+1 yılAşk Nedir?
Aşk, güçlü bir bağlanma veya hayranlık duygusu ve birine veya bir şeye ilgi duymaktır. Aynı zamanda bir şeye karşı güçlü bir hoşlanma veya coşku olarak da tanımlanabilir. Birini sevdiğinizde, onunla vakit geçirmek ve onları mutlu etmek için güçlü bir arzunuz olur. Ayrıca onların refahını da önemsiyorsunuz ve çoğu zaman onların ihtiyaçlarını kendinizinkinden üstün tutuyorsunuz. Aşk genellikle olumlu bir duygu olarak görülür ve genellikle mutlu, uzun süreli ilişkilerle ilişkilendirilir.
Aşık Olduğumuzu Nasıl Anlarız?
Aşık olduğumuzu nasıl anlarız? Çağlar boyunca sorulan ve bugün bizi şaşırtmaya devam eden bir soru. Kesin bir cevap yok, ancak aşık olup olmadığımızı veya sadece şehvet içinde tepetaklak olup olmadığımızı belirlememize yardımcı olabilecek bazı açıklayıcı işaretler var.
Aşkın en bariz göstergelerinden biri zamandır. Kendinizi sürekli o kişiyi düşünürken buluyorsanız, onunla birlikte olmasanız bile, bu, aşık olduğunuzun oldukça iyi bir göstergesidir. Başka bir işaret fedakarlıktır. İlişkiniz uğruna sizin için önemli olan şeylerden vazgeçmeye hazırsanız, bu aşık olduğunuzun oldukça iyi bir göstergesidir.Aşkın bir başka göstergesi de fiziksel çekimdir. Bu biraz zor, çünkü birine aşık olmadan fiziksel olarak çekici olmak mümkün. Bununla birlikte, etrafta olmadığında bile kendinizi sürekli olarak bu kişiye çekilir buluyorsanız, bu, aşık olduğunuzun oldukça iyi bir göstergesidir.
Sevginin son göstergesi iletişimdir. Kendinizi o kişiyle sürekli iletişim halinde buluyorsanız, söyleyecek hiçbir şeyiniz olmadığında bile bu, aşık olduğunuzun oldukça iyi bir göstergesidir.Peki aşık olduğumuzu nasıl anlarız? Kesin bir cevap yok, ancak bazı açıklayıcı işaretler var. Yanında olmadığın zamanlarda bile kendini sürekli o kişiyi düşünürken buluyorsan, ilişkinin uğruna senin için önemli olan şeyleri feda etmeye istekliysen, sürekli o kişiye çekiliyorsun, hatta Etrafta olmadıklarında ve söyleyecek bir şey olmadığında bile kendinizi sürekli olarak kişiyle iletişim halinde buluyorsanız, bu aşık olduğunuzun oldukça iyi bir göstergesidir.
Gerçek Aşk Nasıl Olur?
Gerçek aşkı bulmak söz konusu olduğunda, orada birçok efsane ve yanlış anlama var. Pek çok insan, gerçek aşkın, bir peri masalı gibi, sadece olan bir şey olduğunu düşünür. Ama gerçek şu ki, gerçek aşk, uğrunda çalışmanız gereken bir şeydir. Bir gecede olmaz ve kesinlikle sadece bakarak bulabileceğiniz bir şey değildir.
Peki gerçek aşk nasıl olur? Gerçekten uyumlu olduğun birini bulmakla başlar. Bu, onlara fiziksel olarak çekilmekten daha fazlası anlamına gelir. Değerlerinizi ve ilgi alanlarınızı paylaşan birini bulmak anlamına gelir. Gerçek bir bağ kurabileceğin biri.
Uyumlu olduğunuz birini bulduğunuzda, sonraki adım onu tanımaktır. Bu zaman, çaba ve sabır gerektirir. Onlara açılmaya ve hayatınıza girmelerine izin vermeye istekli olmalısınız. Ve aynı şeyi yapmak zorundalar.Birbirinizi ne kadar çok tanırsanız, bunun gerçek olup olmadığını o kadar çok anlayabilirsiniz. Eğer öyleyse, bu kişiyle derin bir bağlantı hissetmeye başlayacaksınız. Kendinizi her zaman onlarla birlikte olmak isterken bulacaksınız. Kendi mutluluğunuz kadar onların mutluluğunu da önemsemeye başlayacaksınız. Ve nihayetinde gerçek aşk budur. Başka bir kişiyle derin, kalıcı bir bağlantı. Bu karşılıklı bir bakım ve saygıdır. Bu, onsuz olmayı hayal bile edemeyeceğiniz bir duygu. Gerçek aşkı bulacak kadar şanslıysanız, ona değer verin ve asla hafife almayın. Nadir ve özel bir şeydir ve uğrunda çalışmanız gereken bir şeydir. Ama sonunda buna çok değer.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılhani bir insan vardır kendisine gerek yok isminin baş harfi bile geçse kalp ritimlerini hızlandırır nefesini keser. Bir anda çıkar gelir hem hayatının hem hayallerinin başrolüne yerleşir. Sen hiç birşey olmuyor zannedersin ama içten içe eritir seni o güldüğünde zannedersinki filistinde ateşkes ilan edilmiş dünyada acı çeken kalmamış. O üzüldüğünde kıyamet kopmuş ve cehenneme atılmışsındır. Hayatındaki tek gaye o insanı mutlu etmek yüzünde bir saniye bile olsa tebessüm oluşturmaya çaba göstermektir. Paranın malın mülkün bir değeri zaten yoktur. Sen o güne kadar yaşamamışsındır. O sana 2+2 = 5 dese kabulundur. herşeyde o vardır herkes ona benzer hani. budur <6-3
adhjksafjk :D:D62 Yorumla- +1 yıl
içimimi okudun sen :)
- +1 yıl
arkadaşlık isteğimi kabul edermisin
Hormonel bozukluk.
71 Yorumla
1 - ask karşılıklı sevgidir.acıyı tatlıyı paylaşmaktır.
2 - aşk kırık kalp demektir
3 - aşk paylaşmaktır.çünkü aşk paylaştıkça yücelir.
4 - aşk sonsuz sevgidir. aşk birini sevip onunla olmaktır. ölümüne sevgidir.aşka saygıdır.
5 - aşk tükenmez bir kalemdir.dertleri yazmaya yarar...
6 - aşk umutsuzca beklemek hemde hiç sevmeyecekmiş gibi
7 - aşk yaşanması gereken en güzel duygu ancak içinde yalan olmadığı sürece ve aşk bir insana verilebilecek en özel değer olarak adlandırıyorum.
8 - aşk; karşılıklı yaşan bir devrimdir.
9 - erişilemeyen erişildiği zamanda bitendir
10 - karşılık yanlış anlaşılma olayıdır çünkü sevdiğimi bende yanlış anladım bunada "aşk" dediler...
11 - sevdigi insanı dünyanın en yakışıklısı zannetmesidir seven insan kusurları görmez ayrılınca da ben buna nasıl baktım der benden tavsiye kimseye baglanma
12 - sevgi insanın birbirine duyduğu güzel bir yaşamdır her insan ömründe aşık olmuştur. aşk ferman tanımaz
13 - uğrunda ölümü bile göze almaktır
14 - uğrunda ölümü bile göze almaktır
15 - "aşk karşındakinin bulunmaz hint kumaşı olduğunu sanmanla zavallı bir kişi olduğunu anlaman arasındaki zamandır"...
16 - "aşk" insanın içindeki duyguları paylaşabilmeleri için duydukları ihtiyaçtır.
17 - "aşkın şerhinde (açıklamasında) akıl, çamura batmış eşek gibidir." mevlana
18 - "bir ınsanı tanmakla baslar hersey" demis sait faik abasiyanik. sevgılı; gercektende senı tanıdıktan sonra basladı hersey,senı tanıdıktan sonra...
19 - "ikiden bir gidince bir kaldığı yalan sen gidince ,ben kalır mıyım o zaman.."
20 - **ask sevene göre güzel sevipte uluşamayana göre sadece acı helede sevdigini başkasıyla görmek daha da acııııııııııııııııııııııııııııııııı******
21 - ...enayiliktir...
22 - ...uzun bi yolculuk...
23 - ...ask cok basit ama bir o kadar da karma$ık bir duygudur...
24 - ...aşk... sevdigini elde ettiginde sevgisini yitiren ama elde edemedigin zaman yakıp kavuran bir duygu bir his bir yaşam biçimidir
25 - ...ve ask atesten denizi mumdan kayikla gecmektir.
26 - ^aşk bir cıkmazdır ama icinde oldugun cıkmazdan cıkmak ıstemedıgın bır cıkmazdır
27 - >
28 - 1.deliliktir.çaresi yok 2.karsılık alamıyarsan delirmemek elde değil 3.ölüme çok benzer bazan ölüm getirir(ölümle kardeştirler) 4.karsılıksız aşk
29 - 10 şişe 70 lik şarap içip ayakta kalmaya çalışmaktır.
30 - 10 yıl geçmesine rağmen ona tekrar geri dönebilmektir.
31 - 1001 tane aşk vardır. herkese göre yorum değişir. ben anlayamadım aşkı...
32 - 3 duyguyu aynı anda yaşatan en güzel olaydır.heyecan,kaybetme korkusu,içimizin alev alev yanması.
33 - 3 günlük heycandır...arkası boş yani
34 - 3günlük eğlence bileemedin 5 ama kapılıpda sürünen çok
35 - a nsızın kalbinizde volkan oluşturan, ş aşırtırkende bir okadar da haz veren k esinlikle tadılması gereken bir duygu fırtınası
36 - a ş k insanları başka diyarlara sürüklemektir tuba00 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Var mı beni içinizde tanıyan?
Yaşanmadan çözülmeyen sır benim.
Kalmasa da şöhretimi duymayan,
Kimliğimi tarif etmek zor benim...
Bülbül benim lisanımla ötüştü,
Bir gül için can evinden tutuştu,
Yüreğime Toroslar'dan çığ düştü,
Yangınımı söndürmedi kar benim...
Niceler sultandı, kraldı, şahtı,
Benimle değişti talihi, bahtı,
Yerle bir eyledim tac ile tahtı,
Akıl almaz hünerlerim var benim...
Kamil iken cahil ettim alimi,
Vahşi iken yahşi ettim zalimi,
Yavuz iken zebun ettim Selim'i,
Her oyunu bozan gizli zor benim...
Yeryüzünde ben ürettim veremi,
Lokman Hekim bulamadı çaremi,
Aslı için kül eyledim Kerem'i,
İbrahim'in atıldığı kor benim...
Sebep bazı Leyla, bazı Şirin'di,
Hatrım için yüce dağlar delindi,
Bilek gücüm Ferhat ile bilindi,
Kuvvet benim, kudret benim, fer benim...
İlahimle Mevlana'yı döndürdüm,
Yunus'umla öfkeleri dindirdim,
Günahımla çok ocaklar söndürdüm,
Mevla'danım, hayır benim, şer benim...
Benim için yaratıldı Muhammed,
Benim için yağdırıldı o rahmet,
Evliyanın sözündeki muhabbet,
Embiyanın yüzündeki nur benim...
Kimsesizim, hısmımda yok hasmım da,
Görünmezim, cismimde yok resmim de,
Dil üzmezim, tek hece var ismim de,
Barınağım gönül denen yer benim...
Benim adım aşk.01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
341Cevap
Aşk, sevgilinin çarpık bacaklarını düz görmektir demiş şair. İşte büyük düşünürlere göre aşk nedir?
Aristo: "Sevmek acı çekmektir, sevmemek ölmek. Sevmek zevktir ama yalnız sevilmenin hiçbir zevki yoktur"
Augustinu"Sevgi ruhun güzelliğidir."
Franz Xaver Von Baader: "Özgürlük aşk değildir, yalnız aşkın kapısıdır."
François Bacon: "Büyük insanlarda, liyakat sahibi olanların kendilerini budalaca aska kaptırdıkları görülmez. Büyük ruhlar ve büyük isler askla uzlaşmaz"
Bailey: "Aşk dünyanın en tatlı mutluluğu ile en derin acısından yaratılmıştır"
Balzac: "Aşk yaşamında kadın, ancak hünerli bir çalgıcının elinde dile gelen bir lir gibidir. Kadınlar bizleri sevdikleri zaman her suçumuzu bağışlarlar"
Basta: "Erkek az fakat sık sever, kadın ise çok ancak bir kez sever"
Jeremy Bentham: "Aşk hazzı, dostlukla duyu hazlarından yoğrulmuştur"
Bulor: "Aşk cennetin dilinden bize kalan tek andır"
Antoine Bret: "aşkın ilk soluğu mantığın son soluğudur"
Kaynak: link21 YorumlaAşk normalde tek kelimeye sıgmazdı ama bir soru soruldu ona yazmıştım sonsuzluk diye..
Aşkta risk zamandır. Zaman ise aşka yol cizer.
Eger gerçekten işte budur dediysen ona ait oldugunu hissettiysen o da hissettiyse gercekten inanıyorsanız inancın zaferidir aşk. Sevgilerin bütünlügünü kavrama bilincidir aşk . Çift taraflı etkileşimden oluşan bir çizgide buluştugundur aşk. aşk elini kalbinin buldundugu yere getirip kalbini sökerek ona verirken aynı anda onunda kalbini söküp sana verdigi andır aşk.
Gözlerinde umudun oldugu ; sevgi köpükleri arasında danstır aşk
Gözlerini kapattıgında yine onu karşında gördühündür aşk
Kısacası ;
Aşk hislerinizin birleştiği yükseliştir.inişi olmayan...11 Yorumla- +1 yıl
Çok güzel tanımlamışsın.
+1 yıl
15807
anastaciacasta
15 saat önce
aşk beni benden alan en muhteşem duygu, bazen heyecanın yayılması bazen özlemin dayanılmazlığı, bazen sevgiliye akan bir kalp, bazen tutku, acı bazen, bazen ihtiras, çok fazla anlamların bir bedende bir ruhta anlam bulması ve diğer herşeyin anlamsızlaşması halidir...
aşk bir çoşkudur, başka hiçbir duyguya benzemeyen, her benlikde farklı izlenimler bırakan..
aşk herşeydir insan hayatında, o olmadan olmamak gibi, onla herşeyin anlamlı olması, hayatın onla güzelleşmesi, renklenmesi, onla yaşama sevinci dolması içine...
aşk bir hastalıktır, tedavisi hiçbir tabipte bulunmayan ve bulunamayacak olan yalnızca sevdalının gözlerinde, sözlerinde, kokusunda yaşanabilecek olan...
aşk aslında hiçliktir, hiç olmamış gibi aslında sanki yokmuş gibiii...
aşk herşeydir aslında gerisi de teferruattır sevdaya düştüysen eğer...10 YorumlaAşk nedir biliyor musun? Aşk delicesine sevmektir deliliktir. kusurları olsa bile bunu görmemektir. Bağlılıktır.sadakattir .aşk sonsuz sevgidir. ondan başkasını düşünememektir.Dürüstlüktür.güvendir.Onu mutlu etmek için her şeyi yapmaktır.Gülümsemektir. onun ufak bir gülüşünden mutlu olmaktır.onu gördüğünde karnında kelebekler uçuşmasıdır. elini tuttuğunda heyecandan elinin terlemesi, gözlerine baktığında içinden bir şeylerin eriyip gitmesidir.aşk ona sarılınca dünyadan kopup gitmektir . aşk iyiyi ve kötüyü paylaşmaktır.bazense gözyaşıdır.onsuz yapamamaktır.
20 Yorumla
+1 yılAşk bir inattır aşk bir hırstır aşk bir elde etme isteğidir. Mağazada çok beğenipte almak istediğiniz bir telefonu düşünelim. Siz o telefona sırılsıklam aşıksınız ve onu oradan almak için yeterli parayı biriktirene kadar iflağınız çıkıyor. En sonunda elde ettiğiniz zaman bir değeri kalmıyor. o telefonun yeni modelleri felan çıkıyor sonra eskisini at çöpe diyorsun.Kısacası aşk girilmemesi gereken bir yol, çekilmemesi gereken bir acı, tadılmaması gereken bir yemek, üstüne oturulmaması gereken bir kazıktır.
02 Yorumla- +1 yıl
Evet malum bizden geçti, yaş oldu 186. Allah gelecek neslin yardımcısı olsun :(
Bir arkadaş daha sordu cevabım şöyleydi;
Arkadaş aşkı mı sordun sen bana ? Aşk nedir biliyor musun ? Aşk mesaj gelmeyeceğini bilsen bile elinde telefonla beklemektir. Aşk "seni seviyorum" demek yerine "nasılsın" demektir. Aşk uyandığında yaşadığını düşünmekten önce onu düşünmektir. Aşk gözünde yaşla gülebilmektir. Aşk sevmeden sevilmektir, karşıdaki karşılık verirse birlikte sevmektir. Belki o yaralanacak korkusu ile ona dokunamamak belkide özlemle ona dokunmaktır. Her gün onu düşünerek hayal kurmaktır. Her seferinde keşke demektir. Aşk çılgınca hayaller kurup sadece onu görmektir. Kısacası aşk sevdiğin kişinin ta kendisidir.01 Yorumla
+1 yıl
+1 yılen sevdiğinizdir. umuttur. birlikte yaşlanma isteğidir. aile olmayı, kalabalıklaşmayı istemektir. hayatta yalnız yürümemektir. her engeli aşma gücüdür. geleceği planlamaktır. yaşanacak yılları hesaplamaktır. hayallerin gerçekleşmesini iple çekmektir. güvendir. kendine daha da iyi bakma isteğidir. cesarettir. güzelleşmektir. dağa taşa sevdiğini haykırmaktır. ne kadar şanslı olduğunu bilmektir. iyi niyetli bir bencilliktir. aman ona birşey olmasındır. sadece ikiniz arasında var olan bir duygu olduğunu sanmaktır. en büyüğünü yaşadığını iddia etmektir. paylaşmaktır. ayak uydurmaktır. yakınlıktır. hayatınızın anlamıdır. herşeyinizdir. ömrünüzdür.
Biraz uzun oldu ama :D10 Yorumla
+1 yıl
https://www.youtube.com/watch?v=VBu4x4wuLx4&feature=player_detailpage#t=6s:)
aşk nedir
söyleyin bana varmı aşkı tanıyan?
varmı mecnun olup çölleri dolaşan?
varmı hasret ateşiyle hergün yanıp tutuşan?
varmı rüya yerine karabasanlar gören?
yok evet yok
her seven kendini mecnun zanneder,
bu can leylaya kurban olsun der,
ferhat gibi dagları delmek ister,
kerem gibi yanmak ister.
yanamassın kardeşim
ne mecnun olabilirsin nede kerem
ugraşma boş yere
karada sandalla boşa kürek sallama
bana aşkı tanıyan ve tanıtan bir insan arıyorum
adresim aşıklar mezarlıgı02 Yorumla- +1 yıl
ne yaptln:D
+1 yılI'd catch a grenade for ya
Throw my hand on a blade for ya
I'd jump in front of a train for ya
You know I'd do anything for ya
I would go through all this pain
Take a bullet straight through my brain
Yes, I would die for you, baby
But you won't do the same
BRUNO MARS - GRENADE
senin için bir el bombası yakalardım
elimi bıçağa verirdim senin için
trenin önüne atlardım senin için
biliyorsun senin için herşeyi yapardım
tüm bu acıları senin için çekerdim
tam beynime dayardım mermiyi
evet, senin için ölürdüm bebeğim
fakat sen aynını yapmazsın
** ne şarkı be, aşk bu işte.16 Yorumla- +1 yıl
titanikten beri böyle aşk görmedim ,bir bulursam kaçıp gidicem buralardan onu alıp,göl kenarında küçük bir ev,basit bir hayat,kırmızı şarap, aşk..of allahım sana geliyorum
- +1 yıl
aşık olduktan sonra bunlar daha basit konular,çalışır kazanırsın
- +1 yıl
peki :)
Aşk İlişkileri konusunda 899 cevap paylaştı. mevlana en güzel cevabı vermiş zaten
*Şarabım aşk ateşidir,hele onun eliyle sunulursa öyle bir ateşe odun kesilmezsen yaşamak haram olur sana.
*Söz dalga dalga coşmada amma onu dudakla,dille değil,gönülle canla anlatman daha iyi.
*Aşk nedir,bilmiyorsan gecelere sor,şu sapsarı yüzlere,şu kupkuru dudaklara sor.
*Su nasıl yıldızı,ayı aksettirir,gösterirse bedenler de canı,aklı bildirir,gösterir.
*Can,aşktan binlerce edep öğrenmede,öylesine edepler ki mekteplerde okunup öğrenilmesine imkan yok.
*Gökyüzünde,yıldızlar arasında parlak ay nasıl görünürse aşık da yüzlerce kişi arasında öyle görünür,o göründümü herkesin parlaklığı söner.
*Akıl bütün gidilecek yolları bilse bile,gene aşk yolunu bilemez,şaşırır kalır.
Mevlana Celaleddin Rumi01 Yorumla- 00 Yorumla
Beyinle mantığın arasındaki bir bağlantının koptuğunu hissedersen aşık olmuşsundur. Sonra bırak kendini bulutlara.
Bütün duyu organların aşık olduğun şahsın üzerinde olduğu içindir ki yukarı inip,aşağıya çıkmaya çalışırsın..
Bol çikolata soslu,çikolata parçacıklı,çikolata kremalı pasta gibi tatlı da olabilir.
Bir arı gibi seni sokabilir de.
Asla yapmam dediğin şeyleri yaptırır.
Saçmalamaktır aşk.
Ama bir dakikası bile ömre bedeldir.20 Yorumlaask nedir bilio musun gormeden sevebılmek dokunmadan hıssedebılmektır hıc tanımadıgın bırının km uzakta olsada kalbının senın ıcın attgını bılmektır nedensızce sevmektır ask bır anda hayatına gırıp cıkısı bulamayan seydır ask o masum gulusun kaynagıdır ask... kısacası ask nefestır onu ıcıne cekıp olecegını bılsende bırakmamaktır...
21 Yorumla
+1 yılMerhaba dogaozdemir1.
Kelimelerle Anlatmaya Çalıştığında Kullandığın Her Kelimedir Aşk.
Tuttuğun, Tutamadığın Birşeydir, Gördüğün Veya Göremediğin Birşeydir Aşk.
Sabah Çoraplarını Giymeye Eğilmektir Aşk, Yüzünü Yıkadıktan Sonra Aynaya Bakmaktır.
Devam Etsem 2737 Karaterimin Kalmayacağı Gerçeğini Bilmektir Aşk.
''Aşk Sizce Nedir'' Diye Sormaktır Aşk.
Gerçek Aşkı Tadan Bir Kişi İçin Herşeydir Aşk.12 Yorumla- +1 yıl
Oysa Yazdığım Herşeyin Doğaçlama Olduğu Gerçeğini Bilmemem Üzücü.
+1 yılBu tür sorular çok soruldu ve neredeyse hepsine hemen hemen aynı şeyler söyledim.
Senin söylediğinide , bir sinema filminde duymuştum adam orada '' Aşk , tek bir kadın için dünyadaki tüm kadınlardan vazgeçmektir ve bundan zerre kadar pişmanlık duymamaktır '' demişti adam.
Oradan alıntı yaparak değiştirdin sanırım , güzel bir sözdür ama :)
Benim içinse , aşk '' Sevdiğini günaha sokmamaktır , ve elele cennete girebilmektir.. ''11 Yorumla- +1 yıl
alıntı falan yapmadım sağol yorumun için ;D
+1 yılaşk her türlü duyguyu barındıran bir olgudur,
Mutluluk hüzün dram
tanımla sınırlandırılamaz
tıpkı yaşattıkları gibi
iyi yada kötü acı yada mutluluk
sonsuz gibi görünür
acılar diner
mutluluklar tazelenir
ama dünya toz pembe değildir
aşkı öldüren bencilliklerdir10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,9b cevap paylaştı. şu an itibarıyla yaşamakta olduğum o güzel duygu keşke içimi ona açmak yasak olmasaydı...içini kıpır ettiren zaman zaman ağlatan zaman zaman güldüren bazen mide bulatından yemek yiyemediğin zamanlar yaşadığın ama insan olduğunu kadın ya da erkek olduğunu en gzl şekilde hissettiğin duygu...
10 YorumlaAşk deliliktir. Aşık aşkı için delirir. gözü onu görür, eli onu tutar, ayagı ona gider, kulagı onu duyar :) Kalbi de onun için çarpar... Yaşayan var mı vardır ama burada bulamazsın çünkü o aşkının peşindedir :)
Canı kim cananı içün sevse cananın sever
Canı içün kim ki cananın sever canın sever
Fizuli..00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 385 cevap paylaştı. asik olmak acinin tatli olusu gibi direnmesi demektir yok essek degiliz aciyi seve seve cekelim :) ask uzaya ucmanin anlamsiz oldugunu benimsemektir ucusun alasi asktir...
ask bagliliktir fedadir yürektir en önemlisi kalbin cikmasidir..
timarhanedir kisacasi :) yinede yasamaya deger00 Yorumlaaşk
aşık olunca :) sağ ve sol göğüs kafesinin altından koltuk altlarına doğru bir sızı hissedersin bu sevdiğini düündüğünde kalbinin hızlanmasından ve ciğerlerinin tepki vermesinden olabilir bilmiyorum kimyasal yönünü.
aşıksan kendini güçlü hissedersin çünkü hayatında ki insanın varlığı sana güç verir.
herşey sevdiğinin bakışlarında gizlidir aşıksan.
onun bakışları ne kadar gülümsüyorsa o kadar mutlusundur
ya da bakışları ne kadar kederliyse o kadar hüzünlüsündür.
aşıksan sarılmak falan yetmez onun bedeninde var olmak istersin.
ne kadar sarılsan öpsen eksiktir doyamazsın.
aşıksan yokluğuna dayanamazsın özlem senin en büyük düşmanındır.
aşıksan önceden hayır olmaz dediğin şeyleri umursamamaya başlamış olmalısın.
aşıksan gözün dünyayı görmez , tüm insanlığı ve tüm bildiklerini silebilmelisin.
aşık olmak körlük , sağırlık , delilik karışımı bir duygudur.
sevmek başka bişey...
(bu gece aynı 2. soru aynı 2. cevap :) )00 Yorumlaaşk doyumsuzluktur ona doyamamak yanındayken bile uzak hissetmek kendini bulmaktır aşk kendini onda ararsın benzemeseniz bile kendini tamamen ona adarsın ruhunla ve bedeninle kendinden önce onun için dua etmektir onun mutlulugunu isteyebilmektir sadece o üzülmesin diye kendini perişan etmektir
02 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 321 cevap paylaştı.
+1 yılAŞKIN OLUMLU YANI: Sabah ayrı bir neşeyle kalkarsın, yüzünde gülücükler saçarsın etrafa, iştahın açılır, daha fazla bir tempo ile çalışırsın, onu bir saniye göre bilmek için sabahın ilk ışığında evden dışarı çıkarsın :)
AŞKIN OLUMSUZ YANI: Hayata küsersin kısaca :)02 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim :)
Bana göre aşk, beşeri olunca psikolojik olarak afyonlanmış bir ruh hali ve anormal olmaktır. sanrılar vardır içerisinde. sevdiğinin seninle alakalı olmayan şeylerini bile kendinle alakalandırırsın. tabi bu biraz derin saplantılı bir durum. hani genelde ulaşılmayan kişiye ulaşınca biten bir durumdur. benim için en önemlsi ilişkide aşk değil, saygıdır. saygı olmadıktan sonra aşkından deli olmuşsun ne yazar...
03 Yorumla- +1 yıl
belki de bu yorumu yazarken kendi yaşantılarımdan yola çıkmışımdır ne dersin? ha bu arada saplantılı olma durumu şu sıralar herkeste olamasa da insanların en az %80inde vardır. kimisinde daha belirginken kimisinde de daha az...umarım sen ve diğer herkes sevgili ve saygılı birliktelikler yaşar. temennim bu ;)
Onun adını biryerde gördüğümde heyecanlanmak aptalca o isme bakmak sanki ona bakar gibi.. ondan bahsederken ağzım güler, gözlerim dolar ellerimi kontrol edemem.. özleyince oturup çocuk gibi ağlamak haber alamayınca hemen bir korku bir panik.. o olmayınca bir yalnızlık sahipsiz kalmışlık hissi falan..
01 Yorumla- +1 yıl
aynen..
+1 yılSanırım en iyi bu açıklar:
İki insan birbirine gönülden bağlanınca, artık onlar birbirinden ayrı değillerdir...
Bedenleri birbirinden uzak düşse de gönülleri beraberdir...
İki kandilin kapları birbirinden ayrıdır...
Bitişik değillerdir..
Fakat nurları birbirine karışmıştır, birleşmiştir...
Hz. Mevlana.02 Yorumla- +1 yıl
-.-
+1 yılaskı otobuste gozune kestırdıgıyle bıle gecıcıde olsa heran yasayan garıp varlıklar olarak bunun tanımını hala yapabılmıs degılız :) guzel soylentıler var ama herkesın amacı farklı. tanımını herkes bılır kendınce ama yenı bı ask bulmak ıcın askı bılıyomu bakıyım dercesıne ınatla herdefasında sorar kımın ask tanımı hosuna gıdıyosa ona yazar garıp :) kımseynen yasanmaz anam bosver uzme tatlı canını oksa :D:D:D:D
00 Yorumla
+1 yılo aklına gelince bile içinde bir heyecan olur onunla görmek sesini duymak için can atarsın onun yanındayken elini ayağını nereye koyacağını bilmez kendini şapşal gibi hissedersin gözlerinin içine uzun uzun bakamaz utanırsın başnı omzuna yaslayınca dünya durur onun yanındayken huzur buluyosan herşeyi unutuyosan işte onun adı aşk.
04 Yorumla- +1 yıl
hisettiklerim bunlardı.
- +1 yıl
bana özel değil. eminimki hemen hemen herkes hisseder aynını.
+1 yılAnlamadığım o kadar çok şey var ki
Mesala aşk
Aşkı tuhaf kılan kaybedildiğinde bulamayacağını bile bile aramak mı?
Yoksa bir alışkanlık haline gelmesinden korkmak mı?
Ayrılık olmasaydı belki her şey çok güzel olacaktı
Ama ayrılık, mutluluk, hüzün, sevinç hepsi bizim için
Nedendir bilinmez aşk niye vardır?
Ama hayat aşkı yaşadığı kadardır.00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 924 cevap paylaştı.
+1 yılAşk heves değil, değişik bir nefestir..
Her gün etrafa bir başka bakarsın...
Hayatın değişir, ona göre yaşarsın..
Aşkı içine çektikçe, kalbin farklı atar
Sen sen olmazsın artık,değişirsin..
Beden senindir ama
Karşılıksız da olsa
Kalbin başkası için atar...
AŞK BUDUR...10 Yorumla daha önce bu soruya cevap verdiğimi hatırlıyorum ama yine vereyim :)
kelime: ateş
cümle ''A''---''Ş''---''K'' ve başladı tehlike
aşk bir ateştir çünkü karşılıklı sevenide yakar karşılıksız sevenide.yakar.bi şekilde yakar.bazen aşktan gözün kör olur herşeyi yakarsın geçersin.bazen unutman gerekir yakıp kül edersin.mazide kalır.aşk ateşle bağdaşır bence.10 Yorumla
+1 yılAllah bile ayetinde "Ben bu dünyayı Ahmet (s.a.v) e olan aşkımdan yarattım Beni aşk la sevin" derken aşk a inanmamak inançsızlık olur aşk bence insanın en saf halidir en dürüst en çocuk ruhlu ve en gözü kara rahmetli dedem derdiki;
dünyada 2 kişiden kork biri aç insan biri aşık insan çünkü onlar artık ölümsüzdürler ölüm lugatlarından çıkmıştır...00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı. 200 gr. yürek
300 gr. kalp
100 gr. direnc
200 gr. umut
175 gr. cesaret
ilk önce yürek ve kalbi karistiriyorsunuz,sonra direnci az az katiyorsunuz
bunlari iyice yogurduktan sonra,umudu birden icine atiyorsunuz
cok iyi yoguruyorsunuz ... Tekrar bunlari
hepsini biraz beklettikten sonra arzuladiginiz kadar cesareti katiyorsunuz
yanlız umudu fazla atarsanız bıraz "ACI"olabılır !
Afıyet olsun ...
Dip Not: Bekleme yapmayın, aşkını alan acıya doğru ilerlesin16 Yorumlaben şimdiki insanların hiç birisinin gerçekten aşkı yaşadağına inanmıyorum...bizler bu kadar güzelliği hakketmiyoruz çünkü...nedenleri öyle basit sebeplerden hemen ayrılıyoruz küçücük bir sebepten kadınımız hayatımız eşimiz canımız dediğimimiz insanlardan boşanıyoruz...o yüzden hiç kimse şu an gerçek olarak aşkı tanımlayamayaz...
00 YorumlaAşkı öyle bi kaç kelimeyle anlatmakla olmaz ki .. Ama yine de aşk imkansızı yaşamaktır , hayallerini bi kişinin gözlerinde bulmaktır ya da ne biliyim iki insanın minik elleri olan bir hayali canlandırmasıdır.En büyük hataları bile mükemmelliğe taşıyabilmektir . Kısacası aşk anlatılmaz , yaşanmalıdır.
10 Yorumla
+1 yıl## bir şarhosluktur uzadikca sizi boktan hallere sokan bir türlü ayiltamayan meydir aşk. ergec ayilirsin ama sarhosluktan sonra gelen bir ayilmanin manasizliğini tasidiğin için kendini alenen ponza tasi gibi anlamsiz hissedersin. gene sarhos olabilmek için beklersin sadece...
belki de bir manyaklik olabilir ask ama asksiz bir hayata hayat denebilir mi? denemez ve sadece ezbere yasanmiş hayat denir.10 Yorumla
+1 yılmecnunu çöllere düşüren
unutmak isteyipte unutamadıgın
yerine birşey koyamadıgın
yanmadan pişilmeyen
pişince de tadından vazgeçilmeyen
hayatında hiç bilmezken aşk kavramı giri verir hayatına
aklında bulunsun ki aşk bir aynadır
o aşk kavramına sen ne yüklersen aşk işte o dur11 Yorumla- +1 yıl
teşekkürler
Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı. aşk bir sessiz iki sesliden oluşan bir kelimedir. bir başka deyişle karşılıklı ve karşılıksız olmak üzere ikiye ayrılır. karşılıklı aşk anlatılmaz yaşanır. karşılıksız aşk sevdiğini bulunmaz hint kumaşı sanmanla enayi olduğunu anlaman arasında geçen süredir. bilmem anlatabildimmi
02 YorumlaAşkın kavramı yıllardır hatta yüzyıllardır soruluyor. Aşk diye birşey yok. Cidden yok. Sevgi yoğunluğunun verildiği ad. İnsan işinede aşık olabilir sevgilisinede kedisinede. Bunun tanımını sorgulamanın bir mantığı yok . Aşk anlıktır. Bir gecede aşık olup bir haftada unutabilirsinde. Bana sorarsan bazı duyguların yoğunluğudur. Çok oldu aşığım diyip aylar sonra değil mişim aslında lan? dediğim. Aşka takılmayın o kadarda önemli bir kavram değil.
01 Yorumla
+1 yıl-Şimdi bak sürpriz atlarla dolu bir altılı kuponu düşün.
-Evet.
-Tamam düşündün. Şimdi kaybetme olasılığın nasıl, yüksek dimi?
-Çok yüksek.
-Ama tutarsa.. İşte o zaman değişir bütün hayatın. Aşk da böyle bir şey işte..
Diziden duyduğum bi replikti, çok hoşuma gitmişti.00 Yorumla
+1 yılAsk Ask Ask fani dilinde 3 harfli kelimeden ote gidemeyen aslinda tek basina olan ozel bir kelimedir.Bana Sonsuzlugu ifade eder ve tukenmez.Eger Ask iki kisi arasinda yasansaydi olene kadar elleri ayrilmazdi.Sevgi tukenir Ask tukenmez zamanla mekanla SINIRLI degildir.Ask Ölümsüz olana duyulur.Cunku insanlar degisir zamanlar degisir.Ask Degismez.
00 Yorumlasabh kalkıyorsun aklında o..gece yatıryorsun aklında o..kendini bir anda gülmserken buluyorsun o aklına geliyorr duyguların debreşiyorr..için hep onlayken kıpır kıpır...güveniyorsun onaa..sımsıkı sarıldıqındaa bnim diyebiliyorsun öyle birşey yanii..:)
04 YorumlaAşk sevmesini bilene göre vardır ama sevmesini bilmeyene göre yoktur. Aşk her seyini paylaşmak, her konuştuğu her güldüğü zaman milyonlarca kez aşık olmakk.. Onun yanına giderken ayaklarının yerden kesilmesi yanına gittiğinde kalbinin yerinden çıkması demek onu hiç üzmemek onu hiç ağlatmamak demek basit değil aşk, bunu yaşattığın kişi de çok önemli senin kıymetini bilsin ki bunun adı aşk olsun..
00 Yorumla
+1 yılaşk. aşık olduğun kişinin geçmişini sorgulamamak, gözlerine bakmaya kıyamamak,elini bile tutuyoken korkmak ters bişey söyler diye,ona doya doya sarılmak, onun için herkezi silebileceğini düşünmek, onu çok özlemektir. yani ben öyleyim şuan da ama herkesin farklıdır
10 Yorumla
+1 yılbu şairler, yazarlar, yönetmenler aşkı çok abarttılar, ondan sonra insanlarda böyle şeyler düşünüyor işte. aşk nedir, tanımlayamayacağım ama geçici bir duygudur, bu demek değil ki geçici duygular önemsiz, tabi ki önemli ama nihayetinde geçici, fazla aramamalı.
00 YorumlaBenim için aşk iki insanın birbirini çok iyi anlamısı ve krakterleri uyuşuyorsa bu aşkın sevgiye dönüşmesidir..
10 Yorumla
+1 yılAsk bir HAYALDIR! Ask YALANDIR! (askim sensiz yapamam dersin 3-4 ay sonra Allah belani versin diye beddua okursun )
10 YorumlaAşk pimini çektiğin bir el bombasını elinden bırakamayacak kadar korktuğun,her an düşürecekmişcesine sakındığın ama eninde sonunda sadece sana zararı olabilecek birşey.Aşk kiminle mi yaşanır.İşte o bombayı elinden alabilecek kişiyle.
13 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı. ask anlatilmaz yasanir. heran icinde aklinda o vardir onsuz nefes alamaman hep yaninda olmasini istedin dokunabilmek istedin kisidir ask. herkes icin baskadir ask bazilarina bu ask bi insandir bazilarina ask rabbimdir degisir yani kisilere gore
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılask nedir ki...kimse bilmez. bende şu an mutluyum
evlilik var yakinda. onun icin ailemden vazgectim. almanyadan turkiyeye kadar kactim onun icin. ask insani kôr eder. ne yaptigini bilemezsin o an. sadece onu görürsün. nefes alma sebebin o olur. aci cekersin ama genede ondan vazgecemezsin. iste ask boyle bisey05 Yorumla
+1 yılbir gün sordu sevgilim, aşk nedir diye..?
biraz izin istedim
düşünebilirmiyim diye..
bir gün gördüm sevgilimin yanında başka biriyle
usulca fısıldadım kulağına
aşk ızdıraptır diye... ızdırappppp :)02 Yorumla- +1 yıl
:)
+1 yılsen bir tek kelimeyle demişsin cümle kurmuşsun :P karrdeş aşk bence tek kelimeyle imkansızlıktır. cümle kuracak olursam aşk , duydugun gördugun yaşadıgın her hadisede sebebsiz aglamak herşyin kapısının ona açılması demektir..
00 Yorumlaask anlatılmaz yasanır ole brseydr kı senı sensız bırakır baska dıyarlara daldırır kendını bam baska hıç olmadığın kadar mutlu huzurlu guvenlı hssedersın ask tarıf edilemez kı ben de tanif edemıyorum şu an :))
00 Yorumla
+1 yılaşk sevmek , ama sevilmek için değil , aşk beklentisiz , koşulsuz sevmek , aşk sevılen kısıye muhtac oldugun ıcın degıl , onun sevgısıne ıhtıyacın oldugu ıcın sevmek degıl , aşk sevdiğin için sevmek , gelişigüzel , düşünmeden ...
00 Yorumla
+1 yılAşk ateşten bir parçadır; önce ruhunu aydınlatır, sonra bedenini ısıtır.. Ama illaki yakar benliğini kavurur.
Aşk’a yalan deme! Eğer öyle ise; Yusuf ile Züleyha’nın kur’an da işi ne...10 Yorumla
+1 yılnedensizce saatlerce aynaya bakmak bir cümle ediyor sen bile 2. cümleyi bulamamışsın sen bile daha aşkı tarif edememişsin 2. cümleyi de ben tarif edeyim aşın tarifi yoktur ;)
10 Yorumlaaşk sonsuzdur zamana mekana bağlı kalmaz.ayrılık olmaz gerçek aşkta.kişilerin birbirine duyduğu yüksek sevgidir sevgi biter herkes yoluna gider.aşk hiç bitmez.
10 Yorumla
+1 yılBana sorarsaniz bence aşkin tanimi yoktur askin tanimi tarifsiz kalir ne dersek diyelim. Elimden geldigince aciklamaya calisayim yalniz ne yaparsak yapalim eksik kalir.
Her gece onu düşünerek uyuyup her sabah onun adıyla uyanmak.. yemek yerken su içerken bile onu düşünmek... gözlerine baktığında ölüp bitmek nefesiyle nefes almak kalp atışıyla yaşamak... uğrunda ölebilcek kadar büyük bişey aşk...❤️❣️00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 649 cevap paylaştı.
+1 yılaşk için söyleyecek ve söylemeyi unutacağım o kadar çok şey varki ama saydıkların arasından güvendir diyorum.. tabii bu yaş aralığına göre değişiyor mesela lise öğrencilerine göre bence aşk facebook tur.
00 Yorumla - Devamını Gör (533)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat