20 senede kadın istismarı, çocuk istismarı, kıyımları dolar gibi yükseliyor neden demiyoruz. Şeriat olsaydı diyincede saçmalamayın biz Laik'iz diyorsunuz, özgürüz diyorsunuz, etek boynumuza kimse karışamaz diyorsunuz ama bunları yaparken Avrupanın (m'imsiz medeniyetine) sığınıyorsunuz. Bu sadece kadınlar için olan kısmıdır, Erkekler, istismarlara devam ederken nede olsa ölüm değil yatar çıkarız diyorsunuz içeride yatak hazır yemek hazır oh ulenn nerede adalett.10 YorumlaNeden reddettiğinin cevabı bugünkü ülkelerin gelişmişlik düzeyi ve politikası arasındaki ilişkiden gayet net bir şekilde anlaşılabiliyor..
Laik, din ve vicdan özgürlüğüne önem veren ülkeler (ABD-İngiltere-Fransa-Rusya-Japonya-Almanya-Çin) şu an gelişmişlik olarak her yönden şeriat ülkelerini eziyor..34 Yorumla- +1 yıl
Ama katar dünyanın oran ile zengin ülkesi bu yeter sana
şeriat yapan ülkeler göz önünde.. tabii kendi uydurdukları şeriat iran mesela şeriatla alakası yok. inanılmaz bir sisteme sahip olması lazım ya birileri bu işten kar saglar ya da başka bir şey.. tam olarak şeriatın içeriginide bilmedigimden bir şey diyemem diger ülkeleri göz önüne alırsak muhteşem tanrı bu kadar kötü olamaz ayrımcı olamaz diye düşünüyorum..
05 Yorumla
Soran+1 yılDindar kadınlar sevmiyor evet
- +1 yıl
Şeriatta açık dolaşmakta bir sakınca yok iranın sapıttığı apaçık bellidir şeriatta yazmaz bir kadının saçı göründüğünde kırbaçlayın falan saçmalamayın
- +1 yıl
Kuzeybatı İran diyorsun onların uyguladığı şeriat gerçek şeriat değil. Şeriatta başın açık sokakta gezebilirsin.
+1 yılLaiklik kafirliktir. Şeriat demek Allahın hükmü demektir laiklik insanların verdiği hükümdür. Biz insanlar Allahın yarattığı Dünyada yaşıyoruz onun yarattığı dünyada kuralları o koyar kalıp din işleriyle siyaseti birbirinden ayırırsan insan Allahtan iyi biliyo dersin bu da şirke girer şimdi laikler diyicek boş yapma ama o mahşer günü Allah (c. c) hesaba çekip benim kurallarım yerine kendi kurallarını neden koydunuz dünyayı siz mi yarattınız dediğinde de karşi çıkarsınız Allah hidayet nasip etsin Amin
10 YorumlaAslında Osmanlı'nın son 1-2 yüzyılında şeriatı yani islama uygun yaşamayı halk reddetti. Halifeliği de diğer milletlerin müslümanları..
M Kemal demokrasi daha uygun dedi. Bir dizi köklü yenilik yaptı
Ve demokratikleşme ve laikleşme 1800lerde başlamıştı, cumhuriyetle bu iş hızlandı, hala da alacak çok yol var..00 Yorumlaşeriat kaldırdı çünkü türkiyenin gelişmiş ülkeler arasında yer almasını istiyordu. ayrıca şeriat yönetimlerini yabancılar çok kolay provake ediyorlardı. atatürk der ki:
savaşta islam ı bize karşı silah olarak kullanmışlardır.
ancak şeriat derken halifeliği kastedmeye çalışıyorsan o ayrı konu.10 YorumlaDiğer konusunda 10,7b cevap paylaştı. Çünkü şeriat konusun da Ümmedi Muhammediye konusun da tüm kavramlar yitirilmişti.Şunu düşün o zaman İslam dünyasın da iki güç vardı.Daha İran Suudi Arabistan yokken.Mısır ve Osmanlı.O devir de Mısırın Koruyucu devleti İngilizler Osmanlının koruyucu devleti Almanlardı.
00 Yorumlabenden 50 yıl sonra açılsın diyerek bir kasaya koydurttuğu ve buyuk ataturkcu kenan ewren tarafından actırılıp tekrar yerıne koydurtulan vasiyeti açıklansın..osmanlı devletının arşivleri açıklansın..ingilizler istanbulu işgal etmişken neye karsılık çekilip sessız sedasız gıttıler acıklansın..sora oda açığa çıkar..şeriatı reddetiğine inanmıyorum..zamanın şarrtları içerisinde yapması gereken buydu bence..sadece bir manevra..
00 YorumlaÇünkü İslam'a hizmet edip gerçekten de düşmandan kurtarmak gibi bir görevi olduğunu düşünmüyorum. İngiliz adamı olduğu ile ilgili ciddi şüphelerim var.
21 Yorumla
+1 yılÖncelikle ALLAH ın şeriatıyla (emirleriyle) şu an günümüzde bazı ülkelerde uygulananın alakası yok eğer öyle olsaydı Atatürkte karşı çıkmazdı düşüncesindeyim.
02 Yorumla- +1 yıl
Atatürk müslüman değildir tüm inkılap ları islam ı karalamak için yapmıştır
- +1 yıl
@Kahperengi1 hangi inkilapları islamı karalamak için Allah aşkına
atatürk bu ülkeyi kurtarmıs sonsuz saygım war. ama atatürkün ne olduğunu çözemedim... ne tam Müslüman ne tam Hristiyan ne tam Musevi ne tam kafir ne tam ateist..:/
21 YorumlaDiğer konusunda 509 cevap paylaştı. Çünkü din yaradan ile kişi arasındadır,3.kişi fazlalıktir- devletlerin görevi ise vatandaşlarına hizmet etmek, onları korumaktır ayrıca yerinde bir hamle olduğunu anlaman için bugünkü ortadoğuya bakman yeterli olucaktir
00 YorumlaSen Bir Düşünsene. Boş Bir Kutu var ve Hiç Bir şeye Yaramıyor ve eksisi var sen olsan ne yapardın? Şeriat Olduğu Zaman Osmanlı Geriye Gitmedi mi? Biraz Mantıklı Düşünün bence :D
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılatatürk şeriaı neden reddetti? bilmiyorum.düşünüyorum ama bulamadım yani müslüman olan bir ülke, niye reddedilsin şeriat ta farklı dinden olan insanlara her türlü ayrıcalık veriliyor.belkide o dönemden dolayıdır..
01 Yorumla- +1 yıl
Atatürk müslüman değildir sebatayist dir Yahudi bir aileyle büyümüştür sonradan dinsiz oluyor hiçbir dine inanmıyo Müslümanlara düşmandır inkilapları islam dinini karalamak için yapmıştır Diyarbakır meydanda 50 tane alim i astırdı biraz araştırırsan öğrenirsin peygamber e hakaret kuran a uydurma dediğini
+1 yılşeriat ülke terk edillmeli geçen şeriat ülkelerinde kadına tecavüz etmişler niye kadına tecavüz ediyolar diye kadına işkence yapıp öldürmüşler o kadının ne suçu var ayrıca türkiye şeriatı kaldırımaz ergen insanlar çok
10 Yorumla
+1 yılGoogleda "şeriat kanunları" diye bir araştırırsan nedenini anlarsın.Anlamamak için ciddi anlamda salak olmak gerek.
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılşeriatında şeriatcılıgında onu getireninde anasını sikiyim öyle din töre mı olur * koyyım savunan herkesın at agızlılar
12 Yorumla
Soran+1 yıl:D :D
Gizli Üye(36-45)+1 yılçünkü şeriatın olduğu zaman kız çocukları ya ölecekti ya köle olacaktı köle olurken bile tecavüze uğrayarak oluyorlardı.
Gerçekten Atatürk olmasaydı belki de şuanda ana kavramı olmayacaktı.11 YorumlaŞeriatla yönetilen ülkelerde özgürlük tam anlamıyla yaşanmıyor.
11 YorumlaDiğer konusunda 2,5b cevap paylaştı. Millet rahatça birbirine atlasın diye , Fransaya dans'ı bizim ülkemize sıçratma diye uyarı gönderen padişah , Atatük'ün fransa da dans yarışmasına katılmasını nasıl değerlendirir di acaba?
00 Yorumla
+1 yılşeriatla yönetilen ülkelere dönüp bakman yeterli cevabı çok zor değil
11 Yorumla
+1 yılHristiyan türkler açısından güzel bir durum
mesela halifeliği kaldırddı ama patrikhanemiz sonsuza dek kalacak.
Çünkü şeriatın amacı mecvut devlet düzenini yıkmak ama patrikhanin mevcut düzene itaat etmek aradaki fark budur06 Yorumla
Soran+1 yılOrtodoks musunuz?
- +1 yıl
hayır değilim protestanım..
Soran+1 yılEn iyisi =)
- +1 yıl
osmanlida seriat vardi ama 600 sene ayakta kaldi nasil olacak
- +1 yıl
Hayır en iyisi en kötüsü diye bir durum yoktur. bu sadece aramıza fitne sokmak isteyen insanların oyunu genelde.. hrisitiyanlar arasına mezhep ayrımcılıgı koymak için eğer böyle yaparsak kendi içimizde güçsüz oluruz..
- +1 yıl
Soru soran dışında kimse yazmasın cevabıma muhalefet olmasın sülük gibi yapışmasınlar müslümanlar cevabıma alın osmanlınızı başınıza çalın osmanlıda şeriat vardı neden yıkılmadı lafa bak şeriat üzerine kurulan bir devlet nasıl kendini yıksın
Diğer konusunda 300 cevap paylaştı. O laf edenler daha iyisini mi yapabilirdiniz o donemdede konusuyorsunuz
00 Yorumlakendi ideallerine ters düştüğü için.
emri direk kendisinden verilen bir sistem ve emri allahtan verilen bir sistemde kendi istediklerini yapamayacağı için şeriatı red etti00 Yorumla- Diğer konusunda 963 cevap paylaştı.
+1 yılşeriat olan bir ülke ilerleyemez giderek kötüleşir kısacası bu
15 Yorumla- +1 yıl
şeriatla yönetilip de ileri teknolojilere sahip bir ülke söylesene bana=)
- +1 yıl
şeriatı düzgünce uygulayan bir ülke yok bu durumda dünya üzerinde gösterebileceğim bir yer yok.
Ancak gerçekten müslüman bilginlerini istersen ibni sina halen kitapları okutuluyor ve pek çok tıp bilgisi ondan geliyor.
Dünya haristasını yapıp detaylarını ilk gösteren bilgin yine müslümandır.
İstanbul'u alan yine müslümandır.
Avrupa'da derebeylik rejimini yıkanlar yine müslümandır.
Daha çok sayarım ama gerek yok. Bu dünyada Allah'ın yolundan gerçekten ilerleyebilenler karşılığını görmüşlerdir.
Şeriat, İslam nedir bilmeden gördüklerinizi doğru sanmayın. Müslümanım demekle müslümanlığı yerine getirmiş olmuyorsunuz, şeriat var diyerek bir idam kuralı uygulayarak şeriat getirmiş olmuyorsunuz. Madem eleştireceksiniz okuyun, öğrenin öyle eleştirin böylesi yüzeysle ifadelerle değil. İyi günler.
Laiklik ilkesini bilen her insan aslında bilir bunu.
02 Yorumla
+1 yılkabul edilebilecek bir yanı yokta ondan araştır gör
21 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılŞeriat ne zaman vardı ki?
Osmanlıda bile yoktu?
şeri hükümler olabilir. ama şeriat yoktu21 Yorumla
+1 yılbu soruda kaldırılır kesin
23 Yorumla
Soran+1 yılkaldırılmaz bence :)
- +1 yıl
aynen kaldırılmadı :) buna benzer bişiyi kaldırmıslardı da
Soran+1 yılO arkadaş sorma şeklini bilmiyordur :)
Diğer konusunda 3,3b cevap paylaştı. 5816 göz kırpıyor bana.
15 Yorumla
Soran+1 yılhaha :D
Soran+1 yılsende daha dikkatli yaz :)
Soran+1 yılNagehan Alçı canlı yayında Atatürk'e diktatör demişti. Hiçbir şey olmadı :D
+1 yılne bekliyon o moruktan
01 Yorumla
+1 yılSeriat kadar sacma bisey yoktu da da ondan.
30 YorumlaArap dünyasına bakarak cevabını bulabilirsin.
20 YorumlaÇünkü ateistti, ya da deist. Her neyse işte
14 Yorumla
+1 yılAdama mezarda da rahat yok.
11 Yorumlabir boktan haberı yokmus galıba o zamanlar ondan
11 YorumlaDiğer konusunda 526 cevap paylaştı. Modernleşmek istemiştir belki.
01 Yorumlaşu an onun hesabını veriyordur :)
10 Yorumla
+1 yılBu yüzden ;)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCunku musluman olmadigi icin !
22 Yorumla- +1 yıl
Aynn öyle atatürk ü araştırırsanız Yahudi dönmesi yani sebatayist olduğunu öğrenirsiniz Yahudi bir aileyle büyümüştür gerçek babası Ali Rıza değildir tüm inkılap ları islam ı karalamak için yapmıştır atatürk ün bir söz ü var ben hiçbir dine inanmıyorum bütün dinlerin denizin dibini boylamasını istiyorum gibi bir sözü var peygamberlere hakaret ettiği sözleri var kuran a uydurma dediği sözleri var bunlar net bilgiler hepsinin kanıtı var üstad kadir mısıroğlu izleyince gerçek tarihimizi ve kafir atatürk ü öğrenin biraz
- +1 yıl
@Kahperengi1 knk inanmazsın ama Atatürk müslümandır kadir mısır oğlu stalin ayetel kürsi ile düşmanı yendi diyen siz ona mı inanıyosunuz adam tarihi Atatürke hakaret nys o benim dinim yok falan anlatyırım ama inanmazsın sana en sonunda bir site vercem oraya gir ve oku anlarsın Atatürk mededeni bilgiler evt o kitapta islamı peygamberimizi falan kötüledi ama müslüman olduğu açık orda ki olay atatürk bu kitapta bilimi ve medeniyeti açmak için açmıştır bilirsin yanlış bilmiyosam islamda bilime önem verir peygamberimizde atatürk de orda ki olay hep din le yönetilen halkı dini kötüleyip bilime yaklaştırmaktır hep din din din başka bişey görmediği için halk ve ona kafir denmesini göz önüne alan sayılı müslümanlardandır neden çünkü osmanlı hep din din din millete nasıl bilimi öğretceğinden bunu yapmıştır ayrıca ailesi yahudi olsa neden atatürkü dini bir okula göndermek istedi sana siteyi vercem gidip bak GOOGLE ATATÜRK MEDENİ BİLGİLER KİTABI İSLAM İNDİGO DERGİSİ yaz ve oku belirli olsun diye büyük harfler yazdım
Bir bildiği vardı.
20 Yorumlaarab dünyasına bak
00 Yorumlaaklı olan konusuyor
00 Yorumla
Devamını Gör(28)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?