Tam bir sağlık kaynağı Viyana Üniversitesi Tıp Fakültesi Profesörü Dr. Hans Tischer, ünlü bir ortopedi uzmanıdır. Bu bilim adamı, kendi sahasıyla ilgili bir hareketler zinciri olan namazı incelemiş ve şöyle bir yargıya varmıştır:-"Müslümanların namazı ortopedik açıdan bacaklar, diz, kalça ve ayak bilekleri hatta parmak eklemlerine varıncaya kadar vücudun her eklemini hareket ettirir. Ayrıca boyun, omuz, kol, bacak, sırt ve karın kaslarının tümünü büyük bir ahenk içinde kasılıp yumuşatmakta ve böylece tam bir sağlık kaynağı olmaktadır. Üstelik tüm bu faydalı hareketler günde beş defa tekrarlanmaktadır. Vücut için bundan daha faydalı daha rahatlatıcı bir hareketler topluluğu düşünülemez."-Sakat bile kalabilirler: Prof. Tischer'in tespitleri çok önemlidir. İnsanların çoğu ileri yaşlarda boyun, bel ve diz kireçlenmelerine bağlı olarak hareket bozuklukları çekerler. Bir nevi sakat kalırlar.-Bu durum, hayatlarının son devresini ağrılar ve sıkıntı içinde ve birçok hareketlerinden mahrum olarak geçirmelerine sebep olur. Düzenli olarak kılınan namaz, bütün bu arızaların en mükemmel önleyicisi olur.
Aslinda yasak ve emirler insanın tamamen iyiliği içindir.
Namaz ve ezanin insana hem sağlık hem duygusal yönden sağlamış oldugu faydalari biliyor musunuz?
Bu adamın en çok sevdiğim sözüdür resimdeki.. "Gelecekte doktorların hastalarına yazacakları reçete müslümanların kıldığı namaz ve oruç olacaktır."
Bunu bir öğretmenime göstermiştim, Biliyor musun abla ne dedi? Bu gerçek değildir. Bu adam bunu söylememiştir. O an cok üzüldüm. Biz müslüman olduğumuz halde, elestirel bakıyor, Allahın bize lutfettiği kitaptan yararlanmıyoruz..
Oysa vicdanlı her birey Kuran okuduğunda bu görüşleri söyleyecektir! Söylüyor!
Evet şu an namaza baktığımızda hem ruhsal hastalıkları hem fiziki hastalıkları hem de günahların kalbimizde bıraktığı kara noktaları yok edici güce sahiptir.
Bildigimiz gibi kuran, Ahlaki bozuklukları, iman eksikligini, gunah islemeyi dahi bir hastalik olarak tanimliyor, o halde bu namaz nasıl olur da şifa olmaz ki... Hem hepsi bizim yararımıza. Allah bizi emir ve yasaklar ile kısıtlamıyor. Aksine toplumsal yaşamı tanzim ediyor. Mutlulugu garanti altına alıyor. Biri dese ki ben özgürüm! Hayır asla. Bize özgürlükten bahsedenler, başkalarının özgürlüklerini kısıtlamadan özgür olarak yasayamaz. Her isledigi fiil ve ameller baskasinin hakkına gasptır.
Ve bizim bahsettigimiz özgürlük degil, insanların mutlu olmasini saglayacak hürriyettir. Bu da tam anlamıyla Islamdadır.
Allah insanların haklarını korumaya alıyor. Kim kanun koyabilir ki? Bunun ustune! Korumaya kalkan da başkasını magdur eder, görüyoruz anneleri :/
Nasıl namazdan buraya geldigimi de anlamadım ama :/ Allah hayirlisini bilir.
Onların yaptığı tek şey bu Gerçek değildir Kuran a dedikleri gibi :) O yüzden üzülme. En basiti de ki o halde bana kanitlayin demediğini. Bilim bile artık bazı şeyleri doğruladı ama bunlar bilime bile isnat koru korüne ateşe horaaaaa... kalp istemiyorsa temizlenmegi yapacak bisi yok.
Sadece bu profesör değil bir çoğu var hata bazıları islami karalamak icin bir seyler ararken öyle şeyleri gösteriyor ki Allah şehadet ediyorlar sonunda o yaratıcının büyüklüğüne
Inkar edenlerin çoğunluğu âhireti istemediklerinden çıkar bir yol bulamadıklarından öyleler.
Yoksa inanmak kolay, çok sebep var. Ve inanmamak sahiden zor...
Birçok sorunla karşılaşıyorsun. Bu ilmi, kudreti, sanatı kime isnat edeceğini bilemez hâldeler.
Hatta diyebilirim ki, inkârları dolayısıyla söyledikleri sözleri kendilerine bir gün biz iddia etsek, hayır böyle şey mi olur? Deyiverirler...
Bunların söylediklerine inanmak zor geliyor ve beni korkutuyor, Allah bunları nasıl da huzurundan almış.
Seni seven, seni daima huzurunda görmek ister, seni mutlu edecek şeyleri sana gizliden verir. Hep seni güvende tutar ama ruhun duymaz..
Iste Rabbim, biz unutsak ta Rahmetini bir şekilde gönderiyor; -Bir arkadaşım anlatmıştı, çok duygulanıyor insan.. Bir çocuk varmış, dileniyor sanırım. Ancak bankta uykuya dalmış. Hava da biraz soğuk tabi. Bir bayan geçmiş oradan, elinde bir sürü valiz var. Valizleri karıştırmış ve bir battaniye almış içinden, çocuğun üstünü örtmüş..
Görüyor musun? Ne müthiş bir şey. O çocuğun, Allah'ın himayesinde olmadığını bana nasıl kanıtlayacaklar?
Bir bebek düşün, Öyle gaddar insanlar, bebeğe bakmak için, hizmetkâr oluyor, etrafında pır dönüyorlar, bir ihtiyacı var mı diye..
O yüzden ya, Allah ne kadar korumaya lâyık biri varsa, ona Rahmetini ihsan ediyor.
Bilmez olur muyuz.. Bize namazi sevdirirken söylenen o söz hep hatırımdadır.
Evinin önünde akan bir nehir düşün ve şimdi o nehirde günde 5 defa yıkanan birini. Günde 5 defa yıkanan biri hiç kirli kalır mı. ? Ruhu temizlenmeli insan ruhu Bedeni zaten bu kirli Dünya'ya bırakacağız.
Abla cok harika paylasim prof. hans tischler böyle düsündügunu bilmiyordum acikcasi avusturyadan bir Dr böyle düsünecegini düsünemezdim Tesekkür ederim bu bilgi icin
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
5
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
2009 facebook paylaşımı tadında her gördüğünüze inanmayın ya. Dr. Hans Tischer diye biri yok bile. Biraz sorgulayın gerçek miymiş değil miymiş okuduklarınız. Ayrıca Bernard Shaw'ın da öyle bir sözü yok. Adam müslüman değildi, İslam'a saygılıydı ama böyle bir şey dediği sadece Türk sosyal medya sayfalarında var adamın bile haberi yok. Niyetiniz güzel ama yolunuz yanlış. Sosyal medyadan tarih öğrenilmez.
Namazin sağlığa ve insanın duygularına olumlu çok yararızası var sadece bunlar değil. Tarihi ya da dini nasil öğreneceğimizi allaha şükür biliyoruz. Ona bakarsan yalan yalnış iftiralarla dolu tarihi sosyal medyadan öğrenen bizlerdegiliz
Abdest in faydaları bile kanıtlanmış Onu paylaşıma acsam Ya yok be vardır onda is :) neyse uzar gider Ateistler e şöyle onu sen herşeye inaniyor lar okudukları ve duydukları. Mumafiklar sayesinde
Namazın ve abdestin faydasına kimse karşı çıkamaz zaten. Ama bu paylaşımdaki şeylerin türk sosyal medya dışında bir kaynağı yok ki bu fake anlamına geliyor. Kaynağı sağlam şeyler paylaşın ki okuyanlarda olumlu etki bıraksın.
O kafatasına yalan habere inananlar bir zahmet bunu da yapip bakiversinler. Temizlik ve sağlık açısından bir çok yararini hem türk h yabancılar kabul etti. Gözlerinin önüne deliller de gelse yalan dersiniz. Şu an senin yaptığın gibi. Neye o kadar fakendi bilgiler var islama leken sürmek icin kaynakları da var. Ben şimdi kaynak adi altında kurundaki bir ayete ya da sunnete iftira atsam fake değil inana bilirsiniz. Direk yazdığınızda bir sürü kanıt ve açıklamalar var bilim adamlarinin bakabilirsiniz
Bakın burada çok şeye şahit oldum. Cezanın en aiddetlsini muslumanlari ve diğerlerinin iyiliğini istemeyenlerin çekeceğini bildir di kuran. Bunlar biz iyi nihetliyiz sensin saha iyi çıkarız deyip mantığa sığan her seyin içine kurt düşürupi giderler. Bwndw burda gordum. Adam atıp tutuyor alay ediyor senden daha iyi bilirimel vay yalan haber die. allaha kul olmayi diye eee bakiyon evrimi savunan sozler. Ya da bakiyon diğerine ahlaki zedeleyen sozler ile kiz avlama peşinde allahın isi ışte.
En buyuk kutsal kaynak kurandir. Anlamayan lar icin sünnet ve hadisler öğretildi. Onlari anlamayan icin bilim yüzyıllar sonra devreye girdi. Kuranda baska kaynak var mi? Bir çok ayet var sen duz yazi okur gidersin ama orda ne deniyor?
Ben İslam'ın temizliğine ve faydasına laf etmedim ki. Ben de buna inanıyorum. Ama objektif olmamız lazım sizin burada paylaştığınız şeylerin kaynağı yok bu bir gerçek. Bana bu yazınızda yazanların kaynağını gösteremezsiniz, çünkü yok. Diyorum ki bu tarz paylaşımlar güzel faydalı olur ama paylaşmadan siz bir araştırın doğru muymuş değil miymiş. Böyle fake şeyler paylaşırsanız adamlar soğur bizden iyice, sevmezler.
Butun dunya öğrendi. Butun dunyaa sadece o profesör değil Yabancılar türkler ayni seyi itiraf ediyor. Bir yabancının bunu itiraf etmesini kabul etmek çok mubzor? Bende doküman belge arastirayim o zaman bir dahaki soruya
Bunun yalan olduğunu kanıtlamak kolay, google'a yazın adamın adını, çıkan tek şey adamın bu hikayesi. Adam hakkında bir bilgi yok viyana üniversitesinde öyle biri hiç var olmamış vs. vs. 2 dakikanızı alır bu hikayenin yalan olduğunu anlamak. Bu yalan ama bunun dışında müslüman olan bilim adamları var, KENDİ ağızlarından anlatıyorlar ve gerçekten İslam üzerine araştırmaları olan kişiler ve bu araştırmalarına ulaşılabiliyor internetten. Ama bu hikayenizdeki adamın hiçbir şeyi yok internette.
Ameller niyetlere göre dir hadisine göre yaşarız biz. Namaz spor icin kilinmaz. Eğer okusa idin baştan sona yargısız Resmin altındaki kisa notumu anlardın :)
Birilerine göre değil " prim! prim! bu. beyin yıkıyor. eyvah vay fasik vay iinanmayın kaynak getirsin Kuranda bile ayet var fasiklara inanmayın diye :)
En İyi Cevaplar