türkiyede ve müslümanların cogunlugu hafs kuranını okurlar ama cezayir tunus ve batı libyada warsh kuranı okunur yemenin bir kısmında hisham kuranı okunur libya tunusun bir kısmı cezayir ve ispanyanın bir kısmında Qalun kuranı okunur peki bu kuranlar aynı mı farklı mı sorunuza gelirsek warsh kuranındaki sure sıralamaları ile hafs kuranındaki sure sıralamaları farklıdır ve ayetlerde ekleme ve eksilme vardır hepsinde degil ama cogu ayette bu durum var ve her kuran digerine göre farklı olmus oluyor yani cezayire gitseniz warsh ve Qalun kuranı okunur yani sizin okudugunuz kuranı kabul etmezler hani kuranın 1 harfi bile degistirilemez ve degismemisti? eger wikipediaya girip tabi türkiyede yasak oldugu icin vpn ile Qira'at yazarsanız altta kac cesit kuran oldugunu görürsünüz resimde alttadaha cok var assagı inerseniz wikipediada görürsünüzmüslüman olan üniversite ögretim görevlisi 15 yıllık arastırma ve doktorasını arastırdıgı kuran icin 4 farklı kuran var diyor ve acıklıyor bunu söyleyen baska dinden değil müslüman birisi videosu altta isteyen youtubeyede DR. shehzad saleem yazsın dinlesin
burada da resim aldım aradaki farkları ekstra olan harfleri kelimeleri anlatıyor tamamını izlemenizi öneririm
londra parkta jay smith ve hatum tash 24 farklı kuranı getirip acıklama yaptı
ve which Quran kitabında tüm kuran farklarını acıklıyor yüzlercesini karsılastırmalı sekilde hemde isteyen merak eden okusun arastırsın sorgulasın dogru yolu bulsun tesekkürler :)
Oha kanıtları da var. Helal olsun bu gerçekleri insanlara sunduğun için. Ama işte bu müslüman zihniyeti bunlara da karşı çıkacaktır. Hepsi aptal kişiler araştırmadan yorum yazarlar. Hatta bu kanıtlara bile bakmazlar
3
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
tesekkür ederim keske kuranı okusalar bastan sona ve sonra tevratı ve sonra sümer yazıtlarını okusalar hatta kuranı anlamak icin ilk tevratı okuyarak baslamak lazım :D
Hmm müslüman değilim hareke farkları var iyi anlatmışsında bu kuran değişti anlamına gelmez kaldı ki harekeler 16-17 yüzyıllarında kondu ufak farklar olabilir bu tefsir gibi düşün
En İyi Cevaplar