°Sizce Kadınlar ve Erkekler Eşitmi? °Hangi Konularda Eşitsizlik Var?¶Düşüncelerinizi aktarıp bir sonraki soru paylaşımına da cevap vermenizi rica ediyorum..
eşit olduklarını düsünmuyorum hala her konuda erkek bayanlardan önde iliskide bile aldattıgında o erkek deyip kenara cekilen ama kız yaptıgında namussuz damgasını yapıstıran zihniyetsiz beyinler var gece dısarda gezildiginde biz insan degilmisiz gibi namussuz damgasini yemekten usandık hic bir konuda esitlik hala yok
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sevgili görüş sahibi dediğiniz konular geçmişe nazaran çok çok az bir kesime göre öyle.. İnanırmısınız artık kucak kucağa oturan sevgililer bile o kadar masum ki abdest bile bozulmaz düşüncesinde insanlar.. Dikkatinizi çekmek istediğim nokta da bu Eşitsizlik Eşitsizlik diye bağıra bağıra karşı cinsinizi yani Erkeklere karşı adaletsiz oldunuz ve bunun farkında değilsiniz bu daha kötü bir durum.
yaşadıgım kesim kucuk bir yer ve burada durumlar hala böyle erkeklere karsı adaletsiz bir tutumda sergilemiyorum kadınların magdur oldugu yönü anlattım kucak kucaga sevgililerden bahsetmedim ben zaten bahsettigim durumla konustugunuz durum daha farkli seyler dediginiz gibi gecmisse gore daha az ama hala var ve devam ediyor. Örümcek beyin cok ülkede ve ben esitsizlik diye bagırıp erkekleri kotulemiyorum görüyorum kör degilim etraftaki bayanları da erkekleride dediginiz o kucaak kucaga muhabbetine girersek eger ne erkek hakli cikar ne de kadın burdaki anlatmak istedigim örümcek beyinliler ve at gozluklu insanlar cok ne kadar gecmişe göre az desenizde
Görüşünüz için teşekkür ederim ben genel olarak eşitsizlikten bahsettim siz konuyu namusuzluk damgalamalarıyla örneklendirdiniz bende buna göre görüşünüze cevap verdim.. Evet örümcek beyinli İNSANLAR var hala maalesef...
Ne yazık ki yok. Atıyorum herhangi bir boşanma davasında kadın ön planda tutularak kullanma boyutunda nafaka alabiliyor. Kimi konularda da erkekler üstün tutuluyor. Böyle bir denge sağlanmaya çalışılmış ancak başarılı değil~
Yine süpersin kadınlar üzerinden görüş yaptığın için değil bahsettiğim noktaya değindiğin için.. Evet hala eşitsizlikler var doğru ama son zamanlarda gelinen noktada artık erkeklere karşı büyük eşitsizlikler var ne yazık ki İnsanlar kadın hakları kadın hakları diye bağıra bağıra erkek haklarını unuttular maalesef..
Haklısın. Ama bunun sebebinin kimi erkeklerin uyguladığı fiziksel, maddi ve manevi güçten kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Bunun sonucunda da insanlar her zaman ezilen tarafa hak veriyor. Ama her iki cins içinde genelleme yapmak her zaman için yanlış bir tutum ~
Toplumsal psikoloji... İnsanlar bir kadına el kaldıran bir erkeği idam ediyor mesela sonrada kalkıp kadına şiddete hayır diye toplumsal bir hareket başlatılıyor.. Peki neden insanlar erkeğe yapılan şiddet için bir hareket başlatmıyor o erkeğe yapılan psikolojik şiddeti neden görmüyorlar düşünüyorlar buna yönelik cezalar yaptırımlar uygulanmıyor? Aynı noktaya çok farklı açılardan bakıyoruz.
Aynı açıdan baktık aslında. Genel anlamda kadın şiddetleri gündeme geldiği için bu konuda kadınlar daha mağdur görülüyor. Ama dediğim gibi genelleme yapılmamalı. Belki çok sayıda erkekte aynı şiddete mağruz kalıyor ama bilinmiyor. Bunun nedeni toplumsal baskılar vs. olabilir. Ki şiddet sadece fiziksel olarak uygulanmaz. Nadir görülen kimi olaylarda ne yazık ki gözarda ediliyor. Edilmeli mi tabi ki hayır adalet varsa insan insan olduğu için var~
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
0
Cevap
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Esitlikle adalet aynı şey değildir. Adalet gerek. Kadın ve erkek farklıdır eşit olmaz. Her biri başka bir şeyde üstün Yani kadına da erkeğe de eşit haklar sunulmali
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sence şu zamanda hangi cinsiyete daha fazla hak sunuluyor ve adaletlimi?
Teşekkür ederim görüşünüz için ben son zamanlarda erkeklere daha fazla adaletsiz yaklaşım olduğunu görüyorum.. Toplum öyle bir kendini adamış ki kadın hakları kadın hakları kadınlar güçsüz kadınlar kadınlar kadınlar diye.. En sonunda erkeklerin düşünelecek bir hakkı kalmamış.. Umarım daha iyi bir toplum oluruz.
Bunu yorumlamak icin daha cok tercubesiz ve gencim. Ama mesela kadin polis olamaz, kadin erkek isi yapamaz gibi seyler oluyor, okullarda bile kadinlar oyle isler yapmak icin yeterince destek almiyorlar bence.
Kiz cocuklarini okula bile gondermeyen babalar var malesef. Kadin is yerinde hamile kaldigi icin (hamileligi de o secmiyor) is yerinde daha az avantajlari oluyor mesela. Veya kadin okurken hamile kaldigi icin,, okuldan yararlanamayip okulu birakmak zorunda kaliyor.
Görüş sahibi kadın polis olabiliyor kadın asker de olabiliyor kadın kick box vs olabiliyor ve toplum bunları gördüğünde yadırgamıyor artık şu zamanda emin ol kadınların erkeklerden daha fazla hakkı var Eşitsizlik Var evet ama erkeklere yapılan bir eşitsizlik var şu an sana örnek olarak verebileceğim en net konu şiddet kadına şiddet! Herkes kadına yapılan şiddeti görüyor kimse erkeğe yapılan psikolojik şiddeti görmüyor gibi gibi.. Görüşün için teşekkür ederim
Her konudayı maddelermisiniz inşaat da çimentoyu sırtlayabilirseniz buyurun çalışın lütfen aksi taktirde okuyup inşaat mühendisliği yapabilirsiniz önünüz açık bu konuda :-)
Lütfen konuyu tartışmaya çekmeyin beden gücü kadından çok erkekler de olduğu için dedim.. Ama siz kendinizi güçlü hissediyorsanız gerçekten inşaata girebilir çimento taşıyabilirsiniz.. Taksi şöförü olan kick box yapan kadınlar da var konumuzun dışında bir sohbetdeyiz şu an yinede teşekkür ederim.
En İyi Cevaplar