Hz. Muhammed bundan 1387 yıl önce vefat etmiş. Ondan sonraki nesiller hiçbir türlü ne bir mucize görmüş ne de inanmalarını sağlayacak bir olay. Muhammed zamanında yaşayan insanlar daha şanslı değil mi?
Neden sayısı belli olmayan dinler ve peygamberler var? Bütün hak dinleri Allah oluşturmadı mı? Bütün hak dinler bozulmuş ama Kur'an-ı Kerim bozulmayacakmış, bunun sebebi nedir? Kur'an-ı Kerim diğer semavi dinlerin güncellenmiş versiyonu mudur?
İslam bilindiği üzere İlk Arap Yarımadası'nda yayılmıştır. Diğer milletleri bu dine ve Allah'a nasıl inandırmışlar? Onlara Hz. Muhammed ve mucizeleri gelmedi. Araplar bu konuda diğer milletlerden daha şanslı değil mi?
Tüm geniş çaplı insan işbirlikleri, insanların kolektif hayal gücünde yaşattıkları ortak mitler etrafında mı örgütlenmiştir? Örnek olarak, birbirini tanımayan 2 Katolik yine de birlikte bir Haçlı seferine gidebilir veya bir hastane yapımına bağışta bulunabilir çünkü ikisi de Tanrı'nın insan vücudunda canlandırıldığına ve günahlarını bağışlamak için kendisinin çarmıha gerilmesine izin verdiğine inanırlar. ~~~ İnsanlar, "ilkellerin" toplumsal düzenlerini hayaletlere ve ruhlara inanarak oluşturduklarına ve her dolunayda bir araya gelerek kamp ateşinin etrafında dans ettiklerine inanırlar. Genelde anlamakta zorlandığımız şey ise modern kurumlarımızın da tamamen aynı prensip üzerine kurulu olduğudur. Örneğin özel şirketlerin dünyasını ele alalım. Modern çağın çalışan insanları ve avukatlar, aslında güçlü birer sihirbazdır. Onlarla şamanlar arasındaki asıl fark avukatların çok daha tuhaf hikayeler anlatmalarıdır.
İnsanlar şu an inandığı tanrıları ilkellerinkinden üstün ve mantıklı görmesinin sebebi nedir?
İnsanlar kendilerini avutmak için mi tanrıları oluşturdu?
Neden şükrediyoruz? - Kendimizi avutup başkaldırmamak için mi?
Bu ülkede tartışmak için cevap verilir karşındaki insanı anlamak için değil o yüzden karşımdaki insanın susmasını bekleriz ona cevap vermek için değil kendi görüşümüzü dayatmak için bu ülkede din ve siyaset konuşacak kadar beynine oksijen giden çok azdır
Evet derslerde ogretilen ise biz emevileri gorup islamdan uzaklasmisiz once sonrada abbasileri gorunce cok sevmisiz musluman olmusuz sacmaliga bak snsjjss bizim inanisimizla alakasi yoktu islamin
1-Hz. Muhammed zamanında yaşayanlar şanslı veya şansız diyemeyiz çünkü o zamanlar herkesin farklı bir inanış vardı ve yeni bir dine geçmeleri için mucizelere ve bir peygambere ihtiyaçları vardı. Şu an ise o dönem yaşanan mucizeler veya olayları bildiğimiz ve dünya nüfusunda çok fazla Müslüman olduğu için inanmak veya kabul etmek daha kolay.
2-İnsanlar ilk günden bugüne inanacak bir şeyler aramıştır. Bu da farklı inanışlara sebep olmuştur ki bunların hepsi Allah tarafından gönderilmiş değildir. Peygamberler ise bir dini yaymak için görevlendirilmiş özel insanlardır ve Allah onlara bazı mucizevi özellikler vererek inanmayı ve o dine insanları çekmeyi istemiştir.
4-Kuran dışındaki diğer kutsal kitaplar zamanında kendi çıkarları için bazı insanlar tarafından yavaş yavaş değiştirilerek bir nevi çıkar durumu yaratılmıştır. Kuran ise eskiden değiştirilen kitaplar dikkate alınarak peygamberimiz tarafından farklı kişilere tek tek değiştirilmeden not aldırılmıstir ve bu kitaplar nesilden nesile aktarılmıştır.
5-Bir nevi öyle diyebiliriz. Aslında bakıldığı zaman bütün kitaplarda amaç aynıdır fakat Kuran'ı Kerim hem geç gelmesi hem de diğer kitapların değiştirilmesiyle bir nevi güncelleme de diyebiliriz.
6-Diğer milletler bir anda din değiştirmemistir. Nesilden nesile aktarılan İslam ve peygamberimizin yarattığı mucizeler ve Kurandaki kanıtlar sayesinde aklına ve mantığına uyan insanlar İslamı seçmişlerdir.
7-Araplar diye genelleyemeyiz zira şu an ki Araplarin mucize görmediğini biliyoruz ki şu anki Arabistan'da İslam'a uygun bir yaşam yoktur. Peygamberimiz zamanındaki Araplar şanslı mı derseniz bence hayır çünkü yenj bir din ortaya çıkıyor ve bir adam gelip size yıllardır inandığınız şeyin yanlış olduğunu söylüyor e bunun doğruluğunu da bir şeylerle (Mucizeler) kanıtlanmasi lazim
9-Bahsettiğin olay bütün insanlık için geçerli değildir. Şayet Göktanri dininde insanlar ruhlara veya samanlara iman etmezdi. Modern çağda her insan avukat veya herhangi bir mesleğe sahip olabilir fakat peygamber veya yüce insan diyebilmemiz için yol gösterici ve normal insanlardan üstün özellikli birisi olmasıdır.
10-İnsanlar ilkel çağda çok fazla bilimsel bilgiye sahip olmadığından tanrı kavramını kısıtlamis olabilirler fakat günümüz dünyasında evrenin varlığı bile aslında ne kuvvetli bir yaratıcı olduğunu kanıtlar niteliktedir.
12-Şükür etmemizin sebebi olduğumuz durumdan daha kötü durumda da olabileceğimiz gerçeğindendir fakat bu demek değildir ki daha iyisini istemeyelim, onun için çabalamayalim
Bilmekle, inanmak farklıdır. Bildiğini zaten bilirsin, bilmediğine inanırsan iman olur, inanmazsan inanmamış olursun. Din konuları bilinmez, inanılır ya da inanılmaz. Bunun içinde araştırmak, sorgulamak gerekir. Tevratı, incili, kuranı okursun, ya inanırsın ya inanmazsın.
İncilin, tevratın değiştirildiğine inanmıyorum. Değiştirilmiştir diyenler kendileriyle çelişiyorlar. Kuran, incili ve tevratı kabul ediyor, aynı zamanda da Allah'ın sözü değiştirilemez diyor. Zaten müslüman da değil, hristiyanım. Çünkü amel defterimi İsa'ya teslim etmenin beni kurtaracağına inandım. Kuran'da ve tevrat'ta ise tam tersi amel defterini kendi sırtında taşırsın. İncil tevratı tamamlıyor, tevratın hümkü ortadan kalkmıyor, tamamlanıyor. Ancak Kuran hakkında bir fikrim yok. Çünkü incilde, İsa'dan sonra sahte dinler ve sahte peygamberler gelecektir, kurtuluşun tek anahtarı İsa'ya iman etmektir yazıyor. Bu iki sebepten ötürü, müslüman değil hristiyanım. Herkesin inancına, inanmayanın da inancına saygı duyarım.
Hz. Muhammed 1387 yıl yaşamış ondan sonrakiler mucize görmemiş. Ama bugün evreni galaksileri keşfetmiş bir insanlık var. Atomu hücreyi küçüğün de küçüğünü keşfetmiş bir insanlık. Bundan daha büyük mucize var mı? yani Kızıldeniz'in ortadan ikiye mi ayrılması gerekiyor? kaldı ki Kuranı kerim Hz. Muhammedin en büyük mucizesidir. Anlayarak isteyerek doğru şekilde okuyan onun mucizeviliğini fark eder ama isteyen. dalgaya alarak ironi yaparak din karşıtlığımızı akıl ve mantık çizgisine oturtmaya çalışıyoruz. ki bu da olmuyor. hz. Peygamber zamanında da aynı alaya alma gibi taktik deneniyordu. bugün din ve bilimi birbirine karıştırmamak gerekiyor. Din bilimin cevap vermediği sorulara cevap verir. Bir çocuğun ölümünü babasına tıbbi olarak açıklaman onu teselli eder mi? ya da savaşta şehit düşen bir asker için annesine G3 mermisi kalbinden delip geçti kan damarları parçalandı diye hatta daha da bilimsel bir jargonla latince bir dille anlatılsa ne olur? Bunu din yapar. yani bilim açıklar din anlatır. din birçok konuda bilimden destek alır. Haa sen Tanrıya inanıp inanmaman senin elinde, sana deliller sunulmuş. Tanrıya inanmak sana kaybettirmez aksine hayata daha güvenle bakarsın. ölüm sonrası için daha ümitli olursun. sizin soru sormaktaki amacınız hakikaten bu sorunuza cevap aramaksa benim fikrim böyle
Gö tüm sıkıştığında dilenecek benden güçlü birine ihtiyacım var çünkü. Ama onu görmesem de olur. Dualarımı kabul edip etmediğini bilmesem de olur. Hem bir suç işlediğimde vicdanımı en iyi, şeytana bok atarak rahata çıkarabilirim. Allahla ilişkim öyle kuvvetlidir ki, bana her şeyin ondan geldiğini bilirim ama bilgimin herhangi bir dayanağı yoktur. Müslümanım (!) işte.
Bu konuda ki görüşlerinize saygı duyuyorum ana katılmıyorum size hatırladığımız kadarını biz biliyoruz ya peki kayıda geçmeyen bilgiler ne olacak. Bildiğim kadarıyla her kavime bir peygamber gçnderilmiş ve kavim uyarılmıştır. İslamiyet insanlığa gönderilen son uyarıdır vs. Bu konuları sanal ortamda tartışmayı gereksiz buluyorum yüzyüze yapılan tartışmalar daha etkili bu yüzden görüş yazmam genelde bu konularda
Örnek muhammed ayı 2 ye böldü denir bunu dünya da gören kayıt altına alan hiç bir yazıt kaynak yoktur , işin özü adam 10 gün ortadan kayboluyo sonra gelince soruyolar nerdeydin diye miraç a yükseldim diyo anladın mı
Mucizelere inanıyorum demeyeceğim, mucizelerin varlığını biliyorum diyeceğim çünkü kendi gözümle gördüm, doğa üstü bir olay yaşadım. İnternetten araştırmak isteyen, "baptism by holy spirit experiences" yazabilir. Tabi kulak duyma şeyler olacak bunlar, görmediğiniz için bilme şansınız yok.
En İyi Cevaplar