Videoyu sonuna kadar izlemenizi istiyorum
Sorusu olan varsa yorum olarak yazabilir
Sorusu olan varsa yorum olarak yazabilir
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer öncelikle sormadan önce, ona bu yolunda ve bu seçimlerinde saygı duyduğumu söylemek isterim.
gelelim sorulara
1. neden travesti oldun? (cinsel istek veya para maddi durumlar)
2. cinsiyet değiştirme ameliyatı oldun mu?
3. ameliyat olmadıysan, karşı cins ile ilişkiyi nasıl hallediyorsun?
4. sadece belirli çıplaklık mı, yoksa tamamen soyunup, dalıyor musunuz? :D
5. ne kadar gelirin var? (fazla olduğunu tahmin ediyorum, bu işte çok para var)
6. kadın, fahişe olma isteği, öyle hisler sonucu mu böyle oldun?
Kendime göre cevap vericem
1. Benim travesti olmak gibi bir amacım yoktu. Ameliyat olup hem görüntü olarak hem resmi olarak hayatıma kadın olarak devam etmek istedim. Bu bir anda olmuyor uzun bir süreç. Dolayısıyla travesti kategorisi içinde yer alıyorum şimdilik
2. Hayır olmadım
3. Hem duygusal hem cinsel olarak şimdiye kadar kimseyle ilişkim olmadı. Ameliyat olmayıp da duygusal ilişki yaşayanlar bazen söylüyor bazen söylemiyorlar. Durum ciddileşince ayrılıyorlar genelde. Cinsel ilişki yaşayanlar da baştan söylüyor. Zaten erkekler bilerek travesti olduğu için istiyorlar
4. Benim ilişkim olmadı
5. Ben seks işçiliği yapmıyorum ailemle yaşıyorum. Gelirim de yok. Ama genelde çok para kazandıklarını söylüyorlar
6. Kadın olma isteği doğru, ama fahişe olma isteği doğru değil. Öyle bir isteğim yok. Aslında çoğumuzun yok. Yapanlar arasında mecbur kalıp yapan da var, bilerek isteyerek yapan da var. Yani karakter meselesi. Genellemek doğru olmaz
öncelikle, bu sorular bir travestiye sorulacak sorular, sana değil, sen travesti değilsin, niye kendince cevap veriyorsun, senin cinsel sorunların var, yani kadın olma isteği, doğrumu anladım?
al sana soracağım sorular.
1. neden kadın olmak istiyorsun?
2. cinsel ameliyat olacak mısın ( cinsel ameliyat olmalısın bence)
3. peki bu kadın olma isteğini, nasıl tatmin ediyorsun, kendine nasıl hakim oluyorsun ( ben, jartiyer kıyafeti giyip, evde kendi kendine dans eden erkekleri biliyorum, durumun onlar gibi mi?)
4. bu hesap kız hesabın, peki gerçek cinsiyetin ney? bana doğruyu söyleyebilirsin, seni anlarım.
Hayır yanlış. Travesti olmadığımı nerden biliyosun? Ben de şu an aynı süreçten geçiyorum
1. Çünķü öyle hissediyorum. Çok klişe bir cevap oldu ama gerçekten öyle. Çocukluğumdan beri böyleydim ama ne olduğunu bilmiyordum
2. Eğer maddi imkanım olursa olmayı düşünüyorum
3. Eskiden bazı şeyler denemiştim ama küçük şeylerdi. Öyle jartiyerle dans etmek falan değil. Şimdi bedenim zaten hormonlarla değiştiği için öyle şeyleri umursamıyorum. Zaten onlara crossdresser deniyor ve onlar erkek olmaktan mutlular. Onlarınki fetişizm gibi bişey onlar çok farklı. Ben hiçbir zaman kendimi onlardan biri gibi görmedim
4. Eğer biyolojik cinsiyetimi soruyorsan erkek olarak doğdum. Trans olmasam neden böyle bir soru açayım..
travesti ney biliyor musun, hem cevaplarında hiç bir cinsel ilişki yaşamadım diyorsun, hemde travesti olmadığımı nereden biliyorsun, diyorsun, bir dediğin, diğerini tutmuyor, başka sorular sorayım.
1. bu hayat kız olarak gelseydin, yani istediğin bir cinsiyet olarak, ne yapardın bu hayatta?
2. erkek isteği var mı, yani hani kızlar ister ya kaslı erkekler falan, sende de öyle şeyler var mı?, yani dedin mi hiç, içinden, ''keşke bir kız olsam, kaslı bir erkek arkadaşım olsa, ona sarılıp, uyusam'' dediğin oldu mu hiç?
3. erkek olmak, sana göre fazla mı yoksa? erkekler her yüke katlanırlar, onlar kadınlara nazaran daha güçlüdürler, ve her yükün işin üstesinden gelirler, ama kadınlar öyle değillerdir, hatta kadınlara saygı duyarlar, ve kadınlara daha nazik, olumlu davranırlar, böyle saçma şeyler var maalesef, kadın erkek, ayrımı olan, bu sebepten dolayı mı acaba kadın olma isteğin?
4. çocukluğumdan beri böyleyim diyorsun, bu bir tür özgürlük hissi mi, biliyorsun böyle bir ülkede, senin gibileri, dışlıyor ve hor görüyorlar, maalesef böyle, yani, insanların düşüncelerine saygı duymuyorlar, benim gibi, mesela, yaratıcının bir kadın olduğunu falan düşündüğün oldu mu? yaratıcı derken, kimden bahsettiğimi anlamışsındır, mesela şeytan diyorlar ya, onu bir kadın olarak mı hayal ederdin, yani içindeki özgürlük ne kadar açık ve net?
Travesti demek fuhuş yapan demek değil. Videonun en başında bundan bahsediyo zaten. Mantıksal açıdan düşünürsek operasyon geçirmeyen her trans birey travestidir
1. Yani bu geniş bir konu. Öyle başlıca "şunu yapardım bunu yapardım" tarzında şeyler yok. Normal sıradan bir insan gibi yaşardım
2. Çook var hemde. Sarılma konusunda zaten hassasım. Defalarca ağladım bu yüzden
3. Evet fazla. Erkek olmanın sorumluluğunu kaldıramıyorum. Dışardan gördüğünüz gibi sadece gece dolaşmaktan ibaret değil erkek olmak. Gerçekten çok zor. "Neden istiyorsun" sorusu genelde herkesin sorduğu sorulardan. Bunun birçok sebebi var. Yazdığın şeylerin de etkisi var ama çok küçük. En büyük sebebi böyle hissetmek. Zaten farkındaysan şöyle bir durum var bu ülkede. Erkekten kadına dönüşümler çok fazla ve erken yaşta olmaya başladı, ama kadından erkeğe dönüşümler çok az ve genelde 30 yaşından sonra sürece başlıyorlar. Mesela Neslihan Doğrusöz erkek olduğunda herkes şunu sordu; "madem erkek hissediyordun neden kadın moda yarışmasına katıldın?".. Katıldı çünkü kadın olmak çok güzeldi karşı koyamadı.. Eğer kadın olarak doğsaydım ve erkek hissetseydim erkek olur muydum? Olmazdım. Bu kadar baskıyı dışlanmayı hakareti yıpranmayı göze alamazdım. Ama tam tersi olunca çok farklı oluyor. Ölmeyi bile göze aldım. Erkekliğe tahammül edemiyorum dayanamıyorum. Yani sonuca gelirsek, evet bu söylediklerinin de etkisi var ama bunlar yüzünden değil. "Erkeklere yükleniyorlar kadınlara olumlu davranıyorlar hadi kadın olayım" diye bişey kesinlikle yok.
4. Evet gerçekten özgürlük hissi. Bu yaşıma kadar yaşadığımı saymıyorum. Sanki hapisteymişim gibi hissettim hep. Herkese rol yaptım. İstediğim şekilde yaşayamadım. Erkek muamelesi gördüm. Erkek gibi davranmak zorunda kaldım. Erkek kıyafetleri giydim. Ben aslında ben değildim. Sanki bir bedenin içine sıkışmışım ve ordan çıkamıyormuşum gibi hissettim. Ama artık bıktım. Yukarda dediğim gibi ölmeyi bile göze aldım. Babam tehdit etti "beni evlat katili etme" dedi. Ama ben kararlıyım. Eğer erkek olarak yaşamaya devam etseydim intihar ederdim. Evet şimdi hor görüyorlar ama birkaç yıl sonra herşeyin düzeleceğini düşünüyorum. Hayatına normal bir şekilde devam eden çok trans biliyorum. Hiçkimse onların trans olduğunu anlamıyor bile. O günler gelene kadar sabredicem. Allahın kadın olduğunu son zamanlarda biraz düşündüm. Saçma gelebilir ama şöyle düşündüm, bir kadına en büyük kötülük yine kadından geliyor, bir erkeğe de en büyük kötülük yine erkekten geliyor. O zaman ben bu dünyaya işkence gibi bir hayat yaşamak için erkek olarak gönderildiysem, allah erkektir diye düşündüm. Şeytan figürü siyah tonlarda erkek, melek figürü beyaz tonlarda kadın gibi hayal ediyorum. Herkesin düşündüğü şekilde yani. Dizilerde bu şekilde tasvir edilmesinden kaynaklanıyordur belkide bilmiyorum
sen bedensel olarak erkeksin, ama içinde bir kadın var, merak etme tatlım, ben senin yanındayım, seni anlıyorum. son bir kaç soru daha.
1. izlediğin filmlerde falan, hani olur ya, bir kadın olur, ve erkek olur, genelde erkekler, o filmdeki baş roldeki erkek karakter olmak isterler, ama sen filmdeki o fahişe kadın veya baş rol deki kadın olmak istedin mi? yani kendini filmlerde, hep bir kadın, bir kız yerine mi koyuyorsun?
2. mesela, seni anlayacak bir erkek olsa, sana kadın gibi davransa, dese sana, ''gel buraya bir tanem, kadınım'' falan dese, veya sana, bir erkek tarafından, şaplak atılması, hoşuna gider mi, bunları nasıl değerlendiriyorsun, ister miydin, öyle bir erkek arkadaşın olsun? seni anlayacak !!
1. Hiçbir zaman dizideki erkek olmak istemedim. Açıkça söylemezdim ama zihnimin biryerinde hep kendimi kadın oyuncuların yerine koyardım. Bazen unutuyorum erkek olarak doğduğumu. İnanmicaksın ama bazen bir penisim olduğunu bile unutuyorum. Kafam çok karışık.
2. Çok isterdim. Mesaj olarak yazmaları bile hoşuma gidiyo. Moralim düzeliyo resmen. Hayallerim bunlar zaten.
Dünya hassas kalpler için dayanılmaz bir yer toplumun onları cok ötekileştirdiklerini çık kırdığını düşünüyorum o yuzden. Arkadaşım olmasını isterdim. 😇
Benim bir sorum yok ama bir yere parmak basmak istiyorum. Travesti demek bana göre yanlış. İtici buluyorum bu kelimeyi trans demek daha iyi sanki? Bir de iş problemleri, ameliyat ve psikoloji anlamında bireylere destek verilmesinin çok faydalı olacağını düşünüyorum. Hiç böyle bir kişi tanımadım ama düşüncelerim böyle.
Çok derin bir sohbetti sonuna kadar izledim diyecek birşey bulamıyorum gerçekleri bir kez daha yüzümüze vuran biri, değerli bir video ve bunu paylaşmanızdan ötürüde teşekkür ederim.
Cevap
5Cevap
Madem iyi insansınız madem insanlar sizin üstünüze geliyor, o zaman en lüks hayatı yaşayıp insanların, evli adamların parasını yiyip beleşten geçinmek neden? Mağdurluk sadece filmlerde, siz beleşten lüksü yaşıyorsunuz
Genelleme yapma. Gerçekten birçok konuda mağduruz ve bu mağduriyet kimsenin umrunda olmuyor. Lüks falan yaşamıyoruz. Bazı insanlar zengin olur bazı insanlar fakir olur. Bu çok normal. "Evli adamların parasını yiyip beleşten geçinmek" konusuna gelirsek, dünyadaki tüm kadınlar bunun peşinde değil mi zaten?
ama siz bunu uyguluyorsunuz, iyi insanda değilsiniz biri elinizden müşterinizi paranızı lüksünüzü alsın bak nasıl cazgırlanıyosunuz. Askeri ücretle geçinen birisi rahat rahat tatile çıkamazken sizin özel yaz tatiliniz özel kafa tatiliniz her gece clupleriniz luks kafeleriniz var. Mağduburiyet bu değil, pantolon alamadığı için intihar eden bir baba mağdurdur benim gözümde. Saçma bir cinsiyet kararsızlığında en lüks yerlerde insanların parasını en iğrenç şekilde yiyen kişi benim için yerlerdedir kusura bakmayın.
Yine genelleme yaparak konuşuyosun.. Burda konumuz seks işçiliği değil. Ayrıca travesti demek fuhuş yapan demek değil. Ben de transım ve benim şimdiye kadar hiç ilişkim olmadı cinsel anlamda. Birkaç zengin travesti tatile çıktı diye bunu genelleyemezsin. Ben hayatımda hiç tatil yapmadım. Ayrıca büyükşehirlerde kalacak evi bile olmayan binlerce travesti var. At gözlüğünüzü çıkarın, hayata geniş açıdan bakın. Çok dar görüşlüsünüz. Hiçbişey sizin sandığınız gibi değil.
ben nerde görsem hepsi de adamların parasıyla hayatını yaşıyordu. Taksimde yolda yürüdüğün zaman sen onlara bakamıyorsun ama organlarını alacakmış gibi bakıyorlar insana. Ameliyatını olursun bu şekilde hayatına devam edersin benim bildiğim bunu fuhuşa dökmemek lazım ama bu oldukça fazla.
Evet fuhuşa dökmemek lazım AMA, neden böyle oluyor diye hiç düşündün mü?
Devletin bu konuda translara sağladığı hiçbir destek yok. Bazen psikologlar bile transfobik çıkabiliyorlar. Ameliyat ücretleri çok yüksek. Her hastanede yapılamıyor yeterli bilgisi olan doktor sayısı çok az. Televizyon ve sosyal medyada bu konular sansürleniyor. Haberlerde gösterilmiyor. Programlar yapılmıyor. Diyanet çıkıp bunun haram olduğunu o kişilerin dışlanması öldürülmesi gerektiğini söylüyor. Durum böyle olunca hem toplum hem aile nefretle bakıyor.
Biz napalım? Nereye gidelim? Nasıl geçinelim?
Ben şuanda ailemle yaşıyorum. Ama evden atılmayacağımın hiçbir garantisi yok. Evden atılırsam bana kim iş vericek? Hiçkimse.. Napıcam?
Siz mecbur bırakıyosunuz.. Destek istemiyoruz, sadece nefret etmeyin dışlamayın yeter.
Ayrıca senin söylediğin gibi ameliyatını olup normal bir şekilde hayatına devam eden yüzbinlerce trans var. Karşılaşsan konuşsan anlamazsın iyi biri dersin, ama burda nefret kusuyosun. Ayrımcı olma. İnsanlara İNSAN olduğu için değer ver.
hadi canım hadi çalışırsın biriktirirsin olursun milletin sırtından gçinerek değil
Sonuna jçkadarmı az daha uzun olsaydı olurdu. Ama kırmadım ılk 4 sn seyrettım, yoksa senmısın o?
Keşke izleseydin. Hayır değilim
Netim yetmez üzgünüm.
travestilerin büyük bölümünün fuhuş yaparak hemcinslerine ihanet ettiğini, onların toplumda var olma savaşına darbe vurduğunu düşünüyor mu?
Hemcins derken kadınları kastettiğini düşünüyorum? Eğer öyleyse kadınların toplumda var olma savaşı falan yok. Asıl LGBT'lerin var olma savaşı var. Bir travestinin fuhuş yapması kadınları karalamaz sadece LGBT'leri karalar. Ayrıca tüm insanlar aynı olmadığı gibi tüm translar da aynı değildir. Birine iş vermezler mecbur kalır yapar, biri zevkten yapar. Parası olan zaten ameliyat olup kurtuluyor.
Kadınları değil travestileri kast ettim.
Herkes ozgurdur saygi duymak lazim
Neden böyle oldun
google...
Hiçbir şey
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar