Bilimsel kısmını açıklamama gerek yok sanırım ve boşuna sordum kimse kanıtlayamayacak çünkü biliyorum :D
Cevabın nedir?
+1 yılbilimsel olarak kanıtlansa İslam dünyada tek din olurdu. sadece inanırsın diğer dinlerde olduğu gibi
13 Yorumla- +1 yıl
Neden? Tevratta da cin hikayesi var. Hatta Kuran bu hikayeleri, Tevrat'dan alıyor ama anlatmıyor. Sadece atıfta bulunuyor. Yani cinin varlığını bilimsel olarak kanıtlarsan tek din İslam olamaz. Ama dinlerin büyük bir kanıtı olur.
- +1 yıl
yok arkadaşın cin flan birisi sizi keklemis
- +1 yıl
Sence ben oradan inanıyor gibi mi duruyorum?
En İyi Cevaplar
+1 yılŞu an da değil ama en geç yarına bunun açıklamasını sana yaparım. Beklemede kal.
024 Yorumla- +1 yıl
Niye yarın?
- +1 yıl
Senin gibi birisi kolay kolay inanmayacağına göre detaylı araştırmamı yapacağım. O da biraz uzun sürer. O yüzden yarına cevabı veririm.
- +1 yıl
Peki dostum beklerim.
- +1 yıl
Şuraya bende bir yorum bırakayım da bende bildirim alıp nasipleneyim bilgiden
- +1 yıl
Ben de bu bilimsel araştırmanın sonucundan nasiplenmek isterim
- +1 yıl
@Bendisatalente @Z12345S1234 yorumunuz bulunsun tabi. Sizde cevabı görürsünüz.
- +1 yıl
Thanks
- +1 yıl
Araştırdın mı?
- +1 yıl
Cinleri kabul etmemek için Allah'ı da kabul etmemek gerek. En bilimsel delil Kur'an ve sünnettir. Bunları kabul etmiyorsan sana ne anlatsam zaten anlamazsın. Ama ben yinede yazıyorum belki bir değişiklik olur. Görünmeyen varlıklar hakkındaki bilgiler dini kitaplardan öğrenilir. Kaynak metafiziktir. Şimdi sana sorularım var.
1- Müslüman mısın? 2- Allah'a inanıyor musun? 3-Peygamberlere inanıyor musun? 4- Kur'an ve hükümlerine inanıyor musun?
Bunları kabul etmiyorsan cinlerin varlığını kabul etsen ne olur etmesen ne olur? Önce Müslüman olacaksın ve Kur'ana inanacaksın. Bunlar toplumsal olarak bir gerçektir. Cinler ve şeytanlar dumansız ateşten yaratılmışlardır. Şeytan köz üzerine gözle buhar halinde, dalgalar halinde, ışınlar halinde görülen o elektrik yükü D olan o maddeden yaratılmışlardır. Ateşin ısıya döndüğü anki enerji kısmı, elektrikleşmesidir. Maddi varlık, cisim olarak ondan oluşmaktadır. Şeytan hiç su içermez vücudunda. Bir miktar suya ihtiyacı olanı da cindir. Bunlar insan gibi yer, içer, uyur, ibadet eder, evlenir, çoğalır ve ölürler. İnsana göre çok uzun yaşarlar. insan gibi sosyal hayatları olan varlıklardır. Gayb bilgisi Allah'a mahsustur. Cin kelimesi sözlükte; “gizli ve örtülü varlık, gizlenen görülmeyen şey” anlamına gelir. Frenklerin "Genie", Latinlerin "Genius" dedikleri de budur. Yer çekimine tabi değillerdir. Kendisine görünmeyen bazı yaratıkların musallat olduğunu söyleyen ve bunları gördüklerini ve yaptırdıklarını anlatan insanlar var. Göremediğimiz, belli bir şekle, kalıba tabi olmayan elektriksel özellikleri en yüksek seviyede ve yer çekimine de tabi olmayan varlıklardır. - +1 yıl
Terim olarak duyu organlarıyla idrak edilemeyen, irade sahibi, ateşten yaratılmış, ruhani ve gizli varlıklara verilen bir addır. Bilim adamları açıklıyor atmosferimizde görünmez varlıklar var. Uzayda maddenin karşıtı olduğuna dair kanıt arayışına giren en önde gelen bilim insanları, yakın zamanlarda dünyamızın atmosferinde daha önce bilinmeyen bazı “görünmez yaşam formları tespit ettiklerini söylüyor. İtalyan-Amerikan nükleer fizikçisi Dr. Ruggero Santilli, bu teleskobun çıplak gözle görülemeyen yaşam formlarını Dr. Santilli, teleskoba eklenmiş bir dijital kameranın parlak arka planında karanlık bir görüntü bırakan “en az iki tür” Görünmez Karasal Varlıklar tespit ettiğini söyledi. Gösterdiğine inanıyor. Dünya için yerel veya başka bir yerden gelen, yabancı olan çok kırılgan ve basit varlıklar mevcuttur. Dr. Santilli, American Journal of Modern Physics’te “Görünür Olmayan Karasal Varlıkların Objektifli Yeni Teleskoplarla Görünür Tespit” olarak yayınlanmıştır. Ancak şirketi YouTube’da yayınlayan videoda Dr Santilli, bulgularını daha ileri götürmüş bir halde dedi ki: “Bu Varlıkların Hükumetimiz Tarafından Net Şekilde Tespit Edilip Ele Geçirilmesi ve Sorgulanması Gerekir Çünkü Bu Varlıklar Oldukça Hassas Sivil, Endüstriyel Ve Askeri Tesislerin Yakınlarında Onların Gözetimi Altında Görünüyor” Bu teoriye inanan Cryptozoologistler için de dünya için yerel veya başka bir yerden gelen, yabancı olan çok kırılgan ve basit varlıklar mevcuttur.
- +1 yıl
ALLAH, Cinler, Melekler, Şeytanlar, akıl, can, ruh, mikroplar görünmeyen varlıklardır. Bunlardan bazıları teknik şartlarla görülebiliyor. Normal gözle görmediğimiz halde, mikroplara ve diğerlerine de inanırız. Neden? Allah'a inanıyoruz. Biz var isek, bir yaratıcı ve yönetici vardır. Bunu da paygamberleri ile bildirmiştir. Yaratıcının kainat düzenini yönettirdiği yaratıklarına melek denir. Bunlar dünya ve ahirette de aynı göreve devam ederler. Biz şeytanları, melekleri, cinleri kabul ediyoruz. ALLAH bildirdiği için. Bütün dinlerde olduğu gibi ve hayatları hakkında bilgi verilmiştir. Kur'an'da bununla ilgili bir sürü ayet var. Hatta cin suresi bile var. Ama sen Müslüman değilsen bunlara zaten inanmazsın. Bu gün ufo denilen bir varlıktan bahsediliyor. İşte bu onarın birer emaresidir. İçimizden geçen ışınlar, elektro manyetik kuvvetler var. Bunları görebiliyor muyuz? Hayır. Ama varlar. İnsanlar tarih boyunca “Tanrı” inancının yanında melek, cin ve şeytan gibi ruhanî varlıklara da inanmışlardır. Bu varlıklar bazen cahiliye dönemi Araplar’da olduğu gibi mâbud yerine konulmuş, bazen de Hristiyanlık ve Yahudilikteki gibi, “birbirine karıştırılmıştır.” Bunun yanında bazı pozitivist filozoflar cinlerin varlığını reddetmiş ve bu inançları “hurafe” olarak değerlendirerek reddetmişlerdir.
- +1 yıl
Ancak bu reddediş tıpkı Freud gibi; herhangi bir inceleme yapmadan İslâmiyet ile diğer muharref ve bâtıl dinleri mukayese ederek; tek bir dini inceleyip diğerlerine ise ışık tutmadan olmuştur. Evet, maddî âlemin bir parçasını oluşturan ve “görünen” manasındaki insanın kendisinin yanında manevî âlemin bir parçasını oluşturan ve “görünmeyen” manasındaki cinler de vardır. Ancak pozitif bilim cinlerin varlığını reddeder. Çünkü pozitif bilim sadece cinlerin varlığını değil, deneyle ispatlanmamış her şeye şüpheyle bakar ve reddeder. Bu sebeple de batılı psikanalistler ile bizdeki takipçileri, ne insanın manevî yönlerine, ne de madde dışındaki manevî varlıklara inanırlar. Yukarıda da değindiğimiz gibi; pozitif bilim Kur’ân-ı Kerim’i hem eksik hem de yanlış bir şekilde değerlendirmektedir. Zira “mezkûr ilimler hep İslâmiyet’i hesaba katmadan değerlendirmelerde bulunmuşlar, maalesef İslâm ile muharref veya batıl dinleri aynı potada görmüşlerdir. Hâlbuki pozitif ilimlerin yanlış gördükleri; cincilik, üfürükçülük, büyücülük ve çaputçuluk gibi bâtıl akideleri, İslâm'da yanlış yani olumsuz uygunsuz görmüş ve tarih boyunca hep bunlarla mücadele etmiştir. Bunun yanında pozitif bilimin inkâr furyasından sonra ancak farkına varılabilen kuantum fiziği, ruhun ve insanın manevî yönlerinin varlığını kabul etmektedir. Göremedikleri için cinlerin varlığını kabul etmeyenler, acaba pozitif bilimin var olduklarını ispat ettiği her varlığı görebiliyorlar mı?
- +1 yıl
Bilinmektedir ki, “bilinen madde dünyasının ötesinde bilinmeyen, duyuların algılayamadığı muazzam bir madde ötesi âlem vardır.” Oysa pozitif bilim sadece duyulara dayalı olarak araştırma yapabilmektedir. Peki, beş duyunun ötesinde kalbin duyduğu ve hissettiği şeyleri nasıl anlatacağız? Evet, fizik ötesini fizik kanunlarıyla anlatamayız. Ancak bir tercüman olarak bu âlemin varlığına iman etmeyi formüle edip neye nasıl inanılması gerektiğini açıklayabiliriz. Bunun gibi hafızanın varlığını da fizik kanunlarıyla ispatlayamayız. Hâlbuki her insan bir hafızaya sahiptir. Hatta denebilir ki insandaki bu hafızanın varlığı, âlemde Levh-i Mahfûz’un varlığına da açık bir delildir. Bir şeyin varlığını ispatlamak için o şeyi göstermek gerektiği gibi; olmadığını ispatlamak için de, o şeye zarf olabilecek tüm mekânların hâlî (boş) olduğunu ispatlamak lazımdır. Mesela, bir odada elma bulunmadığını ispatlamak için tüm odanın tarandığı halde elmaya rastlanmadığının ispatlaması zaruri olduğu gibi; cinlerin olmadığı iddiasını ispatlamak için de bütün mekânları yani kâinatı taramak sonra bir hükme varmak zaruridir. Gözün kabiliyetinin yetersiz olması sebebiyle ruhânî varlıkların görünmemeleri onların olmadığının delili olamaz. Yani “adem-i rü’yet, adem-i vücûda delâlet etmez. Yani görünmemek aslında hiçbir zaman olmamak değildir.
- +1 yıl
Kaldı ki, cin ve şeytanların varlığına, kitap ve sünnetin yanında, yaşanılan tecrübelerde şahitlik etmektedir. İşte melekler ve cinler, madde ve fizik ötesi yani ruhanî varlıklar oldukları için onları duyularımızla idrak edemiyor ve bu vasıflarından dolayı fizik ve tabiat kanunlarıyla izah edemiyoruz. Ancak bunlar da insanlar kadar gerçek varlıklar olup sadece Allah Teâlâ’yı tanıma ve ona kulluk vazifesi için yaratılmışlardır. İnsanlar topraktan yaratıldıkları gibi cinler de insanlar yaratılmadan önce; dumansız, saf ve zehirli bir ateşten yaratılmış;göz, kulak ve gönül sahibi mahlûklardır. Bunun yanında işaretle de olsa her şeyi açıklayan Kur’ân-ı Kerim, onlarca ayette cinlere de yer verdiğinden, “başkası ne der?” vehmine kapılıp bu konudan sarf-ı nazar edemeyiz. Yani bir kenara bırakamayız. Cinlerin insanları görmelerine bir mani yoksa da vücut yapılarımızın farklılığı sebebiyle insanların onlarla işitilebilir ve görülebilir fiziksel bir beraberliğe girmelerinde engeller bulunmaktadır. Bunun yanı sıra peygamberler ve seçilmişlerin kendileri ile görüştükleri gerçektir. Doğruluklarına artık neredeyse kuşku duyulmayacak şekilde çoklukla yaşanan ve yaşanmaya devam eden olaylar, bir cin maskaralığı olan ruh çağırma gibi oturumlar ve benzeri müşahedelere dayanan, çeşitli TV kanallarının gizemli adlar altında yayınladıkları istisnai olaylar insanlarla cinler arasında ilişki kurulabileceğine bir kanıt olarak niye kabul etmesin ki?
- +1 yıl
Son olarak şunu da yazayım Muhyiddini Arabî; İslâm âleminde, İslâm’ın gerçeklerinden bazılarını açıkladığı için, o seviyeye gelememiş dar görüşlü ve basit yapılı kişiler tarafından “kâfir” diye nitelendirildi ve tâbiri câizse, “afaroz” edilmek istendi... Suçu; herkesin erişemeyeceği seviyedeki gerçekleri, insanlığa sunmaktı!..
Batıda da “Galileo” diye bir adam çıktı. Ve “Dünya dönüyor” dedi!.. Suç oldu bu!.. Hem de büyük suç!.. Bu yüzden engizisyon mahkemelerinde sürüklendi!.. Dinsiz, dendi; sapık, dendi; öldürülmek istendi!.. O da, devrinin dar kafalarının gazabına uğrayanlardan olmuştu; herkesin kolaylıkla erişemeyeceği bir gerçeği insanlığa sunmak istediği için...
Sebep her ikisinde de ortak... İdrâk edemediğini fark edemeyen insanın inkârı!.. Ve bu sebeple de erişemediği gerçekleri “yok” sayması...
İşte sana açıklamam var bundan sonrasını kendin düşün.
Biraz uzun ve geç oldu kusura bakma. - +1 yıl
Öncelikle benim dinimin ve inancımın önemi yok burada bilimsel konuşuyoruz. Ve bilim kanıtlarla sağlanır. Demişsin elmanın odada olmasını kanıtlamak vs. Ama bilim yok olanı kanıtlamaya hiç bir zaman çalışmaz. O yüzden bilim Allah ya da cin yoktur diye kanıt sunmaya kalkışmaz. Yine kuantum fiziğinden örnek vermişsin ama kuantum fiziğini şu an kuantumcular anlayamamıştır. Ve yine konusu cinler değildir yakından uzaktan ilgisi yoktur. Cinlerin varlığına dair kanıtı ben zaten gözle görülür bir şey olarak istemiyorum. Hubble uzay teleskopunun çalışma prensibi zaten göremediğimiz ışınları ve ışıkları süzmek amacıyla çalışmaktadır. Geçtiğimiz senelerde yeterli olamadığı için tekrardan geliştirildi. Şu an 5 farklı insan gözüyle tespit edilemeyen ışıkları algılayıp zaman çizelgesine koymaktadır. Ve ben sana bunu evet her cismi görmek zorunda değiliz diye anlatıyorum, inanabilmek için. Kur'an demişsin ki bilimsel bir kitaptır. Ancak büyük bir yanlıştır. Bilimsel olması için formül içermesi gerekmektedir. Aynı zamanda bu kitap içerisinde bir yanlış bilginin olması, tüm içeriği şüpheye çevirir. O yanlışta dağların depremleri engellemek için çivi gibi çakılmasını söylemesidir. Oysa ki dağlar, depremlerin sonucunda oluşmaktadır. Ve bende üzülerek söylüyorum hiç bir şey açıklayamamışsın ve kanıt sunmamışsın zaten. Ama yazdığın için sağol.
- +1 yıl
Dinin ve inancının bir önemi var. Çünkü cinlere inanmayanlar Müslüman olmayan ateist gibi kişilerdir. Eğer öyleysen sana ne kadar anlatsam da zaten anlamazsın. O yüzden dinin ne diye sordum. Eğer Müslümansan Kur'an da bile bildirilen bu konuya inanman gerekir. inanmıyorsan Müslümanlığın zedelenir.
Kuantum fiziğinin cinlerle alakası yok bu doğru ama konuları açısından benzerlik var. Madem cinlerin görülemeyeceğini biliyorsun o zaman nasıl bir kanıt bekliyorsun? Demek ki Allah öyle bir yaratmış ki son derece müthiş bir teknolojiyle bile görülmüyor. Sınırları çok da fazla zorlamanın bir gereği yok. İnancın varsa zaten inanırsın. Bilim her şeyi açıklar bir şeyi açıklayamadıysa o şey yoktur diye bir şey her zaman olamaz. Biliminde açıklayamayacağı şeyler vardır. Ama sizin gibiler bilim bunu açıklayamadıysa bu şey yoktur diye savunmaya geçiyor.
Neyse ben yazdığımın arkasındayım sen neye inanmak istiyorsan ona inan. Önceki yorumlarda son paragrafta yazdığı gibi erişemediğin gerçekleri yok sayıyorsun. Bahsettiğin dağlarla ilgili olan konuyu biliyorum onuda cevabını getireceğim. - +1 yıl
Madem çok merak ediyorsun söyleyeyim uğraşma ateistim. Fakat zevkime göre ateistim diyemiyorum. Ve dinleri ve tanrıyı yok sayabilmek için öncelikle inanan kişilerden çok daha fazla şey bilmek gerekir. Bilim kuantum teorisinde bize şunu diyor: X maddesi hem Ankara'da hemde Bursa'da eş zamanlı şekilde var olabilir. Bu bizim şu ana kadar dünyada görmediğimiz yeni bir fizik olayı. Ve biz bunu fark edilene kadar bilmiyorduk. Bilmediğimiz de çok şey var çünkü bilim daha bir bebek. Toplasan 200 senedir deneysel olarak var.
Şu ana kadar Allah ve yolladığı kitapta yazan hikayelerin ve verilen hiç bir tutarlılığı saptanmamıştır. Ama dön bak Kuran zaten Tevrat'ı kaynak alarak yazılmış ve Tevrat'ın kökeni de Sümer medeniyetine gitmektedir. Yazan mucizeler, anlatılan hikayeler, yaşanılmış olay olan Tufan. Hepsi Sümer medeniyetinde mevcuttur. Sadece değişen inanç, adet, tanrı ve tanrıçalar vardır. En basit mantıklı madem göremeyeceğiz ve bilemeyeceğimiz bir şeyi tutup Allah bize niye anlatsın? Anlatıyor ve iddaalı şekilde çevreyi araştırmamızı emir ediyorsa da biz bu sonucu görmeliyiz aksi taktir de şüphede olmamız kaçınılmazdır.
Peki sen müslümansın ve sana bir müslüman olarak şunu sorayım. Harut ve Marut hikayesini biliyor musun? Bunun dinde bize anlatılış amacı nedir? Ve sen bunu mantıklı bulabiliyor musun? Google'dan bakacaksan söyle ama ben arama motoruyla oturup konuşurum. - +1 yıl
Ben sana ne anlatsam sen zaten inanmazsın. Şimdi sana şunu şunu yap desem de yapmazsın. Çünkü işine gelmez. Sana söyleyebileceğim en yerinde şey ne olup bittiğini öldüğümüzde göreceğiz. Şu dünyada en çok senin gibi insanlar ahirette gerçekleri gördüklerinde ne yapacaklar onu çok merak ediyorum. Bu zamana kadar çok ateistle karşılaştım genelde küfür ederler. kötü konuşurlar Sen etmiyorsun kötü konuşmuyorsun o yüzden teşekkür ederim. Beni kendi inandığın gerçeklere çekmeye çalışma. Önüme en somut en gerçek delilleri de getirsen sana inanmam. Aynı şekilde sende inanmazsın bana. O yüzden fazla uzatmayacağım. Öldüğümüzde her şeyi görüp öğreneceğiz. Eğer doğru yoldaki bensem senin için büyük bir azap var. Yok eğer doğru yoldaki sensen beni ne bekliyor merak ediyorum. Ayrıca diğer dinler hakkındaki görüşlerini de merak ediyorum. Ateistler genelde hep İslamiyete karşı oluyorlar. Yahudilik veya Hristiyanlığa bir şey diyeni hiç görmedim. Neyse ben uzatmayacağım her şeyi öldüğümüzde göreceğiz. Ama bu yaptığımı kaçmak olarak düşünme. Belki beklentilerine cevap veremiyorum ama bunlar cevapsız olduğu anlamına gelmiyor. Sana cevap verecek birileri var. Ama zaten inanmamaya dünden razı olduğun için ne yaparsam baş. Baş nereye giderse kuyruk da oraya gider. Sende bir şeylerin peşine takılmışsın bende. Hangisinin gerçek olduğunu öldüğümüzde görürüz. Tek ricam böyle sorular sorarak insanların kafasını bulandırma. Senin yüzünden başkalarının da azap çekmesini ben dahi istemem. Senin ateistliğin sende kalsın.
- +1 yıl
Yooo kanıtlarıyla gelsen neden inanmayayım? Ateist olmaktan ne gibi kazancım olabilir hatta senin mantığına göre dezavantaja sahibim. Sonuçta senin inancına göre ben cehennemde yanıyorum. Ama konusu açılmışken şunu da söyleyeyim cennet ve cehennem inancı da Sümer'de ilk dünya üstündeydi ve ne zaman gökyüzüyle uğraşmaya başladılarsa o zaman cehennem ve cenneti göğe kaldırdılar. Dua ederken avcumuzu yukarı açmamız ve çoğu zaman gökyüzüne bakma sebebimiz budur. Diğer dinler demişken İsa mesela tapınak fahişesinin oğludur, yani Meryem. Buradaki bağlantıyı anlayabilmen için yine Sümer'e ondan sonra Akadlar ve Babillerin tarihine değinmem gerekir. Sadece oturup Kuran okumadım, diyorum ya herkesten çok bilmem gerekir diye. İncil ve Tevrat'ı da okudum. Zaten Kuran'ı tek başına okumak mantıksız çünkü bir devam kitabıdır. Mesela Adem'i anlatmaz sadece atıfta bulunur. Ben Tevrat'da okudum Adem'in hikayesini ki onun orada geçen ismi Adam'dır. Ve maalesef bu bile Sümer medeniyetinde Tanrı Enki'nin başından geçen hikayedir.
Ben neden varım sorusuyla yaşıyorum ve bunun cevabına yaklaşabilmek ödülümdür. Cennet ve cehennem beni ilgilendirmez. Sonuçta hepimizin aklı ve hür iradesi var. İnanıp inanmamak araştırıp araştırmamak kişiye kalmıştır.
Ha diğer dinler mesela Budizm vs diyorsan ya da Yunan mitolojisi, Gök tanrı inancı.. Bunların da kökeni Sümer medeniyetine inmektedir. Neyse ama teşekkürler yorumlar için iyi geceler. - +1 yıl
Buhar, ışınlar, elektronlar, elektrik yükü... "kaynağı metafizikseldir" , "dini olgularla anlatacağım sana" diyip bilimsel kavramlarla açıklamak... Noldu, hani Allahiniz "ol deyince oluyor" du? Gücü yetmemiş mi?
Bir kez daha dinlerin saçmalığını ve ona inananların psikoz rahatsizliklari olduğunu ispatladınız. - +1 yıl
@Ladyygirll ben konuyla ilgili son sözümü söyledim. Öldüğümüzde hepimiz gerçekleri göreceğiz. Ayrıca senin yaptığın gibi de saygısızlık yapmayacağım. Neye inanıyorsan ona inan ama başkalarının inancına da saygı duy. Kimsenin inancına laf söyleme hakkın yok.
- +1 yıl
@Ladyygirll bence de bu kadar saygısızca bir yorum yapmana gerek yoktu senin inancın sanadır inanıp inanmamak akıl tercihi
- +1 yıl
@Ladyygirll ayrıca benim inancımda Kafirun isimli bir sure var. Orada der ki ben sizin taptıklarınıza tapacak değilim. Siz de benim taptıklarıma tapacak değilsiniz. Sizin taptıklarınız size benim taptıklaım banadır.
Bende bu sure gereği sana aynen böyle diyorum.
+1 yılHerkes uğraşamam kanıtlamakla der :D ama bir bakalım neden?
Çünkü uyduruk hikayeler 😂22 Yorumla- +1 yıl
Adamın biri ateistlere ders anlatacak günümde değilim dedi. Ondan öncesinde aldı cevabını oturdu :D
- +1 yıl
Hahaha :D
Arkadaş ateist oldugunu tasdikletmek istemiş hahah. Evet sen ateistsin
17 Yorumla- +1 yıl
E ben zaten ateistim. Sakladığım ya da övündüğüm bir şey değil. Senin amacın sataşmaksa bilemem.
- +1 yıl
''Arkadaş ateist oldugunu tasdikletmek istemiş hahah'' Şu sataşmaktır.
İnanmak isteyip istememe meselesini çoktan geçmişimdir, ateistim dediğime göre. Sadece insanlar neye göre inanıyor görmek istedim. - +1 yıl
Açık kapım olduğunda deistim. Ama şu an tanrının olmadığını ve dinlerin çıkış noktalarını nasıl değişip bu günlere geldiğini kanıtlarıyla biliyorum. Bu yüzden ateistim diyebiliyorum zaten, aksine açık kapım hiç yok.
- +1 yıl
Şu an sorgulamıyorum, sorgulatmaya çalışıyorum. İkisi çok farklı şeyler. Ve inancı olup anlatmaya çalışanların inançları kırıldı karşımda. İsterse hoca olsun isterse başka biri fark etmez, saygılı olduğu sürece tartışırım.
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
3Cevap
+1 yılCin diye dünyevi ama farklı bir boyutta yaşayan bir varlık yok. Cin denilenler zaten dünya dışı varlıkların bir tarzının genel adlandırılması. Ama dini metinleri inceleyenler uzaylı varlıkları akıllarına getirmediği için cin ismini dünyevi bir tanımlama ile açıklamaya çalışmış ve bu böyle. Zannedilmeye devam ediyor.
Dini bilgi indirimlerinin uzaylı varlıklar tarafından çeşitli telepatik ve teknolojik şekillerde yapıldığı ortaya çıktıkça, bunu iddia eden ve ortaya yayan kişiler arttıkça, dini bilgileri hala 1000 sene önceki ilkel bakış açıları ile yorumlamaya çalışanların çelişkisel yorumları yitip gidiyor. 1000 senedir sürüp gelen ilkel bakış açılı dini metin bilgi yorumlarının güncellenme vakti geldi ve bu yorumlarla karşılaştıkça şaşırmaya devam edeceksiniz. Bunlara hazır olun.
neredeyse 20 senedir UFO ve uzaylı platformlarında insanlara konunun içeriği ile alakalı bilgi vermeye çalışıyorum (z).. "UFO'lar cindir yeaaaa, gardaş.. pu ne anunahi, ufo mufo, kedidir o gedi..." diyen tiplere itinayla dersini verdim. Yukarida bir arkadaş da demis"nasa goremedigimiz ışıklar, varliklar kesfetti" diye. Benim dediklerimin sağlaması da bu zaten.
Uzaylilar ( ozellikle reptilianlar) dunyamizda araştırma yapıyor. Ve bunun için de en izbe en mekrut terkedilmis binalari ya da mezarliklari falan seçiyorlar. Ve senin benim goremeyecegimiz farkli farkli boyutlara girme yetenekleri var. Çok rahatsiz edildiklerinde haliyle korkutarak kaçırıyorlar. Bu kadar basit.12 Yorumla- +1 yıl
Cin konusunda eyvallah aynı görüşteyiz ama uzaylılar konusunda farklı düşünmekteyim. Bizim göremediğimiz cisimleri Hubble Uzay teleskopu görüyor diye bende arkadaşa anlatmıştım. Fakat her bilinmeyen cismin genel adıdır UFO. Bu cisimlerin canlı mı değil mi olduğunu bilmiyoruz. Üstelik reptillian mı bilmek imkansız. Bunun da günümüzde kanıtı yok.
Kişisel olarak evrende bizim dışımızda canlıların bulunduğunu düşünmekteyim. Mars'ta su kalıntılarının olduğuna dair fikirler var. Ve bunun için sondaj yapma planları var. Su varsa yaşam vardır. Fakat yine de bu kadar kesin yargı ile yaklaşmak bile fazla çünkü dünya ve evren yasaları iç içe geçmiş durumda değil. - +1 yıl
Öncelikle merhaba, umarım iyisinizdir. Ateist olduğunuzu söylemişdiniz dikkatimi çekti ve bildiğim bir bilgiyi sizle paylaşmak istedim. Az önceki yorumda Hubble teleskopundan bahs etmişsiniz. Bildiğim kadarı ile Hubble teleskopu 1929-1930 senelerinde icad edilmiş ve o zamana kadar bilim evrenin bir sonu olduğunu tasdikliyordu. Teleskopun icadından sonra yıldızlar arasindaki mesafenlerin uzadığini fark etmekle bu kanıya ulaştılarki evren sonsuzdur. Demem o ki , bilim yanıla bilir ki bir çok kez yanıldıda , amma Kurani-Kerim daha 7. Yüzyilda Zariyat suresi 47. Ayetde "Biz göğü yaratdık ve onu sürekli genişletmekteyiz" diye buyurmakta. Bunun gibi daha nice olay varki bilim Kuran karşisinda yanilgiya uğruyor. Dini inancinizda ve ya hiç inanmamanizda kimseyi yargilayan biri değilimdir. Her kes kendi inancına göre yaşar ve her kesin ceremesi kendinedir. İnançsiz birine küfür etmem ya da inançlı birine cahil demem. Sadece medeni insam olarak bu bilgimi sizle paylaşmak istedim😊. Bunun gibi farklı bilgilere sahibim eğer öğrenmek isterseniz buyrun. Bu arada ben türk değilim , yazım yanlışım olmuş ise aff ola), iyigünler
+1 yılCinler var çünkü neden olmasınlar ki? Alkışa gerek yok teşekkürler teşekkürler.
211 Yorumla- +1 yıl
Üff imanım geldi :D
- +1 yıl
Kebap olmak istemiyorsan bir zahmet, ay herkes negzel uzun uzun yazmış utandım gidiyom sdfsf
- +1 yıl
Bende sana kısa kısa yazıcam ama memnun olmayacaksın :D
- +1 yıl
Biliyorum sefon ondan önemli deyel asdjajd
- +1 yıl
Anlamadım ama anlamamış olmam da önemli değil :D
- +1 yıl
Git uyu ya sdjxjsnfk
- +1 yıl
Uyucam ya yarın iş güç var lanet olsun :D
- +1 yıl
Ben atayız olsam çalardım pis işlere bulaşırdım çalışmazdım
İyi bir atayız olmak da zor - +1 yıl
:D Vicdanın dinle alakası yok ne zaman anlayacaksın :D
- +1 yıl
Öldükten sonra bok olçama inanıyor isem vicdanımı çöpe atarım asdjamsdj
- +1 yıl
Bok olcan zaten :D
+1 yılNiye uğraşayım ki seni inandırmak için? İnanmayacağını söyluyorsan
11 Yorumla- +1 yıl
Bilimsel kanıtı varsa inanmamam için sebep yok.
+1 yılKuran benim için bilimsel bir kitaptır ispatı geçmiş şimdi ve gelecektir orda varlığı anlatılmış ve hz muhammet de onlarla görüşmüştür benim içşn yetrlidir.. ha dumansız ateşten yartıldığı ve her günün ayrı bir kral tarafından kontrol edildiğinide belitmek lazım
03 Yorumla- +1 yıl
Kuran bilimsel bir kitap olsa eğer içinde formül barındır, her dediğinin de doğru olması gerekirdi. Ancak içinde dağların depremleri engellemek için yaratıldığı yazıyor. Ama bilime ters düşen nokta şu, depremler sonucunda dağlar oluşur. Ve bir yanlış dahi olsa diğer tüm içerik şüphelidir.
- +1 yıl
Şu an ateist eğitme saatinde değilim boş muhabbetlere gerek yok
- +1 yıl
Ateistler eğitebilir seni anca. Şu bahsettiğimi kendi kitabında okumamışsın neyin eğitimini vereceksin acaba? Cevap ağır gelince boş yapanlar siz oluyorsunuz ve saygıyı da haketmiyorsunuz. O yüzden yaylan!
- Diğer konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılBilimsel olarak kanıtlamak mı, hiç büyü cin olayı ile karşılaşmadığın ne kadar belli çok komiksin. 😄
14 Yorumla- +1 yıl
Ben mi komiğim yoksa inanlar mı :)
- +1 yıl
Paranormal olay yaşamamışsın, sana bilimsel olarak kanıtlayacak tecrübe de değilim ama, gerçekten yaşadım defalarca.
- +1 yıl
Ha onun içinde gelip laf söylemeye çalışıyorsun ne hoş aman aman. Ne yaşadın anlat?
- +1 yıl
Sensational, Bilim, beynin sol insulasındaki uyarilmaların varlıkları hissetmeyle bağlantılı olduğunu ve sol temporoparyetal kesişmeye uygulanan devamlı uyarılmanın gölgemsi figürler görülmesine sebep olduğunu kanıtlamıştır ve buna "Gastaut-Geschwind sendromu" deniyor. Yani paranormal falan yok canısı. Kendi beynini şartlandıriyorsun
+1 yılsen niye bu kaa cin'ssin:d
13 Yorumla- +1 yıl
Senle bir randevumuz vardı hatırlarsan bu konudan başlayabilirsin cin'ssime anlatmaya :D
- +1 yıl
ay annecim:d
- +1 yıl
Kaç kaç hıh :D
Bilimsel olarak kabul edilen kaç boyut var?
05 Yorumla- +1 yıl
Bilimsel olarak kabul edilen boyutların hiç birisinde cinlerle ilgili bir durum yok. Söylemek istediğin buysa cevabı da bu.
- +1 yıl
Hubble Uzay teleskopu diye bir şey var. O ispatlıyor zaten.
- +1 yıl
Bende sana gö.. tümle gülüyorum cahil herif.
Ayşşş korkarım ben
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem