Eşime bu konuda kızmakla haksızlık mı yapıyorum yoksa haklı mıyım?

Bugün eşimin izin günü. Bayağı zamandır (1 2 belki 3 aydır) benim ailemin evine gitmiyor. Zaten telefonla da hiç arayıp sormaz nasılsınız diye halini hatrını. Dedik bugün akşam yemeğine annemlere gidelim en azından görmüş olsun eşimde biraz otururz yemek yer kalkarız dedik. Ben iş çıkışı gidecektim. Az önce anneme haber verebilmek için eşimi aradım yorgunum vs vs dedi. C.tesi işten erken çıkmak için izin alacakmış o zaman gideriz falan dedi. Bende kızdım ona. İzinli gününde mobilyacı olan arkadaşıyla beraber olmak için onunla montaja gidiyor bazen ona yardım ediyor. Ama benim aileme gelince nedense yorgun oluyor diye. Ki ben onun annesini sürekli arar sorarım mutlaka evleri yakın olduğu için haftada 1 2 kez giderim. Ben onun ailesine böyle ilgili ve yakın davranırken onun bu şekilde sorumsuluk yapmasına epey kızdım. Ve hatta benim aileme arkadaşların kadar değer vermiyor musun diye de laf ettim. Sürekli gelsin gitsin demiyorum ama kalkıp birkaç ayda bir gelmesi de ayıptır sonuçta. Ve yorgunum diyor ama 2 saat misafirliğe gidip oturmakla da ölmez heralde dimi? Bazen aynısını bende yapıyım yorgunum bahanesiyle gitmiyim onun ailesine bakalım nasıl olacak diyorum ama kayınvalidemi görümcemi çok severim çok iyi insanlar boşuna onları da böyle saçma bişey için kırmak istemiyorum.

Peki ben bu konuda haksız mıyım veya ne yapmalıyım ne önerirsiniz?
Güncellemeler
+1 yıl
Buarada birkaç yorumda ailen belki soğuk davranıyordur gibi şeyler söylenmiş. belirtmekte fayda var. Ailem eşimi çok sever. Hatta gittikleri zaman annemle uzun uzun sohbetler bile yaparlar. İlk gelin ve ilk damat olduğumuz için ikimizde ailelerin ikisi de ilgilenir bizimle. Hatta annem özellikle eşimin sevdiği şeyleri hazırlar. Veya ben tek gitmişsem bir kaba koyup gönderir eşim de yesin falan diye. Eşimin gitmeme sebebi sırf üşendiği için. Ben de bu yüzden kızıyorum. güncelleme için k.bakmayın
Güncellemeler
+1 yıl
Güncelleme için tekrar kusura bakmayın. Eşim aradı şimdi akşam ve geçip mi annenlere gidersin yoksa direk işyerinden mi geçersin bende ona göre geleyim dedi. Akşam gidiyoruz yani. Yorumlarınız için teşekkür ediyorum.
Eşime bu konuda kızmakla haksızlık mı yapıyorum yoksa haklı mıyım?