Babam yalovada oturuyor ama adresini bilmiyorum ben istanbula uni icin gidince adresini degismis
Nafaka bağlandı ama ödenmiyor ne yapmam lazım?
Babam yalovada oturuyor ama adresini bilmiyorum ben istanbula uni icin gidince adresini degismis
Önce gidip dilekce yazdirman ve icra davasi acman gerekiyor. Mahkeme zaten banka hesabini kontrol edecek ve nafaka yatmadiysa uyari yapacak uyarida dikkate alinmazsa o zaman hapis cezasi var ve zorunlu hapis bittikten sonrada o nafakayi vermek zorunda yattigina saymiyorlar nafakani merak etme
İcraya takibine düştü zaten. Ama icraya verileli vaya oldu
Baya oldu*
Turkiye deki adalet sisteminin işleyişi biraz sorunlu malesef bu sureçte fazla sabirlı olman gerekiyor sen yinede surekli gidip kontrol et neden bir sonuca varilmiyor sor mutlaka pesine dusmeyince israrci olmayinca malesef ki ugrastiriyorlar.
Adli tatil bitince şikayette bulunursun yatırmıyor diye. Birikmiş aylarla birlikte onun maaşından kesilerek ya da mal varlığından alınarak sana nafaka ödenir. Ödeyemiyorsa hapis cezası verilir. Şimdilik beklemen gerekiyor.
Avukata verdinse surec bı 6ay sürer icra yolu ile alacaksın sonuçta
Baba kızına nasıl nafaka öder. Adli tatil bitmesi gerek
Yeni girmis oyle soyledi
Anlamadim? Nafaka ne demek bilmiyir musunuz
Cevap
8Cevap
Adli tatilin bitmesini bekle. Sonra sorgularsın. Biraz sakin ol. Kendi kendini yiyip bitirme.
icra davası aç.. bu zamana kadar birikio zaten mecbur ödeyecek
Hacize gönderilecek bir maaşı var mı?
Var
Ancak avukat adlı tatil bitiminde maaşına haciz koydurarak otomatik olarak sana ödenmesini sağlar. Onun haricinde o tarihe kadar tamamen babanın keyfine bağlı bir ödeme olucak
Off
Eylulin sonunda universiteler acilmaya basliycak. Dım dizlak kaldim yani
Ihtimal dahilinde ise arayıp konuş durumunu anlat. Nöbetçi mahkemeler var ama nafaka davalarına bakmazlar. İyi bir avukat bul ve adli tatil de bu sorunun tekrar yaşanmaması için kalıcı çözüm bul.
Ya aramam mumkjn degil zaten numarasini bile bilmiyorum o yalovada yasiyor ben istanulda
Avukatından iste, dosyadan iletişim bilgisine ulaşabilir. ya da avukatının iletişim bilgisine. Öyle kolay vermeyeceklerdir durumunu anlata anlata ulasacaksin. Yaşamış olduğun durum içinde gerçekten çok üzgünüm.
Öldürünce de erkek suçlu diyorlar
Ne nafakası lan?
Nafaka falan yok tamam.
Bak bu tür durumlarda adli mercilere durumu bildir ya da karakola git anlat yardımcı olurlar yol gösterirler.
Eğer nafaka ödemiyorsa noter yolun ya tebligat gönder ödemezse cezaevine girer
O senin baban para için sadece ilgin olmamalı zaten her istegini larşılarugönüllü. Saygısız sevgisizligini görünce ödemek istemiyordur ama merak etmeukanunlar sizden ysna
Hahahah be aptal. Bizi ortada birakip kacip giden o. Yillarca nerde oldugunu ogrenemedik
Sonra ortaya cikti
Bir dusun bakalim madur kim.
Ahlaksiz adam.
Kimin ne yasadigini bilmeden konusmayin bence
Çok iyi bilirim sizleri günah ada ma
4 ay oldu ve hiç ödemedi mi?
Sen babandan ayrildinmi
Dava edip haklarınızı arayın mahkemede.
Gizli olma porufilini guster
Sallıyolar seni her halde
ver avukata
Topluca öder
Kardes oyle oluyor ama baglaninca verilmesi gerek
Faizi ile alırsın
Nafakada faiz yok. Offf ise yarar yorum yapmiycaksan yapma. Ben birsey ogrenmeye calisiyorum size birsey ogretmeyebdegil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar