Keşke biraz anlayışlı olsanız. Ama nerde.
Patates nasıl haşlanır? Anlatır mısınız?
Keşke biraz anlayışlı olsanız. Ama nerde.
ben şimdi burada sana en ince detayına kadar yazarım amaben bu cevabı yazana kadar nasıl olsa biri çıkıp "suyun içine atıp kaynat" diyo verir tüyoyu o yüzden sen haşladıktan sonra ne yapacaksan söyle onun tarifini vereyim :))
Yemek için yahu. Yiyeceğim sadece yemek yapmayacağım
Patatesi suya koy kaynadiktan sonra patatese bir çatal batir rahat bir şekilde patates içine giriyorsa olmuştur başlamadan önce patatesi yikaman tavsiye olunur
Allah bu kızın belasını verseydi de sormasaydi bu soruyu
içiye yıka-fırçala.çok büyükleri ortadan ikiye böl.tuz at , biraz limon sık.kabuklu papates yemeyi çok severim :/
Suya atıp kaynatılır, başka bir yolu yok ki zaten. Soğuk suya da olur, sıcak suya da olur.
Cevap
15Cevap
vala ben de bilmiyorum ne patates haşlamasını ne de makarna yapmasını. Hep dışardan yemek söylüyorum ya da yiyorum ama gerçekten herkese taş çıkartacak kadar güzel kahvaltı hazırlarım :))) onda üstüme yoktur :)
suyun içene atarsın iyice kaynar. ara ara çatal batırıp yumuşaklığını kontrol edersin. iyice yumuşayınca olmuştur. yalnız su her zaman patates seviyesinin üzerinde olmalı
Direk at suyun içine kaynasın, tuz ekle istersen biraz.
çaydanlık altına su doldur ve patetesleri içine at, yarım saat sonra patateslere bıçak batırarak pişip pişmediğini kontrol edersin.
tencereye patatesleri at su koy kaynasın güzelce sonra suyu dök patatesler haşlanmıştır kabuğunu soyup afiyetle yiyebilirisn
bir tencereye suyu koy, içine patatesleri koy, ocağı aç ve yak, sonra pişince al
tüm haşlamak ıstemıyorsan soy kabugunu tuz at bıraz kucuk parcalara ayır ve hasla
Bu yaşa geldin öğrenemedin mi :/
Hiç patates haşlama ihtiyacı durmadım.
kumpır yap kumpır ouyy
börek mi yapcaksın? <3
at suya kaynar zateN :))
hadi ya biz bilmiyorduk.
Tuz atarsın dağılmaması için
annene sor o bilir :))
üstüne otur 21 gün sonra haşlanır
Bende bilmiyorum annem yapar :))
Bolme dagilir yoksa.
bilmıyorum :D:D: