Merhaba Arkadaşlar,
Ben evlatlık edinildim. Ve duydum ki evlatlık durumu olanların E-Devlet soy ağacı sorgulanamıyormuş. Bu doğru mu?
Ben evlatlık edinildim. Ve duydum ki evlatlık durumu olanların E-Devlet soy ağacı sorgulanamıyormuş. Bu doğru mu?
E devlet uygulamasını indirmek ve kullanmak için soy ağacı sistemine ihtiyacın yok. Zaten herkesin kullanması gereken bir program. Kurmuşken bakıver
Evet. Ama ben soy ağacımı öğrenmek istiyorum. Aslında daha çok Irkımı merak ediyorum. Şifre falan gerekliymiş doğru mu?
Evet PTT'den geçici şifre alıyorsun. Orda resmi her bilgin var. Eger e-devlet'te veri çıkmaz ise bireysel başvurular yapabilirsin evlatlık edindiğin kuruma ama söylerler mi bilmem
Talebim olunca söyleniyormuş. Ama o kurum 3-4 yıl önce yıkılmış. Suç duyurusu açılmış. Yıkmışlar.
Bilgileri illaki bir devlet dairesine bildirmeleri lâzım. Devlet olmayan kurum evlat edindirme işini nasıl yapar onuda anlamadım ama devlette bir yerde bilgilerin olması gerekiyor
Haklısınız
evet güzel espri ama ben evlatlık gözükmüyorum maalesef.
ve o tarih galiba geçen sene bu olayların aşlama günüydü herhalde yazın.
Bildiğim kadarıyla evet soy ağacı çıkmıyormuş evlatlık olanların e-devlet nüfus müdürlüğüne yönlendiriyormuş
Orada ne yapacağım ki! İnsanı uğraştırıyorlar.
Bak bir sitede arkadaş şunu yazmış kopyalıyorum; Evlatlık durumundan dolayı söz konusu belgeyi internet üzerinden görüntüleyemeyen kişilerdir. Nüfus müdürlüğüne başvurun diye bir ibare çıkıyor ama soy ağacında ki bilgilerin kişiye özel olması gibi bir sebeple siz gene alamıyorsunuz.
Şimdi toplanın çözümü açıklıyorum: bimer'e bir başvuruyorsunuz, soy ağacı sorgulamamı yapamıyorum nüfus müdürlüğü filanca sebepten vermiyor diyorsunuz. bir kaç gün sonra bir mesaj geliyor bimerden (sms ya da mail). Nüfus müdürlüğüne gidin alın diyor o mesajda. siz de gidip alıyorsunuz. bu kadar basit işte.
Ah evet basitmiş. Ama ben bunu yaparken şu anki ailemden gizli yapmak istiyorum. Çok üzülürler. O yüzden. Bunu yapamam. Açığa çıkar
Valla kuzum reşit isen sanmıyorum soy ağacın için bimere falan yazdığında gelen cevapla ailenin haberdar olacağını ama karar senin
Peki teşekkür ederim.
Cevap
3Cevap
Deneyip ogrenebilirsin
Deneyeceğim. Ama olmuyorsa boşa uğraşmak istemem. Önceden öğrenmeliyim. Varsa yapmam.
Denemen lazım k.. a... l
Denemen lazım'dan sonrasını anlamadım. Ne demek istedin? Ayrıca denerim ama olmuyorsa boşa uğraşmak istemem.
Anladım. Teşekkür ederim
Bu doğru, kesinlikle.
😔😔
Bilgim yok
Sorun değil. Sağol
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar