Son zamanlarda sıklıkla gördüğüm bir kelime şakirt, tam olarak anlamını merak ettim.
Bir de nereden geliyor? Neden şakirt?
Bir de nereden geliyor? Neden şakirt?
sürekli aç olan ama bir hayli eglenceli vakit gecirebilen nur talebesi adı altında ne talebesi oldugu pek bilinemeyen ögrencidir. cemaat tayfasında herkes birbirine ya ''şakirt'' ya da ''mubarek'' şeklinde hitap eder. usul yordam budur.https://www.swfcabin.com/swf-files/1304884017.swf :P
Al sana şakirt link :(
Şakirt cemaat evlerinde takılan ve bu evlere genelde abilik yapan Fetullah Gülene Hoca efendi yakıştırmasını yapıp toz kondurmayan ince bıyık kumaş pantolondan şaşmayan özellikle üniversite okuyan öğrencilerin çok iyi bildiği bir akımdır.
link
bu söz anca bu kadar güzel annlatılabilirdi zaten :)) güzelmiş beyendim :)
:))))))))))))))
hihiihi
Cevap
50Cevap
Kardeşim yanlışın var dindar kişilere şakirt demiyor kimse. Nur cu elemanların hitap biçimi bu ayrıca ''talebe'' anlamına da gelen sözcük. Kur'an ı kerim öğrencilerinede denildiği var Azeri kökenli bir kelime. Nur culara hitaben söylenen bir kelime bu.
Şakir Kur''an Talebesi demek
Bu insanlarla dalga geçenin Allah bin türlü belasını versin derim hep
inşallah
Kendi kendine karar veremeyen yada Kendi kararlarına güvenemeyip sürekli Başkalarının Fikirlerine ve Kararlarına uyan kişi anlamında kullanılır genelde. Çeşitli toplulujlardakilere de bu yüzden böyle denir...
Allah diyene şakirti yapıştırıyorlar zaten kendi tiplerine hiç bakmazlar tiplerini cık cık cık
xx kromozomu bulunduranlara da şakirde deniyor.. Ha birde yazı yazıp sonuna iki nokta koyan insanlar..Böyle.. :)
Şakirt demek mücahit kelimesinin özbe öz türkçesi ama günümüzde dini gruplar gençler için kullanıyorlar.
yobazlar için söyleniyor, dindarlar için değil, yobazlıkla dindarlık farklı.
nurcu gençlik demekmiş canım imam arkadaşım var ona sordum bizzat yerinden öğrendim
O derece :P :D
merakım geçtii ivettt
şakirtin kelime anlamı "şükreden"dir. dindar bir genç bunu hakaret olarak algılamaz zaten. algılıyorsa da ezik psikolojisindedir.
dalga geçer gibi söyleniyor, gülümseyip teşekkür mü edelim?
evet
şakirt kelime anlamı şükreden demektir.
genelde nurcular ve fetullah gülenin cemaatindekiler birbirlerine böyle hitap eder.
din düşmanlarının müslümanlara taktığı isim.her ne kadar biz yobazlara söylüyoruz deselerde inanma.dikkat edersen bu kelimeyi sitede sadece dinimizle alay edenler kullanıyor.
Nur cemaitinde talebelere veya cemaate yatkın gençlere verilen addır. Genellikle kendi görüşlerini benimsemiş insanlar için kullanılır.
Kuran talebesi, Ama söyleyenlerin çoğu bilmez anlamını =) Onlar çiçek abbas fanlarıdır..
(Bkz:Ne demek şakir¿)
kardeş demektir, sözcük olarak... lakin şu anda ki kullanımı itibariyle, kafası örümcek tutmuş, din düşkünü, yobaz anlamındadır...
Azericede talebe demek,Türkiyede ise dinle imanla uğraşan geneldede Fethullah GÜLEN adlı hocanın öğrencilerine verilen isim.
Benim bildiğim bu.
süleymancılar?
süleyman efendinin talebeleri
31 yaşına gelmişsin bu soruyu burda sorman yanlış
Şakirt kezbanın erkeğidir :D Kezban şakirtin geyşasıdır. ^^
hizmet yapanlara denir. islami hizmet, kuran talebeliği vs
şakirt kur-an talebesine denir kur-an öğrencisine öğrenene denir.
Ahirette ki cehennem de yanarken ben , yanım da görücem hepinizin g.tönü şakirt kim miş görceksiniz o zaman :D
İnci Sözlük jargonuna takılmış Kuran talebeleri için kullanılan kelime şimdilerde Cemaat üyelerine verilen ad.
şakirt ikiye ayrılır
kuranın şakirtleri
şeytanın şakirtleri
elinden tesbih düşmeyen ,dünyadan kendilerini tamamen soyutlayan ,kişilere denir diye duymuştum...yanılmıyorsam böyle bir seydi
talebe ögrencii demek nur cemaatinde yaygin kullaniliyoo
su topluluk link
Yeni moda mı? Temiz 10 senesi var bu geyiğin. Sen o zamanlar yoktun tabi.
Şakirt ve sofi dininde olan dindar kişilere söylenen güzel bir hitaptır
sevimliler ne ya .. eve alıp besleyesim geldi öyle diyince
Şakirt...
kızlarla konuşmayıp kendilerini evleneceği kıza saklayanus... :(
Tuborg gb birşey içine girdikçe kafa yapan bir durum
bu video, sana yardımcı olacaktır.
Normalde Kuran talebesi demek ama Türkiye'de Fetullah Gülen'in talebeleri ve onun izinden gidenler için deniyor.
dalga geçenler tırnağı olamazsınız bu adamların tırnağı...
onlar kadar güzel pilav yapamam ne dalga geçmesi :*
bazı tarikata üye olan gençlere söylendiğini de duymuştum belki ondan olabilir tam bilmiyorum ama
ah benim miiciğim boşver sen kirletme kendini böyle şeylerle.
link ahahahahaaa
ayyyyy :*
<3 masaüstü süsü gibiler her yere yakışıyorlar
beyaz çoraplı yumuk küçük ayakları var
takunyalı şıpıdıkl şıpıdak gezen sevdiceklerim
yumak gibi de elleri olur temiz temiz
ağızlarıda her daim pilav kokar sadasdasd
:*
<3
Eski anlamı öğrenci olup, şimdilerde ise keko kelimesinin kifayetsiz kaldığı zor durumlarda ağızdan çıkan oturaklı bir kelimedir.
Öğrenci demek ve oldukça eski bir kelimedir, ama millet nur cemaati müridlerine söylendiğini sandığından o laf dolanıyor ortalıkta.
iyi bişise olimm
oldum gitti
ahajashgd engellediğine göre grimoire denen kızdır kesin bu
olm yapma böyle ya :d
soru kalabalıklasınca zaten acıyorum engeli xd oldu mu şimdi bu
bende yeni öğrendim...dincilere diyorlar galiba..o gibi bişey.
şakirtin kelime anlama kuran talebesi demek bu yüzden olabilr :)
ben o anlamda kullandıklarını düşünmüyorum
bunda utanılacak ne var? biraz kendinize güvenin
fetoş cemaatinin badem bıyıklı üyelerine verilen isim
şakirt risalei nur okuyan ve öğreten demek cemaat arasında
senle tokalaşmayan erkeklere denir :P
şafii onlar yaa
yorumun da böylesi.
buyrun ben şakirt avcısıyım sorunuz varsa alayım.
Onlar artık içerde bayım
Valla bizim femdeki abilere deniyor :))
fonetik olarak kulağa hoş geliyor
Çırak ve acemi anlamında,
Bizim ilkokul hocaları mümin diyodu vay anasını
nurcu genclik demekmiş bene bilmiodum
bende bu soruyla öğrendim :D
Asiri dindar demek. Yeni degil oldukca eskidir :)
Sen güzel düşün ve teşekkür et.
Herkese çay şakirte yok.
İmanın yolundan giden talebeler :)
:D hahahahah bn dalga geçerken derim
Reklam kokuyor. Ben sevmem onları.
Yobaz şeklinde bir şey.
delinin biri kuyuya taş atmış...
geçti modası apla onun da :D
kuran öğrencisine deniliyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar