Bildiğiniz üzere ozon tabakasının delinmesi sonucu ve insanoğlunun hataları yüzünden küresel ısınma felaketi ile karşı karşıyayız. Bunu önlemek için ne yapmalıyız
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
6Cevap
Devamını Gör(4)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Konu ile alakalı birçok soruya cevap verdim aslında. Daha önce yazmış olduğum yazılara bakabilirsiniz. Aynı şeyleri tekrar paylaşayım.
Küresel ısınma bir bilimsel gerçektir.
Düşünceden ziyade konu gerçeklerinin paylaşılması gerekliliktir. Küresel ısınma sera gazı olarak adlandırılan karbon içerikli gazların atmosferde artmasıyla oluşan dünya üzerindeki ortalama sıcaklıklarda görülen artışın sonucu dünyadaki iklimin değişmesidir.
İklim değişikliği olarak duyabilirsiniz. Sebepleri fosil yakıtların tüketimi, endüstriyel ve tarımsal faaliyetler sonucu ortaya çıkan metan karbon dioksit gibi gazların miktar ve yoğunluğunun artmasıdır. İklim değişiklikleri kuraklık çölleşme yağış dengesizliği gibi sonuçlar doğurmaktadır.
Sıcaklık artışı en büyük göstergelerden biridir. Arazi kullanımının yanlış yönetilmesi ormanlık alanların azalması da küresel ısınmayı etkilemektedir. İklim değişikliğinin beşeri be çevresel etkenleri vardır. Bu etkenlerin azaltılması gerekmektedir. Bunlar fosil yakıtlar kömür kullanımı petrol kullanımı elektrik tüketimi tarım hayvancılık ormansızlaşma ve ulaşımdır. İklim değişikliğinin etkileri azalan biyoçeşitlilik deniz seviyesinin yükselmesi insan sağlığına etkileridir.
Çözüm ise bu gazların doğaya verilmemesidir.
En etkili çözüm probleme sebep olan faktörleri iyileştirmektir. Fosil yakıt yerine yenilebilir enerji kaynaklarının kullanılması, daha az hayvansal gıda tüketimi, binaların izolasyonu, toplu taşıma araçları kullanılması, yürünebilir mesafelere yürüyerek gidilmesi, tüketim ürünlerinde düşük karbon talebinde bulunarak bilinçli tüketici olma, karbon salınımı azaltacak ürün kullanma led ampül kullanımı gibi yaklaşımlar sergilenmelidir. Öncelikle kendimiz bilinçleneceğiz sonrasında etrafımızdaki insanları bilinçlendirmek yapacaklarımızın arasında olmalıdır. Eğitim çok önemli.
Konu eğitim değil, kapitalizm ve onun adeta kolelestirdigi insan soyudur..
Marmaraya hangi endüstriyel fabrikalar kimlere güvenerek hala atıklarını bırakıyorlar diye düşününce konunun nereye vardığını anlamak zor olmaz. Veya covit salgınının özellikle batı dünyasında neden bitirilmemis olması da aslinda iyi bir örnek olur.
Yeterki fabrikalar çalışsın...