Fırın makarnanın yanına ne gider? Arkadaşımla bişey daha yapmak istiyoruz yanına, fırın makarna yanına ne pişirsem bir fikir verin lütfen.fırın makarnaFırında makarna yanına ne gider? Fırında makarnanın yanına ne gider?
Fırında Makarna Yanına Ne Pişirilir, Ne Gider, Ne Yapılır?
Makarna, her ne kadar İtalyan mutfağının bir yemeği olsa da Türk insanı makarnayı çok sever. Onlarca çeşit makarna var Türk mutfağında. Salçalısı, peynirlisi, soslusu, domateslisi, ton balıklısı... Hiçbir şey olmasa bile sade makarnanın üzerine yoğurt döküp yeriz. :D Sen ise makarnanın zirvesi olan fırında makarna yapmışsın fırın makarna yanına ne pişirsem kararsızlığına düşmüşsün. Fırında makarnanın yanına ne pişireceğine karar veremeyenler için birkaç önerim olacak.
Fırın makarna
1- Mercimek çorbası
Fırında makarnanın yanına ne gider?
Bence fırında makarna başlı başına bir ana yemek. Bu yüzden önden bir çorba çok yakışır. Fırında makarnanın yanına ne gider? diye soranlara ilk önerim mercimek çorbası olacak. Midenizi fırında makarnaya hazırlar ve hafif bir başlangıç olur. Ben çoğu zaman tercih ediyorum. Size de tavsiye ederim.
2- Kuru Köfte
Fırında makarnanın yanında ne yenir? sorusunun bir diğer cevabı kuru köfte. Ben fırın makarnayı sebzeli yapmayı seviyorum. Bir de bol peynirli. Yanında en güzel kuru köfte gidiyor bence. Anne köftesi de diyebiliriz. Ama bol ekmek içi ve galeta unlu olmasın yoksa makarnanın yanında ağır kaçar. Bunu kesinlikle deneyin pişman olmazsınız.
3- Fırın Tavuk
Fırında makarnanın yanına ne pişirilir? diye araştırdığımda karşıma fırında tavuk çıkmıştı. Çok mantıklı geldi ve denedim. Oldukça beğendim. Fırın makarnanın yanına protein tercihi olarak nefis oluyor. Zaten tavuğun en güzel hali fırında olanı bence. En kısa zamanda deneyin bence.
4- Piyaz
Her yemeğin yanında piyaz yemeyi çok severim. Bir gün fırında makarna yaptığımda yanında ertesi günden kalma piyaz yemiştim. Uyumuna gerçekten bayıldım. Kırk yıl düşünsem berber yemek aklıma gelmezdi ama çok yakıştılar. Hem de fırında makarnanın yanına güzel bir tercih oluyor.
5- Mevsim salata
Mevsim sebzeleri ile yapılan salatlar her yemeğin yanına yakışır. Fırında makarnanın yanına ne yakışır? diye soranlara bir başka önerim mevsim salata olacak. Özellikle fırında makarnanın yanına hafif bir şeyler tercih edenler kesinlikle salata denemeli. Özellikle yaz aylarında harika bir olur.
6- Kaban şayan
Bunların arasında kabak şayan farklı gelebilir ama yapımı oldukça basit. Rendelenmiş kabakları bir tavada soteliyorsunuz. Kabaklar suyunu salıp geri çektikten sonra ocaktan alıyorsunuz. Başka bir tavada yağda nane, pul biber ve cevizi kavuruyorsunuz. Artık ocaktan alabilirsiniz. Bir kapta yoğurt, sarımsak ve az yağı çırpın. Kavurduğunuz kabakları ekleyin. Tuzla ve servis tabağına alın. Üzerine de baharatlı ceviz karışımını gezdirin. Ve kabak şayanınız hazır. Fırında makarnanın yanına ne gider sorunu yanıtlarken ayak üstü yemek tarifi de verdim. :D Ama bu tarifi kesin deneyin. Fırın makarnanın yanına şahane oluyor.
7- Zeytinyağlı taze fasulye
Fırında makarnayı kıymalı tercih edenler için yanına bir sebze yemeği öneririm. En sezdiğim sebze yemeği ise zeytinyağlı taze fasulye. Zeytinyağlı taze fasulye her yemeğin yanında olduğu gibi taze fasulyenin yanında da harika oluyor. Midenizi çok yormaz. Ayrıca sebze ihtiyacınızı da karşılamış olursunuz.
8- Şakşuka
Kışın yaptığım konserve şakşukayı her yemeğin yanında servis ediyorum. Fırında markanın yanında da denediğimde oldukça beğendim. Hafif ve lezzetli bir tercih oluyor. Ayrıca bir nevi salata ya da meze görevi de görüyor diyebilirim.
Fırında makarna yanına ne yapılır? soruna cevap verebilmişimdir umarım. Tüm önerdiğim şeyler yanında harika oluyor. Yemeği seçtiysen burada da tost makinesinde yapılan tarifler var. Mantar ve tavuk, fırın makarna yanında güzel oluyor. Bunlardan birini denersen yorumunu beklerim. Afiyet olsun. :)
Fırında makarnaya bayılırım. Çok doyurucu bir ana yemek olduğu için yanında bir şey yemeyi tercih etmem. Ancak bizim evde ana yemek tek başına yeterli olmaz. İlla çorba, ara yemek, salata da olur. Yoksa ev halkı doymuyor. :D
Bizim evde fırında markanın yanında yenilen yemekler: - Mercimek çorbası - Domates Çorbası - Mevsim salata - Mor salata - Patlıcan salatası - Kuru köfte - Fırın tavuk - Şakşuka
Bol peynirli fırında makarna en sevdiğim yemeklerden biri. 2 haftada bir kesinlikle pişiriyorum. Ya sadece salata ile tüketiyorum ya da yanına köfte yapıyorum. Bence fırında makarna en çok köfte ile güzel oluyor. Eğer kış ayıysa güzel bir çorbayla beraberde yiyebiliyorum. En çok sevdiğim çorba mercimek çorbası olduğu için genelde onu yapıyorum yanına. Kısacası fırında makarnanın yanına en çok salata, köfte ve mercimek çorbası gidiyor.
Merhaba öncelikle😊 Fırın makarna benim de çok sevdiğim lezzetlerden biri. Karbonhidrat değeri yüksek olan bu lezzetli yemeği dengelemek için yanına protein ve lif kaynağı yüksek besinlerle tüketirim ben. Fırında makarnanın yanına en çok yakışan et, hindi ya da tavuk yemekleridir. Et ızgara, tavuk ızgara ya da sote yapabilirsiniz. Kızarmış sotelenmiş sebzeler, biberler, havuçlar yapabilirsiniz. Yanına bol yeşillik bir salata yapabilirsiniz afiyet olsun 🎈
Fırın Makarna Yanına Ne Pişirilir, Ne Gider, Ne Yapılır?
Öncelikle merhaba, bana kalırsa makarna başlı başına bir ana yemek bir güzellik abidesi ama tabii yanı boş kalmasın diyerek, fırında makarna yanına ne gider gibi soruları da yanında getiriyor. Bu yüzden bunun cevabı olarak da haliyle fırında makarna yanına ne pişirirsem diye düşünüyorsan şunları değerlendirebilirsin;
Öncelikle iyi günler dilerim sorunuza gelecek olursam Makarnanın Yanına Sunulabilecek bazı yemekleri sizlere söylemek istiyorum Mercimek Çorbası Domates çorbası Izgara köfte Yoğurtlama Paprikalı Tavuk Kremalı Mantar Sote Domates Soslu Izgara Patlıcan Şakşuka Manolya Tatlısı Taze fasulye Hindistan cevizli zebra tatlısı gibi birçok yemekler vardır benim size verebileceğim yemekler ise bu saydıklarımdan Domates çorbası Izgara köfte Manolya Tatlısı olacaktır. afiyet olsun
Merhabalar canım öncelikle iyi günler dilerim ve hadi gel sana yardımcı olayım ben fırında makarnayı pek sevmesem de normal makarnaya bayılırım bunun dışında da yoğurtlu yemek yemeyi çok severim sen bu fırın makarnanın yanında cacık yapabilirsin ya da toyga çorbası yapabilirsin bunun dışında çoban salata da çok yakışacaktır yanına da köfte olabilir.
En İyi Cevaplar