Tamam sahih hadisler de var da, çok fazla uydurma hadislerde var. Peygamber öleli 1500 civarı yıl geçti, sözleri 2020 ye ne kadar doğru gelebilir sizce? Araplar bu zamanda bile düzgün bir millet değil, o zamanları siz hesaplayın. Çoğu Hadisin insanların kişisel veya siyasi çıkarları için peygamberi referans göstererek uydurduklarını bilmiyor musunuz. Mesela “bi erkek öldüğü eşinden razıysa kadının amel defteri yırtılır atılır” diye hadis var. Bunun nesi mantıklı, erkeğin rızası varsa Allah’ın rızasının önemi yok yani. Erkek razıysa direk cennete. Saçmalığa bakın. Bir tanesi de “eğer kulun kula secde etmesini isteseydim kadının erkeğe secde etmesini isterdim” diyor. Sözde peygamber söylemiş. Kuran’da en büyük günah allahtan başkasına tapmaktır, çok geçer. Bir varlığa secde etmek de ona yapmaktır. Sizce Allah Kuran’da başka varlığa tapmanın küfür olduğunu bu kadar söylerken, peygamberin varsayım bile Yapmaması gerekmez miydi? Şakası bile olmaz. Kadın erkeğe tapıcakmış. Hadislerin çoğu ataerkil Arapların kadın düşmanlığına dayanır. Uydurmuşlar peygamberi referans göstererek. Kadın dışarı çıkamaz der Araplar ama hz. hatice ticaretle uğraşırdı, peygamberin eşi çıkıyor, erkeklerle ticaret yapıyor. Peygamber bir şey demiyor ama Araplara sorsan günah. Lütfen uydurma hadisleri ve yobazları örnek alarak dinden çıkmayın
Neden uydurma hadislere bakıp dinden çıkıyorsunuz?
aynen kızim senin gozlerinden dilinden öpuyorum aynen bende burda biri ile yartisdim bu konuyu uyduruk hadislerle bağli. bir hadisde de peygamberin sidigini cariyeleri iciyor ve peygamber cariyesine sen cehennemden sağlam bir kalaye ile korundun sana hic birsey olmaz sacmaligin boyutuna bak hele birinde de peygamberin kanin i iciyorlar onlara da ayni seyi soyluyor mullet canin ile mali ile ugrasarak cennete gitmek istiyor bunlara kan icere sidik icerek cennete direk gidiyorlar bir de bunlari cubbeli hocadan işitdim o kadar guldum ki
bu tür yazıları çok defa inceledim sahih hadis rivayetlerinde hadisleri kabul etmeyelim sadece kuranı dinleyelim diyenler de olmuştu ta 1400 sene önce bu sorulara da bizzat peygamberin dostu olan onunla ahbablık yapan kişiler cevap vermişti cevap da şu: namazın kaç rekat olduğunu nasıl kılacağını kurandan bulabilir misin?
0
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Güzel bir soru, ya aslında namazda önemli olan niyettir, yani elini şöyle koy şu rekatta kaldır indir vs takılacak detaylar değil, niyet edip temiz olacağız
Hangi sureleri okunup rekât sayılarına gelince, bize göre en mantıklı seçeneği kabul eder uygularız artık. Ama bahsettiğim konu daha çok Arapların sallaması dini kirletmesi boş rivayetler masallardı
Hayır çünkü bu benim kendi fikrim. İnsanların kafasına göre şu namazı bozar elini bağlarsan bozar Veya bağlamasan bozar gibi masalların duyar kasma ya da kafa karıştırarak dinden çıkarmaya çalıştığını düşünüyorum. Allah’ın elini bağlamadı namazını kabul etmiyorum diyeceğini sanmıyorum. Namaz allahı anmaktır çünkü
hadislere göre de namazda el bağlamamak namazı bozmaz ki zaten sen hadis olayını çok yanlış anlıyorsun hadisler de aynı kuran gibi günümüze kadar korunarak gelmiştir baya uzun bir mesele ben bu mevzuları yaladım yuttum istersen konuşalım özelden uzun uzun tartışalım bunları
Mezheplere göre çok farklılık var, kafalarına göre her şeye haram diyorlar. Namaz sorun güzeldi ama benim bahsettiğim saçma sapan masal değerinde hadisler daha çok. Hurilerin kadın olduğunu, erkeklerin hepsiyle aynı anda ilişkiye girebilecek güçlükte olacaklarını söylemeleri. Ya da yüzüstü uyumanın günah olduğunu. Böyle uyduruk hadislerdi bahsettiğim. Sahihler de var tabi
mezheplerin neden oluştuğu konusu da geniş bir konu ama özet geç dersen 2 temel nedeni var 1. ayet ve hadislerden normal okuduğunda her insan 2-3 mana çıkarabilir birbirinden farklı olarak tabi ki genel hüküm aynı olsa da ufak meselelerde olur bu hep ve mezheplerin farkları da böyledir 2. olarak ise bazısına ulaşan hadis diğerlerine ulaşmamıştı bu da kurandan daha farklı mana çıkarmalarına sebep oldu bu yüzden islamdan en uzak mezhep hanefi mezhebidir en yakın olanı ise hanbelidir
Bir insanın kendini müslüman olarak tanımlaması onun yüzde yüz müslüman olduğunun bir göstergesi mi? Bir ayette bütün insanların cehenneme varacağı yazıyor. Yüzde 50 ihtimalle azap çekeceğiz neden herkes bu kadar rahat?
En İyi Cevaplar