Namaz kılan birisiyım dinine bağlıyım, ama işlediğim bazı günahları Allah affetmeyecek gibi hissediyorum sanki cehenneme atacak gibi Allahın merhametine de inanıyorum ama o korku yu yenemiyorum geceleri ölüm korkusu da yaşıyorum uyuyamıyorum ne yapmam lazım
Cevabın nedir?
Diğer konusunda 493 cevap paylaştı. Allah korkusu iyidir. İnsana kusursuz olmadıgını hatırlatır. Ama ölüm korkusu sıkıntı. Ölümü şöyle düşün müslüman için mükemmel hayata geçiş. Kendini uorma daha fazla. Bide bildiğin gibi insanı ölümden eceli korur. Ne yaparsan yap ecelin gelmeden ölemezsin. Ecelin geldiysede elinden bişey gelmez. Bide uyurken ölemek bence en güzellerinden biri. Sen bunları düşün rahatlarsın zaten.
25 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim. Korku kendiliğinden oluyor vesvese mi bilmiyorum Allahın merhametine sığınıyorum ama korkuyorum yine de
Soran+1 yılEvet Allah bizimle beraberdir la tahzen innallahe meana
Soran+1 yılİnşallah teşekkür ederim şeytan vesveselerini duymayacağım sanırım Allah'a daha fazla baplanacağım
En İyi Cevaplar
Kıl hakkı hariç her günah affedilir..
Yeter Tevbe et...
Pişman ol bir daha yapma.
Allah'tan korkma Ona saygı duy sev
Peygamberine sevgilim diyen O değil mi ki..
Ölüm korkusu herkeste var..
Akıbet hayrola de
Tevekkül et.
Bu sitede bu da
Çok komik.
Perhiz tursu misali..
Diyene bak deyin 🙄🙃15 Yorumla- +1 yıl
Turşu çekti canım
- +1 yıl
Lahana ve havuç turşusu iyi giderdi ha😂ne var sanki turşu sevmek suç mu?😂
- +1 yıl
Hangi ömer😂
Gizli Üye(25-29)+1 yılYapacak birşey yok, sen ne yaptıysan bağışlanma dile ve aynı hatayı tekrar yapma. Sonuçta insanı yaratan Allah’tır, ondan başka güvenecek kimsemiz de yok.. namaz kılmaya devam et sen.. ve bence önce senin kendi kendini affetmen lazım, çünkü geçmişi geriye döndüremezsin, hiçkimsenin öyle bir gücü yok..
10 Yorumla
Diğer konusunda 731 cevap paylaştı. Aklindan bu dusunceleri cikarmalisin böyle hayat sürmez
11 Yorumla
Soran+1 yılNasıl çıkarcam uyuyamıyorum sabah anca uyuyoru
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
27Cevap
+1 yıl(Tarafımdan) şöyle söyle: "Ey kendi aleyhlerine aşırıya giden kullarım! Allah'ın rahmetinden ümit kesmeyin. Şüphesiz Allah bütün günâhları bağışlar. Çünkü O, çok bağışlayıcı, çok merhamet sahibidir. Zümer 53.
30 Yorumla
+1 yılKız korkma bu kadar😂tövbe edip tekrarlamazsan Allah affeder zaten.
23 Yorumla
Soran+1 yılAffetmemesinden korkuyorum
- +1 yıl
Affeder korkmayın Allahdan sevin:D merhametlidir yaradanımız
Soran+1 yılEvet öyle inşallah affeder
+1 yılCanim "Allah affedicidir. Affetmeyi sever. Sizinde öyle (hoşgörülü, anlayışlı) olmanizi ister " demis Maide suresi 101 ayet . Ve Allahin El-Afuvv ismini zikret hergun.. anlami ;affi cok olan, gunahlari affetmeyi seven. Zikir sayisi 156 dir..
20 Yorumla
+1 yılNamazını düzelt bence.
Namaz kılan insan da bu kadar korku vesvese olmaz.
Hadi Allah korkusuna eyvallah o zaten olmalı.11 Yorumla
Soran+1 yılBence namaz kılan ile çok uğraşıyorlar vesvese yüzünden bu hale geldim
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende beş vakit namazında dinime bağlı biriyim daha önceden şeytana uydm 3 sefer zina yaptım ki o kadar pişman oldum ki tövbe ettim sanki hiç öyle birsey yaşamamış gibiyim sen yeterli kalpden tövbe et dua at Allah yardım eder
17 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYorumuna baktimda aynen namaz kilanla daha çok uğraşıyorlar namaz kilmadigim zamanlarda hiç içinde buldum kendimi şu anda çok şükür denk gelsede beni çok zolrsada Rabbım o duruma getiyor nefsine sahip çıkabiliryorsun
Soran+1 yılAynem öyle namaz kötülüklerden korur sözü çok doğru yalan bile söyletmiyır ama şeytan küçüçük günahları bile aklına getiriyor kötü şeyler veriyor aklına bir kaç defa sabah namazına kalkamadım şeytan yapıştırdı vesveseyi biri kaçtı diğerleri kabuk olmaz diye ama bir daha inanmam şu ergenken yaptığım günahlar geliyor aklıma zına falan etmedim harama da bakmadım dedim ya şeytan sana taa 10 yaşını hatırlatıyor
Cevap sahibi+1 yılTövbe etmek farzdır tevbe eden insan hiç günah işlemiş gibidir yeterli sen pişman ol
Soran+1 yılAynen öyle Rabbim inşallah affeder cehennem azabından korur
Cevap sahibi+1 yılAmin inşallah kardeşim
Cevap sahibi+1 yılAynen kardeşim bunlar bekliyor ki Allahin kanıtı için insanlara görünsün konuşsun ben burdayım desin sen Allah'a yoneldinmide karşılığını görebilesin Allah'ı eşi benzeri yoktur duyumassin göremezsin Allah'ı varlığına inanmak istyorsan bir insanın sadece ibadet etmesi yeterli o zaman onun kalbinde hissedeceksin diyelimki yemek yapmaya karar verdin suyunu koydun herseyi hazırladin ama devamini getiremedin güzel olmayacak dedin vaz geçtin yapmakdan sen bu yemeğin kokusunu tadını aldinmida o yemeği canın istesin nede tadını alabilmisin ne kokusunu nede karnını doyurabilmisin demekki o yemeği hak etmemişin yemeği yaparkende lezzet tat verebilmek için tuzu eksik karabiberi eksik diceksin lezzet vermeye çalışacaksin imanda böyledir namaz kılarken oruç tutarsın ama insanlara zulmedirsin haram yersin demekki bir eksiğimiz varmış
Soran+1 yılAynen öyle Allah kendini gösterseydi inan ile inanmayan nasıl ayırt edilebilirdi bunu anca iman gücüyle anlayabiliyoruz. Allah günahlarımızı affetsin
Bu güzel bir hissiyat ama hayatı kendine zehir etmemek lazım. Ümitsizlik büyük günahlardandır. İbadetlerini yap haramdan çekin rahatına bak 😊
214 Yorumla
Soran+1 yılÖyle yapıyorum namaz kötülükleri kurtarıyor zaten istesende günah işleyemiyorsun tek korkum sanki affedilmeyeceğim bazı din hocaları çok korkutuyor Allahtan sanırım bit de küçüklükten kaynaklı psikolojik hep Allah yakar diye büyütüldük oysa Allahı sevdirecek şekilde yapılmalıydı ama psikoloji işte kurtulamıyorum
Soran+1 yılAnladım peki ümitsiz olmak günah mı affetmeyeceğini düşünmek. Ben öyle günah işlemedim sadece başım açık en kısa zamanda tesettüre gireceğim param olunca biraz da abartmayu severim bir şey anlatırken ama bıraktım artık bunlar korkutuyor beni
Soran+1 yılAnladım teşekkür ederim
Soran+1 yılİnşallah öğrenciyim daha önce iş bulup çalişmam lazım tesettür malzemeleri için
Soran+1 yılİnşallah çok geç olmaz kapandıktan sonra sevgilinin yanına giderim
Soran+1 yılYani destek olsa da borç çok ben de yük olmak istemiyorum ay sonunu zor getiriyoruz zaten ben çalişmak istiyorum kiyafetler aldı başını gidiyor. Sevgili derken Allahı kastetmiştim
+1 yılAllaha inanıyorsan tövbe ettiğinde kabul eder eğer yanacaksanda günahın kadar inandığın için yine cennettesin
10 Yorumla- Diğer konusunda 992 cevap paylaştı.
+1 yılAllah bizlere ümit iel korku arasında yaşayın diyor. Korkma ama fazla da ümitli olma.
10 Yorumla Gece tam bu esnada bir yerden çıtırtı sesi falan gelse demek ki var ya patates sıçacaksın :D jsjs
10 YorumlaMeyve veren ağaç taşlanır. Şeytan senle uğraşıyor takılma.
20 YorumlaKimse masum veya günahsız değil. Yeter ki kul hakkı yeme. Tövbe et. Daha yapma.
20 YorumlaBiliyorsunuz. Kul hakkı hariç herşeyi affedebilir. Kendinize yüklenmeyiniz bu kadar. Sosyal projelerle vakit geçirmek yardımlaşmak yüreğinizi ferahlatabilir.
10 YorumlaBen benim günahları bir saysam cehennem genede cehennem benim ama aynı yoldayım
10 YorumlaAllah'ın çok güzel bir sözü vardır ; Rahmetim, gazabımı geçti diye..
10 YorumlaTek affedilmeyecek günahlar şirk ve kul hakkıdır. Onun dışında tövbe edip doğru yoldan ayrılmassan allah günahlarini affeder inşallah.
10 Yorumla
+1 yılkefaret ver af dile tovbe et bir daha yapmamak için Allah af edicidir pişman olan kulunu af eder aynı hataya düşmez isen
00 Yorumla- Diğer konusunda 6,4b cevap paylaştı.
+1 yılAllah affedicidir tövbe ettiyse ve tekrarlamazsan inşallah affeder
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMüslüman havf ile reca arasında olmalıdır. Yani korku ile umut arasında olmalıdır.
11 Yorumla
Soran+1 yılAma ben de ki korku fazla ölüm ayaktan alınır ya her gece aklıma gelince ayaklarım soğuyor sanki ölecek gibi ve Allah affetmeyecek gibi
+1 yılİçin rahat olsun Allah yok.
167 Yorumla
Soran+1 yılNerden biliyorsun
- +1 yıl
Kafayı bununla bozdum 20 senemi araştırmaya verdim. Sonra da tüm merak ettiğim ve soru işareti bıraktığım konuların yanıtlarına ulaştım. O yüzden bu kadar rahat yok diyorum.
Soran+1 yılSenin kararın her zaman saygı duyarım. Peki iyiler ve kötüler ayrılmayı hak etmiyor mu sence bu dünya boşuna gelmiş olamayız
- +1 yıl
Peki sence dinler iyi ve kötüyü cidden ayırabiliyor mu? Atıyorum bir asker şehit oldu ama gay. Gay olduğu için diğer şehitlerin mertebesine ulaşamayacak mı? Ya da karıncayı inciltmemiş olan bu adam sırf hormonları yüzünden yanacak mı?
Neden buradayız neden yaşıyoruz bilmiyorum öğrenmekte çok isterim ama bunun tanrıyla ilgisi yok. Zaten neden buradayız bilmediğimizden dolayı izah etmek için tanrı ve tanrıçaları bizler oluşturduk. Cennet ve cehennem de böyledir. Hatta yeryüzünde sanıyordu insanlar cennet ve cehennemi ama ne zaman gökbilimle uğraşamaya başladılar o zaman cennet ve cehennem gökyüzüne kaldırıldı. Bu yüzden dua ederken ellerimizi gökyüzüne açarız. Gök tanrının da bunda etkisi çoktur. - +1 yıl
Benimde şüphelerim var bazen diyorum ne alaka neden inanıyoruz misal arkadaş cennet cehennem korkusu yaşıyor bir düşününce ölünce var olmanın böyle bir şeyin var olmasi mümkün mü ya falan diyor insan sonra bir taraf var diyor kafa karışıklığı yani içine giren çıkamaz ne diyeyim
- +1 yıl
@sevgilipanda İçine girince çıkılamaz gibi duruyor ama değil. Öğrenmeye ve okumaya açık olmanız lazım gerçekten karar vermek istiyorsanız. Kuran İncil Tevrat fark etmez hepsini okuyun. Dinin gelişimi ve büyük ölçüde başlangıcı da Sümer medeniyeti. Bugün neye inanıyorsanız hangi hikayeyi duyuyorsanız dayandığı yer Sümer. Allah'da mesela İnnanna tanrıçasından devşirilmiştir.
Bunlar gizli bilgi ve belge değil. Kafanızı kurcalayan ne varsa okumak ve öğrenmekle giderilebilecek şeyler. - +1 yıl
Biliyorum mantık aradığımda kendimi bulduğum yere gelince eğer inanmayacaksanda okuyup araştırıp ona göre inanmayacaksın bunun için kuranın hepsini okumayı düşünüyordum araştırmalarım da oldu fakat gariptir bazen başıma kötü şeyler geliyor bazen bakıyorum ailem arkadaşlarım inandıkları var oldukları şeye uzun uzun anlatabilirim halim yok ben içine girince çıkamıyorum girmekte istemiyorum artık gelsin hayat bildiği gibi
- +1 yıl
@sevgilipanda Benimde böyle bir dönemim oldu hatta senle aynı yaşlardaydım. Olması da çok normal çünkü hayata dair ne biliyorsan bir yerde değişiyor. Tabuların yıkılacak hale geliyor. Ve boşlukta kalmakta korkutuyor. Ben agnostik olmaya karar vermiştim o dönem. Daha sonra deist oldum sonra da inançlı olmaya doğru evrildim. Anlayacağın baya gidip geldim. Sonra araştırdığım yerden devam ettim. Tüm dini kitapları okudum, olayları araştırdım. Sümer medeniyetiyle tanışana kadar da hiç bir şeyi kanıtlayamadım. Hissiyatla yürüyordu her şey. Ama Sümer medeniyetinden sonra her şey tek tek rayına oturdu. Şimdi kafam rahat. Bilime uzaya zaman harcıyorum geri kalanını anlayabilmek için.
- +1 yıl
İlerleyebilsem senin yolundan gidere herhalde o kadar halim yok ki bu konulara cumlelerim yarım ve anlamsız olmuş
- +1 yıl
Giderdim
- +1 yıl
Din konusu çok büyük bir olay değil mi düşüncesene gerçekmiş şok birde insan içine girince kendini kötü hissettigin oluyor
- +1 yıl
@sevgilipanda Olsun zamana bırak kendini bunaltma. Belki de aksine çok inançlı biri olacaksın ve bu mutlu edecek seni. Önemli olan her koşulda insanın mutlu olabilmesi.
- +1 yıl
@sevgilipanda Ben dediğim gibi gerçek olmadığına çok çok eminim o yüzden korkum vs yok. :)
- +1 yıl
Evet mutlu ve huzurlu hissetmek güzel maneviyat güzel ortasındayım o yüzden biraktim
- +1 yıl
Peki duanın gücüne inanıyor musun yoksa evren enerji ile mi akalaki olduğunu düşünüyorsun
Soran+1 yılBen de merak ediyorum neden geldik dünya ya diye Allah'ı merak ediyorum ama için içinden çıkamıyorum insanın beyni bunu düşenemiyor. Dedin ya iyi kötü ayıramiliyor mu diye Allah kötülükten haberi var ama insaların yapıyor bunu bu Allahın suçu değil ki ayrıca Allah ateist olup iyi olan insan ile ateist olup zalim olanı aynı kefeye koymadığını bildiriyor. Diğer dinlere de baktım onlarda ibadet ediyor ama inanmıyorlar çok değişik bana göre de dinler çok değişik çok fazla din var Tevrat ve incil defalarca değiştirilmiş savaşı islamın kazanacağını iki kitap da bildiriyor yahudiler de biliyor bunu ama inanmıyolar
- +1 yıl
@sevgilipanda Ya her şeyde okunan Ayetel Kürsi'nin içeriğine hiç baktın mı? Duaların içinde yazanlar aşırı saçma şeyler zaten.
- +1 yıl
Ama sen İslam ülkesinde doğduğun için İslami benimsiyor buna inanıyorsun başka dinlere inanan ülkede dogsaydin ona inanacaktın tek gerçek o olduğunu düşünecektin buna şöyle bir cevap vermemelisin eğer başka bir ülkede dogsaydim araştırıp yine İslami seçerdim çünkü çok mantıksız bir cevap olur şimdi sen başka dinleri araştırmıyorsun direkt yanlış olduğunu düşünüyorsun peki belki gerçek olan onların dini nerden bilebiliriz onlar nasıl araştırma gereği duymuyorlarsa sende duymazsın tamamiyle şans belkide
- +1 yıl
İyi de Allah sonsuz güce sahip iken neden 3 kitap yolluyor da ilk 2 sine sahip çıkamıyor. Üstelik İslam kaynaklarında da geçtiği üzere Hz. Muhammed'in damatı tarafından tüm Kuranlar yaktırılıyor kendisinin hazırlattığı Kuran geçerli kılınıyor. O dönemin başında da Osman Afganoğlu var, halife olarak.
- +1 yıl
Hayır öyle değil @sanatçınınboku dua etmek istemek dilemek gerçeklesmesinden bahsediyorum el açtığımız dilediğimiz için tanrı bize yardım mı ediyor yoksa evrenle alakalı mı enerji sinerji çok şey var bilmediğim için soruyorum
- +1 yıl
Bende kuranın çok bilgili bir kitap olduğunu ama daha çok o zamana göre ve hz Muhammede göre şekillendigini düşünüyorum
- +1 yıl
@sevgilipanda Tanrıya inanmıyorum biliyorsun. Bu Allah değil ama başka tanrı ve tanrıça da yaratıcı da yok bana kalırsa. Enerjinin elle tutulur pek yanı olmasa da bilimde yeri de yok değil. Hislerimiz düşüncelerimiz frekans olarak yayılabiliyor. Hatta bu frekanslar cihazlarca okunabilir halde günümüzde. Bununla ilgili bir durum olabileceğini düşünüyorum sadece.
- +1 yıl
Şöyle de bir durum var bizim tarihimizde atalarımız ilk türküler gök tanrı dinine inanıyordu şimdi düşündüğün zaman saçma buluyorsun inanmıyorsun ama o zaman onlar için gerçek oydu sonradan İslam dinini seciyoruz savaş oluyor araplara yardım ediyoruz detayları tam hatırlamıyorum yanlış olmasın ama olay böyleydi ve bazı yerlerde bizi zorla Müslüman yaptıkları yazıyor herneyse yani yıllar yıllar önce böyle bir olay yaşanmasaydı şu an Müslüman olmayabilirdik belki baska bir din bulurduk vs bunlarda tamamen sanş garip
- +1 yıl
@sevgilipanda Kuran'ın içeriği Tevrat'dan alınmış. Mesela apaçık olay falan anlatmaz, her zaman atıfta bulunur Tevrat'a dayanarak. İncil ise bambaşka oluşum bu ikisiyle hiç alakası yok ve insan elinden çıkma olduğu daha aşikar. Tevrat'da ise erotik şiirler dahi var. Bununda sebebi Sümer'den gelen kültürün Akadlar Babiller döneminde tam olarak anlaşılmaması Sümer dilinin hükmünün giderek kaybolmasından kaynaklı. Bu yüzden Samilerde ne biliyorlarsa din kitaplarına geçirilmiş.
Hz. Muhammed ise çok zeki bir tüccar. Ayşe ile çocuk yaşındayken sırf soyu için evleniyor. Üstelik Kuran'da Hz. Muhammed'e soru soranların para vermesini istiyor. - +1 yıl
@sevgilipanda Gök tengri inancı hiç bir dini yalanlamaz. Ve baktığın zaman gök tengri ile Allah arasında çok fark yok. Kızarsa o da cezalandırır. Mesela bir yere yıldırım düşerse Türkler cezalandırıldığını düşünür, anlaşma yapıyorlarsa vazgeçerlerdi. O topraklara uğramazlardı. Osmanlı'da Türkler ise deprem olduğunda yıkılan Bizans surlarını Allah'ın lütfu olarak değerlendirdiler. İşler ters gidince de Allah bizi cezalandırıyor diyorlardı. Toplumun gelenek ve görenekleri inandıkları dini ve tanrıyı her zaman etkiler.
Yalnız Araplar bizi müslüman yapmadı. Bu olay savaşla da olmadı. Türkler hiç bir zaman zor kalarak din değiştirmediler. İslamiyeti Araplardan değil İrandan alıyoruz ve bu ticaretten kaynaklı bir etkileşim. - +1 yıl
Evet zeki olduğu tartışılmaz beni bu duruma iten en önemli şeylerden birisi kadının İslamadaki yeridir derler ki el üstünde tutulur kadınlar ama alakası yok kapanmak misal diyor ki erkekler bakıp size zarar vermemeleri için kapanın bu hangi mantığa sığar erkek bakıp tahrik olmasın diye kendimi baştan aşağı nasıl kapatırım saçımın telinden bile etkilenen bir erkek olabilir mi ve ben onun için mi vücudumu kapatıyorum dünyaya çıplak geldik düşünüyorum ya neden diyorum saçıma kadar bileğime kadar kapatma örtünme olayı olsun ne var bunda İslam dini sadece erkek nefsine hitap ediyor ne kadar zoruma gidiyor her şekilde erkekten yana kadını alaşağı ediyor
- +1 yıl
Tarih dersinde savaş oluyor ve yardım ediyoruz sonra dinimize benzediği için İslami kabul ediyoruz olarak anlatılıyor bazi kaynaklarda zorla olduğun söylüyor bunu bilmiyordum
- +1 yıl
@sevgilipanda Şöyle düşün her kadın kapalı birisi ise açık erkekler etkilenir. Ama bir de şöyle düşün her kadın açık hangi erkek etkilenecek. Bu alışma ile alakalı bir durum. Bunun yanında Kuran'da kadını tarla gibi sürebileceğimiz yazıyor. Kadın bizim malımızdır. Nisa suresinde dövebileceğimiz yazıyor. Kadın eğer şahitlik yapacaksa bir erkeğe denk gelmek için 2 kadın gerektiriyor.
Yani anlatılan İslam ile kitapta yazan arasında deli gibi fark var.
Soran+1 yılBen öyle düşünmüyorum mesala Hz Musa firavunların yanında büyüdü ona rağmen müslümanlığı seçti Bilal habaşi de öyle köle iken müslüman oldu hak dinin islam olduğunu ap açık belli ali İmran suresin de 19 ayetinde yazıyor ve geleçekten haber veriyor kainatı genişlemesini demirin gökten indirilmesi, dağların yere çakışması gibi bir çok örnek var Allah her şeyi kusursuz yarattı. 4 kitap ın üçünü insanlar değiştirmiş ama kuran değiştirilmedi evet arsştırıp doğru dini seçerdim diğer dinleri de az çok araştırdım ama islamı seçtim
- +1 yıl
Evet söylediklerini biliyorum bunun için diyorum erkek nefsine hitap ediyor sadece lafını el üstünde tutmuyor aksine bu dediklerinden yapıyor miras hakki 3/2 erkek 3/1 kadın neden erkek fazla alsın kadın boşanmak isterse boşanamaz ama sayın erkek isterse her şeyi yapar olur olur
- +1 yıl
@sevgilipanda Maalesef milli eğitimin bastırdığı tarih yanlış. Bilinçli olarak yapıldığını düşünüyorum ben. Ama gerçekten Türk veya yabancı tarihçilere bakarsan gerçeklere ulaşman daha mümkün.
Mesela hep karadan gemileri yürüten ilk komutan olarak Fatih Sultan Mehmet'i öğretirler. Oysa bu da yanlış. Ondan önce Umur Bey yapıyor bunu. Bizans'a yardım edebilmek için gemilerini karadan yürütüyor. - +1 yıl
İyi de Hz. Musa Museviliğin kurucusudur. İslamı tek seçen peygamber Hz. Muhammed'dir.
- +1 yıl
İşte birde bu var dağlar çakışıyor denizler yarılıyor ateş biranda su oluyor bunlar mantığa sığıyor mu böyle bir şey dünyada mümkün mü sihir mi güç mü bunlar var mı
- +1 yıl
@sevgilipanda Evet ve ben istediğim zaman 3 kere boşol dersem senden boşanabilirim sana karşı yükümlüğümde kalmaz.
- +1 yıl
Üstüme üç kadında getir tam olsun 😂 @sanatçınınboku
- +1 yıl
Ha bu arada şu mucizeler dediğin konuların çoğu Arapçanın esnekliğinden kaynaklanıp istenilen yere çekiliyor. Onun dışında mesela Furkan suresinde bir mucize yazıyor. Yerin gökten ayrılması gibi. Bunun orjinali ise Sümer tabletlerinde yazıyor. Bunun gibi bir çok bilgi zaten Sümer tabletlerinden alınmış.
- +1 yıl
@sevgilipanda :D Bu gece bana karşı neden bu harem konusu açılıyor. YOKSA EVRENİN BANA VERDİĞİ BİR MESAJ MIDIR :P :D Soruyordun ya :f :D
- +1 yıl
Sümer tabletinde de mi aynı şey yazıyor gerçek olduğunu düşünüyor musun
- +1 yıl
Konu İslam olunca haremler karılar kızlar
- +1 yıl
Uf yine düştük bataklığa smsm
- +1 yıl
@sevgilipanda Bire bir aynı cümle değil çünkü dil farkı çok fazla var. Ama Sümerologların dediğine göre anlatmak istenilen aynı. Üstelik yine sümerolog olan Muazzez İlmiye Çığ'ın kıyaslamalı kitapları var. Dinlere Sümer medeniyetinden olaylar ve inanışlar nasıl geçmiş diye. Öneririm.
- +1 yıl
Okuyacağım 👍
Soran+1 yılHayır kardeşim Nisa süresinde kastdedilen şey dövün derken boşanmamak için erkeğin konuşması gerektiğini erkeğin yapması gerekeni söylüyor yanı kadın ahlaksızlık yaptıysa söz dinlemiyor ise evliliği zedeliyor isen bunu yapması gerektiğini söylüyor ayrıca kadının tenini kızartacak şekilde vurmaması gerektiği ve kafaya vurmaması gerektiği söyleyen hadisler var. Dürtecek yani islam gibi güzel bir din neden kadınları dövün desin ki Peygamberimiz kadınları döven kimseler hayırlı değildir diye sözü var
Kadınlar size Allahın emanetidir Muhammed sav- +1 yıl
Herhangi bir şekilde şiddeti kabul edebiliyorsun yani?
- +1 yıl
Bak Kuran demiyor yalnız, hadisler diyor diyorsun. Ve deve sidiğini içilmesini söyleyen hadislerde var hatırlatırım.
Soran+1 yılDediğim şeyi iyi okuduğuna emin misin şiddet yok ortada dövün derken onu kasdetmedi
- +1 yıl
Şiddetten bahsettik ve sen şöyle böyle zamanda olur yazıyor diyerek onu savundun sonuçta inandığın şey bunu söylüyor sende bize aktardın otomatik olarak kabul ettiğin bir şey olmuyor mu
- +1 yıl
Allah'ın kimini kimine üstün kılmasından ötürü ve erkeklerin, mallarından sarfetmelerinden dolayı erkekler kadınlar üzerine hakimdirler. İyi kadınlar, gönülden boyun eğenler ve Allah'ın korunmasını emrettiğini, kocasının bulunmadığı zaman da koruyanlardır. Serkeşlik etmelerinden endişelendiğiniz kadınlara öğüt verin, yataklarında onları yalnız bırakın, nihayet dövün. Size itaat ediyorlarsa aleyhlerine yol aramayın. Doğrusu Allah Yüce'dir, Büyük'tür. Nisa Suresi 34 Diyanet İşleri Meali.
Soran+1 yılÇinliler böcek yerken fare eti yerken sorun yok da peygamberimiz deve idrarı içince mi sorun oluyor ayrıca köpek eti yiyen insanlar bile var eşek eti yiyenler de var
Soran+1 yılAyrıca deve idrarının sağlıklı olduğu Bekir sifil test etti içenler de var
- +1 yıl
Hz. Muhammed yiyor mu bilinmiyor. Hadislerin güvenilirliği yok. En sahi dedikleri hadisçi Buhari bile Muhammed'den 172. yıl sonra yaşıyor.
Deve sidiği günümüzde hadislere uyarak içen insanlar var. Ve ne yazık ki hepsi hastanelik. Fare maymun domuz gibi hayvanları tüketmek sağlığı tehdit etmiyor. Domuz 'da hz. İsa yüzünden yasaktır. Hz. İsa aslında Sümer medeniyetinde Dumuzi'ye denk gelmektedir. Ve aynı zamanda güneşi temsil eder. Güneş bu yüzden bir çok ülkenin ve medeniyetin simgesidir. Haziran'da öyle. - +1 yıl
Bekir Sifil neden canlı yayında test edemedi peki?
Soran+1 yılİyi de peygamber efendimiz sürekli lıkır lıkır için dememiş sütü ile karıştırıp da içiliyor hastalanınca şifa niyetine demiş ayrıca her devenin idrarı içilmez dişi ve hamile olanın dan içilir yanlış deve ve hasta deve zehirleyebilir ayrıca peygamber efendimiz ve çobalaeı içince şifa bulmuştur
- +1 yıl
Tamam dediğin tarifle deve sidiği getireyim içer misin?
Soran+1 yılİçerim neden içmeyim ölürsem de öleyim. Peki benim anlamadığım neden bu sorun oluyor köpek eti yiyenler varken maymun eti yiyen varken
- +1 yıl
Çünkü o etlerde bakteri yok, ama deve sidiğinde var. Ve bu dini ritüel olarak öneriliyor sorun bu.
Soran+1 yılO zaman insan eti de yiyebilirsin
- +1 yıl
Sağlık sorunu oluşturmuyor ise yenilir tabii ki. Ama insanlık değerleri ve psikoloji açısından bakarsan bence sakıncalı.
Soran+1 yılPeki deve idrarı neye dayanarak bakteri varl diyorsun ibn-i sina bile eserin de söylüyor anlattığım gibi deva idrarını sütle karıştırıp uygun deve bulunca uygularsan içtiğin zaman iç hastalıklara iyi geldiğini üstelik tıp okuların da da okutuluyor yanı sana su gibi iç demiyor şifa diyor her devenin ki içilmez evet sakıncalı olabilir ama hepsi baktarili değil. Domuz eti de insan etine benzer yemesi sakıncalı ve yasak öldürebilir fazla yağ oranından köpek etine gelince haramdır dinen yenmemelidir
- +1 yıl
Peki sen Allah'a kitaba inanmıyorsun hiç ibadet ettinmi 20 yil bu konuları araştırmakla geçirmişin egerki ibadet etseydin çok farklı yerde olurdun ibadet edince zaten bunu kalbinde hissedebiliyorsun sen islama Allah'a inancıda hiç başlamamışınki inanasin Bana diceksinki Allah'ı varlığını kanıtla ne kadar anlatsam boş olacak sana. Kendimden için anlatayım sadece bir kaç örnek vereyim kandil gecesi dua ettim Kuran okudum hacet namazı kaldın geceyi ibadetle geçirdim Elhamdülillah rüyamda cenneti gördüm o kadar güzel bir rüyaydı ki anlatmakla anlayamassin o zaman bu bilinç altıydi tesadüfdü bunu geçtim çok sevdiğim bir kız vardı bildiğin kiz bana dünyanın en iyi insanı en merhametli insanı gelirdi o kadar severdim ben onun için 2 rekat hayırlısı için namaz kıldım o kadar kötü gördüm ki hayatımda rüyamda böyle birsey görmedim bir sefer değil 20-25 sefer hepsinde kötü göründü Allah bunu herseyiyle gösterdi ben gene ısrar ettin o kız için üstüne gittim olması için seviyorum çünkü güveniyorum iyi biri olduğunu düşünüyorum sonunda anladimki Rabbım den başka hiçkimseye güvenmeyeceksin nasıl birisi olduğunu düşüncelerini hersey ini öğrendim yalancı sinsi karaktersizin tekiymis şu anda olmadığına şükrediyourum inancim için sadece bunlar bir kaçı inşallah senide Allah yolun dan döndürürde bunu anlarsın
Soran+1 yılİsmimyeter evet haklısın ben de kendi tabutumu düşündüm galiba rüyaydı bilemiyorum ama ölmüştüm ve sabah korkarak uyandım evde ki herkese sarıldım ondan sonra başladım namaza ve süper huzur buldum gerçekten kötülüklerden koruyır namaz ve Allah'a dua ediyorum ölen teyzemi göreyim diye ve görüyorum rüyamda daha güzsk şeyler oldu ama son zamanlarda şeytan uğraşıyor günahkarsın gibi ama çok da günah işlemedim şeytan işte uğraşıyor. ve ölüm korkusu sarıyor sanırım bu da rabbim ayrı imtihanı Evet tek rabbimiz herkes gider o kalır Allah var bu kesin
- +1 yıl
21 sn
Aynen kardeşim bunlar bekliyor ki Allahin kanıtı için insanlara görünsün konuşsun ben burdayım desin sen Allah'a yoneldinmide karşılığını görebilesin Allah'ı eşi benzeri yoktur duyumassin göremezsin Allah'ı varlığına inanmak istyorsan bir insanın sadece ibadet etmesi yeterli o zaman onun kalbinde hissedeceksin diyelimki yemek yapmaya karar verdin suyunu koydun herseyi hazırladin ama devamini getiremedin güzel olmayacak dedin vaz geçtin yapmakdan sen bu yemeğin kokusunu tadını aldinmida o yemeği canın istesin nede tadını alabilmisin ne kokusunu nede karnını doyurabilmisin demekki o yemeği hak etmemişin yemeği yaparkende lezzet tat verebilmek için tuzu eksik karabiberi eksik diceksin lezzet vermeye çalışacaksin imanda böyledir namaz kılarken oruç tutarsın ama insanlara zulmedirsin haram yersin demekki bir eksiğimiz varmış - +1 yıl
Tıpta mı anlatılıyor :D Şaka mı yapıyorsunuz? Deve sidiği içenlerin hastanelik olması bence güzel bir kanıt. Ebu Sifil kanıtladı dedin nerede kanıtladı göremedim ben. En son canlı yayında kaçındı durdu içmedi. Domuz etine gelirsek ben defalarca tükettim sağlık sorunum yok. Tüketen insanlarda da sağlık sorunu olduğunu görmedim.
- +1 yıl
@ismimyeter Arkadaşım inançlı değilim bende güzel rüyalar görebiliyorum. Bilinçaltı bunu tetikler zaten. Bunu tutup Allah'a bağlamanız ve kanıt olarak görmeniz tuhaf olan zaten.
- +1 yıl
Aynen hepsi bilinç altıydi bilinç altı olsa idi o kadar iyi bildiğin çok sevdiğin kişiyi aşkla sevgili mutlu bir rüya görürsün
- +1 yıl
@ismimyeter Yahu ne anlatıyorsun neyi kanıtlıyorsun. He he diyeceğim ayıp olacak. Gelip yargılayıcı şekilde şunlarda böyle bunlarda şuna alışmış diye ahkam kesmen zaten yeterince itici. Senin gibiler yüzünden binlerce insan dinlere öcü gibi bakıyor. Kendinize azıcık şekil düzen verin. İnsan olduğunuzu ve insan olduğumuzu unutmayın. Senin inancına göre Allah'da bunu istiyor değil mi? Ama sen neredesin onun isteği nerede? Senle konuşacağım her vakit de benim için kayıp o yüzden iyi günler.
- +1 yıl
Sevdiğin kadınla kafayı bozmusşun çok düşünmüşsün bu yüzden bilinçaltında onun olmasi rüyalarında görmen olası şeyler fakat diyorsan ki Allah kötü gösterdi uyardı bir şey diyemiyorum herkes neye inanmak istiyorsa ona inanır saygı içinde kalırsak daha mutlu oluruz sevgiler
- Diğer konusunda 617 cevap paylaştı.
+1 yılALLAH çok affedicidir. Kul hakkı dışında herşeyi affeder yaradan.
10 Yorumla ne gunah isledin dogruyu soyle
14 Yorumla
Soran+1 yılGünah işlemedim tesettürlü değilim sadece biraz abartarak konuşuyordum yalan oluyırdu oda tövbe ettim
Soran+1 yılAmin Teşekkür ederim. İnşallah Rabbimiz de razı olur. Yorumlardan anladığım kadarıyla şeytan uğraşıyor
Tövbe et birdaha aynı günahı işleme
10 Yorumlakorkman doğru olan zaten..
10 Yorumla
+1 yılpsikolojik tedavi olman şart..
10 YorumlaOkb lisin geçmiş olsun.
10 Yorumla- Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılGünah çıkartabilirsin
10 Yorumla Din, den, dön.
13 Yorumla
Soran+1 yılNeden
Soran+1 yılTeşekkür ederim ama sen dön dinine orada pişman olmamak için
Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı. sen doğru ol o seni affedecektir
10 Yorumla
+1 yılNe güzel iste bacım daha ne istiyosun
10 Yorumla
+1 yılMesajda anlatsana ne korkusu olduğunu
00 Yorumla
+1 yılİyi gunahin cok
10 Yorumla
+1 yılNaptın ki
03 Yorumla- +1 yıl
Umarım sende birlikte olup tövbe edenlerden değilsindir
Soran+1 yılYook zina etmedim harama da bakmam inşallah yaklaşmamda sadece tesettürlü değilim ve söylediğim bazı yalanlar var aklım ermiyordu ama iman ettikçe aklıma geliyor onlar
- +1 yıl
Kız millet neler neler yapıyor onlaran daha çok hak ediyorsun iyi bir hayatı bence
Devamını Gör(17)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım